30 Μαρτίου 2015

Κοινωνικός αυτοματισμός με ΤΑΞΙΚΕΣ αναφορές!!!

Tου Αριστοτέλη Βασιλάκη 

Αν μη τι άλλο η οικονομική κρίση και οι μνημονιακές πολιτικές, προσέφεραν στον τόπο μια ιστορική ευκαιρία. Να κλείσει – οριστικά και αμετάκλητα – ο φαύλος κύκλος της μεταπολίτευσης και τα κόμματα «Ανώνυμες Εταιρείες», να οδηγηθούν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας… «Ανώνυμες Εταιρείες» που χρεοκόπησαν και μάλιστα χωρίς να προλάβουν να μπουν στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα που σκαρφίστηκαν για καμουφλάρουν τις αμαρτίες του οικονομικού κατεστημένου και του εαυτού τους. 

Ο Ελληνικός λαός στα χρόνια του Μνημονίου αναγκάστηκε να ξυπνήσει από το λήθαργο που τον είχε οδηγήσει η φούσκα της υπερκαταναλωτικής ευδαιμονίας του... Αποδείχτηκε πιο ώριμος από ποτέ. Ειδικά οι ηλικίες από 20 έως 55 ετών, δείχνουν να έχουν καταλάβει τι συμβαίνει… Οι μεγαλύτεροι απ’ ότι φαίνεται εξακολουθούν πεισματικά να θέλουν να ζουν ακόμα στην ψεύτικη ευδαιμονία που τους χάρισε απλόχερα το πολιτικό κατεστημένο, για να κάνει «τα δικά του». Ο Ελληνικός λαός ακόμα και στις πρώτες δύσκολες μέρες του Μνημονίου κι ενώ γνώριζε ότι η συνταγή ήταν λάθος, επέδειξε μια πρωτοφανή ωριμότητα, αναγνωρίζοντας την συνευθύνη του για τα εγκλήματα της μεταπολίτευσης...

Ωστόσο ακόμα και η συνευθύνη έχει κάποια όρια. Ο ελληνικός λαός το μερτικό του το πλήρωσε με πρωτοφανές στα χρονικά πανωτόκιο και μάλιστα προκαταβολικά.... Το μπαλάκι πλέον έχει περάσει στα χέρια του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου. Ήρθε η ώρα να πληρώσει και η ελληνική «ολιγαρχία» των μεγάλων κρατικών έργων και των συστημικών ΜΜΕ… Οι Γερμανοί μας πήραν είδηση κι επειδή η ελίτ τους είναι σκληρή και αδηφάγα ΚΑΙ μας θέλει «Γερμανική επαρχία», ξέρουν πως να μας εκβιάσουν... Επέβαλαν στην εξουσία την διεφθαρμένη Ελληνική πολιτική και επιχειρηματική ελίτ και στη συνέχεια άρχισαν να την εκβιάζουν, για να βάλει την υπογραφή της στην ΕΚΧΩΡΗΣΗ της Εθνικής κυριαρχίας και κατ’ επέκταση στο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ του εθνικού μας πλούτου...

Ο τρόπος που σκέφτεται ο Ελληνικός λαός στα χρόνια του Μνημονίου έχει αλλάξει εντυπωσιακά... Πλέον οι γεωγραφικοί πολιτικοί προσδιορισμοί είναι πιο χαλαροί από ποτέ… Ο λεγόμενος «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΣ» που χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο των μνημονιακών κυβερνήσεων, σε βάρος των εργαζόμενων της χώρας, επέστρεψε σαν «μπούμερανγκ» σε βάρος του «κατεστημένου»… Πλέον η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, σκέφτεται και λειτουργεί «ως θύμα» του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ, αλλά με ξεκάθαρα ΤΑΞΙΚΕΣ αναφορές… Και αυτό δυστυχώς δεν είναι καλό. Δεν σημαίνει, πως όποιος έχει λεφτά, αυτομάτως είναι και «κλέφτης».

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.