31 Μαρτίου 2021

«Γύφτος παπάς δεν βλογάει»

Η κυρία Σακελλαροπούλου ως πολίτης έχει δικαίωμα να ζει όπως θέλει. Ανύπαντρη, παντρεμένη, να ζει με άντρα, γυναίκα, πέντε γάτες, τρία καγκουρό και ένα κοάλα. Ό,τι της κάνει κέφι και ποίοι είμεθα να μας δώσει ραπόρτο; 
 
Από τον Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη
 
Εδώ με το ζόρι κουμαντάρουμε το δικό μας κρεβάτι, δεν μπορούμε να μπλέξουμε και με τα ξένα. Μπορεί να είναι άθεη, Χάρε Κρίσνα, οπαδός της πατρώας θρησκείας των Οτεντότων ή Αντβεντίστρια της Εβδομης Ημέρας ή Μορμόνος και να περιμένει το διαστημόπλοιο. Έχει, ως πολίτης, το δικαίωμα να έχει εμμονές, ιδεοληψίες, να αρνείται το Έθνος, να μην πατάει σε εκκλησία, να περιφρονεί δεσποτάδες, να μην προσκυνάει το Ευαγγέλιο, να περιφρονεί το πρωτόκολλο, να γράφει άρθρα στην «ΕφΣυν», ανεπίσημο όργανο του πολιτικού περιθωρίου των αριστερόστροφων φασιστών. Όμως δεν είναι απλός οπλίτης. 
 
Ο πρωθυπουργός είχε την ατυχή ιδέα να την επιλέξει γι’ αυτόν τον ρόλο, στον οποίο αδυνατεί να ανταποκριθεί και εξελίσσεται σε αυτό που στην αργκό του Πειραιώς και της μπάλας ονομάζεται παλτό, με υπερθετικό το μαρμάρινο παλτό. Εν προκειμένω είναι από μάρμαρο Πεντέλης διπλόφαρδο. Η δε παραβίαση του πρωτοκόλλου γίνεται προφανώς με την ανοχή της κυβέρνησης και μπορεί να είναι «ανεύθυνη», αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα την αντιμετωπίζουμε λες και είναι μειωμένου καταλογισμού, να κάνει ό,τι της κατέβει, διότι δεν είναι. Ό,τι κάνει είναι προσεκτική και όλως προσωπική επιλογή. 
 
Υπάρχουν κάποιοι νομικοί, ηθικοί και εθιμικοί περιορισμοί στις ήδη περιορισμένες αλλά υπαρκτές ευθύνες που έχει, διότι κάποιες έχει. Δεν χρειάζεται να κάνει τίποτε αεροπλανικά, εθιμικές διαδικασίες είναι τα περισσότερα, αν όχι όλα, όμως μέσα στο πλαίσιο που ορίζουν μια παράδοση, το πρωτόκολλο και κυρίως η επίγνωση του ποίου Έθνους άρχει, διότι μάλλον δεν το έχει πάρει χαμπάρι και δεν βλέπω τον Μητσοτάκη να έχει διάθεση να της θυμίσει πως δεν ορκίστηκε «στη ζωή του Μπιθικώτση». Ο πρωθυπουργός έχει γνωστές πεποιθήσεις, που μπάζουν πολύ από μεταμοντέρνα «πολιτική ορθότητα» και μπερδεύει την μπέρδα του με αυτά που επιτάσσουν η παράδοση και η ευπρέπεια της θέσης ενός Ανωτάτου Άρχοντος. Αν συνεχιστεί αυτό, θα μας κάνει βασιλόφρονες στα γεράματα η κυρία Πρόεδρος. 
 
Δεν ξέρω εάν έχετε αναρωτηθεί ποτέ για την αιτία του αβυσσαλέου μίσους της Αριστεράς προς τη βασιλεία. Η πρώτη αιτία ήταν αυτά που συμβόλιζε: Έθνος, Ένοπλες Δυνάμεις, Ορθοδοξία, παράδοση, ευπρέπεια. Θα έλεγα και λούσιμο και καθαρά ρούχα. Ο δεύτερος λόγος ήταν ο ρόλος της στην καταστολή της προδοτικής χωριστικής κομμουνιστικής ανταρσίας. Οταν φεύγανε κυνηγημένοι και ηττημένοι οι στασιαστές προδότες από την Κόνιτσα, από την άλλη μεριά έμπαινε στη ρημαγμένη πόλη πάνω σε ένα τζιπ η Φρειδερίκη, προκαλώντας εγκεφαλικά στους υπεύθυνους για την ασφάλειά της, που για το πρόσωπό της η Αριστερά έχυσε όλη τη χυδαιότητα και το μίσος, από τα οποία έχει πάντα μεγάλο απόθεμα, διότι έχουν ασκηθεί πρωτίστως μεταξύ τους, όταν αλληλοκατηγορούνταν ως «πράκτορες», «χαφιέδες» κ.λπ. Ποτέ δεν συγχώρεσαν το νικηφόρο πάθος της εναντίον τους, τα παιδιά που περιέθαλψε, ξεβρακώνοντας την καταστροφική λαίλαπα της ανταρσίας τους πάνω στους φτωχούς της υπαίθρου και το άγος του Παιδομαζώματος, που μόνο Τούρκοι και Κομμουνιστές έκαναν στην Ελλάδα. Γι’ αυτό και οι διεστραμμένες συκοφαντίες επαναλαμβάνονται σε κάθε ευκαιρία από δημοσιογραφούντες και ιστορικούς «επιστήμονες» με ακεραιότητα εκδιδόμενης αμοιβάδας. 
 
