25 Οκτωβρίου 2021

Η Πιο Επικίνδυνη Τεχνολογία που Εφευρέθηκε Ποτέ - Μέρος (Ι)

21 Οκτωβρίου 2021
Δείτε το άρθρο του Arthur Firstenberg στο PRINCIPIA SCIENTIFIC INTERNATIONAL εδώ: https://tinyl.io/50zL 
 
Μετάφραση Απολλόδωρος
 
Το 1995, η βιομηχανία τηλεπικοινωνιών ετοιμαζόταν να εισαγάγει ένα νέο επικίνδυνο προϊόν στις Ηνωμένες Πολιτείες: το ψηφιακό κινητό τηλέφωνο. Τα υπάρχοντα κινητά τηλέφωνα ήταν αναλογικά και ακριβά, ανήκαν κυρίως στους πλούσιους και χρησιμοποιούνταν μόνο για λίγα λεπτά κάθε φορά. 
 
Πολλά ήταν τηλέφωνα αυτοκινήτου, των οποίων οι κεραίες βρίσκονταν έξω από το αυτοκίνητο, όχι στο χέρι και όχι δίπλα στον εγκέφαλο. Τα κινητά τηλέφωνα λειτουργούσαν μόνο σε μεγάλες πόλεις ή κοντά σε αυτές. Οι λίγοι πύργοι κινητής τηλεφωνίας που υπήρχαν βρίσκονταν κυρίως σε κορυφές λόφων, βουνών ή ουρανοξύστες, όχι κοντά στο σημείο όπου ζούσαν οι άνθρωποι. 
 
Το πρόβλημα για τη βιομηχανία τηλεπικοινωνιών το 1995 ήταν η ευθύνη.  
 
Η μικροκυματική ακτινοβολία ήταν επιβλαβής. Τα κινητά τηλέφωνα επρόκειτο να βλάψουν τον εγκέφαλο όλων, να κάνουν τους ανθρώπους παχύσαρκους και να προκαλέσουν σε εκατομμύρια ανθρώπους καρκίνο, καρδιακές παθήσεις και διαβήτη. Και οι πύργοι κινητής τηλεφωνίας επρόκειτο να καταστρέψουν τα δάση, να εξαφανίσουν τα έντομα, να βασανίσουν και να σκοτώσουν τα πουλιά και την άγρια ζωή. 
 
Όλα αυτά ήταν γνωστά. Είχαν ήδη γίνει εκτεταμένες έρευνες στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τη Σοβιετική Ένωση, την Ανατολική Ευρώπη και αλλού. Ο βιολόγος Allan Frey, με συμβόλαιο με το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, ήταν τόσο θορυβημένος από τα αποτελέσματα των μελετών του σε ζώα που αρνήθηκε να πειραματιστεί σε ανθρώπους. "Έχω δει πάρα πολλά", είπε στους συναδέλφους του σε ένα συμπόσιο το 1969. "Αποφεύγω πολύ προσεκτικά να εκτεθώ ο ίδιος, και το κάνω εδώ και αρκετό καιρό. Δεν αισθάνομαι ότι μπορώ να πάρω ανθρώπους σε αυτά τα πεδία και να τους εκθέσω και με κάθε ειλικρίνεια να τους υποδείξω ότι πηγαίνουν σε κάτι ασφαλές". 
 
Ο Frey ανακάλυψε ότι η ακτινοβολία μικροκυμάτων βλάπτει τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό - τον προστατευτικό φραγμό που κρατάει τα βακτήρια, τους ιούς και τις τοξικές χημικές ουσίες έξω από τον εγκέφαλό σας και διατηρεί το εσωτερικό του κεφαλιού σας σε σταθερή πίεση, αποτρέποντάς σας από εγκεφαλικό επεισόδιο. Ανακάλυψε ότι τόσο οι άνθρωποι όσο και τα ζώα μπορούν να ακούσουν τα μικροκύματα. 
 
