30 Μαρτίου 2015

Την ΛΑΜΠΡΗ θα ¨σουβλίσουμε¨ την ¨εθνική λαμογιά¨;

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΦΩΤΟ από www.arcadiaportal.gr

Προσπαθούμε να συνέλθουμε και μετά να διασταυρώσουμε αν ισχύει αυτή η δήλωση; "Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου ότι θα έχουμε χρεοκοπία μαζί με τον οβελία εάν δεν μπορέσει η κυβέρνηση σε αυτές τις δυο βδομάδες που μεσολαβούν να συμφωνήσει με τους εταίρους" ΠΗΓΕΣ http://www.real.gr/ http://olympia.gr/ 29/3/2015 δήλωσε εκπρόσωπος του Κοινοβουλίου που ανήκει στην ΝΔ.

 "Μετά από πέντε χρόνια θυσιών συζητάμε για το αν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις" σημείωσε μεταξύ άλλων μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha. http://www.real.gr/

Αναρωτηθήκατε σε τι αποσκοπούν αυτές οι δηλώσεις; Αποσκοπούν να ενημερώσουν ή να εκφοβίσουν τον ήδη καθημαγμένο από τις αλλοπρόσαλλες πολιτικές των μνημονιακών χρόνων Ελληνικό Λαό; 

Ας ασχοληθούμε λοιπόν με την ¨οικονομία του οβελία¨ σε σχέση με την δήθεν επερχόμενη τύποις χρεωκοπία. 
Αν ισχύσει λοιπόν το ενδιάμεσο σενάριο της εσωτερικής χρεωκοπίας μέσα στο Ευρώ; Θα αγοράσουμε την σούβλα, το αρνί και τα κάρβουνα με ομόλογα (IOUs) – χαρτιά; Reuters.

¨Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, είτε εσκεμμένα είτε λόγω κάποιου «ατυχήματος», θεωρείται απίθανη. Όμως ίσως η χώρα αναγκαστεί να εισαγάγει ένα εναλλακτικό μέσο πληρωμής, παράλληλα με το ευρώ, προκειμένου να πληρώσει ορισμένα εσωτερικά της έξοδα σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί σύντομα συμφωνία με τους εταίρους, σύμφωνα με αξιωματούχους της Ευρωζώνης που επικαλείται το πρακτορείο Reuters. 


«Κάποια στιγμή, όταν η κυβέρνηση δεν θα έχει πια ευρώ για να πληρώσει μισθούς ή λογαριασμούς, μπορεί να ξεκινήσει να εκδίδει ομόλογα (IOUs) – χαρτιά δηλαδή τα οποία θα αναφέρουν ότι οι κάτοχοί τους θα λάβουν έναν Χ αριθμό ευρώ κάποια στιγμή στο μέλλον», δήλωσε κορυφαίος αξιωματούχος. «Τέτοια ομόλογα θα άρχιζαν μετά γρήγορα να ανταλλάσσονται στη δευτερογενή κυκλοφορία σε μεγάλη έκπτωση με πραγματικά ευρώ και θα γίνονταν ‘νόμισμα’, όποιο κι αν ήταν το όνομά του, που θα υπήρχε παράλληλα με το ευρώ», εξήγησε ο ίδιος. ¨http://www.parapolitika.gr/ 

Αν ισχύσει το ακραίο σενάριο της χρεωκοπίας για το οποίο πολλοί ¨ανάβουν λαμπάδες¨ για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Άλλοι γιατί ονειρεύονται να επενδύσουν τα ξεπλυμένα ευρώ τους στην ¨χρεωκοπημένη¨ Ελλάδα… Άλλοι γιατί ονειρεύονται ¨αριστερές παρενθέσεις¨ και τα τοιαύτα… Άλλοι από ¨εθνικό βίτσιο διαστροφής¨ … Τότε πως θα αγοράσουμε την σούβλα, το αρνί και τα κάρβουνα; Θα μείνει η σούβλα δίχως αρνί και η ΛΑΜΠΡΗ δίχως Χαρά; ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ 

Αν κάποια κέντρα αποφάσισαν η Ελλάδα αυτή την ΠΑΣΧΑΛΙΑ να συρθεί ατιμασμένη με νέα δυσβάστακτα μνημόνια για να επιβιώσουν οι ¨εθνικές βδέλλες¨ και έτσι να γλυτώσουμε την ¨χρεοκοπία¨ θεωρώ ότι παίζουν με τα τελευταία ψυχικά αποθέματα της ιώβειας Ελληνικής υπομονής. 

Όποιος γνωρίζει απλά μαθηματικά και οικονομικά ξέρει πολύ καλά που το πάνε οι τοκογλύφοι αργά ή γρήγορα, είτε αυτό λέγετε χρεοκοπία του οβελία (ΠΑΣΧΑ) ή χρεωκοπία του καρπουζιού(ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ). 

Τελεία και Παύλα η Χρεοκοπία στην Ελλάδα δεν θα έχει Υπόσταση. Ακριβώς γιατί το ΕΥΡΩ σαν νόμισμα δεν μπόρεσε να λειτουργήσει σαν παράγοντας ανάπτυξης, ομογενοποίησης και κοινωνικής συναλληλίας στην Ευρώπη. 
Αντίθετα λειτούργησε ως στοιχείο διαχωρισμού και σύγκρουσης εθνικών οικονομιών. Όμως στην οικονομική αξία του Ευρώ οφείλουμε κάτι πολύ σημαντικό. 

Η ΠΛΕΟΝΕΞΊΑ για την αθέμιτη συγκέντρωση του από δόλια άτομα μέσα στην πατρίδα μας ανέδειξε σε όλο το μεγαλείο της το ΣΠΟΡ της ΛΑΜΟΓΙΑΣ που κατέστρεψε με δραματικούς ρυθμούς την χώρα. Μην στενοχωρείστε … σε περίπτωση ¨τέτοιου είδους χρεοκοπίας¨ η σούβλα την φετινή ΠΑΣΧΑΛΙΑ δεν θα μείνει δίχως οβελία. 

Η ΕΛΛΑΔΑ του καθημερινού μόχθου που πόνεσε τα τελευταία χρόνια είναι αποφασισμένη από εδώ και πέρα να ¨σουβλίσει¨ δηλ να ξεκαθαρίσει τον τόπο της από τις πράξεις και τις ενέργειες εκείνες που διενεργήθηκαν με δόλια απάτη και έφεραν το ιστορικό πλέον και καταγεγραμμένο φαινόμενο της ΛΑΜΟΓΙΑΣ. 

Δρ. Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.