28 Μαρτίου 2021

Η Μαυρογένους, ο Κολοκοτρώνης και οι άθλιοι....

Γράφει ο Χαράλαμπος Μηνάογλου
 
Οι σημιτικοί φιλελέφτ πανεπιστημιακοί που κατακλύζουν τα κανάλια μαζί με τα ιδρύματά τους και τους πράκτορες της ΜΙ6 πολύ σπουδαίους νεοελληνιστές (λέμε τώρα) έχουν βάλει στόχο όχι μόνον την παραχάραξη στις συνειδήσεις γενικά του 1821, αλλά και την παραχάραξη της μνήμης συγκεκριμένων ηρώων. Αυτό το δεύτερο δεν έχουν λάβει καμία γενική εντολή να το κάνουν, οι πρεσβείες και ο Σόρος δεν τους πληρώνουν για αυτό, αλλά μόνον για την γενική παραχάραξη. Κάποιοι ήρωες, όμως, τους έχουν κάτσει στραβά γιατί έζησαν ακριβώς με τον αντίθετο τρόπο από τους ίδιους.... Και τα σύνδρομα κατωτερότητας δίνουν και παίρνουν..... τώρα (δηλαδή τον τελευταίο χρόνο) που οι ειδικοί αυτοί της Επανάστασης από τα λίντλ διαβάζουν για την ζωή τους και βλέπουν μια ζωή αλλιώς.... Μακρυά από την διαστροφή τους, την διαστροφή του εγωπαθούς ατομικισμού μέσα στον οποίο ζουν και τον οποίον βαπτίζουν φιλελευθερισμό....
 
Τελευταία, κάποιοι από αυτούς με προεξάρχον το μουσείο Μπενάκη τα έβαλαν με ένα από τα πιο ανιδιοτελή πρόσωπα του Αγώνα, την Μαντώ Μαυρογένους. Την παρουσίασαν, αυτήν την αμόλυντη αγωνίστρια, αυτήν που πέθανε πάμπτωχη και ξεχασμένη από όλους (κανείς δεν γνωρίζει πού έτάφη καν) γιατί έδωσε ό,τι είχε και δεν είχε στην πατρίδα, με την φράση που απηχεί ακριβώς την διαστροφή τους, τον δικό τους άρρωστο ατομισμό: υγεία, καύλα κι επανάσταση! Μία προσαρμοσμένη δηλαδή στα 200 χρόνια εκδοχή του ρητού, που η υπουργός του Σημίτη, η Διαμαντοπούλου, έλεγε ότι ήταν το ρητό της γενιάς της: αίμα, κέρμα, σπέρμα! Μπορούν, όμως, αλήθεια τώρα οι άρρωστοι να βλάψουν την Μαυρογένους; Όχι, αλλά επειδή είναι άρρωστοι και συμπλεγματικοί νομίζουν ότι μπορούν.... 
 
Ο άλλος ήρωας που τελευταία ξαναέβαλαν στο στόχαστρό τους είναι ένας παλιός στόχος τους: ξεκινάει από το βλαστάρι των ανατολικογερμανών ιστορικών που στην ιστορία του των ελληνικών κομμάτων τον χαρακτηρίζει καπετάν-λαφύρα, και δεν πρόκειται για άλλον από τον Κολοκοτρώνη! Τόσο η αδελφή του υπουργού Λαμπράκη, συγγνώμη του Σημίτη, όσο και ο βρετανός ῾῾ειδικός῾῾, ο Μπήτον διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους (ευτυχώς μόνον μεταφορικά) που οι Έλληνες, εμείς οι απολίτιστοι, θαυμάζουμε τον Κολοκοτρώνη και δεν θαυμάζουμε τον Μαυροκορδάτο! Βέβαια, δεν τους αρέσει ο Κολοκοτρώνης που αντιτάχθηκε και τότε στους αγγλοπράκτορες και σε όλα τα τσογλάνια τους, αλλά τους αρέσει ο Μαυροκορδάτος που υποτάχθηκε στους Άγγλους και συνεργάστηκε με όλα τα τσογλάνια τους. Όμοιος ομοίω αεί πελάζει.... Και καλά, ο Μαυροκορδάτος είναι το πρότυπό τους.... Τυχοδιώκτης, επιτήδειος ουδέτερος, ανίκανος, ξερόλας, αχόρταγος για μισθούς και καλοπέραση, αδίστακτος εγκληματίας, θρασύτατος, μεγαλομανής, κατά φαντασίαν πολλά πράγματα, ανάμεσά τους και πρίγκιπας κ.α. Γνήσιο ηθικό πρότυπο των ανωτέρω.... Απολύτως λογικό για ψυχολογικούς λόγους να ταυτίζονται μαζί του. 
 
Αλλά ο Κολοκοτρώνης τι τους φταίει; Τους φταίει γιατί μέσα στην διαστροφή τους, την εγωπαθητική διαστροφή τους, δεν μπορούν να δεχθούν το μεγαλείο του Γέρου του Μοριά. Όχι τις νίκες του, όχι την πολεμική τους ικανότητα, το ηθικό του μεγαλείο δεν μπορούν να δεχθούν.... ότι δηλαδή ο Κολοκοτρώνης έβαλε την πατρίδα πάνω ακόμα και από τον γιό του, τον Πάνο, τον οποίον σκότωσαν οι θαυμαζόμενοι από τους σημιτικούς φιλελέφτ κυβερνητικοί της εποχής.... Αυτοί που έτρωγαν τα αγγλικά δάνεια και ορκίζονταν αιώνια υποταγή στην Αγγλία..... όταν όμως τα κεφάλια τους άρχισαν να μην τα αισθάνονται σίγουρα στην θέση τους λόγω της προέλασης του Ιμπραήμ τότε αυτά τα κυβερνητικά καθήκια έσπευσαν να αποφυλακίσουν τον Κολοκοτρώνη και τους υπόλοιπους ρωσόφιλους οπλαρχηγούς μήπως και τους γλυτώσουν.... Και ο Κολοκοτρώνης, ο πρώτος πολεμιστής των Ελλήνων αντί να γυρέψει εκδίκηση για τον γιο του, τον ξέχασε για την σωτηρία της πατρίδος και τον θυσίασε στον Αγώνα.... Ναι τον Πάνο Κολοκοτρώνη ο πατέρας του τον θυσίασε για να λευτερωθεί η Ελλάδα.... 
 
Φυσικό, λοιπόν, είναι οι διεστραμμένοι εγωπαθείς πανεπιστημιακοί αγγλόδουλοι, γερμανόδουλοι και αμερικανόδουλοι, αυτοί που αδυνατούν πλέον να συλλάβουν καν έννοιες όπως κοινό συμφέρον, πατρίδα κτλ, να μισούν τον Κολοκοτρώνη και να θέλουν να τον ξεχάσουμε.... Και από τους ελάχιστους πανεπιστημιακούς στην Ελλάδα που δεν ανήκουν στην παραπάνω ομάδα κανείς δεν τολμάει να μιλήσει... με μία μόνον εξαίρεση τον κ. Μαργαρίτη, ο οποίος καταχέριασε τουλάχιστον τον Μπήτον.... Αλλά όσο και να προσπαθούν, αέρα δέρουν... Ο Κολοκοτρώνης έχει προσγραφεί πλέον στο ιστορικό DNA των Ελλήνων και δεν ξεγράφεται.... Και θα στοιχειώνει πάντα τους παρτάκηδες και τους αθλίους που δεν θα έχουν άλλη επιλογή από τις ύβρεις στο πρόσωπό του...Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.