Ανακάλυψε ότι μπορούσε να σταματήσει την καρδιά ενός βατράχου με τη χρονική τοποθέτηση παλμών μικροκυμάτων σε ένα ακριβές σημείο του καρδιακού ρυθμού. Το επίπεδο ισχύος που χρησιμοποίησε για το πείραμα αυτό ήταν μόλις 0,6 μικροβάτ ανά τετραγωνικό εκατοστό, χιλιάδες φορές χαμηλότερο από την ακτινοβολία των σημερινών κινητών τηλεφώνων. 
 
Ο οφθαλμίατρος Milton Zaret, ο οποίος είχε συμβόλαια με τον αμερικανικό στρατό, το ναυτικό και την αεροπορία, καθώς και με την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών, ανακάλυψε τη δεκαετία του 1960 ότι η χαμηλής στάθμης ακτινοβολία μικροκυμάτων προκαλεί καταρράκτη. Το 1973 κατέθεσε ενώπιον της Επιτροπής Εμπορίου της Γερουσίας των Ηνωμένων Πολιτειών. "Υπάρχει σαφής, παρών και συνεχώς αυξανόμενος κίνδυνος", είπε στους γερουσιαστές, "για ολόκληρο τον πληθυσμό της χώρας μας από την έκθεση σε ολόκληρο το μη ιονίζον τμήμα του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος. 
 
Οι κίνδυνοι δεν μπορούν να υποτιμηθούν...". Ο Zaret μίλησε στην επιτροπή για ασθενείς που δεν είχαν μόνο καταρράκτη που προκλήθηκε από την έκθεση σε μικροκύματα, αλλά και κακοήθεις όγκους, καρδιαγγειακές παθήσεις, ορμονικές διαταραχές, αρθρίτιδα και ψυχικές ασθένειες, καθώς και νευρολογικά προβλήματα στα παιδιά που γεννήθηκαν. Οι ασθενείς αυτοί κυμαίνονταν από στρατιωτικό προσωπικό που εκτέθηκε σε ραντάρ έως νοικοκυρές που εκτέθηκαν στους φούρνους μικροκυμάτων τους. 
 
"Το πρότυπο διαρροής των φούρνων μικροκυμάτων που έχει οριστεί από το Γραφείο Ακτινολογικής Υγείας", είπε στην επιτροπή, "είναι περίπου 1 δισεκατομμύριο φορές υψηλότερο από το συνολικό ολόκληρο φάσμα μικροκυμάτων που εκπέμπει ο Ήλιος. Είναι αποκρουστικό να επιτρέπεται σε αυτούς τους φούρνους να διαρρέουν καθόλου, πόσο μάλλον οι διαφημίσεις των φούρνων να ενθαρρύνουν τα παιδιά μας να διασκεδάζουν μαθαίνοντας να μαγειρεύουν με αυτούς!" 
 
Το πρότυπο διαρροής των φούρνων μικροκυμάτων, σήμερα το 2021, είναι το ίδιο με αυτό του 1973: 5 χιλιοστόβατ ανά τετραγωνικό εκατοστό σε απόσταση 5 εκατοστών. Και τα επίπεδα έκθεσης του εγκεφάλου σε μικροκύματα από κάθε κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιείται σήμερα είναι υψηλότερα από αυτό. 
 
Το Πολεμικό Ναυτικό, εκείνη την εποχή, εξέθετε στρατιώτες σε χαμηλού επιπέδου ακτινοβολία μικροκυμάτων σε έρευνα που διεξαγόταν στην Πενσακόλα της Φλόριντα. Ακολουθώντας τον Frey, ο Zaret είπε ότι αυτά τα πειράματα ήταν ανήθικα. "Δεν πιστεύω ότι είναι δυνατόν", είπε στην επιτροπή της Γερουσίας, "να πάρεις ενημερωμένη, αμόλυντη συγκατάθεση από οποιονδήποτε νεαρό ενήλικα που συμφωνεί να εκτεθεί σε ακτινοβολία όπου δεν είσαι σίγουρος για το ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα... 
 
