29 Μαρτίου 2015

Οι διοράσεις του Γέροντα Ιωσήφ Βατοπεδινού και λίγες σκέψεις πάνω σε αυτές.

Γράφει ο Χρήστος Μαντζιάρης

Υπάρχει μία αντίληψη, απλωμένη στους περισσότερους, η οποία έχει δημιουργηθεί από τις προφητείες πού τόσο έντονα γράφονται και συζητούνται παντού, ότι δεν θα έχουμε θύματα από τον πόλεμο που έρχεται και ότι ο ρώσικος στρατός θα έρθει για να μας σώσει.

Αυτή η αντίληψη είναι επικίνδυνη επειδή δημιουργεί ένα αίσθημα εφησυχασμού. Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ, αφού εμείς οι έλληνες δεν θα πολεμήσουμε αλλά και κάποιος άλλος στρατός θα έρθει να μας σώσει, γιατί να ανησυχούμε; Κανείς όμως δεν λέει τι θα είναι αυτό που θα αναγκάσει τον ξένο στρατό να έρθει στην Ελλάδα για να μας σώσει. Από τι να μας σώσει; Από την άλλη πάλι, εφόσον ο ελληνικός στρατός δεν θα πολεμήσει, τι θα κάνει; Θα περιμένει τον ξένο στρατό; Επιπροσθέτως πολλοί πιστεύουν ότι έχουμε φτάσει στο χειρότερο όριο και ότι πλέον δεν υπάρχει πιο κάτω. Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι.

Με αυτά λοιπόν ως αφορμή, γράφω τα παρακάτω που θα διαβάσετε και τα οποία αποτελούν προσωπική μου (του γράφοντος) εμπειρία. Κατά θεϊκή συγκατάβαση, έχω συζητήσει με τον γέροντα Ιωσήφ Βατοπεδινό όλα τα επερχόμενα γεγονότα όχι μία, αλλά δύο φορές εκτενώς, λεπτομερώς και ακριβολογώντας χωρίς να χρησιμοποιούμε λέξεις που να ωραιοποιούν καταστάσεις ή να αφήνουμε να εννοούνται πράγματα.

Το πλέον σίγουρο είναι ότι έχουμε μπει στην πορεία που οδηγεί στην ανάσταση της Ελλάδος, αλλά για να έρθει η ανάσταση, πρέπει να έρθει πρώτα η σταύρωση και πριν την σταύρωση υπάρχει ο δρόμος του μαρτυρίου που δεν αρχίσαμε ακόμη να βαδίζουμε ως έθνος, συγκριτικά με αυτά που μας περιμένουν. Η σταύρωση κανείς δεν γνωρίζει πότε θα έρθει. Τον χρόνο τον γνωρίζει μόνον ο Θεός. Οι προφητείες έχουν αλληλουχία γεγονότων χωρίς ημερομηνίες.

Είχα ρωτήσει τότε «Γέροντα, πότε θα ξεκινήσουν τα γεγονότα;»

«Θα κοιτάς» μου είπε «όταν θα χυθεί αίμα μεταξύ μας. Όταν θα χυθεί αίμα μεταξύ μας τότε να ξέρεις ότι αρχίζουν τα δύσκολα για την Ελλάδα. Αυτό να έχεις σημάδι».

Όταν μετά από χρόνια είδα ότι ο Α. Γρηγορόπουλος σκοτώθηκε τον Δεκέμβριο του 2008 και αργότερα, τον Μάιο του 2010, σκοτώθηκαν οι 4 (3 ενήλικοι και 1 αγέννητο μωρό) στην Τράπεζα Mαρφίν από ελληνικά χέρια, τότε εκπληρώθηκε η προφητεία του γέροντα Ιωσήφ.

Πάνω στην συζήτηση-ανάλυση των μελλούμενων γεγονότων και κατά το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, ο γέροντας μου είπε ότι «στην Ελλάδα θα έρθει πείνα».

«Τι εννοείς γέροντα θα έρθει πείνα;» τον ρώτησα.
Μου απάντησε «Θα πεινάσει κόσμος. Δεν θα έχει να φάει».
«Και πόσο μεγάλη θα είναι η πείνα;»
«Σκέψου ότι δεν θα γίνονται λειτουργίες σε εκκλησίες λόγω έλλειψης κόκκινου κρασιού. Τέτοια πείνα θα έρθει στην Ελλάδα».


