29 Οκτωβρίου 2021

Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία, θύμα της πολυπολιτισμικότητας

Αν και πέρασαν τρεις δεκαετίες εγκαθίδρυσης της δημοκρατίας και Κράτους Δικαίου στην Αλβανία, όταν η χώρα έχει υπογράψει Συμβάσεις και Πρωτόκολλα, ανάμεσά τους και την Σύμβαση Πλαίσιο για την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών και των μειονοτήτων, όταν προσπαθεί να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Οικογένειας, η κατάσταση στην Ε.Ε.Μειονότητα δεν λέει να βελτιωθεί. Να χαίρει τα αναγνωρισμένα δικαιώματά της, αυτά που έχει εγγυηθεί και υπογράφει η ίδια η Αλβανία.
 
Βλέπουμε ν’ ακολουθούν οι ίδιες ετυμηγορίες, τα ίδια πορίσματα, η ίδια στάση, η ίδια αδιαφορία. Λες και η ρόδα της ιστορίας οπισθοχωρεί ή μένει ακίνητη.
 
Τα πρώτα χρόνια της δημοκρατίας, το καθεστώς Μπερίσα βλέποντας την άνοδο της οργάνωσης «ΟΜΟΝΟΙΑ», τον εναγκαλισμό απ’ όλους τους ελληνικής καταγωγής πολίτες, και όχι μόνον, την αγωνιστικότητα για την υπεράσπιση και εφαρμογή των δικαιωμάτων της ΕΕΜ, αποφάσισαν να την αποστομώσουν, να την φοβίσουν, να την διαλύσουν. 
 
Οργάνωσαν το μεγάλο πραξικόπημα με την δίκη παρωδία των Τιράνων ενάντια των πέντε ηγετών της. Με ψεύτικες κατηγορίες από ένα κατευθυνόμενο δικαστικό σώμα, μιας υποταγμένης δικαιοσύνης. Η αρχική ετυμηγορία προέβλεπε την θανατική ποινή, που ήταν και ο κύριος στόχος τους. Όμως, υπό την πίεση των Διεθνών Οργανισμών, της Ελληνικής Κυβέρνησης, της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, αναγκάστηκαν ν’ αλλάξουν τρεις φορές την ετυμηγορία, για να μην βγουν αθώοι οι κατηγορούμενοι και με την δίκη αυτή να περάσουν το δικό τους μήνυμα. 
 
Ο Αλέξανδρος Γκούμας με την ομιλούμενη μητρική του γλώσσα, την ελληνική, με τις εκφράσεις «είμαι υπερήφανος που είμαι Έλληνας» και «η Χιμάρα είναι ελληνική», διάψευδε τις διαστρεβλώσεις των αλβανικών κυβερνήσεων και επιβεβαίωνε την πραγματικότητα, έγινε το μαύρο πρόβατο και τέτοιοι τύποι πρέπει να φύγουν από τη μέση. Και τον έβγαλαν από τη μέση μέρα μεσημέρι. Δεν μπόρεσαν, όμως, να εκδώσουν πόρισμα αυτοκτονίας διότι υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες. 
 
Άλλαξαν τα πράγματα με τον Κωνσταντίνο Κατσίφα. Κι αυτός τους έκατσε πολύ στο στομάχι. Με την γενναιότητά του, με την αγάπη του για την Ελλάδα και τα εθνικά μας σύμβολα, με την μανία του στις εθνικές μας γιορτές κι άλλες επετείους να γέμιζε το χώρο με γαλανόλευκες. Αυτό ήταν πολύ για το καθεστώς Ράμα, που ως προς τα πρότυπα δεν έχει καμία αλλαγή από τα προηγούμενα. Άλλωστε η πολιτική τους και η στάση τους προς την ΕΕΜ ήταν και συνεχίζει να είναι η ίδια. Η Μειονότητα να μην σηκώσει κεφάλι, να μην διεκδικήσει τα νόμιμα δικαιώματά της. Δεν ήθελαν αυτή τη φορά αυτόπτες μάρτυρες. Τον απομόνωσαν και τον δολοφόνησαν εν ψυχρώ. Και την ημέρα της Εθνικής μας Εορτής. Τι ειρωνεία! 
 
Η ειρωνεία έχει και συνέχεια. Μετά από τρία χρόνια μαγειρέματος της δολοφονίας την σέρβιραν στο τραπέζι ως «αυτοκτονία», δολοφονώντας με τον τρόπο αυτό άλλη μια φορά ακόμα τον Κωνσταντίνο, χωρίς ένα ίχνος ντροπής. 
 
Η διαφορά της δίκης του 1994, με τις σημερινές δολοφονίες είναι διότι, αν και τότε η Κυβέρνηση Μπερίσα είχε πάρει την απόφαση να εκτελέσει τους πέντε κατηγορούμενους της Ομόνοιας, οι καταστάσεις άλλαξαν. Τότε ξεσηκώθηκε όλος ο Ελληνισμός. Η στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης ήταν άψογη, ήταν ανένδοτη. Έγινε θέμα των Διεθνών παρατηρητών και Οργανισμών. Στις άλλες δυο περιπτώσεις, θα έλεγα, πως οι αντιδράσεις και οι διαμαρτυρίες ήταν ήπιες μέχρι μηδαμινές. 
 
(από συνεργάτη της ΣΦΕΒΑ στη Β. Ήπειρο) 
Πηγή: sfeva.grShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.