29 Οκτωβρίου 2021

ΑΣΕΒΕΙΕΣ

Του Κώστα Δημ Χρονόπουλου 
(Αρθρογράφου –Σχολιογράφου)
 
Α) Στην Κηδεία ενός σημαντικού Έλληνα, του Μίκυ Θεοδωράκη, κάποιοι προσήλθαν όχι για να τον τιμήσουν, όπως θα έπρεπε, αλλά για να γιουχάρουν πολιτικούς τους αντιπάλους!...  
Επονείδιστη ασέβεια προς τον νεκρό!.  
 
Β) Καταλήψεις, επιθέσεις, εισβολές, τραμπουκισμοί, αυθαιρεσίες:  
Προξενεί αλγεινή εντύπωση η εδώ και δεκαετίες συνεχιζόμενη έλλειψη σεβασμού προς ο,τιδήποτε. Τα ΑΕΙ, αποτελούν (παραδοσιακά πλέον) κοπρώνες όπου ανακουφίζονται δημοσίως πάσης φύσεως τύποι, μικροπωλητές, διακινητές ουσιών, κατασκευαστές εμπρηστικών μηχανισμών και βιαστές. Τα ΜΜΕ … ενημερώνουν απλώς. Μερικά υποδαυλίζουν /εξαγριώνουν. Οι περιδεείς καθηγητές, βουβοί, άφωνοι, αμέτοχοι, ανήμποροι, ωσεί παρόντες. Τα κόμματα … αλληλοκατηγορούνται…  
 
Βέβαια δεν ευθύνεται μόνον η εκχυλίζουσα βλακεία και αγνόηση της έννοιας της λειτουργίας των κοινωνιών /Κράτους, από τους αρμόδιους, αλλά και η «πλέρια», άκρατη – σε βαθμό ακράτειας … «Δημοκρατία» μας, που απεχθάνεται τους … «Μπάτσους». Εκείνους που όταν σφίξουν τα γάλατα επιζητεί εναγωνίως και κραυγάζει: «Μα που είναι, τι κάνει η Αστυνομία. Γιατί δεν μας προστατεύει;».  
 
Ευτυχώς πετύχαμε να έχουμε … Άσυλο, με πολυπληθείς ασυλίτες, περαστικούς αλήτες και εκκολαπτόμενους τρομοκράτες. Πολλές οι καταστροφές. Οικονομική αιμορραγία, άνευ λόγου. Ιλαροτραγικό πως άλλος γλεντάει (οι μπαχαλάκηδες) και άλλος (εμείς οι φορολογούμενοι πολίτες) πληρώνει τον λογαριασμό (!). Ποτέ δεν πλήρωσαν εκείνοι –ή οι γονείς τους, αν είναι ανήλικοι -. Γιατί άλλωστε; Δημοκρατία δεν έχουμε; Ασφαλώς. Άρα και μπάχαλο. Έκτακτα!. Το κακό έχει επεκταθεί προς την μέση και δημοτική σχολική βαθμίδα.  
 
Ψυχανεμίζομαι πως είναι ζήτημα χρόνου να μολύνει και τα νηπιαγωγεία (τα βρέφη ετοιμάζονται και αδημονούν). Δεν γνωρίζω ειλικρινά πως αισθάνονται κάποιοι που μας άφησαν –εδώ και χρόνια- χρόνους. Εκείνοι που πρωτοεπέτρεψαν (πρωτοδίδαξαν και πρωτοεπέβαλαν, ορθότερα) τις παντοειδείς, ποικιλώνυμες έκκνομες, αυθαίρετες, αντιδημοκρατικές και ανήκουστες καταλήψεις: Σχολείων, Πανεπιστημίων, Δημοσίων Κτιρίων, Υπουργείων, οδοστρωμάτων, εθνικών οδών κ.ο.κ (Σ.Σ Για προφανείς πολιτικάντικους λόγους). Χαίρονται άραγε; Ή απολαμβάνουν την αγαλματοποίησή τους, τις ονοματοδοσίες τους σε πλατείες και δρόμους;  
 
Δυστυχώς το πράγμα δεν μαζεύεται πλέον. Ούτε και πρόκειται.  
 
Ο βασικός, μολυσματικός παράγων, η γάγγραινα της, η αισχρή, ανέντιμη, αντικοινωνική κομματικοποίηση.  
 
Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα ευνοεί τον ακατανόητο διαχωρισμό της παρανομίας σε «δικούς» μας και «απέναντι» εχθρούς μας (!). Αν οι έκνομες πράξεις προέρχονται από Ακροδεξιούς είναι φασιστικές καταδικαστέες (από τους Αριστερο ….ο,τιδήποτε). Αν διαπράττονται από Ακροαριστερούς είναι κοκκινοφασιστικής /ΣταλινοΜαρξιστικής προέλευσης (από τους Δεξιο … ο,τιδήποτε). Προδήλως η κοινή λογική δεν άντεξε και αποδήμησε. Δεν την σηκώνει το ΝεοΕλληνικό κλίμα. Δεν συμβιβάζεται πλέον με την απλή ιδέα πως ένας φόνος /δολοφονία δεν είναι αυτό που φαίνεται. Το πτώμα είναι ή δεν είναι πτώμα, επειδή εξαρτάται από το είδος του όπλου που χρησιμοποιήθηκε: με καλάσνικωφ, ή 45άρι;  
 
Ίδιο πτώμα, αλλά το είδος του φονικού οργάνου διέφερε. Θέλει πολύ να εκτιμήσετε συμπολίτες μου την (σημαντική;) ειδοποιό διαφορά;  
 
ΥΓ Οφείλουμε να συνέλθουμε έγκαιρα. Άνευ σημασίας ουσιαστικά, τα παραπάνω (παρανομίες, εμμονές, νοσηρές νοοτροπίες /ιδεοληψίες, φθόνος, διχασμός). Εκείνο που πρέπει να διατηρήσουμε –ως κόρη οφθαλμού – είναι η «κομματικοποιημένη Δημοκρατία» μας (τρομάρα μας !!!).Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.