Τότε που τα έλεγε ο γέροντας, φαίνονταν όλα αυτά απίστευτα και περίεργα. Ήταν η περίοδος κατά την οποία οι ομοτράπεζοι στις ελληνικές ταβέρνες, μόλις τελείωναν το φαγητό τους, πετούσαν τα πεντοχίλιαρα στο τραπέζι με τα αφάγωτα περισσευούμενα κοψίδια, αμιλλώμενοι για το ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό. Όταν η σπατάλη του φαγητού είχε υπερβεί κάθε όριο στη χώρα μας ήταν πολύ παράξενο να ακούει κανείς ότι ίδια αυτή η χώρα πρόκειται να πεινάσει.

«Και πόσοι θα πεθάνουν από την πείνα;» ήταν η επόμενη ερώτησή μου.
Ο γέροντας έσκυψε το κεφάλι του και δεν μου απάντησε. Θεώρησα περιττό να τον ξαναρωτήσω. Δεν είχε νόημα. Ο γέροντας έμεινε μερικές στιγμές σκεφτικός, κάτι τον στεναχωρούσε. Πονούσε με αυτά που «έβλεπε» ότι έρχονται σε μας. Ήταν σαν να προσευχήθηκε για λίγο. Αυτή την εντύπωση αποκόμισα.


Σε λίγο σήκωσε το κεφάλι του και μου είπε: «Θα χαθούν ζωές, αλλά τα περισσότερα θύματα που θα έχει η Ελλάδα θα είναι από τους αλλοδαπούς που θα είναι τότε εδώ και κυρίως από τους αλβανούς και βουλγάρους».

Ποιοί αλλοδαποί και πόσοι θα είναι στην Ελλάδα; αναρωτήθηκα σιωπηλά. Όταν τα συζητούσα αυτά με τον γέροντα Ιωσήφ στο κελί του που βρίσκεται, λίγα λεπτά περπατώντας, μακριά από την Μονή Βατοπεδίου, είχαν ήδη αρχίσει να έρχονται οι αλβανοί. Να μη ξεχνάμε ότι οι πρώτοι 3.000 αλβανοί μπήκαν στην Ελλάδα την πρωτοχρονιά του 1991. Για τους αλβανούς το καταλάβαινα. Οι βούλγαροι όμως; Από που κι ως που; Μου φάνηκε περίεργο για τους βουλγάρους! Αλλά αργότερα, όταν μπήκε η Βουλγαρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Ιανουάριο του 2007, με πολιτική απόφαση (δηλαδή αποφάσισε και διέταξε η Ευρωπαϊκή Ένωση η Βουλγαρία να γίνει μέλος της χωρίς να εκπληρώνει βασικά κριτήρια) και την κρατάει μέχρι σήμερα πάμπτωχη, όταν καταργήθηκαν τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, όταν αποσύρθηκε ο ελληνικός στρατός από την Βόρειο Ελλάδα βγάζοντας και τα ναρκοπέδια και όταν βλέπω ότι στην χώρα μου, στην χώρα της γενικής απραξίας, ότι τα μοναδικά έργα που γίνονται είναι οι εθνικές οδοί ή αλλιώς «οδοί ταχείας κυκλοφορίας», δεν είναι δα και πολύ δύσκολο να καταλάβει κανείς τι έρχεται με βάση τα λεγόμενα του γέροντα Ιωσήφ. Δεν έχει καθόλου σημασία το αν φεύγουν τώρα οι αλβανοί ή αν οι βούλγαροι δεν είναι τόσοι πολλοί στην Ελλάδα.

Μπορούν να εισβάλουν όποτε θέλουν. Σημειωτέον είναι ότι αυτό που ετοιμάζουν για την Ελλάδα δεν θα είναι κάτι γρήγορο ή ξαφνικό, αλλά ακαριαίο. Επίσης, το «κυρίως» που είχε πει τότε ο γέροντας Ιωσήφ, από αδιανόητο, έγινε κατανοητό αργότερα. Και τώρα πλέον είναι οφθαλμοφανές. Εννοούσε ότι θα υπάρχουν και άλλων εθνικοτήτων μετανάστες.

Τότε λοιπόν, όταν οι έλληνες θα δυστυχούν, τότε θα έρθει ο στρατός από άλλη χώρα για να σώσει τους έλληνες. Ο γέροντας Ιωσήφ είπε «στρατός από άλλο κράτος», δεν είπε ούτε για Ρώσους ούτε για κανέναν άλλο. Υπάρχει εκτίμηση ότι ο στρατός που θα έρθει να μας γλυτώσει δεν θα είναι οι ρώσοι αλλά οι γάλλοι.

