31 Μαρτίου 2021

Το Δημογραφικό δράμα της Ελλάδας

Του Γιώργου Βάμβουκα 
 
Οι Έλληνες ανά την Οικουμένη γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Η 25η Μαρτίου 1821 σηματοδότησε την παλιγγενεσία του νεοελληνικού έθνους. Οι υπόδουλοι Έλληνες πήραν τα όπλα του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα κατά του τούρκου δυνάστη. Η λάβα της εξέγερσης κατέκαψε τον Οθωμανό κατακτητή. Ένδοξοι επαναστάτες έγραψαν τις λαμπρότερες σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. 
 
Η Ελλάδα αναγεννήθηκε από τις στάχτες της. Ταυτόχρονα, την 25η Μαρτίου κάθε έτους, η Ορθοδοξία γιορτάζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Την ημερομηνία αυτή, η Μαρία έλαβε το χαρμόσυνο μήνυμα από τον Αρχάγγελο Μιχαήλ, ότι, θα τεκνοποιήσει τον υιό του Θεού. Δηλαδή, μέσω της Θεοτόκου ενσαρκώθηκε ο Χριστός μας, ο Σωτήρας του Κόσμου. Αναμφίβολα, η 25η Μαρτίου ξυπνά Χριστιανικές μνήμες και διεγείρει τα πατριωτικά αισθήματα των Ελλήνων. Τη μέρα αυτή το ορθόδοξο ελληνικό Έθνος βρίσκεται σε ψυχική έπαρση και το υψηλό φρόνημα των πολιτών αναπτερώνει τις ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο.
 
Δυστυχώς, η Ελλάδα του σήμερα αντιμετωπίζει οξύτατα προβλήματα. Ο τουρκικός σωβινισμός απειλεί την εδαφική μας ακεραιότητα. Η ανεξέλεγκτη είσοδος προσφύγων και παράνομων μεταναστών στα νησιά και την ενδοχώρα επιφέρει τη σταδιακή μουσουλμανοποίηση της ελληνικής κοινωνίας. Η διογκούμενη εγκληματικότητα προκαλεί την ανασφάλεια των πολιτών ακόμα και μέσα στα σπίτια τους. Μετά το 2010 παρατηρείται η δραματική συρρίκνωση του ελληνικού πληθυσμού. Η παρατεταμένη οικονομική-δημοσιονομική κρίση που μετά το 2007 διέρχεται η χώρα, συμπληρώνει το εκρηκτικό μείγμα προβλημάτων που σείουν τα θεμέλια του ελληνικού κράτους. Πολυσύνθετα προβλήματα που απαιτούν αποφασιστικής και αποτελεσματικής πανεθνικής αντιμετώπισης. 
 
Στη συνέχεια θα ασχοληθούμε με το δημογραφικό δράμα της Ελλάδας. Πρόκειται για ακανθώδες πρόβλημα που απειλεί τη συνοχή της ελληνικής κοινωνίας και την υπόσταση της Πατρίδας. Το δημογραφικό ζήτημα έχει δύο πρωταρχικής σπουδαιότητας συνιστώσες. Την συντελούμενη συρρίκνωση του ελληνικού πληθυσμού και την εξελισσόμενη ισλαμοποίηση της ελληνικής κοινωνίας. Αμφότερες οι συνιστώσες, ναι μεν απειλούν με θραύση τον κοινωνικό ιστό, αλλά πρωτίστως μεταλλάσουν τα ιστορικά χαρακτηριστικά και την κουλτούρα της ελληνικής φυλής, μετασχηματίζοντας έτσι την Ελλάδα σε ισλαμικό (μουσουλμανικό) κράτος. 
 
Τα στατιστικά στοιχεία που περιλαμβάνονται στον πίνακα του κειμένου είναι συγκλονιστικά και εγείρουν καθοριστικής σημασίας ερωτήματα για τις τύχες της πατρίδας και τη μοίρα του ορθόδοξου ελληνισμού. 
 
Τα στατιστικά δεδομένα πιστοποιούν το δημογραφικό δράμα της Ελλάδας. Οι ακόλουθες διαπιστώσεις είναι αξιοπρόσεκτες: 
 
1) Μετά το 2010 η μείωση του πληθυσμού της Ελλάδας είναι εντυπωσιακή και εξαιρετικά ανησυχητική. Την περίοδο 2011-2020, ο πληθυσμός της χώρας από 11.123.392 ελαττώθηκε σε 10.718.565 άτομα, που συνεπάγεται συνολική μείωση της τάξης των 404.827 ατόμων. 
 
2) Μετά το 2010 οι θάνατοι υπερβαίνουν κατά πολύ τις γεννήσεις. Την περίοδο 2011-2020, οι θάνατοι ανήλθαν σε 1.193.318 και οι γεννήσεις σε 918.068 άτομα, με συνέπεια η υπεροχή των θανάτων κατά 275.250 άτομα να προκαλέσει και την ανάλογη συρρίκνωση του ελληνικού πληθυσμού. 
 
