26 Μαρτίου 2015

ΑΝΟΙΞΤΕ τα ταμεία έρχονται πακέτα ¨Διαφωτισμού¨.

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

ΦΩΤΟ από sciencearchives.wordpress.com 

¨ …η Ελληνική Επανάσταση πνευματικό τέκνον του Διαφωτισμού και των πανανθρώπινων αξιών της Ελευθερίας , της Δικαιοσύνης, της κοινωνικής απελευθέρωσης απότοκο του μεγάλου ξεσηκωμού του Λαού μας όρισε το πλαίσιο το αξιακό….¨ 

Απόσπασμα επισήμων δηλώσεων μετά το πέρας της παρέλασης της 25 Μαρτίου στο Σύνταγμα. 

Ο Διαφωτισμός αποτελεί σημαντικό πνευματικό κίνημα, που τοποθετείται στα τέλη του 17ου αιώνα και αρχές του 18ου, τον οποίο οι ίδιοι οι Γάλλοι Διαφωτιστές απεκάλεσαν «Siècle des lumières», θεωρώντας εαυτούς ως φωτοδότες. http://el.wikipedia.org/ 

Πάντα είχα μια απορία αν αυτοί οι ¨φωτοδότες του Διαφωτισμού¨ είχαν ή έχουν καμία σχέση με τις τοκογλυφικές αγορές της σημερινής Ευρώπης που γαλούχησε ο περίφημος Διαφωτισμός; 

Αν αυτά τα πράγματα ταυτίζονται τότε… 
Μέχρι σήμερα τα οικονομικά πακέτα έρχονται από τους ανωτέρω ¨φωτοδότες¨ του Διαφωτισμού και τους ¨οφείλουμε¨ ευγνωμοσύνη αν και το τελευταίο διάστημα μας κάνουν άλλα ¨κόλπα¨ 

¨Επιδεινώνεται η κρίση ρευστότητας της Ελλάδας, διαμηνύουν σε ένα ακόμη δημοσίευμά τους οι Financial Times, μετά το έμμεσο αλλά σαφές όχι του Eurο Working Group στο αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για επιστροφή των 1,2 δισ. ευρώ στο ΤΧΣ.

"Η κρίση ρευστότητας στην Ελλάδα επιδεινώνεται έτι περαιτέρω", σχολιάζουν οι Financial Times, αφού η παραπομπή του ελληνικού αιτήματος στον EFSF είναι μια υπόθεση για την οποία ενδεχομένως να απαιτηθούν αρκετές εβδομάδες. 

Ο κίνδυνος να εξαντληθούν τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας αυξάνεται ραγδαία. ¨ /25/03/2015 - 15:32 

ΓΙΑΤΙ αυτό; 

¨Απορρίπτει με τη σειρά της και η Γερμανία, μετά το έμμεσο όχι των Βρυξελλών, το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για επιστροφή των 1,2 δισ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). 

Tο ελληνικό αίτημα για επιστροφή των 1,2 δισ. ευρώ στο ΤΧΣ δεν έχει καμία ουσία και υπόσταση, διαμηνύει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, Μ. Jaeger. 

Tο EuroWorking Group έχει ήδη παραπέμψει στο Διοικητικό Συμβούλιο του EFSF το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για επιστροφή των 1,2 δισ. ευρώ. Πηγές των Βρυξελλών αναφέρουν ωστόσο ότι η μεταφορά του ποσού είναι νομικά αδύνατη.¨ 25/03/2015 - 15:07 http://www.bankingnews.gr/ 

Να μην είμαστε όμως αχάριστοι γιατί μοιράζουν χρήματα στις Τράπεζες.

¨Και ενώ προκάλεσε προβληματισμό η αρνητική απάντηση στην Ελλάδα για την επιστροφή του 1,2 δισ. στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ήρθε ο Μάριο Ντράγκι να μοιράσει χρήματα και χαμόγελα. 

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα άφησε για λίγο στην άκρη το μαρτύριο της σταγόνας και άνοιξε την κάνουλα του ELA κατά 2,1 δισ. Ευρώ.

