24 Ιουλίου 2021

Τι αγνοεί και τι γνωρίζει η κυβέρνηση για τον Covid-19 και δεν το λέει;

Επί ενάμιση χρόνο, η κυβέρνηση επιχειρεί να αντιμετωπίσει επί του πεδίου την Covid-19 και στο τέλος «έχασε την μπάλα». Χωρίς στρατηγική, με σχεδιασμούς που δεν προηγούνται αλλά έπονται της επέκτασης του κορωνοϊού, χωρίς υποδομή πρωτοβάθμιας υγείας, χωρίς επαρκή επιδημιολογική και γονιδιακή επιτήρηση, με lockdown ακορντεόν, με ανερμάτιστα, ατελέσφορα και ορισμένες φορές γελοία μέτρα δημόσιας τάξης και όχι δημόσιας υγείας, έχει οδηγηθεί σε δραματικό αδιέξοδο και εξ’ αυτού έχει χάσει την ψυχραιμία της
 
Αφού επί ενάμιση χρόνο πληρώθηκε ένα τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό κόστος η κυβέρνηση άνοιξε, όπως και πέρυσι το καλοκαίρι (το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού), την αγορά και τον τουρισμό. Το αποτέλεσμα είναι να ενσκήψει ένα νέο κύμα του SARS-CoV-2. Εμείς τα κάναμε όλα καλά, αλλά φταίει η μετάλλαξη Δ μας λένε. Μόνο που ήταν αναπόφευκτο ο ιός να μεταλλάσσεται προσαρμοζόμενος στο νέο περιβάλλον που δημιουργούν οι εμβολιασμένοι ξενιστές του.
 
Όλοι οι ιοί μεταλλάσσονται. Σε λίγο θα έχουμε τη μετάλλαξη Ε, που ήδη ξεκίνησε από την Καλιφόρνια. Η «επιχείρηση ελευθερία» και «γαλάζια ελευθερία» για τα νησιά του κ. Μητσοτάκη καταρρέει πριν προλάβει να ξεκινήσει. Η κυβερνητική απάντηση περιορίζεται στην προτροπή να κάνουμε όλοι ένα εμβόλιο που λένε ότι καλύπτει και τη μετάλλαξη Α (Βρετανική). 
 
Η συνειδητή καλλιέργεια κοινωνικού διχασμού μεταξύ εμβολιασμένων και μη. «Δεν επιτρέπεται εξ’ αιτίας των ολίγων να κινδυνέψουν οι πολλοί»! « Οι μη εμβολιασμένοι πολίτες είναι απειλή»! Αλλά οι εμβολιασμένοι, μας λένε, δεν κινδυνεύουν. Μήπως όμως κινδυνεύουν; Η καλλιέργεια του φόβου για το αύριο. «Οι πολίτες να εμβολιαστούν αν θέλουν να έχουν μια κανονική ζωή»! Άρα αν δεν κάνουμε το εμβόλιο θα έχουμε δύσκολη ζωή. Οι απειλές συνυπάρχουν με γελοία «προνόμια» προς όσους εμβολιαστούν. Στους νέους 18-25 ετών 150 ευρώ, στους στρατιωτικούς πενθήμερη άδεια, φτηνότερη κάρτα πολλαπλών μετακινήσεων στα μέσα μαζικής μεταφοράς κ.α. 
 
Μπορεί κανείς νοήμων να τους πάρει στα σοβαρά; 
Τι δεν ξέρουν; Τι δε μας λένε; 
 
1ον. Φυσική λοίμωξη 
 
Από τις αρχές του 2020 μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί στη χώρα μας περίπου 460.000 φορείς του κορωνοϊού. Όπως λένε οι ειδικοί, ο αριθμός αυτός πρέπει να πολλαπλασιαστεί επί 8 ή 10 γιατί η καθημερινή ιχνηλάτηση καταγράφει μόνο ένα μικρό τμήμα της συνολικής διασποράς στην κοινότητα. Υπάρχουν λοιπόν, περίπου 3.700.000 έως 4.600.000 άτομα που έχουν, κατά διαστήματα, μολυνθεί. Σ’ αυτούς περιλαμβάνοντα ασυμπτωματικοί, άτομα με ελαφρές επιπτώσεις και όσοι χρειάστηκαν νοσηλεία σε απλές κλίνες ή ΜΕΘ.  
 
