30 Μαρτίου 2021

ΕΛΛΗΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ…

Γράφει ο
Κύπρος Ασπρής
 
Συμπληρώθηκαν φέτος ήδη Διακόσια ολόκληρα χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 για την Ελευθερία του Έθνους από τη σκλαβιά από τον Τούρκικο Ζυγό. Εκτός από τα πανηγύρια που είδαμε από μέρους της πολιτικής ηγεσίας, τα διάφορα συνθήματα που ακούσαμε από τους ανθέλληνες πολιτικούς, δυστυχώς δεν επετράπη στον απλό λαό να δώσει το παρόν του στη στρατιωτική παρέλαση και να γιορτάσει αυτή την επέτειο όπως αρμόζεται. Η κοινή γνώμη διερωτάται, τι ανεξαρτησία έχουμε όταν δεν μπορεί να συμμετέχει ο απλός λαός στους θρησκευτικούς και στρατιωτικούς εορτασμούς τέτοιων επετείων· Τι ανεξαρτησία έχουμε όταν δεν επιτρέπεται στους πιστούς ο εκκλησιασμός· Τι ανεξαρτησία έχουμε όταν διά νόμου και για το δήθεν καλό μας επιβάλλεται και διατάσσεται το φίμωτρο. 
 
Δεν πρέπει να ξεχνούμε και να διαγράφουμε την αληθινή Ιστορία. Είναι γνωστό ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει. Και τότε ο εχθρός ήταν η Τουρκία και οι σύμμαχοι της, και τώρα απειλείται η εθνική κυριαρχία του Ελληνισμού από την Τουρκία και τους συμμάχους της και φυσικά από τους ανθέλληνες πολιτικούς που υπερασπίζουν τα Τουρκικά συμφέροντα.
 
Η Ιστορία κατέγραψε τα γεγονότα· ποιοι είναι οι αληθινοί Ήρωες του αγώνα! ποιοι πρόσφεραν, ποιοι θυσιάστηκαν στις σκληρές μάχες του αγώνα για τις αρχές και τα ιδανικά, ποιοι πέθαναν υπέρ Πίστεως και Πατρίδας! ποιοι κέρδισαν Εξουσία και δόξα χωρίς να προσφέρουν το παραμικρό στον αγώνα, ποιοι ήταν οι προδότες του Έθνους… ποιοι οι πρωτεργάτες για τη διχόνοια μεταξύ των Ελλήνων, για τους εμφύλιους πολέμους στις κρίσιμες στιγμές του αγώνα, ποιοι έκαναν πολύ κακή διαχείριση του δανείου που πήρε ο Ελληνισμός για να αγοράσει όπλα για να πολεμά τους Τούρκους. Επίσης η Ιστορία μας έμαθε για την τεράστια προσφορά της Εκκλησίας προς τον αγώνα της Ελληνικής Επανάστασης για την Ελευθερία της Πατρίδας. Αυτό δεν αρέσει σε μερικούς κύκλους και το πολεμούν. Βλέπουμε εδώ και καιρό την παθητική στάση από την Ιεραρχία της Εκκλησίας να μην διακατέχεται από αγωνιστικότητα και θέληση για να προστατεύει τους πιστούς σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς. Ακούμε από επίσημα χείλη πολιτικών να έχουν την άποψη και να θέλουν να την επιβάλουν συγκρίνοντας την Ελληνική Επανάσταση του 1821 με την εκστρατεία του εμβολιασμού… εάν είναι δυνατόν.  
 
Πόσο ιστορικά, αληθινά και διαχρονικά είναι τα λόγια του Στρατηγού Μακρυγιάννη: « Ότι αρχή και τέλος, παλαιόθεν και ως τώρα, όλα τα θεριά (οι Ευρωπαίοι) πολεμούν να μας φάνε και δεν μπορούνε, τρώνε από μας και μένει πάντα και μαγιά». Από τα σπλάχνα, από τη μαγιά των Ελλήνων από την ψυχή και την καρδιά τους ακούγεται: «Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας για τους προγόνους μας, για τους αγώνες που έκαναν για τη λευτεριά της Πατρίδας μας, για τη Θρησκεία μας. Είμαι περήφανος για την πολιτισμική κληρονομιά που άφησαν οι πρόγονοι μας σε όλο τον κόσμο, για την Ελληνική γλώσσα, για τους χιλιάδες Έλληνες επιστήμονες που διαπρέπουν στο εξωτερικό όπως επίσης και για τους Αγίους μας και τους προσευχόμενους μοναχούς μας στο Άγιο Όρος».  
 
Να μην ξεχνά η ανθρωπότητα ότι είναι η Ελλάδα που καθιέρωσε τους Ολυμπιακούς αγώνες σε ολόκληρο τον κόσμο. Το 1896 η Αθήνα φιλοξένησε τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς αγώνες με τη συμμετοχή 14 Χωρών. Στην τελετή έναρξης, στις 6 Απριλίου ακούστηκε ο νέος Ολυμπιακός Ύμνος. Μερικοί στίχοι του Ύμνου είναι: «Αρχαίο Πνεύμα αθάνατο αγνέ πατέρα του ωραίου, του μεγάλου και τ΄ αληθινού, κατέβα, φανερώσου κι άστραψε εδώ πέρα, στη δόξα της δικής σου γης και τ΄ ουρανού.»  
 
Χρόνια πολλά στο βασανισμένο Ελληνισμό και είθε να μας αξιώσει ο Αληθινός Θεός να ζήσουμε σύντομα τη Λευτεριά της Τουρκοπατημένης Πατρίδας μας. Είθε σύντομα η Πρωτεύουσα όλου του Ελληνισμού θα ξαναγίνει η Κωνσταντινούπολη. Έχουμε πολύ δύσκολο δρόμο ακόμα για να έρθει αυτή η ώρα, όμως πλησιάζει και με τη βοήθεια του Θεού θα έρθει σύντομα.  
 
Λευκωσία / Κύπρος
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.