26 Οκτωβρίου 2021

Απίστευτο και τρομακτικό! Πώς η Pfizer ελέγχει, εκβιάζει και “φιμώνει” όλες τις κυβερνήσεις της Δύσης!

Είναι απίστευτο το πόσο χαμηλά έχει πέσει η Δύση! Έχει παραδοθεί ψυχή τε και σώματι, σε μια εταιρία-τέρας, η οποία δεν παράγει μόνο δηλητήρια που σκοτώνουν, αλλά κατοχυρώνει κι όλας το δικαίωμα μέσω των συμβολαίων που υπογράφει με κάθε χώρα, ότι αν δεν εκτελεστούν κάποιοι όροι κατά γράμμα, να προβαίνει σε κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων, ακόμη και τέτοιων που αφορούν την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας με την οποία συμβάλλεται! Και όλα αυτά για ένα εμβόλιο ή για ένα φάρμακο που δεν σώζει, αλλά σκοτώνει! 
 
Γράφει ο Πύρινος Λόγιος
 
Ειλικρινά συμπρατριώτες μου, έρχονται στιγμές που πραγματικά δεν ξέρω με τι ακριβώς έχουμε μπλέξει ή μάλλον, σε τι ακριβώς μας ΕΧΟΥΝ μπλέξει! Μόλις χτές το βράδυ, έλαβα από έναν πολύ καλό συνάδελφο καθηγητή Αστικού Δικαίου του Criminal Justice Law School of S.F. Uni ένα report της ομάδας Υποστήριξης των Δικαιωμάτων του Πολίτη που ονομάζεται “Public Citizen” και που απαρτίζεται από ομάδες δικηγόρων, καθηγητών Ποινικού και Αστικού Δικαίου, καθώς και Πολιτικών επιστημόνων (αναμεσά τους βρίσκεται και ο Robert Kennedy Jr.) με θέμα μια έρευνα που αφορά την Pfizer σχετικά με τα συμβόλαια που συνάπτει με τις χώρες που επιθυμούν να εντάξουν τα φάρμακα και τα εμβόλια που αυτή παράγει. Αυτό ακούγεται μεν απλό, αλλά δεν είναι καθόλου τέτοιο. Διότι δεν έχει να κάνει με απλές συμβάσεις, αλλά με συμβόλαια τόσο τρομακτικά, που είναι απορίας άξιον το πώς οι κυβερνήσεις της Δύσης τα… υπογράφουν ελαφρά τη καρδία! Και το λέω αυτό, διότι όταν ένα συμβόλαιο περιέρχει …ρήτρες που αφορούν ακόμη και κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων από την εταιρία εάν θιχτούν στο παραμικρό τα συμφέροντα της τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δυστοπικά!  
 
Τι σημαίνει με απλά λόγια αυτό;  
 
Ότι η εταιρία έχει το δικαίωμα να προβεί ακόμη και σε κατάσχεση… μέρους της επικράτειας μιας χώρας, αν π.χ. μια κυβέρνηση αποκαλύψει μυστικά που αφορούν τα προιόντα της, όπως για παράδειγμα κάποιες κρυφές παρενέργειες ή κάποια από τα κρυφά συστατικά των φαρμάκων που δεν αναγράφονται στα φυλλάδια των οδηγιών χρήσης!  
 
