28 Μαρτίου 2015

Ο ΞΑΦΝΙΚΟΣ “ΠΟΝΟΣ” ΤΟΥ ΣΗΦΗ ΓΙΑ ΤΗ SIEMENS.

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου 
Επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία” 
egerssi@otenet.gr 
www.apostoloupanos.gr 

Πλείστα όσα ερωτηματικά εγείρει η επιστολή του πρώην υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-Ανδρέα Παπανδρέου (περίοδος που αποφασιζόταν η ψηφιοποίηση του ελληνικού τηλεπικοινωνιακού δικτύου από τις εταιρείες Siemens και Intracom) και προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη διερεύνηση του πολιτικο-οικονομικού σκανδάλου της Siemens, Σήφη Βαλυράκη. 

Αυτή η υπερευαισθησία του πρώην υπουργού, έρχεται 3 χρόνια μετά το ομόφωνο πόρισμα της Επιτροπής που προήδρευσε, για να μας υπενθυμίσει το αυτονόητο. Δηλαδή, ότι δεν ελήφθη υπ΄ όψιν το αποτέλεσμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που επιδίκασε στη Siemens ζημιά για το ελληνικό δημόσιο αξίας τουλάχιστον 2 δις ευρώ. Και η Πολιτεία ακυρώνοντας τον ίδιο τον εαυτό της, τη μετέτρεψε σε φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες. Αρχιερείς αυτής της πολιτικής διαστροφής οι Σαμαράς και Βενιζέλος. 

Ωστόσο, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ορισμένα γεγονότα που διέλαθαν της ευαισθησίας του κ. Βαλυράκη και είναι εξόχως σημαντικά: 
  • Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής επιμελώς απέφυγε να κλητεύσει όλους τους πρώην Πρωθυπουργούς. Ειδικότερα όμως, και για συγκεκριμένους λόγους τους κ.κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και Κωνσταντίνο Σημίτη. Για την περίπτωση δε, της μη κλήτευσης του κ. Μητσοτάκη θα θέλαμε να επισημάνουμε πως ήταν απαραίτητη από τη στιγμή που στα ΜΜΕ της περιόδου εκείνης βοούσε η σχέση της Οικογένειας Μητσοτάκη με τον φυγόδικο Μιχάλη Χριστοφοράκο (“πέταξε” στο εξωτερικό όταν υπουργός εξωτερικών ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη).
  • Αρκέστηκε στην “ανακάλυψη” ηλεκτρονικού μηνύματος (e-mail) με τη βοήθεια του Διευθύνοντος Συμβούλου της Siemens Πάνου Ξυνή (διάδοχου Χριστοφοράκου) και του μέχρι τότε αγνώστου στο Πανελλήνιο Βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου (το έφερε στην Επιτροπή και τη δημοσιότητα), αλλά και την υπόγεια υποστήριξη του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, το οποίο είχε αποσταλεί από το διευθυντικό στέλεχος της γερμανικής εταιρείας Ευαγγέλου Σέκερη προς τον κ. Σαμαρά (εξ αγχιστείας συγγενούς) στις 30/6/2006 και μιλούσε μεταξύ των άλλων για τις βρώμικες πρακτικές που χρησιμοποιούσε η Siemens προκειμένου να κερδίζει τους διαγωνισμούς ανάθεσης έργων στην ελληνική αγορά. Το συγκεκριμένο e-mail ήταν ήδη γνωστό την εποχή εκείνη στον Ανακριτή Ζαγοριανό, που στην πορεία αντικαταστάθηκε από την κ. Νικολακέα. 
  • Απέφυγε να κλητεύσει εκ νέου τον Ευάγγελο Σέκερη παρ΄ ότι από μέλη της Επιτροπής χαρακτηρίσθηκε ως ο πλέον αξιόπιστος μάρτυρας της πολύκροτης υποθέσεως. Αντέγραψε δηλαδή, την περίεργη στάση της Ειδικής Ανακρίτριας – Εφέτου Μαρίας Νικολακέα, η οποία είχε ήδη αναλάβει την υπόθεση Siemens και ενώ είχε καλέσει εγγράφως να εξετάσει ως μάρτυρα τον κ. Σέκερη στις 17 Μαίου 2010, μετά από λίγες ημέρες ένα αόρατο χέρι της υπαγόρευσε την προφορική άρση της κλήτευσής του, με τηλεφώνημα που έγινε προς τη διευθύντρια του γραφείου Χριστοφοράκου, Κατερίνας Τσακάλου.
Να σημειωθεί πως η διερεύνηση της υπόθεσης έγινε με χαρακτηριστικά αργούς ρυθμούς και τελικά έκλεισε χωρίς την κλήτευση του μάρτυρα που ήταν υφιστάμενος των κατηγορούμενων Γεωργίου και Καραβέλα. Του ανθρώπου που έλεγε στο περιβόητο e-mail προς τον Αντώνη Σαμαρά: «…ξέρει (Χριστοφοράκος) ότι γνωρίζω πολλά για τις βρωμιές τους και ότι έχω κρατήσει το στόμα μου κλειστό…»