Με αυτήν την απόφαση της ΕΚΤ το όριο ρευστότητας που μπορούν αντλήσουν οι ελληνικές τράπεζες από τον έκτακτο μηχανισμό του ELA αγγίζει πλέον τα ευρώ τα 71 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα, το όριο χρηματοδότησης αυξάνεται σε άνω των 71 δισ. ευρώ από 68,9 δισ. ευρώ που ίσχυε μέχρι σήμερα.¨ Πηγή: Καρότο και μαστίγιο: Ανάσα 2,1 δισ. δίνει ο Ντράγκι στην Ελλάδα | iefimerida.gr 

Τι σύμπτωση και αυτή φέτος ; Μετά τον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ να γιορτάζουμε την επόμενη μέρα τον ΜΕΓΑ ΚΑΝΟΝΑ του Αγίου Ανδρέα του Αρχιεπισκόπου Κρήτης. 

Καλά θα μου πείτε που κολλάνε τα ΕΥΡΩ με το θέμα της ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ; 

Και ενώ ο Μέγας Κανὼν εἶναι ὕμνος βαθιᾶς συντριβῆς καὶ συγκλονιστικῆς μετανοίας. Ὁ ἄνθρωπος, ποὺ αἰσθάνεται τὸ βάρος τῆς ἁμαρτίας· ποὺ γεύεται τὴν πικρία τῆς μακριὰ ἀπὸ τὸν Θεὸ ζωῆς· ποὺ κατανοεῖ τὶς τραγικὲς διαστάσεις τῆς ἀλλοτριώσεως τῆς ἀνθρώπινης φύσεως στὴν πτώση καὶ τὴν ἀποστασία της ἀπὸ τὸν Θεό, συντρίβεται. Κατανύσσεται. Ἀναστενάζει βαθιὰ καὶ ξεσπᾶ σὲ θρῆνο γοερό. Ἕναν θρῆνο ὅμως ποὺ σώζει, διότι ἀνοίγει τὸν δρόμο τῆς μετανοίας. Τὸν δρόμο ποὺ ἐπαναφέρει τὴν ἀνθρώπινη ὕπαρξη κοντὰ στὸν Θεό, τὴν πηγὴ τῆς ἀληθινῆς ζωῆς καὶ τὸ πλήρωμα τῆς ἄρρητης χαρᾶς καὶ εὐφροσύνης. 

Η οικονομική και η γεωπολιτική επικαιρότητα ταιριάζει γάντι με τον κορυφαίο ύμνο του Μεγάλου Κανόνα:

¨Ψυχή μου ψυχή μου, ανάστα τι καθεύδεις; Το τέλος εγγίζει, και μέλλεις θορυβείσθαι· ανάνηψον ουν, ίνα φείσηταί σου Χριστός ο Θεός, Ο πανταχού παρών και τα πάντα πληρών.¨ 

Ποιός σήμερα υπολογίζει ΧΡΙΣΤΟ μέσα στην γύμνια που μας έφεραν οι προηγούμενες πολιτικές; 

Ενώ οι επαναστατημένοι ξυπόλητοι του 21 δίχως να γνωρίζουν από ¨πακέτα διαφωτισμού¨ ξεσηκώθηκαν για του ΧΡΙΣΤΟΥ την ΠΙΣΤΗ την ΑΓΙΑ και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. 

Για κάποιους που η Επανάσταση του 21 ολοκληρώθηκε μπορεί να την θεωρούν και πνευματικό τέκνο του Διαφωτισμού των Ευρωπαίων που δυστυχώς κάποιοι πεφωτισμένοι απόγονοι τους παίζουν τον ρόλο των δουλεμπόρων των Εθνών. 

Πάσαι όμως οι γενεές των Ελλήνων, αυτές που έφυγαν και αυτές που έρχονται γνωρίζουν όπως και ο Κολοκοτρώνης και ο Βυζαντινολόγος Στήβενς Ράνσιμαν ότι η Επανάσταση του 21 γνήσιο τέκνο της ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ δεν ολοκληρώθηκε ακόμα. 

Μόλις σταματήσουν τα ¨πνευματικά πακέτα του διαφωτισμού¨ της Δύσης θα πάρει σειρά για να ολοκληρωθεί. 

Δρ. Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.