27 Οκτωβρίου 2021

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ

Γράφει ο Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
 
Προ ετών, ο τότε Πρωθυπουργός της χώρας ενθυμούμαι είχε καλέσει τον αρχηγό της αξιωματικής Αντιπολίτευσης για να συζητήσουν από κοινού για τα εθνικά μας θέματα. Όλοι πιστέψαμε ότι, επιτέλους ήλθε η ώρα της εκπλήρωσης του πόθου, ανέκαθεν του Ελληνικού Λαού, για «ομοψυχία» των Κομμάτων στα Εθνικά μας θέματα. Δυστυχώς η χαρά μας δεν κράτησε πολύ και ήλθε η απογοήτευση, σχεδόν την ίδια ημέρα, όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός ομιλών στην Κ.Ο. του κόμματός του κατηγόρησε αυτόν που κάλεσε για να αποκτήσουν κοινή γραμμή, τουλάχιστον στα Εθνικά Θέματα.
 
Στο λόγο του είπε φράσεις βαριές, σκληρές, άδικες και συκοφαντικές, που μόνο Εθνική «Ομοψυχία» δεν μπορούν να δημιουργήσουν. Αντιθέτως, ο Ελληνικός λαός έχει εθνική ομοψυχία και σας διαβεβαιώνω ότι διακαώς επιθυμεί το αυτό και για τους πολιτικούς της χώρας. Αλλά δυστυχώς οι πολιτικοί μας ζουν στον κόσμο τους. 
 
Αξιότιμοι πολιτικοί ηγέτες και επίδοξοι του πολιτικού χώρου παραδειγματιστείτε επιτέλους από την ιστορία του Ελληνικού διχασμού, η οποία ταλάνισε και συγκλόνισε την Ελλάδα συθέμελα, με τα μύρια δεινά που επέφερε στον τόπο.  
 
Θα σας υπενθυμίσω τέσσερα μόνο βασικά Πολιτικά εγκλήματα, που έλαβαν χώρα στους νεώτερους χρόνους από την παλιγγενεσία της Πατρίδος μας μέχρι σήμερα, μήπως και καταλάβουν οι πολιτική μας, που οφείλεται το κακό ριζιμιό μας.: 
 
α.- Στην περίοδο της επαναστάσεως του 1821,το χειρότερο αποτέλεσμα της διχόνοιας και της έλλειψης συνεννοήσεως, μεταξύ των πολιτικών της εποχής εκείνης ήταν, ότι χρειάστηκε τελικά η επέμβαση των προστάτιδων Δυνάμεων στη ναυμαχία του Ναβαρίνου. Έτσι η διχόνοια μας φιλοδώρησε με προστάτες. Από δε τον ασφυκτικό εναγκαλισμό των, δεν έχουμε ακόμη γλυτώσει και πολύ φοβούμαι, δεν πρόκειται να γλυτώσουμε. 
 
β.- Ο Διχασμός την περίοδο της εκστρατείας εναντίον της Τουρκίας, καλά κρατεί. Οι Βασιλικοί υποχρέωσαν τον Βενιζέλο να κάμει εκλογές και ως ήταν βέβαιο να τις χάσει. Με αποτέλεσμα μέχρι τότε, λόγω Βενιζέλου οι Μεγάλες Δυνάμεις ήταν με το μέρος μας. Όταν κέρδισαν τις εκλογές οι Βασιλικοί και έφεραν τον Βασιλέα Κωνσταντίνο, οι Μεγάλες Δυνάμεις αντεστράφησαν εναντίον μας. Τότε! Έγινε η μεγάλη καταστροφή του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας. 
 
γ.  Μετά την ήττα της Γερμανίας και το πέρας του Β!Π.Π. η ανθρωπότης ανέπνευσε, η ελευθερία και το δίκαιο επεκράτησαν και οι λαοί πλέον ελεύθεροι άρχισαν την αναστήλωση της χώρας των, μέσα από τα ερείπια της χώρας των, μέσα από τα ερείπια του Β! Π. Π. 
 
- Η Ελλάδα τότε, νικήτρια και δοξασμένη, με πρωταρχικό ρόλο στην ήττα του φασισμού, αλλά ευρισκομένη στο χείλος του αφανισμού, αντίκρισε με ελπίδα το φως της ελευθερίας μέσα από τα ερείπια της. Όλοι οι Έλληνες ανέμεναν το θαύμα, ζούσαν με την ελπίδα, ότι χάρις στην ζωτικότητα και το δημιουργικό πνεύμα της φυλής, θα βαδίζαμε ενωμένοι στην ανασυγκρότηση και προ παντός στην δικαίωση των Ελληνικών θυσιών και την ικανοποίηση επί τέλους των εθνικών πόθων του Ελληνικού Λαού. 
 