Μ’ άλλα λόγια, η εταιρία μπορεί να κατασχέσει ακόμη και τον… Παρθενώνα στην Ελλάδα, εάν κάποιο κυβερνητικό στέλεχος αποκαλύψει επίσημα ότι το τάδε σκεύασμα (εμβόλιο ή απλό φάρμακο) περιέχει μέσα ως κρυφό στοιχείο ένα… μικροτσίπ λόγου χάρη ή – όπως έχει διαδοθεί ευρέως στο διαδίκτυο χωρίς να υπάρξουν επίσημα στοιχεία μέχρι τώρα – ότι το εμβόλιο για τον Covid-19 περιέχει οξείδιο του Γραφενίου και το στοιχείο της Λουσιφεράσης! Να λοιπόν η απάντηση του γιατί οι πάντες, επίσημες κυβερνήσεις και ελεγχόμενα από αυτές ΜΜΕ, αντιδρούν με τόσο μένος εναντίον της όποιας πληροφορίας έρχεται στο φώς σχετικά με ό,τι έχει να κάνει με την ασφάλεια ή μη των εμβολίων mRNA που παράγει η συγκεκριμένη εταιρία. Να γιατί τουλάχιστον στην Ελλάδα, σχεδόν “απαγορεύεται” η ώθηση του κοινού στο να καταγράφεται και να δηλώνεται η όποια “περίεργη” παρενέργεια που αφορά τα συγκεκριμένα εμβόλια και οι όποιοι θάνατοι προέρχονται από αυτά. Να γιατί προσπαθούν οι “ειδικοί” τηλε-μαϊντανοί να παρουσιάσουν το μαύρο-άσπρο, καταπατώντας ακόμη και τον ιερό όρκο που έδωσαν κάποτε ως γιατροί. Για να λειτουργούν ΩΣ ΑΣΠΙΔΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ όσον αφορά την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ των προιόντων αυτών από κάθε λογής…αποκαλύψεων!
 
Ανατριχιάσατε; Εγώ έχω ήδη κάνει εμετό!  
 
Το report αυτό υπογράφεται από τον ερευνητή και δικηγόρο Zain Rizvi που ανήκει στην οικογένεια της “Public Citizen” και είναι πραγματικός  
 
ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ πάνω στα κεφάλια των υψηλά ιστάμενων της εταιρίας, συμεριλαμβανομένου και τους γνωστού μας Αλμπέρτ Μπουρλά.  
 
Μια νέα έκθεση της Public Citizen αποκάλυψε την έκταση στην οποία η Pfizer εκφοβίζει τις κυβερνήσεις στις διαπραγµατεύσεις για τα εµβόλια COVID-19, συµπεριλαµβανοµένης της απαγόρευσης στις κυβερνήσεις να συζητούν τις συµφωνίες χωρίς την έγκριση της Pfizer, της διατήρησης µονοµερούς ελέγχου για τη λήψη βασικών αποφάσεων και της εξασφάλισης ακόµη και παραίτησης από την πνευµατική ιδιοκτησία για την ίδια.  
 
«Η Pfizer εκµεταλλεύεται την απελπισία των χωρών«, δήλωσε ο Peter Maybarduk, διευθυντής του “Προγράµµατος Πρόσβασης στα φάρµακα” της Public Citizen. «Οι περισσότεροι από εµάς θυσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της πανδηµίας, µένοντας µακριά για να προστατεύσουν την οικογένεια και τους φίλους τους. Η Pfizer πήρε τον αντίθετο δρόµο, χρησιµοποιώντας τον έλεγχό της στα σπάνια εµβόλια για να κερδίσει ειδικά προνόµια, από ανθρώπους που έχουν ελάχιστες επιλογές«.  
 
Τον Φεβρουάριο του 2021, η Pfizer κατηγορήθηκε για εκφοβισµό των κυβερνήσεων σε µια ιστορία που δηµοσιεύθηκε από το Bureau of Investigative Journalism. Η Public Citizen έχει εντοπίσει αρκετές συµβάσεις της Pfizer, µεταξύ άλλων µε τη Βραζιλία, την Κολοµβία, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Comission) και τις ΗΠΑ, οι οποίες προσφέρουν µια καθαρή εικόνα στο πώς η δεύτερη µεγαλύτερη φαρµακευτική εταιρεία στον κόσµο απέκτησε τη δύναµη στο να στραγγαλίζει την προσφορά, να µετατοπίζει τον όποιον κίνδυνο και να µεγιστοποιεί τα κέρδη της, και όλα αυτά κατά τη διάρκεια της χειρότερης κρίσης δηµόσιας υγείας εδώ και έναν αιώνα.  
 
Η έκθεση περιγράφει πώς η Pfizer χρησιµοποιεί σταθερά έξι τακτικές για να αξιοποιήσει την εξουσία της έναντι των κυβερνήσεων σε όλο τον κόσµο.  
 
