18 Οκτωβρίου 2021

Σε ύψιστη ετοιμότητα οι ένοπλες δυνάμεις της Κίνας

Η κατάσταση μεταξύ Ταϊβάν και Κίνας είναι τεταμένη, ιδιαίτερα μετά την εμφάνιση ενός Αμερικανικού και ενός Καναδικού πολεμικού πλοίου στο στενό Ταϊβάν – Κίνας και τις δηλώσεις των Αμερικανών πως εγγυούνται την ανεξαρτησία της Ταϊβάν. 
 
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των Κινεζικών Global Times, είναι η πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια που διασχίζουν το στενό της Ταϊβάν ένα Αμερικανικό αντιτορπιλικό τύπου Arleigh Burk και μία Καναδική φρεγάτα τύπου Halifax.
 
Οι Κινέζοι διατυπώνουν την άποψη ότι οι Αμερικανοί δεν μπορούν πλέον να αντιπαρατεθούν μόνοι τους με την Κίνα και γι’ αυτό φέρνουν μαζί τους συμμάχους. Από την άλλη, είναι βέβαιο πως οι Αμερικανοί θέλουν να δείξουν στους Κινέζους ότι δεν είναι μόνοι τους, δηλαδή υπάρχουν και άλλοι που υποστηρίζουν έμπρακτα την ανεξαρτησία της Ταϊβάν.  
 
Από την Κινεζική πλευρά γίνεται γνωστό με κάθε τρόπο ότι ο Κινεζικός μηχανισμός διαθέτει την ωριμότητα και την ικανότητα να εντοπίζει έγκαιρα και να μπορεί να ανταπεξέλθει σε προκλητικές ενέργειες στρατιωτικών μέσων, για να προστατεύσει την εθνική ασφάλεια της χώρας, ενώ από την Παρασκευή έχει τεθεί σε ύψιστη ετοιμότητα ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός και είναι έτοιμος να πολεμήσει οποιαδήποτε στιγμή.  
 
Σύμφωνα με δορυφορικές φωτογραφίες από το πρωί της Παρασκευής, τα δύο πλοία (το Αμερικανικό και το Καναδικό) εντοπίστηκαν να πλέουν στο στενό της Ταϊβάν, με κατεύθυνση βόρεια.  
 
Σύμφωνα με το Global Firepower για το 2021, ο Καναδάς καταλαμβάνει την 21η θέση σε σύνολο 140 κρατών, σε σχέση με την στρατιωτική του δύναμη, η οποία περιλαμβάνει 112.500 άνδρες, 337 αεροσκάφη, εκ των οποίων τα 63 είναι μαχητικά, ενώ τα πολεμικά του πλοία ανέρχονται σε 64.  
 
Οι Κινέζοι διατυπώνουν την άποψη πως ο Καναδάς αποτελεί έναν «γάιδαρο μεταμφιεσμένο σε λιοντάρι», καθώς ο στρατός του τον κατατάσσει στις μεσαίες δυνάμεις, ενώ η σύγκρισή του με τον Κινεζικό, τον Ρωσικό και τον Αμερικανικό, είναι χαοτική.  
 
Στο δημοσίευμα επικαλούνται ειδικοί στα στρατιωτικά που υποστηρίζουν ότι η Καναδική φρεγάτα τύπου Halifax υπολείπεται πολύ έναντι των Κινεζικών πολεμικών πλοίων.  
 
Το πρωί του Σαββάτου οι Κινέζοι εντόπισαν και ένα Αμερικανικό κατασκοπευτικό ΜΕΑ τύπου MQ-4C γύρω από την Ταϊβάν.  
 
Την Παρασκευή, Ρωσικά πλοία κυνήγησαν και έδιωξαν από την Ιαπωνική θάλασσα το Αμερικανικό καταδρομικό USS Chafee που προσπάθησε να παραβιάσει τα Ρωσικά χωρικά ύδατα κατά τη διάρκεια ασκήσεων μεταξύ του Ρωσικού και του Κινεζικού ναυτικού.  
 
Οι Αμερικανοί ανακοίνωσαν πως το πλοίο τους πραγματοποιούσε επιχειρήσεις σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς πρακτικές.  
 
Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας χαρακτήρισε τις ενέργειες του Αμερικανικού πλοίου «αντιεπαγγελματικές» ενώ «αγενώς παραβίασε το Διεθνές Δίκαιο κατά την αποτροπή σύγκρουσης πλοίων στη θάλασσα».  
 
Την Παρασκευή, ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είχε δηλώσει ότι «η Ρωσία βλέπει την Ταϊβάν ως μέρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας».  
 
Η Ταϊβάν αποσχίστηκε από την Κίνα το 1949.  
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Βρετανικής Sun, οι Κινέζοι κατηγορούν τις ΗΠΑ ότι αποσταθεροποιούν την περιοχή, ότι κάνουν το άσπρο μαύρο, ζητούν να σταματήσουν να εκπαιδεύουν τον στρατό της Ταϊβάν και θα πρέπει να τερματίσουν τις παρεμβάσεις, καθώς η Ταϊβάν ανήκει στην Κίνα.  
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times η Κίνα εκτόξευσε με επιτυχία έναν υπερηχητικό πυρηνικό πύραυλο, που πρώτα μπορεί να κάνει τον γύρω της γης και μετά να κατευθυνθεί από το κέντρο ελέγχου σε κάποιον στόχο και να τον πλήξει. Αυτό κάνει δύσκολο τον εντοπισμό του και φυσικά την αντιμετώπισή του, ενώ δείχνει το τεχνολογικό άλμα που έχουν επιτύχει οι Κινέζοι.  
 
Ένα από τα πλεονεκτήματα του νέου Κινεζικού υπερηχητικού πυραύλου βρίσκεται στο ότι μπορεί να περάσει πάνω από τον νότιο πόλο και μετά να κατευθυνθεί βόρεια προς τις ΗΠΑ. Αυτό αποτελεί πρόβλημα για τις ΗΠΑ, καθώς το Αμυντικό τους σύστημα είναι επικεντρωμένο σε απειλές από τα βόρεια και όχι από τα νότια, αναφέρεται στο δημοσίευμα.  
 
Ο εκπρόσωπος της Κινεζικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον δήλωσε ότι η Κίνα «δεν έχει παγκόσμια στρατηγικά σχέδια για στρατιωτικές επιχειρήσεις όπως οι ΗΠΑ, ενώ δεν ενδιαφέρεται να εμπλακεί σε κούρσα εξοπλισμών με άλλες χώρες. Η ανάπτυξη όπλων είναι μόνο αμυντική».  
 
Πηγή: CosmostatusShare

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κίνα-Τουρκία βίοι παράλληλοι.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.