30 Οκτωβρίου 2021

ΠΟΤΕ ξαναέγινε αυτό αδελφοί; την ώρα που οι κληρικοί σήκωναν την εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ για να την Λιτανεύσουν, ΑΥΤΗ έκλαιγε με αναφιλητά και μυρόβλυζε.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
 
Δεκάδες μάτια πιστών το είδαν και το αποθανάτισαν την ώρα που οι κληρικοί ετοίμαζαν την Εφέστειο Εικόνα της Παναγίας της Παρηγορήτριας στον Ιερό Ναό του ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ στον Βύρωνα για να την λιτανεύσουν μετά τον μεθεόρτιο εσπερινό της 26ης Οκτωβρίου του 2021.
 
Παγώσαμε όλοι μας και μείναμε άφωνοι, όταν τα βαμβάκια που τοποθετήθηκαν στο κουβούκλιο που τοποθετήθηκε η Εικόνα για να λιτανευθεί γέμισαν μέσα σε λίγα λεπτά με μυρωμένα χαριτόβρυτα δάκρυα. (βλ. φώτο)  
 
Σαν να μας έλεγε η ΠΑΝΑΓΙΑ μας  
-" θέλω να βγω έξω και να με λιτανεύσετε στους δρόμου, για να σκορπίσω την ΧΑΡΗ μου, για να σας βοηθήσω"  
-" το φάρμακο για τις θλίψεις και τις ανίατες αρρώστιες σας το έχω εγώ και το σκορπάω πλουσιοπάροχα στους πιστεύοντες"  
- " αυτό το φάρμακο όχι μόνο δεν έχει παρενέργειες, αλλά έχει ΖΩΗ και αιωνιότητα"  
 
ΚΑΙ η ΠΑΝΑΓΙΑ βγήκε για πρώτη φορά μετά τα εκκωφαντικά lockdown των εκκλησιών στους δρόμους και τις πλατείες δείχνοντας ΘΕΟΣΗΜΕΙΑ και με την έξοδο ΤΗΣ αυτή. 
 
Όμως η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ επί 13 συνεχόμενους μήνες δακρυρροεί, μυροβλύζει και προειδοποιεί. 
 
Αυτά δεν ήταν κλάματα κατά την διάρκεια της λιτανείας, αλλά αναφιλητά, όπως έλεγαν οι πιστοί που ήταν αυτόπτες των ΘΑΥΜΑΣΙΩΝ της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ. 
 
ΚΑΙ η ΠΑΝΑΓΙΑ η ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ λιτανεύθηκε στους δρόμους και τις πλατείες δίχως τιμητικά αγήματα και μπάντες, αλλά με τις ψαλμωδίες των κληρικών και των παιδιών της που τόσο καιρό την προσκυνούν ή την μεγαλύνουν από τα πέρατα της οικουμένης. 
 
Και από όπου περνούσε η ΠΑΝΑΓΙΑ διασκόρπιζε την ΟΥΡΑΝΙΑ ΕΥΩΔΙΑ της Μυροβλησίας της Εικόνας δείχνοντας σε όλους εμάς που καταντήσαμε ανεπίδεκτοι πνευματικής και θεολογικής μαθήσεως ότι η ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ και ΣΩΣΤΙΚΗ ΧΑΡΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ψηλαφάται με την Πίστη. 
 
Όταν εισήλθαμε μέσα στον Ιερό Ναό κλήρος και λαός ενώπιον ΤΗΣ είχαμε τόσο αλλοιωθεί σαν να περάσαμε δίχως εξετάσεις στον πραγματικό χωροχρόνο της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ που πολέμησε και ομολόγησε από τα χρόνια της Εικονομαχίας μέχρι τις ημέρες μας για την ΤΙΜΗ που πρέπει να αποδίδουμε στις ΕΙΚΟΝΕΣ μας, προσκυνώντας και φιλώντας τες. 
Και ρωτάμε τους μεταπατερικούς ή άλλους θεολογούντες ... 
 
