22 Ιουλίου 2021

Ευτράπελες αντικορωνοικές νότες

Του Κώστα Δημ Χρονόπουλου 
(Αρθρογράφου –Σχολιογράφου)
 
Δεν γνωρίζω πόσο καλά, εσείς, νομίζετε ότι πάμε, όμως εγώ μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν θα πλήξουμε.  
 
Η …. πολιτικοποίηση (σ.σ το ορθό: κομματικοποίηση, αφού εδώ και χρόνια ο κομματισμός εκτέλεσε και αντικατέστησε την πολιτική των πάντων-και του covid 19 –) καλά κρατεί.
 
Mέτρα λαμβάνονται, αλλά έπρεπε να ληφθούν άλλα που δεν πάρθηκαν. Η κομματικοιδεοληπτική αξιολόγηση –«αντιδημοκρατικά», «ρατσιστικά», «διαχωριστικά /διχαστικά» κ.α ανάλογα φληναφήματα, αναμασήματα και λαϊκιστικά φερσίματα στην ημερήσια διάταξη. «Αποστέρηση δικαιωμάτων» «προσωπική αυτοδιάθεση/δικαίωμα του καθενός να ορίζει το ….σώμα του», καχυποψία ως προς την ανάγκη του εμβολιασμού, αντίθεση με τον πλουτισμό των διαφόρων εταιριών –παρασκευαστών εμβολίων.
 
Το κοινό σε σύγχυση. Η επιφυλακτικότητα, λόγω αλληλοσυγκρουόμενων πληροφοριών ενημερώσεως, οδηγεί σε αναβλητικότητα, στάση αναμονής, μη συμμετοχής στην ενιαία προσπάθεια τόσο στον Τόπο μας, όσο και Διεθνώς.  
 
Σε ότι μας αφορά σημειώνω πως η παρούσα Κυβέρνηση, έκανε ό, τι μπόρεσε. Αλλά δεν απέφυγε λάθη, καθυστερήσεις και ανακολουθίες.  
 
Εκτιμώ ότι δεν ευθύνεται για τα παραπάνω, μόνον η ίδια, αλλά και η ποιότητα της κομματικοκατευθυνόμενης παραπληροφόρησης, οι αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις των επαϊόντων επιστημόνων, καθώς και η μη τήρηση των παραινέσεων τους, τόσο από την πολιτεία , όσο και από τους πολίτες.  
 
Όλα αυτά συνετέλεσαν στην καθυστέρηση –άρνηση εμβολιασμού από σημαντική μερίδα – άνω του 50% - του πληθυσμού.  
 
- Θα είμαστε ασφαλώς πολύ καλύτερα (όλοι μας) αν είχαν εμβολιαστεί πολλοί περισσότεροι συμπολίτες μας.  
 
- Τώρα λαμβάνονται επιπρόσθετα μέτρα – κίνητρα ώστε οι νέοι ιδίως – να παρακινηθούν να εμβολιαστούν: 150€ bonus. Δείχνει το μέτρο μια πίεση /αγωνία /επιτακτική ανάγκη να αυξηθεί άμεσα ο αριθμός των εμβολιασμένων.  
Πρακτικά είναι ένας τρόπος παρώθησης, κίνητρο.  
 
Όμως οδηγεί σε περισυλλογή και σε θλίψη. Όχι μόνον για εκείνους που το προσφέρουν, αλλά και για εκείνους που το δέχονται. Είναι ανήκουστο (sic) να σε πληρώνουν προκειμένου να σώσεις την … δική σου ζωή!. Πόσο ολίγιστη είναι η Παιδεία /Καλλιέργεια μας ως λαού (!). Με πόσο λίγα ευρωαργύρια σε κάνουν να θέλεις να εξαγοράσεις την προσωπική σου επιβίωση!.... Παράνοια! Απογοήτευση!.  
 
- Υπάρχει η πρόταση να χωριστούν τα καφέ /τα εστιατόρια /τα αναψυκτήρια σε … καπνίζοντες (αρειμανίως την πίπα της αφέλειας ή σκοπιμότητας) αντιεμβολιαστές και … μη καπνίζοντες (τα φούμαρα των αντιεμβολιστών). Εκείνους δηλαδή που προτιμούν να μείνουν υγιείς και ζωντανοί, μέσω εμβολιασμού. Εμβολιασμένοι λοιπόν v/s Αντιεμβολιαστών;  
 
- Ακούγονται φωνασκίες φαιδρολάγνων λαικιστών, οι οποίοι κόπτονται έντονα –σε βαθμό αυτογελοιοποίησης μάλιστα – για τον κίνδυνο … διχασμού του λαού, σε προνομιούχους εμβολιασμένους και ελεύθερα διακινούμενους, και σε αποκλεισμένους, μη εμβολιασμένους παρίες. Γελοιότητες!  
 
Βέβαια ο ρατσιστικός αυτός διαχωρισμός είναι πλασματικός. Δεν αποτελεί μόνον αναγκαιότητα προστασίας των πολιτών αλλά και … «ισορροπία … ρατσισμού». Άρα, πρακτικά, δεν υφίσταται μονομερής «ρατσισμός» ούτε ως προς τους εμβολιασμένους, ούτε ως προς τους μη εμβολιασμένους.  
 
Ο καθένας έχει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του κορμιού και ό, τι άλλο συμπεριλαμβάνεται στο άτομό του.  
 
Δεν έχει όμως το δικαίωμα (είτε από αφέλεια, παραπληροφόρηση, ισχυρογνωμοσύνη, ή διαφορετικότητα) να θέτει –έμμεσα ή άμεσα – σε κίνδυνο τη ζωή των άλλων.  
 
ΥΓ Πρέπει κάποτε να διαχωρίζουμε /να μην ταυτίζουμε τις έννοιες των λέξεων: Άλλο ο ρατσισμός και διαφορετικό η αυτοάμυνα /αυτοπροστασία.  
Η (εκάστοτε) πολιτεία, οφείλει να επιβάλλει μέτρα προστασίας του συνόλου, της πλειονότητας, αρχικώς και καταρχήν (έστω και …. δημοκρατική!).Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.