31 Οκτωβρίου 2021

Στοιχεία-σοκ από την Eurostat: 1 στα 3 Ελληνόπουλα είναι φτωχό και χωρίς μέλλον! - 500.000 παιδιά δεν έχουν να φάνε!

Φτωχό και αντιμέτωπο με τον κοινωνικό αποκλεισμό είναι το 31,5% των ανήλικων Ελληνόπουλων (κάτω των 18 ετών), έναντι ποσοστού 24,2% που είναι ο μέσος όρος στην ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για το 2020 που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
 
Πάνω από την Ελλάδα σε φτώχεια βρίσκονται μόνο η Ρουμανία (41,5%) και η Βουλγαρία (36,2%)! Αντίθετα, τα χαμηλότερα ποσοστά στην ΕΕ κατέγραψαν η Σλοβενία (12,1%), η Τσεχία (12,9%), η Δανία (13,5%) και η Φινλανδία (14,5%).
 
Ουσιαστικά ένα στα τρία ανήλικα Ελληνόπουλα είναι χωρίς ευκαιρίες στη ζωή του, μια κατάσταση που διαμορφώθηκε την τελευταία δεκαετία των Μνημονίων. 
 
Επίσης 76% του ελληνικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών ζει σε νοικοκυριά χωρίς σταθερή εργασία και με εξαρτώμενα παιδιά! 
 
Επίσης, το 50,5% των παιδιών με γονείς με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο διατρέχουν τον κίνδυνο της φτώχειας, έναντι 7,7% των παιδιών με γονείς με υψηλό μορφωτικό επίπεδο. 
 
Σύμφωνα με την Eurostat, με τον κίνδυνο της φτώχειας απειλείται στην ΕΕ το 45% των μονογονεακών νοικοκυριών, το 35% των νοικοκυριών με τρία ή περισσότερα παιδιά! 
 
Συνολικά 500.000 Ελληνόπουλα ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας που σημαίνει ότι δεν χορταίνουν το φαγητό που τρώνε, δεν θερμαίνονται τον χειμώνα όπως πρέπει, δεν ντύνονται όπως πρέπει, δεν έχουν φάρμακα όταν αρρωσταίνουν, ούτε παροχές υγείας, δεν έχουν την παιδική ηλικία που πρέπει.  
 
Στο σύνολο των παιδιών της χώρας το 25% είναι φτωχά παιδιά, μια γενιά που μοιάζει σε πολλά με την πρώτη μετακατοχική γενιά των Ελληνόπουλων. 
 
Η οικονομική κρίση εκτός από την ανεργία, τη φτώχεια και τη διεύρυνση των ανισοτήτων συνοδεύεται από μειωμένες παροχές υγείας, μειώμενη σίτιση, χαμηλή ποιότητα διατροφής και αυξημένη παιδική νοσηρότητα και θνητότητα, αναφέρουν τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν πριν λίγο στην δημοσιότητα. Και όλα αυτά σε πληθυσμό "καθαρών" Ελλήνων λιγότερο από 10 εκατ. ψυχές. 
 
Παράλληλα, 300.000 παιδιά στερούνται τα βασικά αγαθά στην καθημερινότητα τους, με το 9,2% των παιδιών, να μένουν σε σπίτια που όλοι είναι άνεργοι! 
 
«Η κακή διατροφή μιας ολόκληρης γενιάς Ελληνοπαίδων σήμερα θα έχει μακροπρόθεσμα αρνητικές επιπτώσεις και μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα δεκαετίες αργότερα, όταν πια αυτά τα παιδιά γίνουν ενήλικες» είχε επισημάνει ο παιδίατρος-σύμβουλος γαλουχίας Στέλιος Παπαβέντσης σε ανακοίνωσή του με θέμα «Οικονομική κρίση και βρεφική διατροφή». 
 
Kαι μέσα σε όλα, η πνευματική διαταραχή των παιδιών: Στην Ελλάδα το ποσοστό που καταγράφεται με στοιχεία του 2019, πριν δηλαδή από το ξέσπασμα της πανδημίας, είναι τεράστιο: Το 18% παιδιών και εφήβων 10-19 ετών αντιμετωπίζουν κάποια ψυχική διαταραχή. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το 17,4% των αγοριών και το 18,7% των κοριτσιών. Φαντασθείτε τι κατάσταση επικρατεί σήμερα... 
 
Μια χώρα πτωχευμένη και χωρίς μέλλον, σε δημογραφική και οικονομική κρίση μόνιμα! Το ερώτημα είναι ποιος ευθύνεται για την εθνική τραγωδία; Και γι'αυτό το εθνικό έγκλημα ποιος θα πληρώσει; Ή μάλλον ποιος θα πρωτοπληρώσει, γιατί στην ουρά της... κολάσεως περιμένουν πολλοί από τα κόμματα που κυβέρνησαν την Ελλάδα την τελευταία 12ετία...
 