Το ερώτημα είναι αν όλοι αυτοί ανέπτυξαν εξουδετερωτικά αντισώματα που τους προστατεύουν και κυρίως για πόσο χρονικό διάστημα (ανοσιολογική μνήμη) διαρκούν αυτά; Για έξι μήνες, λιγότερο ή περισσότερο; Ξέρουν και αν δεν ξέρουν γιατί εδώ και ενάμιση χρόνο δεν έκαναν σχετικές μελέτες; Όλοι αυτοί γιατί δεν υπολογίζονται στο επονομαζόμενο «τείχος ανοσίας» το οποίο επιχειρούν να δημιουργήσουν μόνο με τους εμβολιασμένους; 
 
2ον. «Τείχος ανοσίας» 
 
Το σωστό θα ήταν να αποκαλείται «τείχος περιορισμού βαριάς νόσησης» και όχι «τείχος ανοσίας». Οι επιδημιολόγοι μας λένε ότι όσοι εμβολιάζονται μπορούν να γίνουν φορείς και να μεταδίδουν, πιθανόν λιγότερο λόγω μικρότερου ιικού φορτίου, τον ιό. Η προστασία τους έγκειται στο ότι κατά ένα μεγάλο ποσοστό, αν μολυνθούν, δε θα αρρωστήσουν βαριά και δε θα χρειαστούν νοσηλεία. Ποιο είναι αυτό το ποσοστό; Μελέτες κυρίως από τις φαρμακευτικές εταιρείες το προσδιορίζουν γύρω στο 90% (87-93%) αλλά για την αρχική μορφή του ιού (Γιουχάν). 
 
Με τις μεταλλάξεις όμως, που διαμορφώνεται αυτό το ποσοστό; Ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης (Π. Βάλανς) δήλωσε ότι το 40% όσων νοσηλεύονται με Covid στη Μ. Βρετανία είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Γιατί στα στοιχεία που ανακοινώνει καθημερινά ο ΕΟΔΥ δεν αναφέρεται πόσοι από τους νοσηλευόμενους σε απλές κλίνες Covid ή ΜΕΘ ή που έχουν καταλήξει ήταν πλήρως εμβολιασμένοι; Ποιο είναι το ποσοστό τους 5% ή μεγαλύτερο; Γιατί δε μας λένε; 
 
Προς τι τα «ειδικά προνόμια» στους εμβολιασμένους να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους; Αν ένας απ’ αυτούς είναι φορέας θα μολύνει και τους υπόλοιπους, οι οποίοι μπορεί, στην πλειοψηφία τους, να μη νοσήσουν βαριά αλλά, εν συνεχεία, θα διασπείρουν τον ιό στο ευρύτερο περιβάλλον τους. Επίσης για πόσο χρονικό διάστημα οι εμβολιασμένοι έχουν αντισώματα που τους προστατεύουν; Για έξι μήνες, λιγότερο ή περισσότερο; Μήπως σε λίγο θα πρέπει να αρχίσει ο επαναληπτικός εμβολιασμός όσων έκαναν την πρώτη δόση το Φεβρουάριο; Με ποιο εμβόλιο θα γίνονται οι νέοι εμβολιασμοί; Με ότι έχουμε στη διάθεσή μας ή θα πρέπει να περιμένουμε τα νέα εμβόλια, αν υπάρξουν, που θα αντιμετωπίζουν τις μεταλλάξεις; Γιατί δε μας το λένε; 
 
3ον. Το αερόλυμα του ιού και οι επιφάνειες 
 
Για πόσο χρονικό διάστημα το αερόλυμα του κορωνοϊού διατηρείται στην ατμόσφαιρα ενός κλειστού χώρου; Αν π.χ. κάποιος φορέας, εμβολιασμένος ή μη, κινείται στο διάδρομο ενός σούπερ-μάρκετ και μετά από μισό λεπτό περάσει από τον ίδιο διάδρομο κάποιος άλλος θα μπορεί να μολυνθεί με την εισπνοή αφού ο ιός θα παραμένει στην ατμόσφαιρα; Το ίδιο με την καμπίνα ενός ασανσέρ στην οποία είχε προηγηθεί η χρήση της από ένα φορέα. Θα πρέπει να το ξέρουν. Γιατί δε μας το λένε; 
 
Τι γίνεται με τη μετάδοση του ιού από τις επιφάνειες; Στην αρχή μας έλεγαν και για πόσες μέρες παραμένει στην κάθε επιφάνεια ανάλογα του υλικού της καθώς και ότι πρέπει να απολυμαίνουμε κάθε αντικείμενο που βάζουμε στο σπίτι μας. 
 
