28 Μαρτίου 2021

Είμαστε οι σύγχρονοι Νενέκοι;

Γράφει η
Αργυρώ Τέγουτζικ, Ειρηνοδίκης-Πταισματοδίκης. 
 
Αγαπητοί συνέγκλειστοι,
 
Θα ήθελα πρόθυμα, περήφανα και με ακραίο ενθουσιασμό να εορτάσω φέτος την επέτειο των 200 ετών από την Εθνική Παλιγγενεσία και την αποτίναξη του Οθωμανικού Ζυγού, που μέσω αγώνων αυταπάρνησης και στέρησης κι αυτής ακόμη της ζωής τους, θέλησαν να μας χαρίσουν οι επαναστατημένοι τότε, εμφανείς και αφανείς ήρωες του 1821. Δυστυχώς όμως δεν μπορώ. Διότι, πώς θα μπορούσα άλλωστε, όντας εγκλεισμένη σε αόρατο ψηφιακό κελί που ελέγχει και κατευθύνει την κάθε μου κίνηση και ανάσα; Πώς θα μπορούσα, φορώντας τον ατιμωτικό φερετζέ που παραπέμπει ακριβώς σε συνθήκες διαβίωσης παρόμοιες με αυτές του οθωμανικού ζυγού; Πώς θα μπορούσα να αναφωνήσω ‘’ Χαίρε, ω χαίρε ελευθεριά’’ φιμωμένη και λογοκριμένη; Πώς θα μπορούσε το παιδί μου να υψώσει περήφανα την Ελληνική Σημαία, ως Σημαιοφόρος, φορώντας τις αόρατες ψηφιακές αλυσίδες του ανεπαισθήτως επερχόμενου μετανθρωπισμού; Πώς δικαιολογούν οι δάσκαλοι (της νεολαίας γδαρτάδες που κόβουν στα μέτρα τους τους μαθητάδες) τη διδασκαλία της μαζικής υποδούλωσης και υποτέλειας των παιδιών και μαθητών τους και την υποθήκευση του μέλλοντός τους χάριν της, και δι΄αυτών επιτρεπομένης δεσμωτικής ψηφιακής ‘’αναβάθμισής’’ τους; Αλήθεια, πόση αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια νιώθουμε άπαντες οι σύγχρονοι νεοέλληνες για το ελεύθερο και αδούλωτο φρόνημα που θέλησαν να μας κληροδοτήσουν οι ένδοξοι πρόγονοί μας, ενώ κείμεθα, όχι τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι, αλλά καθυποταγμένοι και παραδομένοι άνευ όρων και άνευ ιστορικής μνήμης στον κεκαλυμμένο σύγχρονο ραγιαδισμό;  
 
Χαμένος κόπος λοιπόν; Όλα για το τίποτα; Για να καταλήξουμε εκεί όπου βρισκόταν προ επαναστάσεως οι προπάτορές μας; Ή μήπως για να αυτογελαζόμαστε και εξευτελιζόμαστε με θεάσεις γελοίων και κατάπτυστων κακοποιήσεων των εθνικών μας συμβόλων από ανιστόρητους και ελεεινούς ασεβείς και πνευματικούς αρουραίους; Για να θεώμεθα την εσκεμμένη δολοφονία της ελληνικής μας γλώσσας και τον αφανισμό του ένδοξου πολιτισμού μας και την υποβάθμισή του στο επίπεδο της Coca-Cola και των τοιούτων συναφών;  
 
Και εμείς τσιμουδιά! Κι εμείς, κοιτάμε το έδαφος! Κι εμείς, αφηνόμαστε να οδηγούμαστε στον ατιμωτικό ‘’εορτασμό’’ της Επανάστασης του 1821, με ‘’την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας και την εφαρμογή τους στον επιχειρησιακό τομέα με τη δημιουργία Ινστιτούτου Τεχνητής Νοημοσύνης, για να μπει η Ελλάδα στην αιχμή του δόρατος της παγκόσμιας τεχνολογικής πρωτοπορίας!’’.  
 
Αυτός ο σημερινός ‘’εορτασμός’’ συμπίπτει με τον ευτελισμό του σύγχρονου μεταμνημονιακού ‘Ελληνα πολίτη μέσα από μισθούς πείνας (όταν υπάρχουν), από έκτακτα επιδόματα (από δάνεια) λόγω αναγκαστικών αναστολών και λουκέτων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με εκτόξευση της ανεργίας στα ύψη (η οποία θα κλιμακωθεί ακόμη περισσότερο λόγω ακριβώς των ειλημμένων αποφάσεων φορέων της αόρατης ελίτ για εισβολή των ψηφιακών μοντέλων εργασίας με αυτόματη σύγχρονη εκδίωξη και εξωβελισμό του ανθρώπινου δυναμικού ως περιττού και ασύμφορου).  
 