Πρώτον, η Pfizer αποσιωπά τις κυβερνήσεις µέσω της χρήσης διατάξεων περί µη δηµοσιοποίησης σε πολλές από τις συµβάσεις της. Η Βραζιλία, για παράδειγµα, απαγορεύεται να προβεί σε «οποιαδήποτε δηµόσια ανακοίνωση σχετικά µε την ύπαρξη… ή τους όρους» της σύµβασης ή να σχολιάσει τη σχέση της µε την Pfizer χωρίς την προηγούµενη γραπτή συγκατάθεση της Pfizer.  
 
Δεύτερον, η Pfizer µπορεί να απαγορεύσει στις κυβερνήσεις να δέχονται πρόσθετες δωρεές του εµβολίου της Pfizer.  
 
Τρίτον, η Pfizer απαλλάσσεται από την ευθύνη για παραβιάσεις της πνευµατικής ιδιοκτησίας, µεταθέτοντας τον οικονοµικό κίνδυνο των ενεργειών της Pfizer στους κυβερνητικούς αγοραστές – παρά την αντίθεση της Pfizer σε παρόµοιες απαλλαγές για τους κατασκευαστές που προτάθηκαν στον Παγκόσµιο Οργανισµό Εµπορίου.  
 
Τέταρτον, δίνει την εξουσία σε µυστικούς ιδιωτικούς διαιτητές, όχι σε δηµόσια δικαστήρια, να αποφασίζουν για ζητήµατα σχετικά µε τις διαφορές συµβάσεων.  
 
Πέµπτον, η Pfizer απαιτεί από ορισµένες χώρες να παραιτηθούν από την κρατική ασυλία, ώστε να µπορεί να κυνηγήσει κρατικά περιουσιακά στοιχεία σε περίπτωση διαφοράς.  
 
Τέλος, η Pfizer δίνει στον εαυτό της την αποκλειστική εξουσία όταν πρόκειται να λάβει βασικές αποφάσεις, συµπεριλαµβανοµένου του τρόπου µε τον οποίο θα δοθεί προτεραιότητα στις παραδόσεις εµβολίων σε περίπτωση έλλειψης προµηθειών.  
 
«Πίσω από κλειστές πόρτες, η Pfizer χρησιµοποιεί τη δύναµή της για να αποσπάσει µια σειρά από παραχωρήσεις που αφορούν τις κυβερνήσεις», δήλωσε ο Zain Rizvi, ερευνητής δικαίου και πολιτικής στο πρόγραµµα πρόσβασης στα φάρµακα της Public Citizen και συγγραφέας της έκθεσης. «Η παγκόσµια κοινότητα δεν µπορεί να επιτρέψει στις φαρµακευτικές εταιρείες να συνεχίσουν να κάνουν κουµάντο”  
 
Η προσπάθεια ελέγχου από την Pfizer επί κυρίαρχων χωρών θέτει θεµελιώδεις προκλήσεις για την παγκόσµια αντιµετώπιση της πανδηµίας. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, και συγκεκριµένα η κυβέρνηση Μπάιντεν, θα πρέπει να χρησιµοποιήσει τη σηµαντική της επιρροή για να καλέσει την Pfizer να επαναδιαπραγµατευτεί τις υπάρχουσες συµβάσεις της και να ακολουθήσει δικαιότερες πρακτικές.  
 
Μεταφράζω από το πρωτότυπο, το εισαγωγικό σημείωμα για την έρευνα αυτή που υπογράφει ο Νομικός και Ανθρωπολόγος, επικεφαλής της “Public Citizen”, Peter Maybarduk, Αμερικανός Ουκρανικής καταγωγής: Στο παραπάνω εισαγωγικό σημείωμα, ο Πήτερ Μέϊμπαρντιούκ μας δίνει μια πρώτη εικόνα του τι ακριβώς περιέχει η έρευνα του Ζαΐν Ρισβί και το πόσο …τρομακτική είναι, όσον αφορά τους απάνθρωπους εκβιασμούς και τον έλεγχο που θέλει να ασκήσει η Pfizer πάνω στα έθνη και τους κυβερνώντες, εκμεταλλευόμενη στο έπακρο μια Υγειονομική Παγκόσμια Κρίση και με ποιές μεθόδους κερδοσκοπεί πάνω στα ανθρώπινα σώματα. Ιδιαίτερα δε, η τελευταία παράγραφος του κειμένου του είναι …όλα τα λεφτά.  
 