Μερικοί εξακολουθούν να αφήνουν τα παπούτσια τους έξω από την εξώπορτα του σπιτιού τους. Σήμερα δε γίνεται κουβέντα, γιατί; Δεν ξέρουν αν μεταδίδεται ο ιός από τις επιφάνειες ή το θέμα αποσιωπάται λόγω του ανοίγματος της εστίασης – τουρισμού; Πάντως το πλοίο από την Ίο, με το οποίο μεταφέρθηκαν πρόσφατα στον Πειραιά πολλοί φορείς, απολυμάνθηκε πριν αποπλεύσει ξανά. Άρα συμπεραίνεται ότι οι επιφάνειες του πλοίου μπορούσαν να μολύνουν τους νέους επιβάτες. 
 
4ον. Τα εμβόλια 
 
Μας διαβεβαιώνουν ότι τα διαθέσιμα εμβόλια Covid είναι ασφαλή, αλλά δε μας λένε ότι δεν έχουν καμιά σχέση με αυτά που χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα για άλλες ασθένειες (ιλαρά, ερυθρά, κοκκύτης, πολιομυελίτιδα, ηπατίτιδα, τέτανος κλπ). Τα παραδοσιακά εμβόλια στηρίζονταν στη «μόλυνση» του ανθρώπινου οργανισμού μ’ ένα ακίνδυνο ή αδρανοποιημένο ή μη ικανό να αναπαραχθεί στέλεχος του ιού ώστε να εκπαιδευτεί το ανοσοποιητικό σύστημα να αναγνωρίζει και να καταστρέφει το συγκεκριμένο ιό αν αυτός εισέλθει μελλοντικά στο ανθρώπινο σώμα. 
 
Αντίθετα τα εμβόλια Covid είναι αποτέλεσμα γενετικής μηχανικής. Κάτι σαν τα γεννητικά τροποποιημένα τρόφιμα, που στην ΕΕ απαγορεύονται για ανθρώπινη κατανάλωση. Πρόκειται για τα εμβόλια CRISPR DNA (Astra Zeneca και Johnson & Johnson) και τα εμβόλια mRNA (Pfizer/BioNTech και Moderna). 
 
Οι δύο αυτές κατηγορίες εμβολίων έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά παρά διαφορές. Αμφότερες έχουν στόχο την παραγωγή τμημάτων του ιού (πρωτεΐνη ακίδα) από τα ίδια τα ανθρώπινα κύτταρα που μετατρέπονται σε «εργοστάσια παραγωγής» τμήματος του SARS-CoV-2. Ούτε οι φαρμακευτικές εταιρείες, ούτε οι ειδικοί λοιμοξιολόγοι, ούτε πολύ περισσότερο οι κυβερνήσεις γνωρίζουν αν η γενετική μηχανική των εμβολίων Covid θα τροποποιήσει το ανθρώπινο γονιδίωμα ή αν δημιουργήσει μακροχρόνιες διαταραχές στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.  
 
Πρόκειται για terra incognita της ίδιας της επιστήμης που μέχρι σήμερα δεν έχει ιδέα για το 90% του ανθρώπινου γενετικού υλικού. 
 
Για όλους αυτούς τους λόγους τα εμβόλια Covid δεν έχουν λάβει κανονική άδεια κυκλοφορίας από κανέναν οργανισμό, παρά μόνο άδεια επείγουσας χρήσης λόγω συνθηκών. Η χρήση τους χαρακτηρίζεται πειραματική και το στάδιο τρία των δοκιμών θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2022 και για κάποια το 2023. 
 
Έτσι ο παγκόσμιος πληθυσμός χρησιμοποιείται ως πειραματόζωο στη λογική του «τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων». Μόνο που τα οφέλη τα γνωρίζουν λίγο ή πολύ, αλλά, τους κινδύνους για το ανθρώπινο είδος καθόλου. 
 
