29 Μαρτίου 2021

Η Κίνα κατέλαβε το Ιράν και αναπτύσσει στρατεύματα στο έδαφός του – Γερμανία και Τουρκία μαζί τους

Η 25ετή στρατηγική συμφωνία της Κίνας με το Ιράν και ο άξονας Κίνας–Ρωσία δεν αναχαιτίζεται πλέον με ειρηνικά μέσα και απλές οικονομικές κυρώσεις που ακόμη και αυτές σε λίγο θα είναι τελείως άχρηστες, υποστηρίζει η ιστοσελίδα WarNews247.
 
Πρόκειται για μία συμφωνία που έχει πολλά κρυφά και φανερά στοιχεία για το 1/4 του αιώνα, δηλαδή 25 χρόνια.
 
Έχει οικονομική και στρατιωτική διάσταση αλλά το σημαντικότερο όμως είναι πως αλλάζει την Ευρασία και δημιουργεί τεράστια προβλήματα τόσο για τις ΗΠΑ όσο και για το Ισραήλ.
 
«Πρόκειται για την έναρξη μιας Νέας Παγκόσμιας Τάξης και τον σεβασμό προς την Ανατολή».  
«Για πολύ καιρό ποντάραμε στην Δύση αλλά αυτό δεν έφερε αποτελέσματα.  
»Πλέον αλλάξαμε πολιτική και κοιτάμε στην Ανατολή» αποκάλυψε ο Ιρανός οικονομικός αναλυτής, Αλί Σαριατί.  
 
Επί της ουσίας από το Σάββατο 27 Μαρτίου το Ιράν μετατράπηκε σε μια τεράστια κινεζική αποικία.  
 
Μπορεί τυπικά οι Ιρανοί να αναφέρουν πως η ιστορική συμφωνία αφορά διμερές εμπόριο ύψους 600 δισ. δολαρίων και στρατηγική στρατιωτική συνεργασία, όμως η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική.  
 
Η Κίνα συνδέθηκε ενεργειακά με το Ιράν με εξαγωγές πετρελαίου που φτάνουν τα 800.000 βαρέλια ημερησίως, περίπου το 1/3 των ενεργειακών αναγκών.
 
Αχρηστεύονται οι αμερικανικές κυρώσεις προς το Ιράν σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα.  
Το πρόβλημα που ανακύπτει για ΗΠΑ και Ισραήλ είναι τεράστιο. Και γίνεται ακόμη πιο σοβαρό καθώς:  
Η Κίνα θα αναπτύξει σε πρώτη φάση 5.000 Κινέζους στρατιώτες στο έδαφος του Ιράν.  
Το Πεκίνο αποκτά σχεδόν το σύνολο της ιρανικής βιομηχανικής υποδομής.  
Η εξέλιξη αυτή μαζί με μια άλλη συμφωνία που βρίσκεται καθοδόν στο παρασκήνιο θα επιφέρει καίριο πλήγμα στο πετροδολάριο. 
 
To Iράν θα μπορεί να μετατρέψει τον «Δρόμο του Μεταξιού» σε «Άξονα Αντίστασης» με οικονομικό πρόσημο που θα επεκτείνεται από Ιράν προς Ιράκ, Συρία και Λίβανο εναντίον των ΗΠΑ.  
 
Να δούμε λίγο και το μοτίβο δράσης: Ο ΥΠΕΞ της Κίνας συμφώνησε πρώτα με τον Ρώσο ομόλογο του Σ. Λαβρόφ, έπειτα πήγε στην Τουρκία και μετά στο Ιράν για να κλείσει την συμφωνία.  
 
Σε εξέλιξη βρίσκεται και η σύναψη τεράστιας στρατηγικής συμφωνίας Κίνας–Τουρκίας.  
Η Κίνα θα κάνει χρήση των λιμανιών του Ιράν στον Κόλπο, στην είσοδο των Στενών του Ορμούζ δίπλα στη βάση που ναυλοχεί ο 5ος Αμερικανικός Στόλος.  
 
Παραγωγή κινεζικού στρατιωτικού υλικού για το Ιράν – Τεράστια διείσδυση της Κίνας στην Μέση Ανατολή  
 
Χαρακτηριστικό της σοβαρότητας της κατάστασης, είναι και το γεγονός πως ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν δεν αποκαλύπτει λεπτομέρειες και όρους της συμφωνίας.  
 
Έβγαλε μόνο ένα non paper με το οποίο λέει τι ΔΕΝ περιλαμβάνει η συμφωνία σε μια προσπάθεια άμυνας απέναντι σε δημόσια κριτική για το ξεπούλημα στο Πεκίνο.  
Το ίδιο έχει πράξει και το Πεκίνο.  
 
Πηγές του Ιράν που προσπάθησαν να συγκεκριμενοποιήσουν την συμφωνία ανέφεραν πως θα υπάρξουν κινεζικές επενδύσεις σε:  
Τραπεζικό Τομέα, Επικοινωνίες, Λιμάνια, Σιδηρόδρομους, Σύστημα Υγείας, Τεχνολογία και Πληροφορίες.  
 
«Η Κίνα είναι φίλος για δύσκολες ώρες» είπε ο ΥΠΕΞ του Ιράν, Ζαρίφ, μόλις υπέγραψε την συμφωνία.  
 
Μια συμφωνία που όπως αποκάλυψαν ιρανικές πηγές είχε προταθεί από το 2016 από τον ίδιο τον πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, και από τότε πέρασαν 5 έτη συζητήσεων και οριστικοποίησης του οδικού χάρτη της συμφωνίας.
 
5.000 Κινέζοι στρατιώτες στο Ιράν  
 
5.000 Κινέζοι στρατιώτες θα αναπτυχθούν στο έδαφος του Ιράν για να προστατεύουν επενδύσεις αξίας 280 δισ. δολαρίων στους τομείς του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και του πετροχημικού τομέα.  
 
H συμφωνία έχει πολλά κοινά σημεία με την συμφωνία Κίνας-Πακιστάν για τον «Οικονομικό Διάδρομο».  
 
Το Πεκίνο και εκεί έχει επενδύσει τεράστια ποσά στον ενεργειακό, μεταφορικό και άλλους τομείς της πακιστανικής οικονομίας υπό το πρότζεκτ του «Δρόμου του Μεταξιού».  
 
Η Κίνα θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το χαμηλό κόστος εργασίας στο Ιράν για να κατασκευάσει εργοστάσια μεγάλων κινεζικών εταιρειών ενώ το Πεκίνο θα μπορεί να θέσει βέτο σε νέα ενεργειακά σχέδια του Ιράν.  
Γι αυτό το λόγο θα αναπτυχθούν κινεζικές δυνάμεις. Πρέπει να προστατευτούν οι κινεζικές εγκαταστάσεις.  
 
Γερμανία και Τουρκία στο πλευρό της Κίνας  
 
Υπενθυμίζουμε δύο πολύ σημαντικά και σχετικά άρθρα:  
 

πηγή




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.