Επίσης, ότι τυχόν παιδιά που θα αποκτήσει σε κάποια μελλοντική στιγμή μπορεί να υποφέρουν από αυτή την ακτινοβολία". Επανέλαβε τα ηθικά προβλήματα αυτής της έρευνας: "Νομίζω ότι αν τους εξηγήθηκε πλήρως και παρόλα αυτά προσφέρθηκαν εθελοντικά, για αυτό το πρόγραμμα, θα αμφισβητούσε κανείς τη διανοητική τους ικανότητα από την αρχή". 
 
Οι επιστήμονες που πειραματίζονταν σε πτηνά θορυβήθηκαν εξίσου από τα αποτελέσματά τους και εξέδωσαν προειδοποιήσεις για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της ακτινοβολίας που η κοινωνία μας εξαπέλυε στον κόσμο, οι οποίες ήταν εξίσου τρομερές με τις προειδοποιήσεις που απηύθυνε στο Κογκρέσο ο Milton Zaret και τις προειδοποιήσεις που απηύθυνε στο Ναυτικό ο Allan Frey. 
 
Στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και μέχρι τη δεκαετία του 1970, ο John Tanner και οι συνάδελφοί του στο Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας του Καναδά εξέθεσαν κοτόπουλα, περιστέρια και γλάρους σε ακτινοβολία μικροκυμάτων και διαπίστωσαν τρομακτικές επιπτώσεις σε κάθε επίπεδο έκθεσης. 
 
Τα κοτόπουλα που εκτέθηκαν σε ακτινοβολία μεταξύ 0,19 και 360 μικροβάτ ανά τετραγωνικό εκατοστό επί εννέα μήνες ανέπτυξαν όγκους του κεντρικού νευρικού συστήματος και λευχώσεις των πτηνών - επίσης ένα είδος όγκου - στις ωοθήκες, στα έντερα και σε άλλα όργανα, οι οποίες σε ορισμένα πτηνά έφθασαν σε "μαζικές διαστάσεις", σε "κλίμακα που δεν είχαν ξαναδεί κτηνίατροι με εμπειρία στις ασθένειες των πτηνών". Η θνησιμότητα ήταν υψηλή στα ακτινοβολημένα πτηνά. Όλα τα εκτεθειμένα πτηνά, σε κάθε επίπεδο ισχύος, είχαν υποβαθμισμένο φτέρωμα, με φτερά χαμένα, σπασμένα ή με στριμμένα και εύθραυστα άκρα. 
 
Σε άλλα πειράματα, στα οποία οι εν λόγω ερευνητές ακτινοβόλησαν πτηνά σε υψηλότερη ισχύ, τα πτηνά κατέρρεαν από τον πόνο μέσα σε δευτερόλεπτα. Αυτό συνέβη όχι μόνο όταν ακτινοβολήθηκε ολόκληρο το πτηνό, αλλά και όταν ακτινοβολήθηκε μόνο το φτερό της ουράς του και το υπόλοιπο πτηνό ήταν προσεκτικά θωρακισμένο. Σε περαιτέρω πειράματα, απέδειξαν ότι τα φτερά των πτηνών αποτελούν εξαιρετικές κεραίες λήψης μικροκυμάτων και υπέθεσαν ότι τα μεταναστευτικά πτηνά μπορεί να χρησιμοποιούν τα φτερά τους για να λαμβάνουν πληροφορίες κατεύθυνσης. 
 
Αυτοί οι επιστήμονες προειδοποίησαν ότι τα αυξανόμενα επίπεδα μικροκυμάτων περιβάλλοντος θα προκαλούσαν δυσφορία στα άγρια πτηνά και θα μπορούσαν να επηρεάσουν την πλοήγησή τους. 
 
