4 Ιουλίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ

3.7.2021
 
ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ
 
Είναι πραγματικά άξιο απορίας γιατί να επιμένουν οι Ηγέτες μας να σύρονται παθητικά σε Βρετανό - Τουρκικές παγίδες. Είναι άξιο απορίας γιατί να επιτρέπουν οι Ηγέτες μας να μας «δουλεύουν» Τούρκοι και Βρετανοί σαν κούκλες κουκλοθεάτρου.  
 
Η πρόκληση Ερντογάν για την περίκλειστη Αμμόχωστο, ένα τρόπο αντιμετώπισης είχε και έχει:
  • Την προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκαν οι Τουρκικές προθέσεις για την Αμμόχωστο. Προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας με προμετωπίδα τα ψηφίσματα του για την Αμμόχωστο τα οποία διατάζουν ρητά: «Η περιοχή να παραδοθεί στον έλεγχο του ΟΗΕ και υπό την διοίκηση του ΟΗΕ να επιστρέψουν και να επανεγκατασταθούν εκεί οι νόμιμοι κάτοικοι της περιοχής.» 
  • Μια πρώτη τότε προσφυγή, να περιλάμβανε απαίτηση μας, το Συμβούλιο Ασφαλείας, να θυμίσει το ίδιο, στην Τουρκία, τα Ψηφίσματα του Συμβουλίου και να ζητά τον σεβασμό τους.  
  • Σε κάθε ένα από τα επόμενα βήματα υλοποίησης της Τουρκικής απειλής έπρεπε να κατατίθεντο προσφυγές με αίτημα τη λήψη μέτρων κατά της Τουρκίας όπως προνοείται στον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ, αφού η Τουρκία δεν θα είχε σεβαστεί τα Ψηφίσματα. Το περιεχόμενο των απαιτήσεων μας να το γράφουμε εμείς σύμφωνα πάντα με τις πρόνοιες του Καταστατικού Χάρτη και να μην αφήνουμε να το πράττουν οι Βρετανοί.
  • Μια τέτοια προσφυγή χρειάζεται σήμερα , για αντιμετώπιση της επερχόμενης καθόδου του Ερντογάν, 20 Ιουλίου 2021 και τα σχέδια που εξαγγέλλει.
Διάφοροι κατευθυνόμενοι γνωστικοί και ειδήμονες θα μας πουν, μα το Συμβούλιο Ασφαλείας ενεργεί στη βάση συμφερόντων και όχι αρχών και θα προβάλουν βέτο. Με την κατάθεση προσφυγής και την υποχρέωση του Συμβουλίου Ασφαλείας να τοποθετηθεί, θα γνωρίσουμε επιτέλους ποιοι είναι οι φίλοι και ποιοι οι εχθροί την κάθε δεδομένη στιγμή. Πρέπει και τα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να τίθενται έναντι των ευθυνών τους. Έτσι θα γνωρίζουμε και τη βαρύτητα των υποσχέσεων και της φιλικότητας τους. Ο Μαντέλα πήρε πέραν των 1000 ΒΕΤΟ κατά των διεκδικήσεων του. Επέμεινε χωρίς να νοθεύσει το αίτημά του. Στο τέλος ήλθε και το ΝΑΙ του Συμβουλίου Ασφαλείας και η Νότια Αφρική δικαιώθηκε. Πρέπει να ακολουθούμε τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και να εργαζόμαστε Διπλωματικά για την επικράτησή τους . Αυτό επιτυγχάνεται στο τέλος εφόσον συνεχίζεται σταθερά η πολιτική αυτή. Οι καιροί αλλάζουν, τα συμφέροντα αλλάζουν, οι Ηγέτες του κόσμου αλλάζουν. Πρέπει να εργαζόμαστε για τέτοια αλλαγή που θα φέρει και τη Δικαίωση. 
 
Ο Τουρκικός στόχος στο Κυπριακό είναι η διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και η αντικατάσταση της με ένα νέο κατασκεύασμα το οποίο να λειτουργεί υπό τον απόλυτο έλεγχο της Τουρκίας. Αυτός ήταν και είναι ο στόχος της Τουρκικής πολιτικής στο Κυπριακό, όπως αυτή έχει συνωμοσιακά σχεδιασθεί από την Τουρκία και τη Βρετανία από τη δεκαετία του 1950 και γι αυτό τον στόχο πολιτεύεται και εκβιάζει η Τουρκία. 
 
Ένα τέτοιο εκβιασμό αποτελεί και η κλιμάκωση της Τουρκικής πολιτικής επίθεσης στο θέμα της Αμμοχώστου. Πρόκειται για εκβιασμό συνολικής λύσης, συνθηκολόγησης. Απειλεί για άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου, για εποικισμό της και για εμπορική εκμετάλλευση του χώρου για να εκβιάσει τη γενικότερη συνθηκολόγησή μας. Επιχειρεί να διασπάσει τους Αμμοχωστιανούς, τον προσφυγικό κόσμο γενικότερα, «σερβίροντας» προσκλήσεις για επιστροφή Αμμοχωστιανών της περιοχής υπό Τουρκοκυπριακή Διοίκηση, αφού περάσουν πρώτα από Επιτροπή κοσκινίσματος του Δικαιώματος τους, μέσα από ένα μακρύ κατάλογο απαγορευτικών κριτηρίων. Πρόκειται για εκρηκτική παγίδα ισχύος, η οποία στόχο έχει, τους Ηγέτες μας, εμάς τον Κυπριακό Λαό, καθώς και την Ευρώπη και τον ΟΗΕ. 
 
Οι αμήχανες και άσφαιρες πράξεις απελπισίας στις οποίες προβαίνει ο Πρόεδρος και η Κυβέρνησή του, με «επαφές», «διπλωματικές ενέργειες», «δηλώσεις», «επιστολές», παρακάλια, κ.λπ. κ.λπ. δεν έχουν αποτέλεσμα. Οι χλιαρές και απαράδεκτες απαντήσεις που δίδονται στην πρόσκληση Ερτογάν προς Αμμοχωστιανούς να επιστρέψουν υπό Τ/Κ Διοίκηση, τρέφουν την Τουρκική επιθετικότητα και υποβοηθούν την αδράνεια των ξένων να βοηθήσουν επί της ουσίας του Κυπριακού. 
 
Αυτή η πολιτική κατευνασμού της Τουρκίας η οποία εκτρέφει και συντηρεί την Τουρκική επιθετικότητα πρέπει να τερματιστεί άμεσα. Η Τουρκική κατοχή πρέπει να αντιμετωπισθεί στην ουσία της, καθαρά αντικατοχικά ως Διεθνές θέμα εισβολής, κατοχής και καταπάτησης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, χωρίς να σαλαμοποιείται το Κυπριακό. 
 
Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.