«Πόσοι θα σκοτωθούν στην Ελλάδα;» ρώτησα; Ήθελα να μάθω τον αριθμό!
Δεν μου είπε ποτέ πόσοι θα σκοτωθούν στην Ελλάδα. Μου είπε όμως πόσοι θα σκοτωθούν στον επερχόμενο πόλεμο ο οποίος θα έχει δύο φάσεις. Οι νεκροί του πολέμου αυτού που έρχεται «θα είναι περισσότεροι από 400.000.000 και ίσως φτάσουν τα 700.000.000».


Και κάτι ακόμα… «Οι αλλοδαποί θα φύγουν όλοι από την Ελλάδα μετά το χάος που θα επικρατήσει στην χώρα και αφού έρθει η ειρήνη», σύμφωνα με το γέροντα Ιωσήφ. Όταν είπε «όλοι», εννοούσε όλοι όσοι μείνουν ζωντανοί. Γιατί και οι αλλοδαποί θα έχουν πολλά θύματα. Επίσης, «οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν», όλοι αυτοί που θα φέρουν την Ελλάδα σ’ αυτή την κατάσταση δεν θα μείνουν έτσι, θα λογοδοτήσουν για το κακό πού έκαναν στην Ελλάδα.

Αφού τον ρώτησα «πώς θα μπορεί κανείς να γλυτώσει από όλα αυτά;», είπε:
«Μόνο με την πίστη στο Θεό. Τότε, ο Θεός θα σώσει πολλούς πιστούς ανθρώπους. Θα οικονομήσει έτσι ο Θεός και θα γίνουν πολλά θαύματα. Αλλά χρειάζεται από μας εκτός από την πίστη, μετάνοια και προσευχή και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».


Χρήστος Μαντζιάρης
Σμήναρχος ε.α. – Οικονομολόγος

πηγή

ΣΧΟΛΙΟ
Ασχετα από τις εκτιμήσεις του αρθρογράφου θα πρέπει να πούμε ότι:

1. Οι διορατικοί γέροντες βλέπουν τα πράγματα με την προοπτική της εποχής τους...
Που σημαίνει ότι αν αλλάξει κάτι στο μέλλον δεν θα γίνουν ακριβώς έτσι όπως τα περιγράφουν.... (αυτό το είχε πει ο Γέροντας Αμβρόσιος από το Δαδί)

2. Τις δύσκολες εποχές που ζούμε πολλοί έχουν βρει την ευκαιρία να λένε για διοράσεις (τις οποίες μάλιστα αποκαλούν λανθασμένα "προφητείες"... οι προφήτες έζησαν προ Χριστού και μίλησαν για τον Χριστό) διαφόρων Αγίων Γερόντων τις οποίες βγάζουν από το μυαλό τους με σκοπό να εκθέσουν την Εκκλησία και τους Γέροντές μας και κανείς να μην έχει εμπιστοσύνη στα λεγόμενά τους....
(...έτσι έχουμε ακούσει για την Β Παρουσία ότι θα γινόταν το 2012, το 2013 κλπ..., έχουμε ακούσει ότι η πείνα θα έρθει τον Ιουνιο του 2012, το καλοκαίρι του 2013.... το 2014, ότι θα γίνει παγκόσμιος πόλεμος το 2013, το 2014, το 2015, ότι θα έρθει ο Αντίχριστος, ότι ήρθε ο Αντίχριστος.... και πάει λέγοντας...)

3. Αν υποθέσουμε ότι όλα θα γίνουν όπως τα περιγράφει ο Γέροντας Ιωσήφ τότε κανείς δεν μας βεβαιώνει ότι ο θάνατος του Γρηγορόπουλου ή τον αθώων ανθρώπων της Μαρφίν είναι εκπλήρωση της διόρασης του Γέροντα... Μπορεί ο Γέροντας να μιλάει για έναν μελλοντικό εμφύλιο πόλεμο....

4. Ο αρθρογράφος αναρωτιέται που είναι οι Βούλγαροι (που αναφέρει ο Γέροντας μαζί με τους Αλβανούς) και μετά συμπεραίνει ότι θα έρθουν επειδή είναι στην Ευρωπαϊκή Ενωση...

Οι Βούλγαροι φυσικά είναι μεν φτωχοί αλλά επ ουδενί δεν θέλουν να εισβάλλουν στην Ελλάδα. την οποία εδώ και δεκαετίες θεωρούν φιλική χώρα... 
Δεν έχουν σκοπό να έρθουν ούτε σαν μετανάστες διότι οι συνθήκες εδώ είναι τρισχειρότερες από την Βουλγαρία... (και πιθανότατα θα παραμείνουν έτσι για τα προσεχή 40-50 χρόνια...)

