30 Μαρτίου 2015

Η πολιτική παρακαταθήκη του Μνημονίου!

Tου Αριστοτέλη Βασιλάκη 

Να με συγχωρέσετε, αλλά επειδή έχω ξεπεράσει τα 40, έχω ζήσει τα «δοξασμένα 80’s» του Ανδρέα, τα Ειδικά δικαστήρια και την «κάθαρση» του Μητσοτάκη, την εποχή της Μιμής, την «εκσυγχρονιστική φούσκα» του Σημίτη, το Χρηματιστήριο, τους Ολυμπιακούς αγώνες, την «επανίδρυση» του Καραμανλή, τον «Σοσιαλισμό» του ΓΑΠ, την «επαναδιαπραγμάτευση» του Σαμαρά και τον οικονομικό πόλεμο της Γερμανίας σε όλο τον Ευρωπαϊκό νότο, πλέον δεν με εκπλήσσει τίποτα, πολλώ δε μάλλον δεν με σοκάρει καθόλου η άνθηση του «ακραίου» πολιτικού λόγου!!! 

Προσωπικά δεν υπήρξα ποτέ κομμουνιστής, ούτε καν σοσιαλιστής… Πάντα τοποθετούσα τον εαυτό μου ιδεολογικά στον λεγόμενο Κοινωνικό Φιλελευθερισμό… Σοσιαλιστές το έπαιζαν ο Καμπουράκης, ο Οικονομέας, ο Πρετεντέρης και η Τρέμη, ο Τσίμας, ο Λυριτζής και οι λοιποί προοδευτικάριοι συστημικοί δημοσιογράφοι, με τις εμφανέστατες ικανότητες στο να παπαγαλίζουν ότι τους λένε τ’ αφεντικά τους και συνακόλουθα τις μεγάλες τσέπες... Όλ’ αυτά βέβαια είναι - πολιτικές ή μη - θεωρίες… Οι εφαρμογές τους είναι εντελώς διαφορετικές… Από την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ έσπασε τα δεσμά του «παλαιο-δικομματισμού», το κατεστημένο βλέποντας το κομματικό του τερατούργημα (ΠΑΣΟΚ) να καταρρέει, άρχισε να νοιώθει αδύναμο… Βρήκαν στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά, τον άνθρωπο τους.. Δηλαδή τον πολιτικό εκείνο που θα αποτελέσει τον «άξιο συνεχιστή» της διακυβέρνησης που εκείνοι ήθελαν… Στα χρόνια του μνημονίου οι πολιτικοί και δημοσιογραφικά σταγονίδια της διαπλοκής επιδόθηκαν σ’ ένα μπαράζ εκβιασμών, που σαν στόχο είχε να εκβιάσει τους Έλληνες και να τους οδηγήσει στην επιλογή ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ υποστήριξης των μνημονιακών δυνάμεων ευθύνης… Παλιών και νέων… Με «αντιμνημονιακό» μανδύα ή χωρίς… 

Ωστόσο οι εκβιασμοί τους ήταν τόσο ερασιτεχνικοί, ανεπιτυχείς και φαιδροί, που προκαλούσαν πολλές φορές τον γέλωτα, τουλάχιστον σε ανθρώπους που έχουν μια αντίληψη για τα πράγματα. Γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε και δεν είχαν κάποιο σοβαρό αποτέλεσμα… Άλλωστε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δηλαδή οι «δυνάμεις ευθύνης» καταβαραθρώθηκαν, οπότε εκ του αποτελέσματος η προπαγάνδα τους αποδείχτηκε φιάσκο. 

Πριν ανέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και προσαρμοστεί στα «νέα δεδομένα» ή στο «ρεαλισμό» όπως πολύ εύστοχα γράφεται και λέγεται, βιώσαμε την «εκ νέου» αναβίωση της κομμουνιστοφοβίας!!! Το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα συνθήματα επανήλθαν στην επιφάνεια (περί κομμουνιστών που θα μας πάρουν τα σπίτια που δεν έχουμε), δείχνει την απόγνωση του «κατεστημένου», το οποίο ανέσυρε από τη ναφθαλίνη, τα πλέον εκβιαστικά διλήμματα, προκειμένου να επαναφέρει στην τάξη, τη «λεγόμενη μεσαία τάξη», η οποία έχει εκτροχιαστεί λόγω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης και φλέρταρε για πρώτη φορά στα χρονικά με την Αριστερά(!!!!) Αυτή η εξέλιξη αναμφίβολα οφείλεται στο γεγονός ότι η μεσαία τάξη είναι εκείνη που έχει χτυπηθεί περισσότερο απ’ όλους από την οικονομική κρίση… 

Επί του προκειμένου και επειδή η Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, αναγκάζεται – εκ των πραγμάτων – είτε γιατί δεν έχει σχέδιο – είτε γιατί δεν έχει συμμάχους στην Ευρώπη, να κάνει στροφή προς τον ρεαλισμό, η λογική ροή των πραγμάτων οδηγεί σε κοσμογονικές αλλαγές του πολιτικού συστήματος… ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν τελειώσει οριστικά και αμετάκλητα… Παρά το γεγονός ότι δεν θέλουν να το πιστέψουν… Νέες δυνάμεις θα γεννηθούν στην ΔΕΞΙΑ και στο «αυτοαποκαλούμενο κέντρο», δυνάμεις που θα καθορίσουν τις εξελίξεις της επόμενης μέρας και πολύ σύντομα θα πρωταγωνιστήσουν… Άνθρωποι που δεν είχαν καμία σχέση με το πολιτικό σύστημα, όπως το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα… Άγνωστοι στο κατεστημένο και στα συμφέροντα… Άνθρωποι μέσα από την κοινωνία… Είναι ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΟ να γίνει και θα γίνει… Αυτή είναι η μεγάλη πολιτική παρακαταθήκη, που θα προσφέρει στην χώρα, το – κατά τ’ άλλα – καταστροφικό μνημόνιο…

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.