3) Η καθίζηση της ελληνικής οικονομίας μετά το 2007 έχει ως οδυνηρό επακόλουθο τη φτωχοποίηση αρκετών κοινωνικών στρωμάτων που στο παρελθόν ανήκαν στη μεσαία τάξη. Η φτωχοποίηση εξωθεί ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά στην ένδεια και τη μιζέρια. Η οικονομική ανέχεια αποθαρρύνει τους Έλληνες να δημιουργούν οικογένειες. Παράλληλα, η οικονομική εξαθλίωση συνιστά ουσιώδες αίτιο αύξησης των διαζυγίων. Την περίοδο 2009-2020, οι γάμοι από 59.212 ελαττώθηκαν σε 42.200 και τα διαζύγια από 13.607 αυξήθηκαν σε 22.100. Η συντελούμενη μείωση των γάμων και η αύξηση των διαζυγίων έχουν ως τραγική κατάληξη την ελάττωση του ελληνικού πληθυσμού. 
 
4) Την περίοδο 2009-2020, η ανεργία και οι πενιχροί μισθοί εξανάγκασαν πολλούς Έλληνες και ιδίως νέους, να μεταναστεύσουν σε άλλες χώρες αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον. Περίπου 1.000.000 Ελληνόπουλα, με τη φλόγα της νιότης και έχοντας αξιόλογα προσόντα (γλωσσομαθείς, κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, κ.ο.κ.) εγκατέλειψαν μαζικά τη χώρα, με συνέπεια τη σημαντική μείωση του ελληνικού πληθυσμού. 
 
5) Ο πληθυσμός της Ελλάδας το 2020 θα ήταν χαμηλότερος των 10.000.000 κατοίκων, αν δεν υπήρχε η συνεχής εισροή προσφύγων και παράνομων μεταναστών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, την περίοδο 1990-2020 εισήλθαν στη χώρα μας περίπου 3.000.000 πρόσφυγες και (λαθρο)μετανάστες, οι περισσότεροι των οποίων προήλθαν από μουσουλμανικές χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Αίσθηση προκαλεί η διαπίστωση ότι την περίοδο 1990-2020, οι μουσουλμάνοι που κατοικούν ανά την ελληνική επικράτεια γεννούσαν κατά μέσο όρο 13.000 νεογνά (μωρά) το χρόνο. Μετά το 2010, οι συνολικές γεννήσεις των μουσουλμάνων πρώτης και δεύτερης γενεάς που διαβιούν στη χώρα μας, εκτιμώνται ετησίως περίπουσε 20.000 νεογνά. 
 
Οι ανωτέρω κρισιμότατες στατιστικές παρατηρήσεις καταδεικνύουν την δημογραφική τραγωδία της χώρας. Μια Ελλάδα που μετά το 2007 διέρχεται φάση παρατεταμένης κοινωνικοοικονομικής κρίσης. Μια Ελλάδα που κυβερνιέται από ανίκανα και ασυνείδητα πολιτικά πρόσωπα. Μια Ελλάδα καταπλακωμένη από ένα δημόσιο χρέος εκατοντάδων δις ευρώ, που ήδη προσεγγίζει το 250% του ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν). Η μουσουλμανοποίηση της ελληνικής κοινωνίας είναι καταφανής και αδιαμφισβήτητη. 
 
Η ελληνική οικογένεια χρειάζεται έμπρακτη και γενναιόδωρη οικονομική στήριξη από το κράτος. Πάση θυσία θα πρέπει να αυξηθούν οι γεννήσεις. Το 1934 που ο πληθυσμός της Ελλάδας ήταν μόλις 6.726.891 άτομα, οι γεννήσεις είχαν φτάσει τα 208.929 άτομα και η φυσική κίνηση του πληθυσμού είχε ανέλθει στο εκπληκτικό επίπεδο των 108.278 ατόμων. Το 1934 ο πληθυσμός της Τουρκίας ανερχόταν περίπου σε 13.500.000 άτομα, ήτοι διπλάσιος της Ελλάδας. Την περίοδο 1974-2020,ο πληθυσμός της Τουρκίας υπερδιπλασιάστηκε, καθότι από 40.026.000 αυξήθηκε σε 83.703.000 άτομα. Σήμερα, ο πληθυσμός της Τουρκίας είναι σχεδόν οκταπλάσιος της Ελλάδας. Με την υιοθέτηση αποδοτικών και εμπεριστατωμένων μέτρων οικονομικής, δημογραφικής και κοινωνικής πολιτικής, ο πληθυσμός της χώρας μας το 2050 θα μπορούσε να προσέγγιζε τα 20.000.000 άτομα. Πρόκειται για ζήτημα επιβίωσης της Ελλάδας και του Ελληνισμού. 
 
Παρατηρήσεις: Πηγή των στοιχείων είναι η ΕΛΣΤΑΤ. Τα στοιχεία του πληθυσμού της περιόδου 2001-2020 έχουν υπολογιστεί με αναφορά την 1η Ιανουαρίου κάθε έτους. Τα διαζύγια τηςπεριόδου 2018-2020και οι γάμοι του έτους 2020βασίζονται σε εκτιμήσεις.
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.