Και εντέλλει δεν θέλουν καν να μπουν στο ευρώ (να γίνουν μέλη της ευρωζώνης γιατί δεν είναι κορόϊδα να βάλουν στο κεφάλι τους αφέντες και δανειστές....) Αλλωστε όποια φτωχή χώρα μπαίνει στο ευρώ είναι με μαθηματική ακρίβεια καταδικασμένη να μπει σε μνημόνια και να χάσει την εθνική της ανεξαρτησία....
(Εδώ το παθαίνουν χώρες με εύρωστη οικονομία όπως η Ιταλία και η Ισπανία.....)

Συνεπώς προσωπικά καταλήγω στο συμπέρασμα ότι όταν ο Γέροντας αναφέρεται σε Βούλγαρους μπορεί να εννοεί τους Σκοπιανούς που ως γνωστόν είναι εθνικά Βούλγαροι κι απόγονοι των Βούλγαρων κομμιτατζήδων που κυνηγούσε στα βουνά της Μακεδονίας μας ο Παύλος Μελάς και οι Μακεδονομάχοι μας....
Αν κάποια στιγμή όπως διαφαίνεται ξεσηκωθούν οι Αλβανοί των Σκοπίων τότε τους βλέπω μαζικά να εισέρχονται ως πρόσφυγες στην Ελλάδα....

5. Ο Γέροντας μιλάει για έναν προφανώς, παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο με νεκρούς εκατοντάδες εκατομμύρια!!!!!
Το θέμα είναι ότι για όσους έχουν έστω και περιορισμένη (όπως εγώ) γνώση των γεωστρατηγικών και στρατιωτικών δεδομένων ένας ενδεχόμενος πυρηνικός πόλεμος κατά τον οποίον θα έχουμε τόσους νεκρούς, σημαίνει ότι θα έχει εξαπλωθεί στην ατμόσφαιρα και πάνω σε όλη σχεδόν την υφήλιο τέτοια ποσότητα ραδιενέργειας που δεν θα μείνει ζωντανός κανένας ανθρωπος...

Προσωπικά θεωρώ ότι οποιοσδήποτε πόλεμος με πυρηνικά όπλα θα επιφέρει σχεδόν το τέλος της ανθρωπότητας....
Ακόμα και περιορισμένης ισχύος να είναι, αν κρίνουμε από τα κρούσματα καρκίνων και θανάτων που είχαμε (και θα έχουμε για δεκαετίες) από τα 2 μεγάλα πυρηνικά ατυχήματα του Τσέρνομπιλ στην Ουκρανία και της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία, μπορούμε να καταλάβουμε τι θα γίνει αν έχουμε καμιά εκατοστή διαδοχικές πυρηνικές εκρήξεις μεγατόνων!!!!!... (και λέω περιορισμένος πυρηνικός πόλεμος γι αυτό αναφέρω καμιά εκατοστή εκρήξεις... γιατί αν είναι εκτεταμμένος θα έχουμε χιλιάδες πυρηνικές εκρήξεις...)

Συνεπώς καμιά εκατοστή εκατομμύρια νεκρούς μπορεί να έχουμε μόνο από έναν ΜΗ πυρηνικό, συμβατικό δηλαδή παγκόσμιο πόλεμο... (πράγμα αρκετά δύσκολο να συμβεί)...
Αν γίνει παγκόσμιος πυρηνικός πόλεμος τότε δεν θα έχει καμία σημασία οποιαδήποτε διόραση κανενός Γέροντα διότι πολύ απλά θα έχουμε όλοι σκοτωθεί ή θα πρόκειται να πεθάνουμε από την ραδιενέργεια αν έχουμε επιβιώσει του πολέμου.......
Οπότε δεν θα μιλάμε για 400.000.000 ή 700.000.000 νεκρούς αλλά για εξαφάνιση του ανθρώπινου γένους...

Οπως λοιπόν καταλαβαίνουμε τα όσα λέει (αν τα έχει πει πραγματικά ο Γέροντας) είναι εξαιρετικά δύσκολο να ερμηνευθούν και καλό θα ήταν να μην προχωράμε σε εικασίες και γνώμες που μπορεί να αποπροσανατολίζουν τους αναγνώστες...
Βλέπετε πόσο εύκολα ακόμα κι εγώ έκανα δικές μου ερμηνείες ή και αμφισβήτησα εμμέσως τις εκτιμήσεις του κ. Μαντζιάρη...