Αλλα! Οι ωραίες προσδοκίες και τα γλυκά όνειρα, για την δημιουργία μιας μεγάλης Ελλάδας, αντάξια των νικηφόρων αγώνων της διαλύθηκαν. Οι τότε πλανεμένοι Έλληνες Κομμουνιστές, καθοδηγούμενοι από τον διεθνή κομμουνισμό, εξαπέλυσαν το “Δεκεμβριανό κίνημα”, διότι οι τότε πολιτικοί μας δεν συμφώνησαν στην μοιρασιά της εξουσίας. Και! Η προσφορά της εκατόμβης αίματος, στο βωμό της ελευθερίας για τους Έλληνες δεν σταματά και μάλιστα με καθαρά Ελληνικό πλέον αίμα. Την καταστολή του Κομμουνιστικού κινήματος των Δεκεμβριανών και την συμφωνία της Βάρκιζας, ακολουθεί ο ύπουλος αδελφοκτόνος πόλεμος μεταξύ του Ελληνικού Στρατού και των στασιαστών Κομμουνιστών, βοηθουμένων από τον ακήρυκτο πολεμο των ομόρων κρατών, από τον Οκτώβριο του 1947. 
 
- Τότε συνεύει το χειρότερο, η Ελλάδα χωρίστηκε στα δύο, κατεστράφη ολοσχερώς και η εθνική ευκαιρία χάθηκε για πάντα. 
 
δ.- Μέχρι το 2018, παρά τις υπάρχουσες προς την Ελλάδα μεγάλες πιέσεις των ισχυρών οι Ελληνικές Κυβερνήσεις, χωρίς να παίρνουν συγχωροχάρτι, δεν ενέδωσαν και πολύ καλά έκαναν. Το 2018 ευρέθη δυστυχώς ένας ανέλπιστος σύμμαχος των συμφερόντων του κράτους των Σκοπίων, η ίδια η Ελληνική Κυβέρνηση, να παραχωρήσει και με υπογραφή της, το όνομα “Μακεδονία”σε μία χώρα που δεν έχει καμία σχέση με αυτήν, να αναγνωρίσει σ’ αυτήν ως αρχαία Μακεδονική γλώσσα (Αιολική), μία παρεφθαρμένη Βουλγαρική γλώσσα και τέλος να χαρακτηρίσει ένα Σλαυο-Αλβανικό Λαό με εθνότητα των αρχαίων Μακεδόνων. Να λοιπόν το μεγάλο Πολιτικό και ιστορικό λάθος, που ανοίγει πλέον τους ασκούς του Αιόλου, για νέες περιπέτειες για την Μακεδονία και γενικότερα για την πατρίδα μας. 
 
Είμαστε η μοναδική χώρα του κόσμου, που ο λαός της με διαμαρτυρίες, συλλαλητήρια και δημοκρατικές συγκεντρώσεις, προσπάθησε να αποτρέψει από μία, κατά γενική ομολογία, προδοτική συμφωνία την ίδια την Κυβέρνηση του. 
“Από που; θεέ μου, να φυλαχτεί ο Έλληνας και η πατρίδα μας” 
 
Δυστυχώς ακριβώς η ίδια συμπεριφορά παρουσιάζετε από την μεταπολίτευση και μέχρι σήμερα, από την εκάστοτε αντιπολίτευση. 
 
Ο περιούσιος αυτός λαός, δεν θέλει από εσάς, κορώνες ρητορικής απάτης και αλληλοκατηγορίας. Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, που η χώρα μας βρίσκετε σε πάρα πολύ δύσκολη θέση, θέλει από εσάς πράξεις και έργα όταν είστε στην εξουσία και αυστηρό και δίκαιο έλεγχο όταν είστε στην αντιπολίτευση, για μια Ελλάδα ισχυρή από πάσης πλευράς, δίκαιη και πραγματικά Δημοκρατική, αγαπητή στους φίλους της και αποτρεπτική σε τυχόν επίδοξους επιβουλής της. 
 
- Η Δημοκρατία δεν φθείρεται από την άνοδο ή κάθοδο κάποιων ανεπιθύμητων κομμάτων, όταν οι νόμοι εφαρμόζονται προς πάσα κατεύθυνση, αντίθετα αυτό δείχνει ότι λειτουργεί η Δημοκρατία. Η φθορά της Δημοκρατίας επέρχεται από αυτά που επισήμανε, σαν να ζούσε σήμερα, ο δεινός ανατόμος του πολιτειακού βίου ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ: «Οι Δημοκρατίες μεταβάλλονται δια της των δημαγωγών ασέλγειας». Εις την ασέλγεια βλέπει ο Αριστοτέλης τον κύριο λόγο φθοράς, δηλ. την αλαζονεία της εξουσίας, την ευτέλεια, τον ευτελισμό της βουλευτικής ιδιότητας, την αδικία, τον έκλυτο βίο, την κλοπή του Δημοσίου πλούτου και την ιταμότητα (αναισχυντία). 
 
Ιωάννης Μ. Ασλανίδης 
Αντγος ε.α. 
Επίτιμος Δκτης της Σ.Σ.Ε.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.