16 Φεβρουαρίου 2021

Γ. Καλαμπόκης: Αποτυχία των Lockdown, οι αλήθειες για τα τεστ, μεταλλάξεις, ανοσία, παιδιά, εμβόλια....

Ο αναπληρωτής καθηγητής Παιδιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα, διδάκτορας ανοσολογίας και δημόσιας υγείας, διευθυντής στη κλινική παιδιατρικής – ρευματολογίας στην Όμαχα των ΗΠΑ, Γιάννης Καλαμπόκης, μιλώντας στον 98.4, υποστήριξε ότι η μοναδική και κύρια επιλογή των αλλεπάλληλων lockdown, σε Ελλάδα και Ευρώπη αλλά και πολλές άλλες χώρες, έχει αποτύχει παταγωδώς. 
 
Πρέπει να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε με όρους του «λιγότερο κακού» γενικά στη ζωή και να μεταβούμε στην αναζήτηση του βέλτιστου. Αυτοί που απαιτούν τη συμμόρφωση του γενικού πληθυσμού στα μέτρα είναι οι ίδιοι που μας έλεγαν για δεύτερο κύμα το οποίο ενδεχομένως να είναι πολύ χειρότερο. Είχαν πολύ χρόνο να προετοιμαστούν. Και ποιο είναι το αποτέλεσμα της προετοιμασίας τους; Να καταλήξουμε το Νοέμβριο σε μια κατάσταση χειρότερη από το Μάρτιο και την παλινδρόμηση πίσω στα μέτρα του Μαρτίου... Π.χ. η απουσία αναβάθμισης του συστήματος υγείας και η έλλειψη ουσιαστικής επιδημιολογικής επιτήρησης είναι τραγική αν όχι εγκληματική. Για αυτά τα μέτρα, είπε ο κ. Καλαμπόκης, βασίζονται σε θετικά τεστ. Ο «χρυσός κανόνας», δυστυχώς, είναι τα τεστ PCR και η αξιολόγηση των υπόλοιπων τεστ όπως τα τεστ αντιγόνου (rapid tests) βασίζονται στη σύγκρισή τους με τα τεστ PCR. Τα τεστ PCR σε συνδυασμό με την απουσία επιδημιολογικής επιτήρησης σε στοχευμένα αντιπροσωπευτικά προοπτικά δείγματα του πληθυσμού έχουν οδηγήσει σε λάθος εκτιμήσεις, υποστήριξε, του μεγέθους της πανδημίας το οποίο παραμένει άγνωστο. 
 
Σημείωσε ακόμη ότι, έχουν παρουσιαστεί πολλά μοντέλα από την αρχή της πανδημίας και όπως γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά η συντριπτική πλεοψηφία των προβλέψεων που έχουν βγει από τα μοντέλα δεν αποδείχθηκαν ποτέ από τα γεγονότα. Παρόλη την αποτυχία της συντριπτικής πλειοψηφίας των μοντέλων, αυτή η προσέγγιση της μοντελοποίησης συνεχίζει να χρησιμοποιείται εκτενώς από τις κυβερνήσεις παγκόσμια για να δικαιολογήσει τα βάναυσα μέτρα που παίρνουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Δυστυχώς αυτές οι προσεγγίσεις είναι πολύ συχνά «επιστημονικοφανείς» και όχι «επιστημονικές». 
 
Ο Γιάννης Καλαμπόκης, τόνισε ακόμη πως κατά τον ίδιο, η σοβαρότητα και η θνητότητα του ιού στα παιδιά είναι μηδαμινή. Π.χ. σύμφωνα με την έκθεση της Αμερικανικής Ακαδημίας παιδιατρικής στις 4 Φεβρουαρίου 2021, έχουν καταγραφεί 227 θάνατοι και 11,585 νοσηλείες σε παιδιά στις ΗΠΑ μέχρι το Φεβρουάριο του 2021 και 2,934,292 «κρούσματα» (0.008% θνητότητα, 0.8% νοσηλεία). Να υπενθυμίσω ότι στις ΗΠΑ έχουμε περίπου 75 εκατομμύρια (75,266,842) παιδιά. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΕΟΔΥ (10 Φεβρουαρίου 2021), στην Ελλάδα έχουμε 10,882 κρούσματα σε παιδιά και ΕΝΑΝ θάνατο (θνητότητα 0.009%).
 
Ένα θέμα το οποίο έχει συζητηθεί ελάχιστα κατά τον κ. Καλαμπόκη, είναι η ανοσία του πληθυσμού στον SARS-CoV2. Υπάρχουν δύο πολύ ενδιαφέρουσες πτυχές οι οποίες εγείρουν μεγάλα ερωτηματικά. Η πρώτη πτυχή είναι η προϋπάρχουσα ανοσία και η δεύτερη η ανάπτυξη ανοσίας μετά από φυσική λοίμωξη. Για τα εμβόλια ο αναπληρωτής καθηγητής παιδιατρικής υποστήριξε ότι « Παρότι αγκαλιάζω την προσπάθεια δημιουργίας εμβολίων και σε καμία περίπτωση δεν είμαι εναντίον των εμβολίων γενικά, αυτό που με ανησυχεί πολύ είναι η ταχύτητα δημιουργίας τους και η ελλειπής μελέτη αξιολόγησής τους από πλευράς ασφάλειας ιδιαίτερα όσον αφορά εκείνα που χρησιμοποιούν τεχνολογίες που δεν έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί ποτέ σε υγιείς ανθρώπους όπως τα εμβόλια mRNA. Αν και η τεχνολογία mRNA υπάρχει εδώ και δεκαετίες, να μην ξεχνάμε ότι το μόνο κλινικό σενάριο που έχει χρησιμοποιηθεί είναι σε ασθενείς με προχωρημένο καρκίνο και όχι σε υγιή άτομα. Δε συγκρίνονται αυτά τα δύο». 
 
Ο Γιάννης Καλαμπόκης κατέληξε με την έκκληση: «Προσέξτε τη διατροφή σας και φροντίστε να έχει αρκετή βιταμίνη D ακόμα και σε μορφή συμπληρώματος, βγαίνετε στον ήλιο, κάνετε φυσική άσκηση/γυμναστική, μην κάνετε καταχρήσεις και διαφυλάξτε την ψυχική σας υγεία με το να επικοινωνείτε με τους συνανθρώπους σας. Η κοινωνία έχει μεγάλο κίνδυνο να κατακερματιστεί και βλέπουμε συνεχώς φαινόμενα που πολίτες στρέφονται ο ένας εναντίον του άλλου. Όποτε η πανδημία πάει «καλά» ευθύνεται η κυβέρνηση και όποτε δεν πάει καλά ευθύνεται η κοινωνία. Μην τους αφήσετε να σας διαιρέσουν. Το διαίρει και βασίλευε είναι κάτι που το γνωρίζουν καλά αυτοί. Αυτό που οδήγησε την κατάσταση εδώ που βρίσκεται σήμερα είναι η απαράδεκτη αντιμετώπιση της κρίσης από τους διατεταλμένους «ειδικούς» και όχι η πανδημία καθαυτή! Παραμείνετε ενωμένοι, βοηθάτε ο ένας τον άλλον, φροντίστε την υγεία σας, σταματήστε να εξαρτάστε από εντεταλμένους ή/και αυτοκαθοριζόμενους μεσσίες και χρησιμοποιήστε τη λογική σας...». 
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.