26 Μαρτίου 2021

Μια γρήγορη ματιά στην κούρσα των …Εμβολίων!

Γράφει ο Καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος
 
Καλό μεσημέρι και καλό Σαββατοκύριακο (ακόμη ένα χωρίς επίσημη ανακοίνωση για την μελλοντική ημέρα άρσης των απαγορευτικών μέτρων, άνοιγμα Σχολείων, Εκκλησιών, πολιτιστικών χώρων και της «αγοράς»).
 
Χρόνια πολλά στους απανταχού της Γης Έλληνες και Φιλέλληνες που με ανείπωτη περηφάνεια γιορτάσαμε χτες τα 200 χρόνια από την 25η Μαρτίου 1821 (αλήθεια είδε κανείς από εσάς φίλες και φίλοι αναγνώστες κανέναν Γερμανό επίσημο ανάμεσα στους επισήμους ή δεν τους καλέσαμε; Ακούσαμε κάποια συγχαρητήρια από επίσημα Γερμανικά χείλη;). 
 
Είχαμε χτες και την τηλεδιάσκεψη των 27 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που σταμάτησε ένα βήμα πριν την εφαρμογή εμπάργκο στις εξαγωγές εμβολίων που παράγονται εντός των συνόρων της Ε.Ε. και σταμάτησε ένα βήμα πριν πει, αμάν πια αυτά τα οικονομικά συμφέροντα και τα γεωπολιτικά παιχνίδια, κακιά κουβέντα στην γείτονα Τουρκία! 
 
Ακούσαμε μετά την τηλεδιάσκεψη την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ Ursula Von der Leyen να αναφέρεται στην ανάγκη «διαφάνειας» (transparency) και «αμοιβαιότητας» (reciprocity) στην διάθεση των εμβολίων ενώ ήδη εξελίσσεται η κούρσα εμβολιασμού των πολιτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο όπως και άλλα μέρη της Γης… 
 
Βλέποντας αυτόν τον ιδιόμορφο «Υγειονομικό Εθνικισμό» σκέφτομαι, όπως θέλω να πιστεύω και εσείς: «Τι κρίμα για την Ανθρωπιά αλλά και τι ευλογία καθώς έτσι αποκαλύπτεται η ανεπάρκεια κάποιων που παίρνουν αποφάσεις για Εμάς χωρίς Εμάς και δεν φοβούνται ότι θα κληθούν να λογοδοτήσουν και ότι θα τιμωρηθούν για τις αποφάσεις τους που επηρεάζουν εκατοντάδες εκατομμύρια συνανθρώπων τους». 
 
Στην Αμερική ο Πρόεδρος Biden έδωσε χτες την πρώτη ανοιχτή συνέντευξη τύπου και υποσχέθηκε ότι στις πρώτες 100 ημέρες της θητείας του θα εμβολιαστούν 200 εκατομμύρια Αμερικανών πολιτών!... 
 
Έσκυψα προσεκτικά στα επίσημα δεδομένα και σας δίνω παρακάτω στοιχεία για το Ηνωμένο Βασίλειο και τις 27 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αριθμούς πολιτών που έκαναν την πρώτη δόση ενός από τα εγκεκριμένα 3 εμβόλια, Pfizer/Bio-N-Tech, Moderna, Oxford/AstraZeneca, κατά του covid-19 (με εξαίρεση την Ολλανδία, Κύπρο, Σλοβενία και Ιρλανδία όλα τα στοιχεία είναι της 24ης Μαρτίου, 2021). 
 
Συγκρίνοντας τους αριθμούς των ατόμων που πήραν την πρώτη δόση να θυμηθούμε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει 66.65 εκ. κατοίκους και η Ε.Ε. των 27 έχει 447.7 εκ. κατοίκους. Να θυμηθούμε επίσης ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 χωρών-μελών ένας στους πέντε κατοίκους είναι ηλικίας άνω των 65 ετών (20.3%), ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο το ποσοστό των άνω των 65 ετών είναι περίπου 18%. https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Population_structure_and_ageing 
 
Θα αφήσω τους αριθμούς που ΔΕΝ λένε ψέματα να σας μιλήσουν: 
 
United Kingdom, 28.99 εκ. / Germany, 8.14 εκ. / France, 6.87 εκ. / Italy, 5.98 εκ. /  
Spain, 4.45 εκ. / Poland, 3.52 εκ. / Romania, 1.83 εκ. / Hungary, 1.8 εκ. / Netherlands, 1.49 εκ. / Czechia, 1.09 εκ. / Greece, 1.04 εκ. / Austria, 1.03 εκ. / Sweden, 1.01 εκ. / Belgium, 1.1 εκ. / Portugal, 973,181 / Denmark, 656,737 / Slovakia, 580,198 / Norway, 557,043 / Ireland, 503,796 / Bulgaria, 332,467 / Croatia, 311,448 / Lithuania, 300,811 / Slovenia, 191,217 / Estonia, 177,457 / Malta, 113,179 / Latvia, 100,928/ Cyprus, 93,475 / Luxembourg, 61,026 / Iceland, 37,578 
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.