Η Maria Sadchikova, που εργαζόταν στη Μόσχα, οι Václav Bartoniček και Eliska Klimková-Deutshová, που εργάζονταν στην Τσεχοσλοβακία, και η Valentina Nikitina, η οποία εξέτασε αξιωματικούς του ρωσικού ναυτικού, διαπίστωσαν, ήδη από το 1960, ότι η πλειονότητα των ατόμων που εκτέθηκαν σε ακτινοβολία μικροκυμάτων στην εργασία τους - ακόμη και άτομα που είχαν σταματήσει την εν λόγω απασχόληση πέντε έως δέκα χρόνια πριν - είχαν αυξημένο σάκχαρο στο αίμα ή είχαν ζάχαρη στα ούρα τους. 
 
Πειράματα σε ζώα έδειξαν ότι η ακτινοβολία παρεμβαίνει άμεσα στο μεταβολισμό και ότι το κάνει γρήγορα. Το 1962, η V.A. Syngayevskaya, στο Λένινγκραντ, εξέθεσε κουνέλια σε χαμηλού επιπέδου ραδιοκύματα και διαπίστωσε ότι το σάκχαρο στο αίμα των ζώων αυξήθηκε κατά ένα τρίτο σε λιγότερο από μία ώρα. Το 1982, ο Vasily Belokrinitskiy, στο Κίεβο, ανέφερε ότι η ποσότητα του σακχάρου στα ούρα ήταν ευθέως ανάλογη με τη δόση της ακτινοβολίας και τον αριθμό των φορών που εκτέθηκε το ζώο. 
 
Οι Mikhail Navakitikian και Lyudmila Tomashevskaya ανέφεραν το 1994 ότι τα επίπεδα ινσουλίνης μειώθηκαν κατά 15% σε αρουραίους που εκτέθηκαν για μόλις μισή ώρα και κατά 50% σε αρουραίους που εκτέθηκαν για δώδεκα ώρες σε παλμική ακτινοβολία σε επίπεδο ισχύος 100 μικροβάτ ανά τετραγωνικό εκατοστό. Το επίπεδο αυτό είναι συγκρίσιμο με την ακτινοβολία που δέχεται σήμερα ένας άνθρωπος που κάθεται ακριβώς μπροστά σε έναν ασύρματο υπολογιστή και σημαντικά μικρότερο από αυτό που δέχεται ο εγκέφαλος ενός ανθρώπου από ένα κινητό τηλέφωνο. 
 
Αυτές ήταν μερικές μόνο από τις χιλιάδες μελέτες που διεξάγονταν εκείνη την εποχή σε όλο τον κόσμο και οι οποίες διαπίστωναν βαθιές επιπτώσεις της ακτινοβολίας μικροκυμάτων σε κάθε ανθρώπινο όργανο, καθώς και στη λειτουργία και την αναπαραγωγή κάθε φυτού και ζώου. Ο υπολοχαγός Zory Glaser, εντεταλμένος από το Ναυτικό των ΗΠΑ το 1971 να καταγράψει την παγκόσμια βιβλιογραφία σχετικά με τις επιπτώσεις των μικροκυμάτων και της ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων στην υγεία, συγκέντρωσε 5.083 μελέτες, εγχειρίδια και πρακτικά συνεδρίων μέχρι το 1981. Κατάφερε να βρει περίπου τη μισή βιβλιογραφία που υπήρχε εκείνη την εποχή. Έτσι, περίπου 10.000 μελέτες είχαν αποδείξει ότι η ακτινοβολία μικροκυμάτων και ραδιοσυχνοτήτων είναι επικίνδυνη για κάθε ζωή, ήδη πριν από το 1981. 
 
-- Μαγειρεύοντας το DNA σας και ψήνοντας τα νεύρα σας 
 
Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 ο Mays Swicord, εργαζόμενος στο Εθνικό Κέντρο για τις συσκευές και την ακτινολογική υγεία στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, αποφάσισε να ελέγξει την εικασία του ότι το DNA απορροφά συντονισμένα την ακτινοβολία μικροκυμάτων και ότι ακόμη και ένα πολύ χαμηλό επίπεδο ακτινοβολίας, παρόλο που δεν παράγει μετρήσιμη θερμότητα στο ανθρώπινο σώμα στο σύνολό του, μπορεί ωστόσο να θερμάνει το DNA σας. 
 