Share

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει η EUROSTAT να μας ενημερώνει; Καθημερινά βιώνουμε την φτώχεια των Ελληνοπαίδων, που λιποθυμάνε στα σχολεία από πείνα, καθημερινά βλέπουμε το δράμα των Ελλήνων αστέγων στα παγκάκια ... και χθες το βράδυ φιλοξενήσαμε ακόμη 400 *παράνομους ή παράτυπους μετανάστες, αφού πολλές προοδευτικές φωνές το απαίτησαν, αλλά οι ίδιοι "φιλάνθρωποι" δεν τους φιλοξένησαν ... Αυτοί τουλάχιστον θα τύχουν φροντίδας αφού θα τους προσφερθεί, τροφή, στέγη, επίδομα κλπ!

*Μεγάλη σύγχυση με τον χαρακτηρισμό τους... πολύ μεγάλη ... Πέστε μας επί τέλους κ.κ. Έλληνες γλωσσολόγοι, που εκδίδεται τόσα λεξικά, πως πρέπει αν τους αποκαλούμε... Πως; Διότι έχει επέλθει πνευματική σύγχυση και άσε που κινδυνεύουμε αν καταγράψουμε ατυχή χαρακτηρισμό να κατηγορηθούμε για ρατσισμό .. Ταυτόχρονα πέστε μας και πως πρέπει να αποκαλούμε τους λοιμοκτονούντες ΕΛΛΗΝΕΣ αδελφούς.. που είναι πολύ περισσότεροι από τους ..φτωχούς μετανάστες ...ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΕΛΦΟΙ,ΠΑΜΠΤΩΧΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...; ΠΩΣ;

ΙΔΕΤΕ.

ΠΑΙΔΙΑ ΛΙΠΟΘΥΜΟΥΝ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑ… ΕΛΛΑΔΑ 2020 - olympiahttps://www.olympia.gr › ellada › pei...·
25 Jun 2020 — Και καιρός είναι ΕΛΛΗΝΕΣ να ασχοληθούμε με αυτά τα παιδιά «μας» που πεινάνε, υποσιτίζονται, λιμοκτονούν. λιποθυμούν από πείνα…

Υπάρχουν παιδιά που λιποθυμούν από την πείνα, λένε ...https://www.olympia.gr › ellada › yp...·
18 Feb 2015 — Ναι λοιπόν όπως διαβάζουμε στα ΝΕΑ «Υπάρχουν παιδιά που λιποθυμούν από την πείνα!!!!! Και συνεχίζει το αληθινό ρεπορτάζ το οποίο μπορείτε να ...

Παιδιά λιποθυμάνε στους δρόμους γιατί δεν έχουν ένα ευρώ να ...https://www.olympia.gr › ellada › pai...
... και από την άλλη παιδιά που λιποθυμούν από την πείνα επειδή οι γονεις τους έκαναν οικονομία για να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ ώστε να έχει το κράτος λεφτά να ...

Κατάλαβες τι γίνεται; Παιδιά πέφτουν λιπόθυμα από την πείνα ...https://www.olympia.gr › ellada › kat...·
3 Feb 2020 — Κατάλαβες τι γίνεται; Παιδιά πέφτουν λιπόθυμα από την πείνα για να πληρώσουν οι γονεις τους τον ΕΝΦΙΑ και οι υπουργοί ξοδεύουν 12.000 ευρώ ...

KAI ΤΕΛΟΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΑΠΟΡΟΙ, ΑΣΤΕΓΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Vs ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ…https://koukfamily.blogspot.com › vs·
24 Nov 2019 — ΑΠΟΡΟΙ, ΑΣΤΕΓΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Vs ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ… ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΑΣΤΕΓΟΙ …ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ… ΡΕΥΜΑ… ΤΡΟΦΗ… ΣΤΕΓΗ Ισλαμιστές εισβολείς…

Ας δούμε ξεκάθαρα και ανθρωπιστικά αυτή την μεγάλη κρίση φτώχειας, που περνά σήμερα η Ελλάδα μας και ας μην βλέπουμε μόνο τι συμβαίνει στις πλούσιες γειτονιές, αλλά ας κάνουμε μια βόλτα και σε φτωχογειτονιές και ας μπούμε σε ένα Ελληνικό χαμόσπιτο ..., που η οικογένεια ταϊζει τα παιδιά της μια φορά την μέρα και αν, όσπρια ή ένα ξεροκόμματο ψωμί, που κάποιος φιλάνθρωπος γείτονας τους πρόσφερε ......

Φορτίον μη συγκαθαιρείν, αλλά συνανατιθέναι τοις βαστάζουσι.
– Μη βοηθάς να αφήσουν κάτω το φορτίο, αλλά βοήθα να το κουβαλήσουν.
Πυθαγόρας

Επείνασα γαρ και εδώκατέ μοι φαγείν, εδίψησα και εποτίσατέ με, ξένος ήμην και συνηγάγετέ με, γυμνός και περιεβάλετέ με, ησθένησα και επεσκέψασθέ με, εν φυλακή ήμην και ήλθατε πρός με.
κατά Ματθαίον (κε’ 35-37)

ΙΥΙΥΘΙΥ6886780ΜΒΒΒΒΑΑ9Θ9.







ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΤΟ ΞΕΠΟΥΠΟΥΛΙΑΣΜΑ ΤΩΝ ΣΑΠΙΩΝ ΑΞΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ !! ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Κ ΕΛΛΑΔΑΣ ...ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ .... ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΛΕΥΚΑ ;;;
Η ΠΕΙΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΕΙΘΗΝΙΟΥΣ ΔΟΥΛΟΥΣ

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.