Η ελευθερία για την οποία αγωνίστηκαν οι ένδοξοι πρόγονοί μας με την (αν)ελευθερία που επίσημα προωθείται, όχι μόνο ατιμάζει και προσβάλλει τη μνήμη τους, αλλά αποτελεί ύβριν, που με τον πλέον ανέντιμο και ιερόσυλο τρόπο εργαλειοποιείται ο αιματοβαμμένος αγώνας τους υπέρ ελεύθερης Πατρίδας, στρέφοντάς τον με έναν διαστροφικό μηχανισμό εναντίον των γνησίων απογόνων τους, υφαίνοντας τον ιστό της υποδούλωσης, εξαθλίωσης και ταπείνωσής τους. Το τρίπτυχο, τυποποίηση-ομογενοποίηση-συμμόρφωση, είναι, θεωρώ, προαποφασισμένο, ενώ βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη πειραματικά εδώ και δεκατρείς (13) μήνες, φορώντας την μάσκα της ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ.  
 
Ας μου επιτραπεί να καταθέσω, ως ελάχιστο φόρο τιμής στους αγώνες των ενδόξων προγόνων μας, αφού το παιδί μου απαγορεύεται να υψώσει την γαλανόλευκη στη Χώρα του, το προσωπικό μου καταστάλαγμα έπειτα από κάποια χρόνια αναζήτησης, έρευνας και εμπειριών, προσβλέποντας πάντα στο αίσιο και λαμπρό μέλλον των επόμενων γενεών:  
 
Στο πνευματικό πεδίο, η οικουμενική διάσταση του Ελληνισμού είναι από αιώνων ήδη δεδομένη. Δεν χρειάζεται ανάδειξη! Οι βάσεις όλων των επιστημών, με αφετηρία την Φιλοσοφία, την Λογική, την Ψυχολογία, την Ηθική, την Πολιτειολογία, την Οικονομική , την Αστρονομία, τα Μαθηματικά, τη Γεωμετρία, την Ιστορία, την Ιατρική, την Φυσική, την Χημεία κλπ., όλων, ετέθησαν από τους προγόνους μας, από την Αρχαία Ελληνική Σκέψη. Γι΄αυτό και όλες οι επιστήμες διατηρούν σε όλες τις κύριες τουλάχιστον, ξένες γλώσσες την ελληνική τους ονομασία. Κι αυτό το γνωρίζουν όλοι, παντού στον κόσμο. Υπενθυμίζω τους δύο λόγους που εκφώνησε ο Ξενοφών Ζολώτας το 1957 και το 1959, στο πλαίσιο των ετήσιων συναντήσεων της Παγκόσμιας Τράπεζας (ο Ζολώτας διατελούσε τότε διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος) στα αγγλικά, χρησιμοποιώντας ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ (πλην των άρθρων και συνδέσμων).  
 
Από την προϊστορία και συμβολική μυθολογία, η εξελικτική πορεία των Ελλήνων μαρτυρούσε πως τίποτα δε γινόταν τυχαία, από τα Ομηρικά έπη και τα αρμονικά φιλοτεχνημένα αγάλματα, μέχρι τη δομή των κοινωνιών και των πόλεων-κρατών. Το γήινο βάθρο της Ελλάδος είναι από λαμπερή πέτρα και ο ‘Ελληνας ο λαμπερός και ηλιόφωτος κάτοικός της στενά και άρρηκτα συνδεδεμένος μαζί της. Γι΄αυτό και ανά τους αιώνες επικρατεί ως νικητής, με όποιο τίμημα, παρά τους άνισους αριθμητικά πολέμους και αγώνες που κλήθηκε κατά καιρούς να δώσει, από τους μηδικούς και τον απελευθερωτικό του 1821, μέχρι τους Βαλκανικούς, Μ. Ασίας, Β’ Π.Π. Ξυπνούσαν οι μνήμες από γενιά σε γενιά που τον συνέδεαν με το παρελθόν του. Η γενναιότητα ψυχής και αναστήματος μεταλαμπαδεύεται κι αυτή από γενιά σε γενιά, ξεπερνώντας ή αγνοώντας κάθε δυσκολία, πόλεμο και σκοταδισμό.  
 
ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΝΤΕΣ ΒΑΡΒΑΡΟΙΣ ΔΟΥΛΕΥΣΟΜΕΝ; (Ευριπίδης).  
 
Μετά τιμής



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.