Η προσπάθεια ελέγχου από την Pfizer επί κυρίαρχων χωρών, θέτει θεµελιώδεις προκλήσεις για την παγκόσµια αντιµετώπιση της πανδηµίας.  
Πόσο πιο τρομακτικοί να γίνουν;  
 
Επιλεκτικά μέρη από την έρευνα  
 
Στο κεφάλαιο της έρευνας “Pfizer’s Power” και στη σελίδα 6, δίδεται μια αναφορά στις χώρες που έχουν συνάψει συμφωνίες με τη Pfizer, τα κόστη και τις συμπεφωνημένες δόσεις:
 
Τον Φεβρουάριο του 2021, το Bureau of Investigative Journalism (Μη κυβερνητική Δημοσιογραφική Οργάνωση) σε σχετικό του δημοσίευμα, κατηγόρησε ευθέως την Pfizer ότι εκφοβίζει τις κυβερνήσεις των χωρών με τις οποίες συνάπτει συμφωνίες. Ένας κυβερνητικός αξιωματούχος είχε δηλώσει τότε: «Σε πέντε χρόνια από τώρα, όταν λήξουν αυτές οι συμφωνίες εμπιστευτικότητας, θα μάθετε τι πραγματικά συνέβη σε αυτές τις διαπραγματεύσεις”. Η Public Citizen, έχει εντοπίσει αρκετές μη επεξετργασμένες συμβάσεις της Pfizer που περιγράφουν το αποτέλεσμα αυτών των διαπραγματεύσεων. Τα συμβόλαια προσφέρουν μια σπάνια ματιά στη δύναμη που απέκτησε μια φαρμακευτική εταιρεία για να φιμώσει τις κυβερνήσεις, να περιορίσει την προσφορά, να μεταθέσει τον κίνδυνο και να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της στη χειρότερη κρίση δημόσιας υγείας του αιώνα. Περιγράφουμε παρακάτω έξι παραδείγματα από όλο τον κόσμο: 
 
Οι απαιτήσεις της Pfizer έχουν προκαλέσει οργή σε όλο τον κόσμο, επιβραδύνοντας τις συμφωνίες αγοράς και αναβάλλοντας ακόμη και το χρονοδιάγραμμα παράδοσης των εμβολίων. Αν παρόμοιοι όροι συμπεριληφθούν ως προϋπόθεση για τη λήψη δόσεων, μπορεί να απειλήσουν τη δέσμευση του Προέδρου Μπάιντεν να δωρίσει 1 δισεκατομμύριο δόσεις εμβολίων.  
 
Οι χώρες υψηλού εισοδήματος επέτρεψαν στη Pfizer να αποκτήσει τρομερή δύναμη μέσω ενός ευνοϊκού συστήματος διεθνούς προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας. Οι χώρες υψηλού εισοδήματος έχουν την υποχρέωση να περιορίσουν αυτή τη μονοπωλιακή δύναμη. Η κυβέρνηση Μπάιντεν, για παράδειγμα, μπορεί να καλέσει την Pfizer να επαναδιαπραγματευτεί τις υφιστάμενες δεσμεύσεις και να ακολουθήσει μια πιο δίκαιη προσέγγιση στο μέλλον. Η κυβέρνηση μπορεί να διορθώσει περαιτέρω την ανισορροπία ισχύος με την κοινή χρήση της συνταγής του εμβολίου, στο πλαίσιο του νόμου για την αμυντική παραγωγή, ώστε να επιτραπεί σε πολλούς παραγωγούς να επεκτείνουν τις προμήθειες εμβολίων. Μπορεί επίσης να εργαστεί για την ταχεία εξασφάλιση μιας ευρείας απαλλαγής από τους κανόνες περί πνευματικής ιδιοκτησίας (απαλλαγή από το TRIPS) στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου. Μια απάντηση σε καιρό πολέμου κατά του ιού δεν απαιτεί τίποτα λιγότερο.  
 