Θεώρησα καλό να αναδημοσιεύσω αυτό το άρθρο πρώτον διότι το γράφει ένας στρατιωτικός (ο οποίος θα έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτικός στις κρίσεις του) και η γνώμη του ίσως είναι περισσότερο βαρύνουσα μιας και αναφέρεται σε τέτοια θέματα... αλλά και διότι όλοι μας πρέπει να γνωρίζουμε τα όσα κυκλοφορούν ως "προφητείες", τις οποίες όμως όπως προείπα, πρέπει να αντιμετωπίζουμε με σύνεση, με κριτική σκέψη και με νηφαλιότητα.
Δεν πρέπει απαραιτήτως να τις απορρίπτουμε γιατί στο κάτω κάτω μόνο ο Θεός γνωρίζει το μέλλον της ανθρωπότητας, αλλά δεν πρέπει με βάση αυτές να βγάζουμε λανθασμένα συμπεράσματα και να μας πιάνει απογοήτευση...

Εχω συναντήσει από την περιήγησή μου στο διαδίκτυο αρκετούς που λαμβάνουν τις "προφητείες" αυτές τοις μετρητοίς και σχεδόν βρίσκονται υπό μόνιμο πανικό περιμένοντας από στιγμή σε στιγμή την έναρξη του Παγκοσμίου Πολέμου, την πείνα, την έλευση του Αντιχρίστου.... κλπ.

Φίλοι μου εμείς οφείλουμε να είμαστε κοντά στην Εκκλησία μας, στους Αγίους μας, στους Γέροντές μας, στην Ορθοδοξία μας...
Οφείλουμε ως Χριστιανοί να σκεφτόμαστε την σωτηρία της ψυχής μας...
Να σκεφτόμαστε τον Χριστό μας και να ζητάμε από την Παναγία και τους Αγίους μας να μεσιτεύουν για την σωτηρία μας ως άτομα αλλά και για την σωτηρία της πατρίδας μας.

Τα υπόλοιπα περισσότερο θα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε σαν κάτι που πρέπει να μας έχει σε εγρήγορση, παρά σαν κάτι που έρχεται με καταλυτικό τρόπο να διαλύσει της ζωές μας...

Προσοχή λοιπόν σε ότι διαβάζετε και ειδικά εδώ μέσα στην πανσπερμία των ιστολογίων και των ειδησεογραφικών σάιτ....
Να εμπιστεύεστε κυρίως μόνο όσα οι ίδιοι έχετε αυτοπροσώπως ακούσει ή βιώσει ή και  βρίσκετε γραμμένα σε βιβλία και βιογραφίες που εμπιστεύεστε και προπαντώς μην κάνετε παρακινδυνευμένες εικασίες κι ερμηνείες που μπορεί να αποπροσανατολίσουν κι εσάς ή και τους γύρω σας...

ΘΑΝΟΣ



Share

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε Θανο, μελετω χρονια τις προφητειες και συμφωνω μαζι σου για το διφορουμενο τους οπως και για καποιες αλλαγες η ερμηνειες τους. Τρανο παραδειγμα τα εξαμιλια και η ερμηνεια που εδωσε ο Αγιος Παϊσιος....
Ομως οι προφητειες δοθηκαν γιατι μελλουν να πραγματοποιηθουν. Αγνοουμε το ποτε και υπο ποια μορφη.
Αναφορικα με τα εκατομμυρια νεκρων και τις επιπτωσεις μιας παγκοσμιου μολυνσης απο ραδιενεργεια σου υπενθυμιζω οτι θα φανερωθουν πολλα "υπεροπλα" που οι μεγαλες χωρες κρατουν κρυφα και θα χρησιμοποιηθουν στον Γ΄ΠΠ που δεν θα ειναι απαραιτητα ραδιενεργα, πχ σημερα γνωριζουμε το HAARP που προξενει αλλαγη κλιματος, καταγιδες, ανεμοστροβιλους, σεισμους χωρις ραδιενεργεια. Αμφιβαλλεις οτι θα φανερωθουν κι αλλα; Αγωνας δρομου γινεται ποιος θα προλαβει να εξοπλιστει καλυτερα απο τον αλλον. Τις πυραυλικες ασπιδες, που θα ειναι και η αφορμες πολλων πυροδοτησεων, θα τις χρησιμοποιησουν σαν εσχατο μεσο και μπορουν να βομβαρδιζουν καταστροφικα και χωρις ραδιενεργο γομωση.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Σωστή η παραμετρος που βαζεις φιλε μου αλλα η τεχνολογια των οπλων αυτων ειναι ακομα πολυ μακρυα απο το να προξενει εκατονταδες εκατομμυρια νεκρους....
Οπότε σίγουρα μιλαμε για μια ακομα μακρινη μελλοντικη εποχη...
Το ποσο μακρινη θα ειναι δεν το γνωριζω...
Παντως αμφιβαλλω αν θα την προλαβουμε εμεις...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.