Το πολιτειακό ζήτημα έχει λυθεί, αλλά η Ιστορία δεν διαγράφεται, η αλήθεια υπάρχει. Οι βασιλείς, απόφοιτοι των Στρατιωτικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και επικεφαλής τους, δεν θα μπορούσαν ποτέ να προσβάλουν τον εαυτό τους και το ύπατο αξίωμα περιφρονώντας το πρωτόκολλο, την Εκκλησία, τα σύμβολα των Ελλήνων, όσα ορίζονται ήδη με το προοίμιο του Συντάγματος με την επίκληση της Αγίας Τριάδος, σταθερό από τα επαναστατικά συντάγματα ως το ισχύον σήμερα. Το ίδιο μίσος έχει η Αριστερά, σε όλες τις αποχρώσεις της, και για τους πολίτες ΠτΔ και εν γένει πολιτικούς που ήταν σάρκα από τη σάρκα της αληθινής Δεξιάς ή του αληθινού Κέντρου της Ιστορίας. Δεν μπορούμε να φανταστούμε π.χ. τον βασιλιά Παύλο, τον Κωνσταντίνο, τον Κωνσταντίνο Τσάτσο, τον Στασινόπουλο ή τον Κωστή Στεφανόπουλο να αποφεύγουν να προσκυνήσουν το Ευαγγέλιο ή να παρακολουθούν την παρέλαση δίπλα δίπλα με το αμόρε τους ή να πηγαίνουν στα Δωδεκάνησα στην επέτειο της ενσωμάτωσης με ημιάρβυλα. 
 
Η Φρειδερίκη, καίτοι ισχυρή προσωπικότητα, ουδέποτε τόλμησε να σταθεί δίπλα στον βασιλέα σύζυγό της, όταν εκείνος ως αρχηγός του κράτους παρακολουθούσε την παρέλαση. Ο Αρχηγός του κράτους στέκεται μόνος. Δεν είναι γάμος κολλητής. Ούτε καμία των συζύγων των προέδρων που πέρασαν στάθηκε δίπλα τους να εισπράττει τους χαιρετισμούς των παρελαυνόντων τμημάτων, γιατί έτσι τους έκανε κέφι. Με ποια ιδιότητα; Ποιον θεσμικό ρόλο; Αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους μηδενιστές κάθε προέλευσης, διότι έχει και η ψευτοκεντροδεξιά τέτοιους, που ούτε δεξιοί είναι ούτε αληθινοί κεντρώοι. Μεσαιοχωρίτες είναι, αυτή η αριστερόστροφη βιοχλαπάτσα. Του χρόνου ας φέρουν και μια θεια τους να καθαρίζει φασολάκια, όσο περνάνε τα… στρατά. 
 
Η Πρόεδρος όλου του Έθνους δεν μπορεί να μεταφέρει τις μειοψηφικές προσωπικές πεποιθήσεις της στα προεδρικά καθήκοντα. Μπορεί να παραιτηθεί και να φοράει ημιάρβυλα, σαγιονάρες, να τρέχει ξεκάλτσωτη στα λιβάδια κυνηγώντας πεταλούδες, να παίζει με τις γάτες της, αντί να τρέχει σε δοξολογίες και παρελάσεις, να μοστράρει παντού τον συμπαθέστατο κατά τα λοιπά κύριο συνάδελφο και σύντροφό της, όταν βλέπουν μαζί ιερωμένο να τον χτυπάει στον ώμο και να του λέει για πλάκα «δικός σου ο παπάς», να μας παίρνει στο ψιλό εμάς που σεβόμαστε όσα αυτή δεν συμμερίζεται, αλλά όλα αυτά να τα κάνει ως απλός πολίτης. Τότε θα υπερασπιστούμε και το δικαίωμά της να μην πιστεύει, να αδιαφορεί για ό,τι της καπνίσει, ό,τι δεν συμμερίζεται με όλους εμάς τους «οπισθοδρομικούς». Το έχει πει ο σοφός λαός, ρε αδέρφια, «γύφτος παπάς δεν βλογάει».
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.