Τον Ιανουάριο, η κυβέρνηση της Βραζιλίας κατήγγειλε ότι η Pfizer επέμενε σε συμβατικούς όρους κατά τις διαπραγματεύσεις που ήταν «καταχρηστικοί και άδικοι «. Η κυβέρνηση επισήμανε πέντε όρους που θεωρούσε προβληματικούς, από την παραίτηση από την ασυλία του δημοσίου για τα δημόσια περιουσιακά στοιχεία έως την έλλειψη κυρώσεων για την Pfizer σε περίπτωση καθυστέρησης των παραδόσεων. Το Γραφείο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας δημοσίευσε σύντομα ένα καυστικό άρθρο σχετικά με τις διαπραγματεύσεις της Pfizer για τα εμβόλια.  
 
Λιγότερο από δύο μήνες αργότερα, η κυβέρνηση της Βραζιλίας αποδέχθηκε μια σύμβαση με την Pfizer που περιέχει τους περισσότερους από τους ίδιους όρους που η κυβέρνηση κάποτε έκρινε καταχρηστικούς! Η Βραζιλία παραιτήθηκε από την ασυλία του κράτους- δεν επέβαλε κυρώσεις στην Pfizer για καθυστερημένες παραδόσεις- συμφώνησε να επιλύει τις διαφορές με μυστική ιδιωτική διαιτησία σύμφωνα με τους νόμους της Νέας Υόρκης- και αποζημίωσε ευρέως την Pfizer για αστικές αξιώσεις! Η σύµβαση περιέχει επίσης έναν πρόσθετο όρο που δεν περιλαµβάνεται σε άλλες συµφωνίες της Λατινικής Αµερικής που εξετάστηκαν από την Public Citizen: Η κυβέρνηση της Βραζιλίας απαγορεύεται να προβεί σε «οποιαδήποτε δημόσια ανακοίνωση σχετικά με την ύπαρξη, το αντικείμενο ή τους όρους της συμφωνίας» ή να σχολιάσει τη σχέση της με την Pfizer χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση της εταιρείας. Η Pfizer απέκτησε τη δύναμη να φιμώσει τη Βραζιλία.  
 
ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ ΥΠΕΚΥΨΕ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ;  
 
Η Βραζιλία δεν είναι η μόνη. Παρόμοια διάταξη περί μη δημοσιοποίησης περιλαμβάνεται στη σύμβαση της Pfizer με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ωστόσο, η υποχρέωση ισχύει και για τα δύο μέρη.  
 
Για παράδειγμα, ούτε η Pfizer ούτε η κυβέρνηση των ΗΠΑ μπορούν να προβούν σε «οποιαδήποτε δημόσια ανακοίνωση σχετικά με την ύπαρξη, το αντικείμενο ή τους όρους της παρούσας συμφωνίας, τις συναλλαγές που προβλέπονται από αυτήν ή τη σχέση μεταξύ της Pfizer και της κυβέρνησης βάσει αυτής, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του άλλου». Η σύμβαση περιέχει ορισμένες εξαιρέσεις για τις γνωστοποιήσεις που απαιτούνται από το νόμο. Από το δημόσιο αρχείο δεν προκύπτει σαφώς αν η Pfizer έχει επιλέξει να απαγορεύσει στις ΗΠΑ να προβούν σε δηλώσεις μέχρι στιγμής. Η Ε.Ε. δεν μπορεί να συμπεριλάβει σε οποιαδήποτε ανακοίνωση ή γνωστοποίηση την τιμή ανά δόση, τους όγκους του 4ου τριμήνου του 2020 ή πληροφορίες που θα ήταν σημαντικές για την Pfizer χωρίς τη συγκατάθεση της Pfizer.  
 