Εξέθεσε ένα διάλυμα που περιείχε μικρή ποσότητα DNA σε ακτινοβολία μικροκυμάτων και διαπίστωσε ότι το ίδιο το DNA απορροφούσε 400 φορές περισσότερη ακτινοβολία από το διάλυμα στο οποίο βρισκόταν και ότι τα διαφορετικά μήκη των κλώνων του DNA απορροφούν συντονισμένα διαφορετικές συχνότητες ακτινοβολίας μικροκυμάτων. 
 
Έτσι, παρόλο που η συνολική θερμοκρασία των κυττάρων σας μπορεί να μην αυξηθεί σε ανιχνεύσιμο βαθμό από την ακτινοβολία, το DNA μέσα στα κύτταρά σας μπορεί να θερμανθεί τρομερά. Η μεταγενέστερη έρευνα του Swicord επιβεβαίωσε ότι αυτό προκαλεί βλάβες στο DNA, προκαλώντας θραύση τόσο των μονών όσο και των διπλών αλυσίδων του DNA. 
 
Ο καθηγητής Charles Polk του Πανεπιστημίου του Rhode Island ανέφερε ουσιαστικά το ίδιο πράγμα στην εικοστή δεύτερη ετήσια συνάντηση της Bioelectromagnetics Society τον Ιούνιο του 2000 στο Μόναχο της Γερμανίας. Άμεσες μετρήσεις είχαν δείξει πρόσφατα ότι το DNA είναι πολύ πιο ηλεκτρικά αγώγιμο από ό,τι υποπτευόταν κανείς: έχει αγωγιμότητα τουλάχιστον 105 siemens ανά μέτρο, δηλαδή περίπου το 1/10 της αγωγιμότητας του υδραργύρου! 
 
Ένα κινητό τηλέφωνο που κρατάτε στο κεφάλι σας μπορεί να ακτινοβολήσει τον εγκέφαλό σας με ειδικό ρυθμό απορρόφησης (SAR) περίπου 1 Watt ανά χιλιόγραμμο, ο οποίος παράγει μικρή συνολική θέρμανση. Ο Polk υπολόγισε, ωστόσο, ότι αυτό το επίπεδο ακτινοβολίας θα αύξανε τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του DNA σας κατά 60 βαθμούς Κελσίου ανά δευτερόλεπτο! Είπε ότι οι ιστοί δεν μπορούν να αποβάλουν τόσο γρήγορα τη θερμότητα και ότι μια τέτοια θέρμανση θα έσπαγε τους δεσμούς μεταξύ των συμπληρωματικών αλυσίδων του DNA και θα εξηγούσε τη θραύση του DNA που αναφέρεται σε διάφορες μελέτες. 
 
Και το 2006, ο Markus Antonietti, στο Ινστιτούτο Max Planck της Γερμανίας, αναρωτήθηκε αν ένας παρόμοιος τύπος απορρόφησης συντονισμού συμβαίνει στις συνάψεις των νεύρων μας. Τα κινητά τηλέφωνα έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε η ακτινοβολία που εκπέμπουν να μην θερμαίνει τον εγκέφαλό σας περισσότερο από έναν βαθμό Κελσίου.  
 
Τι συμβαίνει όμως στο μικροσκοπικό περιβάλλον μιας σύναψης, όπου ηλεκτρικά φορτισμένα ιόντα συμμετέχουν στη μετάδοση των νευρικών ερεθισμάτων από τον ένα νευρώνα στον άλλο; 
 
Ο Antonietti και οι συνάδελφοί του προσομοίωσαν τις συνθήκες στις νευρικές συνάψεις με μικροσκοπικά σταγονίδια λίπους σε θαλασσινό νερό και εξέθεσαν τα γαλακτώματα σε ακτινοβολία μικροκυμάτων σε συχνότητες μεταξύ 10 MHz και 4 GHz. Οι συχνότητες απορρόφησης συντονισμού, όπως ήταν αναμενόμενο, εξαρτώνται από το μέγεθος των σταγονιδίων και άλλες ιδιότητες του διαλύματος. Αλλά ήταν το μέγεθος των κορυφών απορρόφησης που σόκαρε τον Antonietti. 
 
