29 Μαρτίου 2021

Εύγε Ζιαζιά! Ο στρατηγός κατακεραυνώνει τον άθλιο αμερικανό για τα περί «ζητιάνων»…

Συντριπτική η απάντηση του στρατηγού Κωνσταντίνου Ζιαζιά, αναφορικά με την κατάπτυστη πρόκληση του πρώην στρατιωτικού ακόλουθου της αμερικανικής πρεσβείας που αποκάλεσε τους Έλληνες «ζητιάνους», για το θέμα των φρεγατών. Ο στρατηγός μάλιστα στρέφει τα πείρα του και κατά του αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, τον οποίο χαρακτηρίζει λαλίστατο που όμως δεν έβγαλε ούτε μία ανακοίνωση αποδοκιμασίας για τις άθλιες δηλώσεις του πρώην συνεργάτη του.
 
Δείτε το άρθρο του στρατηγού όπως αναρτήθηκε στο Militaire.gr 
 
Γράφει ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ 
Στρατηγός 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΙΑΖΙΑΣ 
 
Την ημέρα που η Ελληνική Κυβέρνηση απεφάσισε να βάλει για τα καλά στο παιχνίδι «αγοράς φρεγατών» και τις αμερικανικές φρεγάτες, τις οποίες οι ίδιοι οι Αμερικανοί ζητούν… τη βύθιση τους, ο πρώην Ακόλουθος Άμυνας στην πρεσβεία των ΗΠΑ, δηλαδή περίπου ο δεύτερος στην ιεραρχία της αμερικανικής πρεσβείας, με μια άστοχη ανάρτηση του στο twitter, εμφανίζεται προσβλητικός έναντι της Ελλάδας, έναντι του λαού μας, έναντι της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας της Χώρας μας, απαντώντας σε μήνυμα Έλληνα χρήστη σχετικά με το τι ζητά η χώρα μας για το Στόλο της ως ενδιάμεση λύση, απάντησε ότι “οι ζητιάνοι δεν μπορούν να παζαρεύουν”, δηλαδή είπε τους ΕΛΛΗΝΕΣ «ζητιάνους», είπε όλους αυτούς που συνεργαζόταν επί τέσσερα χρόνια στρατιωτικούς και πολιτικούς «ζητιάνους», είπε αυτούς που τον φιλοξενούσαν «ζητιάνους». Σε μια εποχή που οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο συνεργασίας και έχουν ξεφύγει από ιδεοληψίες και χρονιές παθογένειες. 
 
ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να ενημερώσουμε την εδώ αμερικανική πρεσβεία και όχι βέβαια τον υπάλληλο της, επειδή βλέπω η ελληνική κυβέρνηση «χλωμό» ν’ απαντήσει, ότι ένα ΕΘΝΟΣ με την μεγαλύτερη ιστορία του κόσμου, που στις δύσκολες εποχές για την ανθρωπότητα, κατέθεσε τη ζωή του σαν ενέχυρο της Ελευθερίας. Ενα ΕΘΝΟΣ που φώτισε το δρόμο της ιστορίας του με τη λάμψη της ΨΥΧΗΣ του λαού του. Ενα ΕΘΝΟΣ που ΔΙΔΑΞΕ στον κόσμο ότι είναι καλύτερα να πεθαίνεις ελεύθερος παρα να ζεις σκλάβος, δεν είναι ποτέ «ζητιάνος». Αν κάποτε ζήτησε βοήθεια, οικονομική και στρατιωτική, αυτό ήταν μετά τις καταστροφές που υπέστη από την συμμετοχή του σε παγκόσμιους πολέμους ,πάντα στο πλευρό του Δυτικού Κόσμου και πάντα πλήρωσε με ποτάμια αίματος, σε σύγκριση με τον πληθυσμό της , τον αγώνα της για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και δικαιοσύνη. 
 
ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να ενημερώσουμε τους ΕΛΛΗΝΕΣ και οχι τον αλαζόνα αμερικανό πρώην στρατιωτικό, ο οποίος φαίνεται ότι στερείται στοιχειώδους στρατιωτικής αγωγής, ότι οι αμερικανοί είναι αυτοί που παρακαλάνε και πιέζουν να αγοράσει η Ελλάδα αμερικανικές φρεγάτες παράκτιας άμυνας MMSC και όχι τα ελληνικά επιτελεία. Επίσης όποιος δηλώνει διατεθειμένος να ξοδέψει 5 δισ. ευρώ για να αγοράσει κάποια σύγχρονα πλοία οπωσδήποτε δεν είναι ζητιάνος. 
 
Δεν γνωρίζει φαίνεται ο ανιστόρητος αμερικανός πρώην ακόλουθος στην χώρα μας ότι «ο ζητιάνος», δηλαδή η Χώρα μας, είναι από τις ελάχιστες χώρες της Ατλαντικής Συμμαχίας, που πληρώνει έγκαιρα και πλήρως τις οικονομικές της υποχρεώσεις προς την Συμμαχία, παρά την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η Χώρα μας εν αντιθέσει με τους Γερμανούς και άλλους, εύρωστους οικονομικά συμμάχους. 
 
Ο μέχρι πρόσφατα Αμερικανός Ακόλουθος στην Αθήνα αλλά και πριν ναυτικός Ακόλουθος στο Ισραήλ, έμπειρος στρατιωτικός, αλλά και διπλωματικός υπάλληλος της πρεσβείας, γνωρίζει άριστα και το βάρος των λόγων του και το θέμα που προκάλεσε με τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς του, ξεχνώντας τόσο τα διπλωματικά όρια όσο και την στρατιωτική δεοντολογία. Η στάση βέβαια των ΗΠΑ απέναντί μας, επί δεκαετίες, υποδηλώνει ότι ο Ακόλουθος Άμυνας δεν είναι μόνος και οι απόψεις του δεν είναι εξαίρεση στους κύκλους της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ. 
 
Άραγε η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και ο λαλίστατος και «υπερδραστήριος» πρέσβης θα καταδικάσουν τα λεγόμενα του πρώην υψηλόβαθμου στελέχους τους ή συμφωνούν; Η απλή συγγνώμη που υποχρεώθηκε να πει, αλλά με «αλλά», ο ακόλουθος, δεν νομίζω ότι αρκεί για να πάρει συγχωροχάρτι και να καθησυχάσει τις έντονες ανησυχίες πολλών εντός της Χώρας μας ότι ο υπερατλαντικός σύμμαχος και οι ντόπιοι «πρόθυμοι» φαίνεται να θέλουν τη μετατροπή της Ελλάδας και πάλι σε απολύτως εξαρτώμενο κρατίδιο. Σε ένα παράρτημα των ΗΠΑ, χωρίς δική του προσωπικότητα, αποκομμένο από άλλους συμμάχους ή από παραδοσιακές σχέσεις με άλλες χώρες. Χωρίς καν βέβαια να δεσμεύονται για την ακεραιότητα μας. Η Ελλάδα δεν πρέπει να αποκοπεί από άλλους συμμάχους της, όπως ούτε ακόμη από τη Μόσχα, κυρίως από τη Γαλλία, διότι το Παρίσι είναι το μόνο που εξισορροπεί τη συμμαχία Τουρκίας-Γερμανίας. 
 
ΝΑΙ στην συμμαχία με την μεγάλη διαχρονικά σύμμαχο χώρα των ΗΠΑ, ΝΑΙ στις συμμαχικές εξυπηρετήσεις και στρατιωτικές συνεργασίες εντός της χώρας μας, αλλά να εξυπηρετούν και τα εθνικά μας συμφέροντα αλλά να κρατούν ψηλά και την εθνική μας τιμή, αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια, που τελευταία πληγώθηκε από τις δηλώσεις του πρώην στρατιωτικού στελέχους της αμερικανικής πρεσβείας και τωρα «διορισμένου» επικεφαλής σε επιχειρηματικό όμιλο αμερικανικών συμφερόντων στην Ελλάδα .Εαν έκανε βέβαια τους υπόψη χαρακτηρισμούς σε άλλη χώρα, είναι δεδομένο ότι σήμερα θα βρίσκονταν στην πατρίδα του και δεν θα «επιχειρούσε» οικονομικά και εμπορικά στην χώρα τους, όπως συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα .. 
 
Πηγή: https://www.militaire.grShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.