Επίσης, αναφέρεται ρητώς και κατηγορηματικώς μέσω της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων της Pfizer, ότι εάν κάποια χώρα μέσω των επισήμων εκπροσώπων της, δυσφιμήσει καθ’ οιονδήποτε τρόπο ένα από τα προιόντα της Pfizer ή αναφέρει πληροφορίες απόρρητες που αφορούν το προϊόν χωρίς προηγουμένως να έρθει σε επαφή με την εταιρία και τους συμβούλους της ή να λάβει σχετική άδεια επί των αναφορών αυτών, υποχρεούται η χώρα να προβεί σε άμεση αποζημίωση καθώς και υποχρεούται να υπερασπιστεί και να κρατήσει αβλαβή την Pfizer έναντι όλων των αγωγών, αξιώσεων, ενεργειών, απαιτήσεων, ζημιών, εξόδων και δαπανών που σχετίζονται με την πνευματική ιδιοκτησία των εμβολίων και των συστατικών του προΐόντος!  
 
Πολλά περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε σε αυτή την δεκαεξασέλιδη έκθεση – ΣΟΚ που παρουσιάζει η Public Citizen και που παρατίθεται στο τέλος του κειμένου.  
 
Συμπεράσματα  
 
Από αυτά τα …λίγα που εξέθεσα ενώπιον σας, μπορώ να καταλήξω άφοβα στα εξής συμπεράσματα  
 
1. Η Pfizer για να αποκτήσει αυτού του είδους τις εξουσίες, κάποιοι… άλλοι έχουν βάλει το χεράκι τους. Κάποιοι πολύ υψηλά ιστάμενοι, που ίσως κανείς – μέχρι σήμερα – δεν δύναται (προς το παρόν τουλάχιστον) να αποκαλύψει.  
 
2. Ο ρόλος της Pfizer και το παιχνίδι αυτό του τρόμου και του εκβιασμού που παίζει, είναι τόσο βρώμικος, όσο και τα προΐόντα που παράγει με τις τρομακτικές παρενέργειες που τα συνοδεύουν.  
 
3. Εαν λάβουμε δε υπόψη και τις κατηγορίες περί χρηματισμού που επισυνάπτονται στο κατηγορητήριο εναντίον της πρώην κυβερνήτη της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλλίας της Αυστραλίας Γκλάντυς Μπερετζίκλιαν, τότε η τρύπα του λαγού έχει μεγάλο βάθος.  
 
4. Τώρα μπορούμε να αποκτήσουμε και μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το γιατί τα ΜΜΕ τόσο της Ελλάδας, όσο και γενικότερα της Δύσης, δεν δέχονται επ’ ουδενί να φιλοξενήσουν απόψεις που αμφισβητούν τόσο την αποτελεσματικότητα, όσο και την επικινδυνότητα των σκευασμάτων αυτών, όσο και την εμμονή των παχυλώς αμοιβόμενων από τις κυβερνήσεις “ειδικών” για την προπαγάνδα που σπέρνουν όσον αφορά τον εμβολιασμό και την ασφάλεια του.  
 
Αυτή η εταιρία-τέρας, πρέπει οπωσδήποτε να λογοδοτήσει κάποτε μπροστά σε κάποιο διεθνές δικαστήριο. Πρέπει οπωσδήποτε να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη με κορυφή των κατηγοριών αυτή της πρόκλησης Γενοκτονίας και τέλεσης εγκλημάτων εναντίον της Ανθρωπότητας.  
 
Οι άνθρωποι οι οποίοι δολοφονήθηκαν ή πρόκειται να υποστούν βαρύτατες συνέπειες στην υγεία τους μελλοντικά, πρέπει να αποζημιωθούν. Αυτό το βαρύτατο έγκλημα εναντίον της Ανθρωπότητας, δεν πρόκειται να μείνει ατιμώρητο. Αυτοί οι διεθνείς εγκληματίες, έχουν κατα πολύ ξεπεράσει αυτούς τους ίδιους τους Ναζί, τόσο στις μεθόδους, όσο και στην εκτέλεση των σχεδίων τους. Κι αυτά μπορούν να γίνουν ΜΟΝΟ όταν η Ανθρωπότητα βιώσει ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΡΡΑΞΗ. Και όπως δείχνουν τα πράγματα, εάν κάποιος λάβει υπ όψη του τις κρίσεις που βιώνουμε και που αφορούν τον επισιτισμό, την ενέργεια και τις μεταφορές, ο Πόλεμος αυτός δεν θα αργήσει να ξεσπάσει. Και αλίμονο σ’ αυτούς που θα βρεθούν απροετοίμαστοι.  
 