Κάποιοι όμως τους υποψιάζονται. Στις συμβάσεις πώλησης των εμβολίων προς όλες τις κυβερνήσεις οι φαρμακευτικές εταιρείες διασφάλισαν ότι δε θα έχουν καμιά ποινική ή αστική ευθύνη για ότι ήθελε προκύψει. 
 
Η ελληνική κυβέρνηση, από την πλευρά της, ψήφισε νόμο για το «ακαταδίωκτο» των ειδικών που προτρέπουν στους εμβολιασμούς και τα λοιπά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας. Αλήθεια γιατί, αφού λένε ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή; 
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν ανακοινώσει το 75% των άνω των 70 ετών και το 60% των άνω των 55 ετών έχει πλήρως εμβολιαστεί. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης, στο σύνολο του πληθυσμού το 45% είναι πλήρως εμβολιασμένο. Αν στα ποσοστά αυτά προστεθούν και όσοι νόσησαν, τότε η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών θα πρέπει να διαθέτει εξουδετερωτικά αντισώματα. 
 
Γιατί χρειάζεται λοιπόν να προωθείται με έμμεσους, προς το παρόν, τρόπους (υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών σε τομείς του Δημοσίου, απολύσεις με απόφαση του εργοδότη στον ιδιωτικό τομέα κ.α.) ο υποχρεωτικός εμβολιασμός; Γιατί χρειάζεται αυτή η τρομοκρατία και η υστερική προπαγάνδα;  
 
Ο καθένας έχει το δικαίωμα, αφού ενημερωθεί, να αποφασίσει αν θα εμβολιαστεί ή όχι. Εξ’ άλλου οι ανεμβολίαστοι δεν απειλούν τους εμβολιασμένους. 
 
Τέλος, γιατί εξ αρχής η όλη προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας επικεντρώθηκε στα «αχαρτογράφητα ύδατα» των γενετικών εμβολίων, που γίνονται στους υγιείς ανθρώπους και όχι στα φάρμακα (μονοκλωνικά αντισώματα κ.α.) που χορηγούνται σε όσους ασθενήσουν; Μήπως είναι τα συμφέροντα των πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών που επιβάλλουν τις προτεραιότητες; 
 
Η πανδημία είναι πολύ σοβαρή υπόθεση. Ο ιός δεν πρόκειται να εξαλειφθεί στο ορατό μέλλον, θα μεταλλάσσεται για να επιβιώσει.  
 
Όπως μεταλλάσσονται κάθε χρόνο οι ιοί της γρίπης παρά τα ετησίως επαναλαμβανόμενα εμβόλια. 
 
Οι χειρισμοί της ελληνικής κυβέρνησης μετέτρεψαν την πανδημία σε συνδημία, με τεράστιες κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες, όπως είναι η καταστροφή της οικονομίας και η υπερχρέωση της χώρας και των πολιτών.  
 
Δε θα επιστρέψουμε σε καμιά προηγούμενη κανονικότητα. Θα πρέπει να οικοδομήσουμε τη ζωή μας σε νέες βάσεις με διαφάνεια, ενημέρωση και μεγάλη χρηματοδότηση του συστήματος υγείας, τα δύσκολα είναι ακόμη μπροστά. 
 
Η κυβέρνηση όμως εξήγγειλε, από την Άνοιξη, την επιστροφή στην κανονικότητα. Το καλοκαιρινό όμως 4ο κύμα του κοροναϊού έκανε τους κυβερνητικούς να «χάσουν την μπάλα» και είναι πολύ, μα πολύ εκνευρισμένοι για αυτό. Σκέφτονται τι θα γίνει το προσεχές φθινόπωρο. 
 
Υ.Γ. ‘Όσοι, κινήσεις, οργανώσεις και κόμματα, επενδύουν στην αντίδραση μεγάλου μέρους των πολιτών στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, στα μέτρα διχασμού της κοινωνίας και στον κυβερνητικό αυταρχισμό, προκειμένου να ανατρέψουν το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα κάνουν για πολλοστή φορά λάθος. Καμιά ουσιαστική αλλαγή δεν μπορεί να υπάρξει στη χώρα χωρίς μια ολιστική αντιμετώπιση του ελληνικού προβλήματος.  
 
Μονοθεματικές πολιτικές δράσεις δεν μπορούν να έχουν καμιά τύχη, όπως αποδείχθηκε και με τη Συμφωνία των Πρεσπών.  
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.