- όταν η εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ κλαίει και μυροβλύζει θαυμαστώς και εκτάκτως δεν θα την προσκυνήσουμε γιατί κατά αυτούς δεν έχει ανοσία; ΜΗ ΓΕΝΟΙΤΟ  
- όταν η εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ κλαίει και μυροβλύζει θαυμαστώς και εκτάκτως δεν μας δείχνει το ΘΑΥΜΑ της που ξεπερνάει τις διχαστικές δηλώσεις κάποιων ταγών που έχουν δαιμονικό ζόρι να πληγώσουν το σώμα της ΜΙΑΣ ΑΓΙΑΣ και ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ενώ η ΠΑΝΑΓΙΑ μας θέλει ενωμένους για να μας σώσει; 
 
Εκείνες τις στιγμές που όλοι οι πιστοί παρακολουθούσαν αυτά τα ΘΑΥΜΑΣΙΑ συγκινημένοι οι κληρικοί απευθυνόταν στο χριστεπώνυμο πλήρωμα έκθαμβοι, λέγοντας το 
"σήμερα αδελφοί είμαστε ευλογημένοι που ζήσαμε αυτά από την ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ". 
 
ΜΑΚΑΡΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΌΙ ΤΑΓΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΦΩΤΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΛΟΓΗΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΕΊΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΎΣΚΟΛΑ. 
 
ΜΕΤΑΝΟΙΑ αδελφοί  
 
 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

(Ἀπὸ Ὠδὴ β') Ἦχος πλ.α΄
Ἁγνὴ Παρθένε Δέσποινα, Ἄχραντε Θεοτόκε, Χαῖρε Νύμφη Ἀνύμφευτε.
Παρθένε Μήτηρ Ἄνασσα, Πανένδροσέ τε πόκε, Χαῖρε Νύμφη Ἀνύμφευτε.

Ὑψηλοτέρα οὐρανῶν, ἀκτίνων λαμπροτέρα, Χαῖρε Νύμφη Ἀνύμφευτε.
Χαρὰ Παρθενικῶν Χορῶν, Ἀγγέλων ὑπερτέρα, Χαῖρε Νύμφη Ἀνύμφευτε.

Ἐκλαμπροτέρα οὐρανῶν, φωτὸς καθαρωτέρα, Χαῖρε Νύμφη Ἀνύμφευτε.
Τῶν οὐρανίων στρατιῶν, πασῶν ἁγιωτέρα, Χαῖρε Νύμφη Ἀνύμφευτε.

(Ἀπὸ Ὠδὴ ε')
Μαρία Ἀειπάρθενε, Κόσμου παντὸς Κυρία, Χαῖρε Νύμφη Ἀνύμφευτε.
Ἄχραντε Νύμφη πάναγνε, Δέσποινα Παναγία, Χαῖρε Νύμφη Ἀνύμφευτε.

Μαρία Νύμφη Ἄνασσα, χαρᾶς ἡμῶν αἰτία, Χαῖρε Νύμφη Ἀνύμφευτε.
Κόρη σεμνὴ Βασίλισσα, Μήτηρ ὑπεραγία, Χαῖρε Νύμφη Ἀνύμφευτε.

Τιμιωτέρα Χερουβείμ, ὑπερενδοξοτέρα, Χαῖρε Νύμφη Ἀνύμφευτε.
Τῶν ἀσωμάτων Σεραφείμ, τῶν Θρόνων ὑπερτέρα, Χαῖρε Νύμφη Ἀνύμφευτε.

(Ἀπὸ Ὠδὴ δ')
Χαῖρε τὸ ᾆσμα Χερουβείμ, χαῖρε ὕμνος Ἀγγέλων, Χαῖρε Νύμφη Ἀνύμφευτε.
Χαῖρε ᾠδὴ τῶν Σεραφείμ, χαρὰ τῶν Ἀρχαγγέλων, Χαῖρε Νύμφη Ἀνύμφευτε.

Χαῖρε εἰρήνη καὶ χαρά, λιμὴν τῆς σωτηρίας, Χαῖρε Νύμφη Ἀνύμφευτε.
Παστὰς τοῦ Λόγου ἱερά, ἄνθος τῆς ἀφθασίας, Χαῖρε Νύμφη Ἀνύμφευτε.

Χαῖρε Παράδεισε τρυφῆς, ζωῆς τε αἰωνίας, Χαῖρε Νύμφη Ἀνύμφευτε.
Χαῖρε τὸ ξύλον τῆς ζωῆς, Πηγὴ ἀθανασίας, Χαῖρε Νύμφη Ἀνύμφευτε.

ΧΑΙΡΕ Ω ΧΑΙΡΕ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ....

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.