Το απόστημα, βρίσκεται σε απόσταση μισού χιλιοστού από το να σπάσει. Η βρώμα που θα απλωθεί στην ατμόσφαιρα θα είναι αποπνυκτική…  
 
Πύρινος Λόγιος 
sergioschrys@outlook.com  
 
ΠΗΓΕΣ ΑΡΘΡΟΥ  
 
Public Citizen, USA Madlen Davies, Rosa Furneaux , Iván Ruiz, Jill Langlois, ‘Held to Ransom’: Pfizer Demands Governments Gamble with State Assets to Secure Vaccine Deal, Bureau of Investigative Journalism (Feb 23 2021), https://tinyurl.com/ t2z39a63.
https://www.abc.net.au/news/2021-10-20/pfizer-covid-19-vaccine-contracts/ 100553958
Albania-Pfizer Contract Draft, (“Albania Draft Contract”), (Jan. 6 2021) https://www.documentcloud.org/documents/20616251-albanian-pfizercovid-19-vaccine-contract. The final provisions of the agreement may have differed from this draft. However, given similarities between this draft and the other reviewed agreements, we believe the modifications, if any, were likely not substantial. The contract was first leaked on Twitter, and then shared widely in the press.
Brazil-Pfizer Contract (“Brazil Contract”), (March 15 2021) https:// tinyurl.com/t2z39a63. content/uploads/2021/08/Brazil-Pfizer.pdf. The contract was leaked online and later covered by The Guardian in August. See e.g., https://tinyurl.com/yupsz2j4.
Colombia-Pfizer Contract (“Colombia Contract”), (Feb. 2 2021), https:// http://www.nodal.am/wp- content/uploads/2021/08/DOCUMENTO.pdf content/ uploads/2021/08/DOCUMENTO.pdf. The contract was leaked in the Colombian Media in August. https://tinyurl.com/4vswvrz4. It is currently referenced in the UNICEF Vaccine Market Dashboard.
Chile-Pfizer Contract (“Chile Contract”) (Dec. 1 2021), https:// http://www.chiletransparente.cl/wp- content/uploads/2021/07/Acuerdo-defabricacion-y-suministro-PFIZER.pdf. A Chilean transparency initiative published a redacted version of the contract.
Dominican Republic-Pfizer Contract (“D.R. Contract”) (Oct. 29 2020), https:// http://www.keionline.org/35485. Knowledge Ecology International obtained the contract through a freedom of information law request.
The text was subject to the approval of the Dominican Republican National Congress, which reportedly approved the text with no objections. Pfizer and AstraZeneca, The Game of Contracts with Small Print, Dominican Today, https://tinyurl.com/yhasn7um.
European Commission-Pfizer Contract (“E.C. Contract”) (Nov. 20 2020), https://tinyurl.com/3bph89wy. The Italian public broadcaster RAI published the EC Contract in April.
Peru-Pfizer Contract (“Peru Contract”) (Sept. 17 2020), https://tinyurl.com/ y2ap74xz. The Bureau of Investigative Journalism published the contract. United States-Pfizer Contract (“U.S. Contract”) (July 21 2020), https:// tinyurl.com/4k5j7d5u. The contract is available on the U.S. Department of Health and Human Services website.
United Kingdom-Pfizer Contract (“U.K Contract”) (Oct. 10 2020), https:// tinyurl.com/45vt6vd5. This likely is the definitive agreement that follows on from initial agreement announced in July. The contract is available on the U.K government website.
Madlen Davies, Rosa Furneaux, Pfizer backs down over “unreasonable terms” in South Africa vaccine deal (April 19 2021). https://tinyurl.com/tnys9u2c. (“He described how Pfizer’s late demand caused delays in the discussions, which in turn put back the anticipated vaccine delivery dates.”). See also the impasse in Philippines. Philippines receives side letter from Pfizer; WHO sees resolution of ‘impasse’ soon (Feb 23. 2021), https://tinyurl.com/ 3fs8z3cb(“Thedeliveryof117,000Pfizer-BioNTechdoses,initiallyexpectedin midFebruary, was delayed by concerns on indemnification.”).
