13 Μαρτίου 2021

Τα ελληνικά MLRS με μετατροπή σε deep strike χτυπούν στα 480 χλμ. Τουρκικά Drones

Το μυαλό της Τουρκίας βρίκεται στους 152 πυραύλους ATACMS της Ελλάδας, με ειδικούς να σημειώνουν πως είναι ένα πολύ δύσκολο στην αντιμετώπισή του όπλο που έχει στα χέρια της η Αθήνα.
 
Οι Τούρκοι θεωρούν πως υπερέχουν στο ναυτικό και την αεροπορία (σ.σ. λάθος νομίζουν και στα δύο, αφού συμβαίνει το αντίθετο – Μάλιστα αυτό φάνηκε και στην κρίση του Ιουλίου και του Αυγούστου) ενώ αναφορικά με τον ελληνικό στρατό πιστεύουν πως η Ελλάδα μπορεί να παρατάξει δύο όπλα που δεν τους είναι εύκολο να αντιμετωπίσουν.
Τα τανκς Leopard 2Α6 HEL και τους πυραύλους ATACMS Block1.  
 
Η Ελλάδα διαθέτει 152 αμερικανικούς ATACMS Block1 της Lockheed Martin με εμβέλεια στόχου άνω των 160 χλμ. καθώς και 170 Leopard 2A6 HEL, τα οποία παραγγέλθηκαν το 2003 και κατασκευάστηκαν με άδεια στην Ελλάδα μεταξύ 2006 και 2009.  
 
Τα ATACMS μπορούν να εκτοξευτούν από τους 36 πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων M-270 MLRS και να στοχεύσουν βαθιά στην τουρκική ενδοχώρα ή τα τουρκικά λιμάνια.  
 
Οι ΗΠΑ προσφέρουν στην Ελλάδα επιπλέον 30 ρουκετοβόλα MLRS.  
 
Το μυστικό με τα MLRS είναι πως μπορούν να μετατραπούν σε deep strike όπλα, αυξάνοντας το βεληνεκές τους στα 480 χλμ. εξέλιξη που θα δώσει στην Ελλάδα τρομερό πολλαπλασιασμό της ισχύς της.  
 
Σύμφωνα με τους Τούρκους οι ΗΠΑ στοχεύουν να δώσουν δωρεάν στην Ελλάδα εννιά ελικόπτερα Apache, πενήντα επιθετικά ελικόπτερα OH-58D, τριακόσια πενήντα θωρακισμένα M-2A2 μεταφοράς προσωπικού, εξήντα ρουκετοβόλα MLRS και 120 M109A5 Howitzer αυτοκινούμενα πυροβόλα. 
 
Την ίδια ώρα, οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως πρώτη φορά η Ελλάδα οπλίζεται λογικά με Meteor, Scalp και Exocet , με φόντο τα εξοπλιστικά προγράμματα που τρέχει η Αθήνα.  
 
Οι Τούρκοι στέκονται ειδικά στα όπλα που θα πάρει η Ελλάδα, αναφέροντας τα Harpoon, Jassm, Meteor, Scalp και Exocet, τα οποία όπως λένε θα φέρουν σε… δύσκολη θέση την Τουρκία.  
 
Πρόκειται, τονίζουν Τούρκοι χρήστες του διαδικτύου, για την πρώτη φορά που η Ελλάδα εξοπλίζεται λελογισμένα, μετά την κρίση των Ιμίων. 
 
Το πρωί της Δευτέρας οι Σαουδάραβες πιλότοι των F-15 του Βασιλείου, είχαν 10 καταρρίψεις drones των Χούτι.  
 
Μάλιστα διέρρευσε και βίντεο με τις καταρρίψεις τριών από αυτά στον εναέριο χώρο της Σαουδικής Αραβίας.  
 
θα μπορούσε να πει κανείς πως αυτό είναι ένα δείγμα γραφής για την αντιμετώπιση της απειλής των τουρκικών drones και στον ελληνικό εναέριο χώρο.  
 
Πάντως οι Τούρκοι αναλυτές γνωρίζουν πως το μέλλον των τουρκικών drones στο Αιγαίο δεν θα είναι το καλύτερο.  
 
Οι ίδιοι μάλιστα υποστηρίζουν πως ότι όπλο και να βάλουν οι Τούρκοι επάνω τους «θα τα διαλύσει η ελληνική Πολεμική Αεροπορία».  
 
Σύμφωνα με τον Τούρκο αντιπτέραρχο, Ερντογάν Καρακούς και ο αξιωματούχο της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, Οσμάν Μπασμιούκι, ο οποίος υπηρέτησε ως πιλότος μαχητικών στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις για πολλά χρόνια «υπάρχουν 45 αεροσκάφη T-6 με τα 25 από αυτά πιθανό να οπλιστούν».  
 
Όπως αναφέρουν οι Τούρκοι αξιωματούχοι, τα οπλισμένα ελληνικά T6 «θα χρησιμοποιηθούν εναντίον των τουρκικών UAV και SİHAs».  
 
Οι Τούρκοι εκτιμούν πως τα ελληνικά T6 θα έχουν την δυνατότητα εκτόξευσης πυραύλων μικρού βεληνεκούς ενώ θα διαθέτους «σύστημα ανίχνευσης» των τουρκικών Bayraktar, κατά των οποίων θα επιχειρούν.  
 
«Η εμβέλεια των πυραύλων των μαχητικών αεροσκαφών (σ.σ. των ελληνικών) θα είναι πάντα μεγαλύτερη, ακόμη και αν χρησιμοποιούν πυραύλους με την ίδια απόδοση. Επειδή τα μαχητικά αεροσκάφη θα εκτοξεύσουν τον πύραυλο με υψηλή ταχύτητα, η αρχική ταχύτητα του πυραύλου θα είναι υψηλότερη και η εμβέλειά του θα είναι μεγαλύτερη. Με άλλα λόγια, ένα εχθρικό μαχητικό μπορεί να καταρρίψει (σ.σ. ένα Bayraktar) χωρίς να εισέλθει στην εμβέλεια του όπλου των τουρκικών SİHA», αναφέρουν.
 
Οι Τούρκοι επιτελείς τονίζουν πως τα τουρκικά drones δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αποστολές «αεροπορικής άμυνας» και αν συβμεί κάτι τέτοι θα αποτελεί «σοβαρό σφάλμα».  
 
Ο λόγος που οι Τούρκοι αξιωματούχοι της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας το πιστεύουν αυτό είναι επειδή όως αναφέρουν «η ικανότητα των τουρκικών SİHA να εμπλέκονται σε αερομαχίες (σ.σ. dogfight) είναι μηδενική»  
 
«Όταν το εχθρικό μαχητικό αεροσκάφος πλησιάσει τα Bayraktar δεν έχουν καμία πιθανότητα να ξεφύγουν», αναφέρουν.
 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.