26 Οκτωβρίου 2021

ΑΝΤΙ ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΚΟΥΚΙΑ

Γράφει ο Σπύρος Κατσούρης
 
Εσυνοδεύσαμεν σήμερον 25-10-2021 εις την τελευταίαν αυτού κατοικίαν τον εκλιπόντα πρώην διδάσκαλον, Δ/ντήν Δημοτικού Σχολείου Κρεμαστής, Γεν.Γραμμ. Νομαρχίας Δωδ/σου και Πρωτοψάλτην του Ι.Ν.Κρεμαστής επί σειράν δεκαετιών, το φίλτατον τοις πάσιν Κων/νον Κουκιά, εις ηλικίαν 81 ετών. Ο φίλος, συνάδελφος και συγχωριανός Κ.Κ. ήτο ανήρ απλός, μειλίχιος, ειρηνικός, συνεπής, συμπονετικός, φιλεύσπλαχνος, ελεήμων, ακούραστος βοηθός της οικογενείας του (τέκνων και εγγονών) και ακούραστος υμνωδός του Θεού από το δεξιό ψαλτήρι του μεγαλοπρεπούς ναού της Κοιμήσεως Θεοτόκου Κρεμαστής. Και ου μόνον. 
 
Πρωτοστάτησεν εις την δημιουργίαν του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ρόδου μετά του επίσης αειμνήστου πρωτοψάλτου και χοράρχη Π. Θεουλάκη και δημιούργησε Βυζαντινή Χορωδία, Χορωδία Γυναικών και Παραδοσιακή Χορωδία με παλιά ωραία τραγούδια αλλά και Μικρασιάτικα που τόσον αγαπούσε (Σμυρναίικα και Πολήτικα), απ όπου ήλκε και την προγονικήν του καταγωγήν και με πίκρα αναπολούσε την πάλαι ποτέ Ελληνικήν Ιωνίαν, όπως πολλές φορές συζητήσαμε για τις χαμένες πατρίδες μας. Επίσης μελοποιούσε ποίησιν και εκκλησιαστικούς στίχους και ταξινομούσε ύμνους σε κατηγορίες και ομάδες. Γνήσιος Έλλην πατριώτης δεν εδέχετο την βιαίαν εισβολήν της Παγκοσμιοποίησης και την κατά γεωμετρικήν πρόοδον αυξανομένην αλλοίωσιν των πατρογονικών μας παραδόσεων, Γλώσσης, θρησκείας, οικογένειας, Παιδείας, Πολιτισμού και Ιστορίας, όπως σχεδόν καθημερινά ανταλλάσσαμεν απόψεις και πληροφορίες εις το Διαδίκτυον (internet, f.b., messenger). 
 
Ως γνήσιος Διδάσκαλος και Παιδαγωγός που ήτο, εξέφραζε και τον αποτροπιασμόν του δια την εισαγωμένην εις τα Ελληνικά Σχολεία "Διαπαιδαγώγησιν" των τρυφερών ψυχών των Ελληνοπαίδων εις τας αρρώστους και ανωμάλους τριτοφυλλικάς και ΛΟΑΤΚΙκάς θεωρίας των συγχρόνων ανωμάλων "Ινστιτούτων Παιδείας" και Υπουργών. Και επειδή ο ίδιος, λόγω ιδιοσυγκρασίας του, δεν ηδύνατο να φωνάξει δυνατά δια μέσου των ΜΜΕ με παρεκάλει να τα λέω εγώ προς πάσαν κατεύθυνσιν. Και ούτω έπραττον. Με την απώλειάν του λοιπόν, ο κόσμος της Κρεμαστής, ο κόσμος της Ρόδου, της πατριδος γενικώτερον, γίνεται φτωχότερος και λίαν ευάλωτος. Την δε λύπην που προξένησεν εις τους συγχωριανούς και Ροδίτες, την επέτεινε διπλασίως εις τον δικόν μου ψυχικόν κόσμον καθότι μίκρυνε ο κατάλογος των φίλων και πατριωτών που μπορώ να μιλώ ευθέως περί των εθνικών μας θεμάτων. 
 
Την νεκρώσιμον ακολουθίαν ετέλεσαν οι: Μητροπολίτης Ρόδου κκ Κύριλλος, ο Επίσκοπος Ολύμπου κ Κύριλλος, ο Ηγούμενος της Μονής Παραμυθίας κ Μάξιμος Παναγιώτου, ο Ηγούμενος της Μονής ΘΑΡΡΙ και δ/ντης του ομώνυμου Τηλεοπτικού Σταθμού κ Νεκτάριος Πόκκιας, ενώ συμμετείχε χορεία ιερέων και ιεροψαλτών. 
 
Επικηδείους λόγους εξεφώνησαν οι: εφημέριος του ναού Κρεμαστής π.Μελίτων, ο πρόεδρος του Συλλόγου ιεροψαλτών, η εγγονή του εκλιπόντος και φυσικά ο Μητροπολίτης Ρόδου κκ Κύριλλος. Η κηδεία του ήτο πάνδημος αφού πλην των συγχωριανών του Κρεμαστενών, παρέστησαν πολλοί και από τα λοιπά μέρη της Ρόδου. Παρόντες επίσης και οι Βουλευτές Δωδ/σου της Ν.Δ. κκ Μάνος Κόνσολας, Μίκα Ιατρίδη και Γιάννης Παππάς, ο πρώην Νομάρχης Δωδ/σου Γιάννης Μαχαιρίδης, ο πρώην Στρατηγός Κώστας Καλημερίδης, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, καθώς και νυν και πρώην Δ/ντές Δημοτικών Σχολείων. Είθε ο Πανάγαθος Θεός να αναπαύσει την ψυχήν αυτού εν χώρα ζώντων και εν σκηναίς δικαίων, ενθα απέδρα πάσα οδύνη, πόνος, λύπη και στεναγμός και ένθα το αγλαόμορφον Φως του Παραδείσου οικεί. Προς δε τους οικείους του ευχόμεθα να είναι καλά και να τον ενθυμούνται πάντοτε με Αγάπην. Αιωνία αυτού η μνήμη και ζωή σε σάς.

ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΤΣΟΥΡΗΣ
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.