27 Οκτωβρίου 2021

ΕΚΤΑΚΤΟ - ΔΕΟΣ έγινε η πρώτη Λιτάνευση της Θαυματουργής Εικόνας της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ στους δρόμους της πρωτεύουσας

Μεγάλη Ευλογία για την πόλη των Αθηνών, μεγάλη προστασία και σκέπη, στους δρόμους του Βύρωνα έγινε μετά με τον μεθεόρτιο εσπερινό του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ στον ομώνυμο ναό η λιτάνευση για πρώτη φορά της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ που δακρυορροεί και μυροβλύζει εδώ και 13 συνεχόμενους μήνες αδιάλειπτα, έγινε η περιφορά ΤΗΣ με απλότητα, κατάνυξη (δίχως αγήματα και τιμές όπως κανονικά της έπρεπε) ταπεινά, ενώ έμπροσθεν της προπορευόταν η εικόνα του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.
 
ΔΕΟΣ και συγκίνηση διακατείχε όλο το ΧΡΙΣΤΕΠΩΝΥΜΟ ΠΛΗΡΩΜΑ που ακολουθούσε με σεμνότητα και ιεροπρέπεια καθότι γνώριζε τι λιτάνευε εκείνη την στιγμή.
 
Τα λόγια είναι φτωχά ετούτες τις στιγμές αλλά θα προσπαθήσουμε με συνεχόμενες αναρτήσεις να αναφέρουμε τα παράδοξα ΘΑΥΜΑΣΤΑ που έγιναν πριν την ΛΙΤΑΝΕΙΑ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ και άφησαν ΛΑΟ και ΚΛΗΡΟ άφωνους. 
 
Ευχαριστούμε τους πατέρες που μας έδωσαν την δυνατότητα για λίγο να ανασηκώσουμε στους αμαρτωλούς ώμους μας την Εικόνα της Μεγαλόχαρης της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ  
 
ΜΕΤΑΝΟΙΑ αδελφοί  
 
 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
 
ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ - την ώρα που έβγαζαν την Εικόνα της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ από το Κουβούκλιο για να την Λιτανεύσουν χείμαρροι μυρωμένων δακρύων σκέπασαν το ΠΑΝΑΣΠΙΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ  
 
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΥΡΩΜΕΝΑ ΧΑΡΙΤΟΒΡΥΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΗ ΛΕΠΤΑ ΓΈΜΙΖΑΝ ΤΑ ΒΑΜΒΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΩΘΕΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΥΒΟΥΚΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ (βλ.εικόνα κάτωθεν) 
 
Κατά την περιφορά της ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ που δακρυρροεί και μυροβλύζει επί 13 μήνες αδιάλειπτα ο προιστάμμενος του Ιερού Ναού πατήρ Χριστόδουλος μας είπε την εξής μαρτυρία:  
"την ώρα που μετέφερα την ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ από το ένα το κουβούκλιο στο άλλο για να λιτανευθεί τα χέρια μου έσταζαν μύρο, δες και εσύ"  
-σκύβω του παίρνω ευχή και ήταν υγρά- μούσκεμα και ευωδίαζαν  
 
Πράγματι εκείνη της στιγμή όλο το εκκλησίασμα είδε το ΠΑΝΑΓΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ της Κυρίας Θεοτόκου να γεμίζει με δάκρυα πρωτοφανούς μυροβλησίας και ξαφνικά όλοι μας αισθανθήκαμε μέσα στο Ιερό Ναό να σκάζει μια " βόμβα ΜΥΡΟΥ" - δεν μπορώ αδελφοί να το περιγράψω διαφορετικά. 
 
(πατήστε την μεγέθυνση της εικόνος του βίντεο και θα συγκλονιστείτε και θα κλάψετε γιατί η ΕΠΟΥΡΑΝΙΑ ΜΑΝΑ μας κλαίει για εμάς)  
 
ΜΕΤΑΝΟΙΑ αδελφοί  
 
 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
 
Ένας Ναός που μυροβλύζει καθόλα - δεν μυροβλύζει μόνο η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ αλλά και ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
 
ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΕΝ ΤΟΙΣ ΑΓΙΟΙΣ ΑΥΤΟΥ  
 
Σήμερα μετά τον μεθεόρτιο εσπερινό του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και μετά την πρώτη λιτάνευση της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ που δακρυρροεί και μυροβλύζει επί 13 μήνες συνεχόμενα μαζί με την εικόνα του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ του Μυροβλήτη στους δρόμους του Βύρωνα πέριξ του ομώνυμου ιερού ναού και πριν τα εγκώμια που θα ψαλλόταν για τον ΑΓΙΟ, ο ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως του Βύρωνα , Καισαριανής και Υμηττού κ. Καλλίνικος είπε προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα κατά τον λόγον του, ότι το ιερό λείψανο του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ που βρίσκεται τεθησαυρισμένο στο Ιερό Ναό ΜΥΡΟΒΛΥΣΕ πριν χρόνους και το μύρο ξεχείλιζε. 
 
ΜΕΤΑ ΤΑΥΤΑ τι να πούμε αδελφοί ότι  
"η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ είναι ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΜΥΡΟΒΛΗΣΙΑ και ότι θα πρέπει η ΕΛΛΑΔΑ να γίνει ΠΙΣΤΗ άχρι θανάτου ομολογώντας ΧΡΙΣΤΟ για να λευτερωθεί από την φρίκη των πονηρών πνευμάτων που την κατέκλυσαν"
 
ΜΕΤΑΝΟΙΑ αδελφοί  
 
 
Δρ. Κωνσταντίνος ΒαρδάκαςShare

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

OXI ΜΟΝΟ ΔΕΟΣ, ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΦΟΒΟ ΔΙΑΣΠΕΙΡΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΥΣ ΑΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ ΟΛΕΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ. Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ ....

Θεομήτωρ, Θεοκυήτωρ, Δέσποινα Μαρία, Θεοτόκε, δροσοσταλιά Θεού η Αγία, Άρωμα παρθενίας της Θείας Δημιουργίας.

Ευλογία Αρετής, Φως της Αληθείας. Αμβροσία Ουράνια, Χρυσαφένια, αστέρων ποίημα, Έαρ παντοδυναμίας, Αγάπης κυρίαρχον κύημα, η γλυκιά φωνή, Μεσιτεία η Αγαθή, φρόνημα ευσεβείας, Χορηγία εύλαλη αληθινή, βοήθησον τον/την δούλον/ην σου....

Ο ποθητός λιμήν, κάθε πόνου η γαλήνη, αρρώστων η πνοή, παρηγοριάς γλυκιά σαγήνη, μυστική Ουράνια ευτυχία, ψυχών αθανασία, Χάρις Αγία του Θεού, Παραδείσου μαρτυρία, Ασύλληπτος Θεουργία, Ειρήνης και Αγάπης η λατρεία, Υπεράγαθη, του Κόσμου Κάλλος, Μητέρα Παναγία.

ΕΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΜΕΘ ΗΜΩΝ, ΟΥΔΕΙΣ ΚΑΘ ΗΜΩΝ. Καποδίστριας
Φτάνει να το πιστεύουμε.... ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ....

Πάντα δυνατά τω πιστεύοντι. Κατά Μάρκο.(θ’ 23)

Αμήν γαρ λέγω υμίν, εάν έχητε πίστιν ως κόκκον σινάπεως, ερείτε τω όρει τούτω, μετάβα ένθεν εκεί, και μεταβήσεται· και ουδέν αδυνατήσει υμίν.
Κατά Ματθαίον (ιζ’ 20)
ΑΑ

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.