31 Μαρτίου 2015

Η ιστορία με την οικονομική υποδούλωση της Ελλάδος ξεκινά από το 1204.

Πολλοί θεωρούν ότι η συμπεριφορά προς την Ελλάδα ειδικά τις τελευταίες ημέρες, των θεσμών, δανειστών, Τρόικα ή όπως αλλιώς ονομάζονται τα « κοράκια» της «ιερής συμμαχίας» της Μέρκελ, είναι αποσπασματική και αφορά τα τελευταία 35 χρόνια, είναι όμως έτσι;

Κατηγορούν τους Έλληνες ότι κατασπατάλησαν εκατομμύρια από κοινοτικά πλαίσια στήριξης, ότι ελάμβαναν δάνεια που υπερφόρτωναν τον κρατικό κορβανά, κά.

Λάθη από τις ελληνικές κυβερνήσεις έγιναν και μάλιστα σοβαρά, τα οποία θα μπορούσαν να «απασχολήσουν» ένα ειδικό δικαστήριο με όλους τους εμπλεκόμενους στο «σκαμνί».

Ελληνες στρατιώες της εποχής της Αλώσεως του 1204
Άλλο όμως αυτό και άλλο να λαμβάνεις ως χώρα ένα δάνειο σαν τα περίφημα SWAPS, αξίας 2,8 δις Ευρώ το 2001, από το οποίο οι «δανειστές» να ζητούν σήμερα το 2015, 12 δις ευρώ. Έχει και η «κλεψιά» τα όρια της.

Ελληνες βυζαντινοί στρατιώτες της εποχής των Σταυροφοριών
Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης αρκετούς οικονομολόγους, όπως ένας Γάλλος πριν μερικές ημέρες,  οι οποίοι μας μιλούν, για επαχθές χρέος, στα 320 δις που χρωστά η πατρίδα μας στους δανειστές. Μιλούν δηλαδή για ένα ποσοστό του χρέους το οποίο θα πρέπει να ελεγχθεί «εξονυχιστικά» και να αποδεχτούμε αυτό που μας «αναλογεί» και όχι τα παράλογα επιτόκια που παράνομα μας «φόρτωσαν» οι «δανειστές».

Το ίδιο έργο η Ελλάδα δυστυχώς το ζει και ξαναζεί επίσημα από την επανάσταση του 1821, και τα θαλασσοδάνεια της Αγγλίας που μας χρέωναν 1.000000 αγγλικές λίρες, και στα χέρια μας  «έρχονταν» μόνο 200.000 Λίρες !!!!!!

Μάλιστα το 1897 μας κήρυξαν πτώχευση διότι προφανώς δεν τα έβρισκαν οι «δανειστές» μεταξύ τους, επιβάλλοντας μας  επαχθέστατους  όρους για την αποπληρωμή των χρημάτων τους. Με λίγα λόγια πάντα οι «δανειστές» μας είχαν σε μια ιδιότυπη οικονομική ομηρία, και όταν δεν εξυπηρετούσαμε τα παράλογα αιτήματα τους απλά μας  «τραβούσαν το σκοινί στον λαιμό μας».

Η Αλωση του 1204
Αυτή όμως η ιστορία  πραγματικά, ξεκινά από πολύ παλιά , από την εποχή της ύπαρξης της μεγαλοπρεπούς και χιλιόχρονης βυζαντινής αυτοκρατορίας.  Από τότε οι «βάρβαροι» Φράγκοι δηλαδή ( Γερμανοί, Γάλλοι, Βρετανοί κτλπ), εποφθαλμιούσαν, την Πόλη, την πρωτεύουσα της κραταιάς Βυζαντινής αυτοκρατορίας, των 700.000 κατοίκων, που ήταν τόσο όμορφη και αρμονικά χτισμένη πάνω σε επτά λόφους, που καμία πόλη δεν μπόρεσε ποτέ να πλησιάσει το κάλος και την ομορφιά της. Αυτήν την ΠΟΛΗ ήθελαν οι βάρβαροι Φράγκοι  σταυροφόροι που ζούσαν στις δικές τους παραγκουπόλεις μέσα στις λάσπες και τις αρρώστιες.

Ανδρες της Καταλανικής εταιρείας
Το απίστευτο πλούτο της ζηλοφθονούσαν συνεχώς και όταν τους δόθηκε η ευκαιρία από δικά μας λάθη, συμπεριφέρθηκαν χειρότερα από κτήνη.

Ο πλούτος που εξήχθη από την βασιλεύουσα ήταν απίστευτος, ένας πλούτος που γέμισε τις πόλεις της δυτικής Ευρώπης δίνοντας ώθηση στον οικονομικό τομέα για να γίνουν οι Γάλλοι, οι Γερμανοί αυτό που είναι σήμερα.

Αυτή ήταν η δεύτερη  επιχείρηση μεταφοράς ελληνικού θησαυρού στην Δύση, η πρώτη  έλαβε χώρα επί Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, όταν τα ελληνικά αγάλματα και επιτεύγματα γέμισαν την αιώνια πόλη, και την στολίζουν ακόμη και σήμερα.

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.