"Και τώρα έρχεται η τραγωδία", δήλωσε ο Antonietti. "Ακριβώς εκεί που βρισκόμαστε πιο κοντά στις συνθήκες στον εγκέφαλο, βλέπουμε την ισχυρότερη θέρμανση. Εκεί απορροφάται εκατονταπλάσια ενέργεια από ό,τι νομίζαμε προηγουμένως. Αυτό είναι φρίκη". 
 
-- Προσπάθειες της EPA για την προστασία των Αμερικανών 
 
Αντιμέτωπη με έναν καταιγισμό ανησυχητικών επιστημονικών αποτελεσμάτων, η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (EPA) δημιούργησε το δικό της ερευνητικό εργαστήριο για την ακτινοβολία μικροκυμάτων, το οποίο λειτούργησε από το 1971 έως το 1985 με έως και 30 άτομα πλήρους απασχόλησης, εκθέτοντας σκύλους, πιθήκους, αρουραίους και άλλα ζώα σε μικροκύματα. 
 
Η EPA ενοχλήθηκε τόσο πολύ από τα αποτελέσματα των πειραμάτων της, ώστε πρότεινε, ήδη από το 1978, να αναπτύξει κατευθυντήριες γραμμές για την έκθεση του ανθρώπου σε μικροκυματική ακτινοβολία, προκειμένου να υιοθετηθούν και να εφαρμοστούν από άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες, οι δραστηριότητες των οποίων συνέβαλαν στην ταχέως πυκνούμενη ομίχλη ηλεκτρομαγνητικής ρύπανσης σε όλη τη χώρα μας. Αλλά υπήρξε αντίδραση από τις εν λόγω υπηρεσίες. 
 
Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) δεν ήθελε τα προτεινόμενα όρια έκθεσης να ισχύουν για τους φούρνους μικροκυμάτων ή τις οθόνες υπολογιστών. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δεν ήθελε να προστατεύσει το κοινό από τα ραντάρ ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας και τα ραντάρ καιρού. Το Υπουργείο Άμυνας δεν ήθελε τα όρια να εφαρμόζονται στα στρατιωτικά ραντάρ. Η CIA, η NASA, το Υπουργείο Ενέργειας, η Ακτοφυλακή και η Φωνή της Αμερικής δεν ήθελαν να περιορίσουν την έκθεση του κοινού στις δικές τους πηγές ακτινοβολίας. 
 
Τελικά, τον Ιούνιο του 1995, με τη βιομηχανία τηλεπικοινωνιών να σχεδιάζει να βάλει συσκευές μικροκυματικής ακτινοβολίας στα χέρια και δίπλα στον εγκέφαλο κάθε άνδρα, γυναίκας και παιδιού και να ανεγείρει εκατομμύρια πύργους και κεραίες κινητής τηλεφωνίας σε πόλεις, κωμοπόλεις, χωριά, δάση, καταφύγια άγριας ζωής και εθνικά πάρκα σε όλη τη χώρα προκειμένου να λειτουργήσουν αυτές οι συσκευές, η EPA ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να εκδώσει τη Φάση Ι των κατευθυντήριων γραμμών της για την έκθεση στις αρχές του 1996. 
 
Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών θα ήταν υποχρεωμένη να επιβάλει αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές, τα κινητά τηλέφωνα και οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας θα ήταν παράνομα, και ακόμη και αν δεν ήταν παράνομα, οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών θα ήταν εκτεθειμένες σε απεριόριστη ευθύνη για όλα τα δεινά, τις ασθένειες και τη θνησιμότητα που επρόκειτο να προκαλέσουν. 
 