White House, FACT SHEET: President Biden Announces Historic Vaccine Donation: Half a Billion Pfizer Vaccines to the World’s Lowest-Income Nations (June 10 2021), https://tinyurl.com/he8bm9tk
Peter Drahos and John Braithwaite, Information Feudalism: Who Owns the Knowledge Economy? (2007) (tracing the role of Pfizer in advocating for a system of international patent protection).
Brazil Contract, Article 12.3 (Publicity), pg. 32 (“Purchaser shall not make, or permit any person to make, any public announcement concerning the existence, subject matter or terms of this Agreement, the wider transactions contemplated by it, or the relationship between the Parties (except as required by Law, and subject to the protections set forth in Section 10.1), without the prior written consent of Pfizer (such consent not to be unreasonably withheld or delayed)”.
E.C. Contract, footnote 11, Article II.10 (Announcements and Publicity), pg. 36.
U.S. Contract, footnote 14, Article 11.11 (Announcements), pg. 25.
E.C. Contract, footnote 11, Article II.10 (Announcements and Publicity), pg. 36.
For example, Colombia is also required to distribute the vaccine only in its territory. Colombia Contract, footnote 7, Article 4.6 (Diversion Issues), pg. 23 (“All Product delivered to Purchaser shall be: (a) stored securely by Purchaser; and (b) distributed by Purchaser only in Colombia in a secure manner appropriate to the transportation route and destination, in each case (a) and (b) to guard against and deter theft, diversion, tampering, substitution (with, for example, counterfeits) resale or export out of Colombia, and to protect and preserve the integrity and efficacy of the Product.”).  
31 Brazil Contract, footnote 6, Article 2.1 (f) (Agreement to Supply), pg. 31 (“Purchaser, including any related Person or any agents of Purchaser, covenants to exclusively obtain all of its supply of any Vaccine of Pfizer, BioNTech or their respective Affiliates intended for the prevention of the human disease COVID-19 (including the Product) either (i) directly from Pfizer or from Pfizer through the COVAX Facility, or (ii) from a Third Party, whether by donation, resale or otherwise, only if Purchaser has obtained Pfizer’s prior written consent. Any breach of this Section 2.1(f) shall be deemed an uncurable material breach of this Agreement, and Pfizer may immediately terminate this Agreement pursuant to Section 6.2. For clarity, nothing in this Section 2.1(f) shall prevent Purchaser from purchasing competing vaccine products of any Third Party.”).  
 
Όλες οι υπόλοιπες πηγές, αναγράφονται στο .pdf file “Pfizer’s Power” https://mkus3lurbh3lbztg254fzode-wpengine.netdna-ssl.com/wp-content/ uploads/Pfizer-power-Oct-19-final-1.pdf 
 



Share

2 σχόλια:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

..............Αυτή η εταιρία-τέρας, πρέπει οπωσδήποτε να λογοδοτήσει κάποτε μπροστά σε κάποιο διεθνές δικαστήριο. Πρέπει οπωσδήποτε να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη με κορυφή των κατηγοριών αυτή της πρόκλησης Γενοκτονίας και τέλεσης εγκλημάτων εναντίον της Ανθρωπότητας. .........

ΠΡΕΠΕΙ !!! ΠΩΣ ;;; ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ;; ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ;;; ΜΕ ΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ;;;
ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΑΛΩΣΕΙ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟΥΣ ΠΥΛΩΝΕΣ ΕΞΟΥΣΙΩΝ.

DimitrisT είπε...

Η Pfizer είναι ο ίδιος ο αντίχριστος

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.