10 Απριλίου 2024

Η νεοταξική δικτατορία ασκεί αυξανόμενη πίεση για ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ και ΑΤΟΜΩΝ με ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Οι γιατροί προειδοποιούν ότι οι νόμοι χαλαρώνουν σε όλο τον κόσμο. Οι επικριτές φοβούνται ότι η κοινωνία πιστεύει όλο και περισσότερο ότι μερικοί άνθρωποι είναι «καλύτερα νεκροί».
 
Ένας αυξανόμενος αριθμός κορυφαίων επαγγελματιών υγείας εκφράζουν ανησυχία για την παγκόσμια τάση χαλάρωσης των νόμων περί ευθανασίας, προκειμένου να μειωθεί το «βάρος» της φροντίδας ηλικιωμένων και πολιτών με αναπηρία.  
 
Οι γιατροί λένε ότι βρίσκονται υπό αυξανόμενη πίεση να θεωρούν ότι οι ασθενείς που διατρέχουν κίνδυνο είναι «καλύτερα νεκροί». Εδώ και αρκετό καιρό, το Slay News, για παράδειγμα, αναφέρει την ανησυχητική τάση της «υποβοηθούμενης αυτοκτονίας», η οποία έχει αυξηθεί σε αρκετές δυτικές χώρες τα τελευταία χρόνια.
 
Ο Καναδάς, το Βέλγιο και η Ολλανδία έχουν επεκτείνει το πεδίο εφαρμογής και αρκετές άλλες χώρες, καθώς και πολιτείες των ΗΠΑ, φαίνεται να θέλουν να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους. 
 
Όταν οι χώρες άρχισαν για πρώτη φορά να πιέζουν για νομιμοποίηση, άλλαξαν τους νόμους για να προσφέρουν μια «λύση» για τους ενήλικες ασθενείς που πάσχουν από μια «σοβαρή και ανίατη» ασθένεια που τους προκαλούσε μεγάλη αγωνία.
 
Κάποιοι είδαν την «υποβοηθούμενη αυτοκτονία» ως έναν τρόπο να ξεφύγουν από έναν κατά τα άλλα αναπόφευκτο, αργό και οδυνηρό θάνατο.
 
Ωστόσο, μετά την αλλαγή του νόμου, οι πύλες έχουν ανοίξει, καθώς διάφορες χώρες που νομιμοποίησαν την ευθανασία επέκτειναν επίσης το πεδίο εφαρμογής. 
 
Για παράδειγμα, ορισμένες χώρες έχουν χαλαρώσει τους νόμους τους για να συμπεριλάβουν άτομα με αναπηρίες, οικονομικά προβλήματα, κατάθλιψη, ακόμη και έλλειψη στέγης.
 
Ο Καναδάς έχει ήδη ξεκινήσει την ευθανασία ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας και οι ακτιβιστές πιέζουν να επεκταθούν οι νόμοι σε παιδιά και βρέφη.
 
Μια έκθεση του Χριστιανικού Ινστιτούτου περιγράφει πώς ο Καναδάς έχει πάρει τον «ολισθηρό κατήφορο» της ευθανασίας. «Από τη νομιμοποίηση της λεγόμενης ιατρικής ευθανασίας το 2016, ο Καναδάς έχει εξαλείψει την απαίτηση ότι ένα άτομο πρέπει να είναι άρρωστο σε τελικό στάδιο», εξηγεί η έκθεση. 
 
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η νομοθεσία για την «υποβοηθούμενη αυτοκτονία» εξετάζεται τώρα στη Σκωτία. Υπάρχουν επίσης «συντονισμένες προσπάθειες» στην Αγγλία και την Ουαλία για την εισαγωγή φιλελεύθερων νόμων ευθανασίας, προκαλώντας δημόσια αντίθεση.
 
Οι ειδικοί προειδοποιούν για την αυξανόμενη πίεση να ενθαρρυνθούν οι ηλικιωμένοι στην αυτοκτονία.
 
Η ατζέντα της παγκοσμιοποιητικής ευγονικής στοχεύει στην προώθηση της πεποίθησης στην κοινωνία ότι μερικοί άνθρωποι είναι «καλύτερα νεκροί». Οι γιατροί ανέφεραν ότι οι ασθενείς τους ζητούσαν τώρα ευθανασία επειδή φοβόντουσαν ότι θα ήταν «βάρος» για τις οικογένειές τους.
 
Ο καθηγητής John Keown του Πανεπιστημίου Georgetown στην Ουάσιγκτον, είχε επισημάνει την «ακραία ανησυχία» ενός Ειδικού Εισηγητή των Ηνωμένων Εθνών ότι ορισμένοι ανάπηροι Καναδοί πιέζονταν να ζητήσουν ευθανασία. Σχετικά με αυτό, δήλωσε:
 
«Οι Ολλανδοί έχουν επίσης πάρει τον ολισθηρό δρόμο της ευθανασίας. Ο Καναδάς έκανε σχεδόν σκι στον κατήφορο».
 
Η πρώην ποδίατρος του Βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS), Madeline Pavey, εξέφρασε τη φρίκη της στην έκθεση επειδή οι άνθρωποι στα εξήντα τους της είπαν ότι «δεν θέλουν να είναι βάρος». Η ενθάρρυνση αυτού του είδους σκέψης είναι εύκολη, πρόσθεσε.
 
Η έκθεση συνέχισε σημειώνοντας ότι η Επιτροπή Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας της Βουλής των Κοινοτήτων είχε πρόσφατα περιγράψει τους πολλούς κινδύνους της νομιμοποίησης της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας, αναφερόμενη στα νομικά συστήματα που επιτρέπουν την υποβοηθούμενη αυτοκτονία και άλλα θέματα όπως η παρηγορητική φροντίδα, αλλά δεν απέκλεισε αντίστοιχη αλλαγή στο νόμο.
 
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.