Αλλά δεν ήταν γραφτό να γίνει έτσι. Η Ένωση Ηλεκτρομαγνητικής Ενέργειας, μια ομάδα πίεσης της βιομηχανίας, κατάφερε να αποτρέψει τη δημοσίευση των κατευθυντήριων γραμμών έκθεσης της EPA. Στις 13 Σεπτεμβρίου 1995, η επιτροπή πιστώσεων της Γερουσίας αφαίρεσε τα 350.000 δολάρια που είχαν προϋπολογιστεί για τις εργασίες της EPA σχετικά με τις κατευθυντήριες γραμμές έκθεσης και έγραψε στην έκθεσή της: "Η επιτροπή πιστεύει ότι η EPA δεν θα πρέπει να εμπλακεί σε δραστηριότητες ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας". 
 
Η Ένωση Βιομηχανίας Προσωπικών Επικοινωνιών (CTIA), ένας άλλος βιομηχανικός όμιλος, άσκησε επίσης πιέσεις στο Κογκρέσο, το οποίο επεξεργαζόταν ένα νομοσχέδιο με την ονομασία Telecommunications Act (Νόμος περί Τηλεπικοινωνιών), και στο νόμο προστέθηκε μια διάταξη που απαγόρευε στις πολιτείες και τις τοπικές κυβερνήσεις να ρυθμίζουν τις "εγκαταστάσεις προσωπικών ασύρματων υπηρεσιών" με βάση τις "περιβαλλοντικές τους επιπτώσεις".
 
Η διάταξη αυτή θωράκισε τη βιομηχανία τηλεπικοινωνιών από κάθε ευθύνη για τραυματισμούς τόσο από πύργους κινητής τηλεφωνίας όσο και από κινητά τηλέφωνα και επέτρεψε στη βιομηχανία αυτή να πουλήσει στο αμερικανικό κοινό την πιο επικίνδυνη τεχνολογία που εφευρέθηκε ποτέ. Οι άνθρωποι δεν επιτρεπόταν πλέον να λένε στους εκλεγμένους αξιωματούχους τους για τους τραυματισμούς τους σε δημόσιες ακροάσεις. 
 
Οι επιστήμονες δεν επιτρεπόταν πλέον να καταθέτουν στα δικαστήρια για τους κινδύνους αυτής της τεχνολογίας. Κάθε μέσο για να μάθει το κοινό ότι η ασύρματη τεχνολογία το σκότωνε ξαφνικά απαγορεύτηκε. 
 
Η βιομηχανία τηλεπικοινωνιών έχει κάνει τόσο καλή δουλειά στην πώληση αυτής της τεχνολογίας που σήμερα το μέσο αμερικανικό νοικοκυριό περιέχει 25 διαφορετικές συσκευές που εκπέμπουν μικροκυματική ακτινοβολία και ο μέσος Αμερικανός περνάει πέντε ώρες την ημέρα στο κινητό του τηλέφωνο, το έχει στην τσέπη του δίπλα στο σώμα του την υπόλοιπη ημέρα και κοιμάται με αυτό όλη τη νύχτα στο κρεβάτι του ή δίπλα στο κρεβάτι του
 
Σήμερα σχεδόν κάθε άνδρας, γυναίκα και παιδί κρατάει μια συσκευή μικροκυματικής ακτινοβολίας στο χέρι του ή στον εγκέφαλο ή στο σώμα του όλη μέρα κάθε μέρα, αγνοώντας εντελώς τι κάνει στον εαυτό του, στην οικογένειά του, στα κατοικίδια ζώα του, στους φίλους του, στους γείτονές του, στα πουλιά στην αυλή του, στο οικοσύστημα και στον πλανήτη του. Όσοι γνωρίζουν ότι υπάρχει πρόβλημα, βλέπουν μόνο τους πύργους ως απειλή, αλλά το τηλέφωνό τους ως φίλο. 
----------------- 
 
Δικτυογραφία  
The Most Dangerous Technology Ever Invented – Part One | Principia Scientific Intl. 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.