31 Μαρτίου 2021

Διύλιση μέσω ρυπαρών ηθμών!

Του Κώστα Δημ Χρονόπουλου 
(Αρθρογράφου –Σχολιογράφου)
 
Αλληλοκοροϊδευόμαστε …. Δημοκρατική αδεία. Είμαστε όλοι νομιμόφρονες «Δημοκράτες». Μόνο που διαθέτουμε μια Δημοκρατία a la cart, εξατομικευμένη, τύπου ακορντεόν, που παίζει παράφωνα, παράταιρα και ευκαιριακά τον … αντιδημοκρατικό της σκοπό (!). Πρόσφατο, χαρακτηριστικό παράδειγμα: του κρατούμενου /καταδικασμένου σε ισόβια κάθειρξη για τις δολοφονίες 11 πολιτών. Συλλαλητήρια συμπαράστασης –με τους συνακόλουθους αχρείαστους βανδαλισμούς- διοργανώνονται ακόμη και τώρα που οι συναθροίσεις ευνοούν την εξάπλωση του Κορωναιού. 
 
Χωρίς διάθεση εμπλοκής μου είτε σε πολιτικές αντιπαλότητες ή σε νομικές διαφωνίες διαφορογνωμούντων, κινδύνευσε η ζωή ενός ανθρώπου. Και ο «καυγάς» γίνονταν γύρω από τι, από ποιόν κινδύνευσε. Η προσωπική (ούτε πολιτική ή νομική άποψη αλλά καθαρά λογική) μου γνώμη είναι πως κινδύνευσε από τον ίδιο του τον εαυτό, αφού επέμενε να εκβιάζει την πολιτεία να αποδεχθεί τα αιτήματά του. Ουδεμία πολιτεία δέχεται έναν παρόμοιο, εκβιασμό. Γιατί (εκτός των αυτονόητων), αν το πράξει, θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου. Θα επακολουθήσουν χιλιάδες, ανάλογα αιτήματα κρατουμένων, με απροσδιόριστες –πλην επώδυνες –συνέπειες. Οι ιδεοληψίες, οι κομματικές αγκιστρώσεις και η κομματοφροσύνη περίσσεψαν ιδίως από άτομα με δημόσιο λόγο (Συνηγόρους, Βουλευτές, τέως Υπουργούς κ .α). 
 
Ακούστηκαν ανήκουστα όπως:  
«Δεν επιτρέπεται –ακόμη και στους πονεμένους συγγενείς των αθώων θυμάτων του κυρίου εκτελεστή -, να τον αποκαλούν: δολοφόνο, αλλά κρατούμενο (σ.σ για δολοφονίες και όχι φορολογικές παραβάσεις;)». 
«Η Πολιτεία θέλει να τον πεθάνει». 
«Θα εκτεθεί διεθνώς η χώρα». 
«Να γίνει δεκτό το αίτημα μεταγωγής για λόγους: Ασφάλειας του Κράτους, της χώρας, της Δημόσιας Τάξης. Απειλείται η κοινωνική ειρήνη και συνοχή (σ.σ αντιλαμβάνονται οι κ. κ Εισαγγελείς την σημασία παρόμοιων δηλώσεων; Αν ναι, τότε τι θα πράξουν;)».  
«Κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από την 17 Νοέμβρη (σ. σ μόνον … δολοφονηθεί)».  
«Τα περισσότερα θύματα της τρομοκρατικής οργάνωσης ήταν Δεξιοί» (σ. σ άρα δεν έγινε και τίποτα). 
 
Αλήθεια πως την αποκαλούν (οι ίδιοι) τρομοκρατική οργάνωση, και όχι πχ ψυχαγωγική /διασκεδαστική, αφού δεν τρομοκρατεί; Για να την … ενθαρρύνουν;  
 
Τα σχόλια περιττεύουν. Οι – εκ των υστέρων –ανασκευές δεν πείθουν.  
Ο αείμνηστος Λεωνίδας Κύρκος είχε εξηγήσει την ανάγκη αποστασιοποίησης /μη ταυτισμού των συντρόφων του με τέτοιες οργανώσεις. Δεν τον άκουσαν. (Μήπως επειδή ήταν … φανατικός δεξιός;). 
 
Ή –το και πιθανότερο – γιατί οι ίδιοι θέλουν να παριστάνουν τους (ήπιους) Αριστερούς /αριστερίζοντες και όχι τους Ακροαριστερούς, τους Κομμουνιστές (σ.σ αυτοί όμως έχουν την γενναιότητα να μην ντρέπονται για την ταυτότητά τους και να στηρίζουν τις ιδέες τους) ή ο, τιδήποτε άλλο; Οι (κρυπτο)αγωνιστές όμως, όντας δειλοί ανασκευάζουν διαρκώς με μισόλογα τα λεγόμενά τους. Ο λόγος είναι ότι δεν διακινδυνεύουν να βρεθούν επισήμως εκτός του νεφελώματος του «Δημοκρατικού Τόξου». Περιέργως προβεβλημένα στελέχη τους: Βουλευτές, τέως Υπουργοί κ. α ομοϊδεάτες αξιωματούχοι της «Ροζ Αριστεράς» συνεχίζουν τις δηλώσεις αλλά και τη συμμετοχή τους σε συλλαλητήρια για ισοβίτες. Δηλαδή εντός, εκτός και επί τα αυτά τα …. θολοαριστερά.  
 
ΥΓ Δεν τρέφω αυταπάτες. Όμως αν θέλουμε να προκόψουμε ως χώρα θα πρέπει όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε πως δεν γίνεται τα πάντα (και οι ισχύοντες νόμοι) να περνούν μέσα από την διήθηση των ρυπαρών κομματικών ηθμών του κομματισμού, της ιδεοληψίας και των ποικιλώνυμων «λαϊκών αγωνιστών της μπαχαλοποίησης και της «οπισθοδρομικής, αναχρονιστικής προόδου» !.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.