28 Μαρτίου 2015

Η ΚΑΚΟΔΑΙΜΟΝΙΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.

Γράφει ο Ιωάννης Ασλανίδης

«Δεί του αγαθού ανδρός παυομένου της Αρχής μη πλουσιότερον, αλλά μάλλον ενδοξότερον γεγονέναι» 
(ΒΙΑΣ) 

Παίρνοντας αφορμή από τις ευαισθησίες που πιστεύουμε ότι έχει ο νέος ΥΕΘΑ σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση των προμηθειών στις Ένοπλες Δυνάμεις που κυριάρχησε στα Μ.Μ.Ε. τα τελευταία τριάντα χρόνια, για τα υπέρογκα ποσά που διατίθεντο σε εξοπλισμούς κ.λπ. για τις Ένοπλες Δυνάμεις, θα ήθελα με το δημοσίευμά μου αυτό να επισημάνω ορισμένα πράγματα για την αποκατάσταση, κατά την γνώμη μου, της αλήθειας και την πηγή του κακού. 

ΠΡΩΤΟΝ: Είναι πολύ ορθό αυτό που γράφεται, ότι εφ’ όσον η Ελλάδα ανήκει στην Ε.Ε., τα σύνορά μας είναι και σύνορα της Ευρώπης. Άρα για την διαφύλαξή τους υπεύθυνη είναι η Ευρώπη. Με την ορθή αυτή λογική έπρεπε όχι μόνο να ενδιαφερθεί η Ε.Ε. συνολικά για τους εξοπλισμούς, αλλά και την αναλογία σε προσωπικό που ασχολείται με την ασφάλεια των συνόρων της Ε.Ε. Αυτό είναι η αλήθεια, το δίκαιο και το σωστό, αλλά η Ευρώπη κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Αντίθετα εισέπραττε και εισπράττει τεράστια ποσά από εμάς δια την ασφάλειαν, κατ’ επίφασιν, των συνόρων της. 

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Το θεωρώ απίθανο, να πιστεύει κανείς ότι οι προμήθειες στις Ένοπλες Δυνάμεις εγένοντο αποκλειστικά για την κάλυψη βασικών αναγκών των. Οι προμήθειες εγένοντο και με τον τρόπο που εγένοντο, βέβαια πάντα σκόπιμα απούσα η Στρατιωτική Ηγεσία, με κριτήριο το μέγεθος της προμήθειας (μίζας) ή και άλλων λόγων των μεσαζόντων και τίποτε άλλο. Απόδειξη απλή, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις φορτώθηκαν πολεμικά μέσα και υλικά, δισεκατομμυρίων, τα οποία ουδέποτε χρησιμοποιήθηκαν, είτε ως άχρηστα, είτε ως ακατάλληλα για την ελληνική πραγματικότητα. 

ΤΡΙΤΟΝ: Τα τελευταία χρόνια, επειδή οι καιροί είναι κρίσιμοι και επικίνδυνοι, για τους «μακροχέρηδες» του συστήματος, και δύσκολη φαίνεται να είναι η «μίζα», έχει σταματήσει σχεδόν κάθε μορφής προμήθεια στις Ένοπλες Δυνάμεις, ακόμη και βασικών αναγκών λειτουργίας. Άρα αντιλαμβάνεται και ο τελευταίος Έλληνας γιατί εγένοντο οι προμήθειες και πώς εγένοντο. 

ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Είναι επιτακτική ανάγκη σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, η ανασυγκρότηση των περίφημων Ελληνικών Στρατιωτικών εργοστασίων, ανακατασκευής, επισκευής, συντήρησης, ακόμη και εξαγωγής πολεμικού υλικού και μέσων. Προσωπικό υπάρχει, η μακράς διαρκείας θητείας οπλίτες που περνούν το 35 έτος της ηλικίας των και δεν μπορούν να είναι μάχιμοι οπλίτες, να τοποθετούνται στα Στρατιωτικά εργοστάσια, αφού προηγουμένως υποστούν μια σύντομη, ανάλογα με το αντικείμενο εκπαίδευση. Βέβαια η ανασυγκρότηση των Στρατιωτικών Εργοστασίων, φαντάζει σαν όνειρο όχι! γιατί δεν μπορούν να γίνουν, αλλά διότι φοβούμαι τον πόλεμο των εμπόρων προμηθείας πολεμικού υλικού και το κομματικά διεφθαρμένο κράτος, που δεν είναι σε θέση ν’ αντιληφθεί και να υπερασπιστεί τι συμφέρει και τι δεν συμφέρει στο άμοιρο πολιτικά αυτό κράτος. Εάν δε αυτό συνδυασθεί, με αύξηση της θητείας κατά έξη μήνες και παράλληλα να καλούνται να υπηρετήσουν θητεία κανονική και όσοι αλλοδαποί έχουν αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα και έχει περάσει πενταετής χρόνος παραμονής της οικογενείας των στην Ελλάδα, θα υπάρξει ένα τεράστιο όφελος, όχι μόνο στην ισχυροποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά ιδίως στον Οικονομικό προϋπολογισμό της χώρας. Αυτό θα βοηθήσει επιπλέον τους αλλοδαπούς αυτούς, ν’ αποκτήσουν, κατά κάποιο τρόπο, Ελληνική συνείδηση. Να θυμάστε ότι κάποτε το ΝΑΤΟ παράγγελνε πυρομαχικά, στα Ελληνικά Πυριτιδοποιεία,για τις ανάγκες του , προτού έλθει η λαίλαπα της προοδευτικής νοοτροπίας και διαλύσει τα πάντα. Ασφαλώς και οι Ένοπλες Δυνάμεις θέλουν νοικοκυριό, μόνο που εδώ δεν χρειάζονται χρήματα, παρά μόνο πολιτική βούληση. 

Τελειώνοντας τους προβληματισμούς μου, εις ότι αφορά μόνο για τις Ένοπλες Δυνάμεις, έχω να επισημάνω ότι: Η λεηλασία του χρήματος που προορίζετο για τις Ένοπλες Δυνάμεις από το υστέρημα του Ελληνικού λαού άρχισε από τότε που η πολιτική εξουσία των Ενόπλων Δυνάμεων κατήργησε δια νόμου από την διεύθυνση Προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων, τον Διευθυντή ταξίαρχο ή Υποστράτηγο και τον αντικατέστησε με κομματικό πολίτη της εκάστοτε Κυβέρνησης. Και το αξιοσημείωτο στο θέμα αυτό είναι ότι ο κάθε νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας που τοποθετείτο, έφερνε και τον δικό του Διευθυντή Προμηθειών. Αυτό μπορεί να το αντιληφθεί ο καθένας γιατί εγένετο και συντηρείται δυστυχώς μέχρι σήμερα. Η κατάσταση αυτή πρέπει άμεσα να σταματήσει. 

Από τα αναφερθέντα στοιχειωδώς στο παρόν κείμενο, καταφαίνεται πλέον ότι, το βασικό αίτιο της κακοδαιμονίας στις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων, της σπατάλης, της υπεξαίρεσης του Δημοσίου χρήματος και της μη ικανοποιήσεως των Στρατιωτικών αναγκών, είναι η αμαρτωλή ΓΔΑΕΕ. ΕΡΩΤΗΜΑ προς τον νέο ΥΕΘΑ: 

Θα συνεχίσει να υπάρχει ΓΔΑΕΕ με νέο έμπιστο δικό του; ή θα επαναφέρει την διεύθυνση προμηθειών στην φυσιολογική της κατάσταση με προϊστάμενο Στρατιωτικό [ταξίαρχο ή Υποστράτηγο],όπως είναι όλες οι Διευθύνσεις των Ενόπλων Δυνάμεων; Υπ’ όψη του κ. ΥΕΘΑ, από τους Γενικούς Διευθυντάς της ΓΔΑΕΕ, ένας είναι κατάδικος , ένας υπόδικος-προφυλακισμένος και δύο ακόμη υπόδικοι.[εφημ. «ΤΟ ΠΑΡΟΝ»της 8-2-15]. 

«Η ΑΡΕΤΗ ΘΕΛΕΙ ΤΟΛΜΗ» 

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης 
Αντιστράτηγος ε.α.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.