29 Μαρτίου 2021

ΑΝΗΛΙΚΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΩΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΚΕΡΑΜΕΩΣ - ΚΙΚΙΛΙΑ

Της Λέττας Καλαμαρά 
 
Απαράδεκτη είναι κάθε πρόθεση της κυβέρνησης να νομοθετήσει για θέματα που αφορούν τα παιδιά και την υγειονομική τους επιμέλεια, παρακάμπτοντας τους γονείς και τους κηδεμόνες.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ.Κοντοζαμάνη στις 26/3/2021 "για να σιγουρευτούμε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν ξανά με ασφάλεια, η Κυβέρνηση θα νομοθετήσει την υποχρεωτική χρήση self-test μία φορά την εβδομάδα για τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές". 
 
Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και καθιστούν υπόλογη την κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη: 
 
- ΠΟΥ θα διεξάγεται αυτό το test και ΠΟΙΟΣ θα το διεξάγει ιδιαίτερα στην περίπτωση του ρινικού test;  
 
- Γιατί τα παιδιά γίνονται αντικείμενο self test από τη στιγμή που η μετάδοση στις ηλικίες μέχρι 18 ετών είναι χαμηλή εδώ και ένα χρόνο; Μάλιστα στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας στις 26/3/2021 ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, "το ηλικιακό προφίλ της επιδημίας παραμένει σταθερό τους τελευταίους δύο μήνες με την ομάδα των 40-65 να οδηγεί σταθερά την επιδημία και μετά ακολουθεί η ομάδα των 18-39".  
 
- Τι ακριβώς περιλαμβάνει η διαδικασία των self test που θέλουν να θέσουν σε εφαρμογή σε ανήλικα παιδιά; 
 
- Γιατί η Αμερικανική Παιδιατρική Εταιρεία επισημαίνει πως πολλές οικογένειες ρωτούν για τη χρήση test Covid 19 στα παιδιά, αλλά μόνο ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ μπορεί να αποφανθεί για αυτό καθώς και για το ποιο είδος test είναι κατάλληλο για κάθε παιδί;
 
- Γιατί ανακοινώθηκε νύχτα Παρασκευής μια τόσο σοβαρή απόφαση που αφορά και παιδιά και μάλιστα μετά από διαγωνισμό τριών ημερών που είναι ακόμη σε εξέλιξη όσον αφορά την προμήθεια των test; Με ποιον έκανε διαβούλευση για αυτόν τον τον Νόμο επιβολής επεμβατικής πράξης σε ανήλικα παιδιά η κα Κεραμέως; 
 
- Τι απαντά το υπουργείο Υγείας και Παιδείας στην άποψη ότι γίνονται τα παιδιά πειραματόζωα στο όνομα του Covid 19 με επίπονο self-test που μπορεί να στοχεύει ακόμα και στο "δόξα πατρί" της νέας γενιάς Ελλήνων καθολικά; 
 
- Ποια είναι τα επιστημονικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη εγγυάται την ασφάλεια των παιδιών κατά τη χρήση των self tests και ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για συνέπειες στην υγεία των παιδιών εξαιτίας της χρήσης τους;  
 
- Πως η παιδεία που σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας διεξάγεται κανονικά μέσω τηλεκπαίδευσης είναι απαραίτητο να συνεχίσει με Νόμο επιβολής self-test στα παιδιά; 
 
- Γιατί εδώ και έναν χρόνο δεν οργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας ολιγομελείς τάξεις;  
 
- Γιατί δεν μπόρεσε να λειτουργήσει το Υπουργείο Παιδείας την εκ περιτροπής εκπαίδευση;  
 
- Γιατί δεν επεδίωξε το Υπουργείο Παιδείας να ακολουθήσει το παράδειγμα του συνδυασμού φυσικής και on line εκπαίδευσης;  
 
Αμέτρητα ερωτήματα χωρίς απάντηση πλην της προμήθειας και διεξαγωγής self-test σε ανήλικα παιδιά με Νόμο Μητσοτάκη! 
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.