26 Μαρτίου 2021

Η πολιτική εξουσία επιδιώκει τον διχασμό

Με την ιεράρχηση του μεγέθους της επικινδυνότητας, οι κυριότερες στρατηγικές απειλές που θέτουν σε κίνδυνο την ατομική και συλλογική επιβίωση του Ελληνισμού είναι το πολιτικό σύστημα, η Γερμανία και η Τουρκία.
 
Από τον Αλκιβιάδη Κ. Κεφαλά
 
Οι δύο πρώτοι κίνδυνοι ακυρώνουν μια δυνητικά αποτελεσματική ελληνική αντίσταση στον υβριδικό και πραγματικό πόλεμο που έχει κηρύξει η Τουρκία στην Ελλάδα. Με τη βοήθεια του πολιτικού συστήματος οι Γερμανοί όχι μόνο έχουν επιβληθεί στρατηγικά, πολιτικά και οικονομικά επί του Ελληνισμού, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να έχει μεταβληθεί σε ένα απέραντο γερμανικό αποικιακό εργοτάξιο, αλλά και επί τα χείρω οι Γερμανοί εξακολουθούν να εξοπλίζουν με στρατηγικά όπλα την Τουρκία, ώστε την κρίσιμη στιγμή η ελληνική άμυνα να καταρρεύσει. Παρότι για δύο δεκαετίες το πολιτικό σύστημα πλήρωνε στη Γερμανία δισεκατομμύρια ευρώ για την αγορά αμυντικού εξοπλισμού, κατ’ απαίτηση της Τουρκίας, η Γερμανία παρέδιδε, αντί λειτουργικών και αποτελεσματικών όπλων, «σιδηρές πλατφόρμες» παρελάσεων. 
 
Η Ελλάδα προμηθεύτηκε από τη Γερμανία υποβρύχια χωρίς τορπίλες και άρματα μάχης χωρίς σκοπευτικά και πυρομαχικά. Την ίδια στιγμή οι Έλληνες πολιτικοί δεν δίσταζαν να δηλώνουν δημοσίως ότι «πρωτίστως τους ενδιαφέρει να παράγει η γερμανική βιομηχανία». Μέσω της νομοθεσίας και της ληστρικής φορολογίας οι πολιτικοί έκαναν τις δηλώσεις τους πράξεις, όπως με την επιβολή επιλεκτικής φορολογίας στο κρασί και στην μπίρα που παράγονται στην Ελλάδα από ελληνικές εταιρίες. Το πολιτικό σύστημα, λοιπόν, λειτουργεί ως μια μεταπρατική γραφειοκρατική αποικιακή τάξη που έχει σκοπό να μεταφέρει τα κινητά και ακίνητα ιδιωτικά και δημόσια περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού λαού στα χέρια των ξένων και κυρίως των Γερμανών, με αντάλλαγμα ένα καλό μισθό για αυτούς και τις οικογένειές τους. 
 
Παρότι μετά την κρίση των Ιμίων τα πολιτικά κίνητρα της διαχείρισης των εξωτερικών σχέσεων της χώρας έγιναν αμέσως αντιληπτά, ελάχιστοι έχουν αντιληφθεί ότι οι δράσεις του πολιτικού συστήματος αποσκοπούν αφενός στην αντικατάσταση της κρατικής λειτουργίας με κερδοφόρες μη κυβερνητικές οργανώσεις και ιδιωτικές επιχειρήσεις, τις οποίες διαχειρίζονται οι οικογένειες και οι φίλοι τους, και αφετέρου στην παραμονή τους στην εξουσία για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η δεύτερη επιδίωξη μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της πολιτικής, νομοθετικής, οικονομικής και πολιτικής εφαρμογής πρακτικών «κοινωνικής μηχανικής», με την οποία οι πολίτες, σε ατομική και ταξική βάση, θα στρέφονται εναντίον όλων των άλλων, παραβλέποντας τον πολιτικό περίγυρο. 
 
Το πολιτικό σύστημα μπορεί να παρουσιάζεται ότι εκπληρώνει τον σημαντικότερο σκοπό της ύπαρξής του, που είναι η κοινωνική ειρήνη και η συναίνεση, στην πραγματικότητα όμως οι πολιτικοί αντιστρέφοντας τον πολιτικό του ρόλο επιδιώκουν να εφευρίσκουν και να διαιωνίζουν φανταστικές κοινωνικές αντιθέσεις. Η εφαρμογή της κοινωνικής μηχανικής απαιτεί να συντηρούνται κοινωνικά στρατόπεδα με ασήμαντες αντιθέσεις, ώστε να καλύπτουν την αδικία, την κλοπή και την πάλη των τάξεων. Επί παραδείγματι, οι εντέχνως παρουσιαζόμενες πολιτικές θέσεις των «ηλικιακών ταξικών αντιθέσεων» αποσκοπούν όχι μόνο στη σταδιακή κατάργηση των συντάξεων, όπως ουσιαστικά έπραξαν και πράττουν τα κόμματα εξουσίας, αλλά κυρίως επειδή επιδιώκουν την εργασιακή εκμετάλλευση των νέων γενεών άνευ αντιστάσεων. 
 
Η κατάρρευση του συνταξιοδοτικού συστήματος είναι μια συνειδητή πολιτική πράξη που υλοποιήθηκε μέσω του καταστροφικού PSI και επίσης μέσω της νομικής θωράκισης της κοινωνικής αδικίας διά της χορήγησης συντάξεων ύστερα από 15 χρόνια εργασιακού βίου στο Δημόσιο ή στις τράπεζες, πρακτική που εφαρμοζόταν για δεκαετίες. Ακόμα, οι αδικίες που εισηγείται και επιβάλλει το πολιτικό σύστημα στην εργασιακή νομοθεσία ταξινομούν την ελληνική κοινωνία στις κατηγορίες των μη προνομιούχων και προνομιούχων ιδιωτών και κρατικοδίαιτων εργαζομένων και επιχειρηματιών, με αποτέλεσμα τη μη αναστρέψιμη στρέβλωση της οικονομίας. 
 
Η διαγραφή των φορολογικών βαρών και των δανείων των κρατικοδίαιτων ολιγαρχών, πολιτικών, κομμάτων εξουσίας και των ελίτ αποτελεί ακόμη ένα παράδειγμα εφαρμογής της κοινωνικής μηχανικής. Τέλος, η επίπλαστη αντιπαλότητα και οι συγκρούσεις μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και των «αντιεξουσιαστών» είναι μία πολιτικά συνειδητή αυτοσυντηρούμενη κατάσταση, η οποία διχάζει εντέχνως την κοινωνία. Οι «αντιεξουσιαστές», ή τουλάχιστον μέρος από αυτούς, δεν είναι το δημιούργημα ενός συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, αλλά αποτελούν ένα αποτελεσματικό εργαλείο κοινωνικής μηχανικής που δημιουργήθηκε και στηρίχτηκε από όλο το πολιτικό φάσμα με σκοπό τον διχασμό της κοινωνίας ώστε να διαιωνίζεται η επιβίωσή του. 
 
Τα τελευταία γεγονότα στη Νέα Σμύρνη καθώς και οι αντίστοιχες πολιτικές δηλώσεις απέδειξαν ότι ο διχασμός και η ταξική πόλωση έχουν αντικαταστήσει την κοινή λογική και την πολιτική θέση του κατευνασμού, και συνεπώς το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα όχι μόνο αδυνατεί να λύσει τα προβλήματα της χώρας, αλλά αντιθέτως απεργάζεται συνειδητά την όξυνσή τους. 
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.