  • Από τα πρακτικά της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, προκύπτει ξεκάθαρα η δυσφορία του κ. Βαλυράκη στο άκουσμα και μόνο της εταιρείας Intracom. 
Να σημειωθεί πως προξενεί τεράστια ερωτηματικά το γεγονός που σε 2 μήνες ξεκινά η δίκη της Siemens με τους 64 κατηγορούμενους και απουσιάζει παντελώς η εταιρεία που προμήθευε τον κρατικό τότε ΟΤΕ με το 50% του συνόλου του τηλεπικοινωνιακού υλικού/υπηρεσιών. Την εταιρεία που μετείχε εξ ημισείας μαζί με τη Siemens σε όλες τις αναλήψεις έργων του Δημοσίου. Την εταιρεία που για τους βαθιά γνωρίζοντες αποκαλείτο στην αγορά ως “το χωριό”. 

Οσονούπω, ξαφνικά υπερευαίσθητος ο κ. Βαλυράκης όταν την ίδια περίοδο ο σύντροφός του Ευάγγελος Βενιζέλος με τον στενό συνεργάτη του Ευγένιο Γιαννακόπουλο, πείθονταν από τα εξουσιοδοτημένα στελέχη της γερμανικής πολυεθνικής Robert Sikelli και Πάνο Ξυνή, ότι τα 200 εκ. ευρώ του εξωδικαστικού συμβιβασμού, δηλαδή το 10% της μοναδικής ομόφωνης απόφασης Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής ήταν υπεραρκετά. Και βεβαίως ικανοποιούσαν και τον Αντώνη Σαμαρά που εξουσιοδότησε τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, να υπογράψει στις 22 Αυγούστου 2012 τον κατάπτυστο και επιβλαβή για το δημόσιο συμφέρον εξωδικαστικό συμβιβασμό. 

Άλλωστε, αυτός ο συμβιβασμός ήταν το “διαβατήριο” για το παρθενικό ταξίδι του Σαμαρά ως Πρωθυπουργού στη Γερμανία στις 24 Αυγούστου 2012 - δυο ημέρες μετά την υπογραφή - τότε που στη συνάντηση με τη Μέρκελ “ξέπλυνε” την αντιμνημονιακή του πολιτική, αναφωνώντας: «Ουδείς αναμάρτητος». Με την “διακριτική” πάντα παρουσία του συνδετικού κρίκου Σαμαρά – Siemens, Σταύρου Παπασταύρου. Του ανθρώπου που πρώτοι αποκαλύπταμε τη συντροφική σχέση που διατηρούσε με τη διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνιών της Siemens Μαρίας Αγαλιώτου. Μια σχέση που τελικά πρόσφατα ήλθε εις γάμον κοινωνία. 

Συμπερασματικά, Πολιτεία και Δικαιοσύνη επιμελώς καλύπτουν τα μεγάλα ψάρια και δίνουν βορά στο λαό προς τέρψη τα μικρά ψαράκια για να του μειώνουν τις αντιδράσεις του από τη συνεχιζόμενη εξαθλίωσή του. Προκαλούμε την νέα ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει να ανοίξουν εκείνα τα στόματα που ξέρουν πολλά. Γνωρίζει ποιοι είναι και που θα τους βρει!!!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.