2 Μαρτίου 2021

Η Pfizer απαιτεί τραπεζικά αποθεματικά, στρατιωτικές βάσεις και κτίρια πρεσβειών ως εγγύηση για τα εμβόλια COVID-19

27 Φεβρουαρίου 2021 Δείτε το άρθρο του Humans Are Free εδώ: https://tinyl.io/3c3V [1]
 
Μετάφραση Απολλόδωρος
 
Ο φαρμακευτικός γίγαντας Pfizer κρατά κυρίαρχες κυβερνήσεις σε ομηρία με αντάλλαγμα λύτρα, θέτοντας παράξενες απαιτήσεις ζητώντας τραπεζικά αποθέματα, κτίρια πρεσβειών και στρατιωτικές βάσεις ως εγγύηση ως αντάλλαγμα για τα εμβόλια COVID-19.
 
Η εταιρεία Pfizer με έδρα τις ΗΠΑ κρατά κυβερνήσεις για λύτρα, παρεμβαίνοντας στη νομοθεσία τους, και ακόμη και απαιτώντας στρατιωτικές βάσεις ως εγγύηση. 
 
Η Pfizer ζήτησε από την Κυβέρνηση της Αργεντινής να αποζημιωθεί για το κόστος τυχόν μελλοντικών αστικών αγωγών, ανέφερε η WION.
 
Εάν κάποιος καταθέσει αστική αγωγή εναντίον της Pfizer στην Αργεντινή και κερδίσει την υπόθεση, η κυβέρνηση της Αργεντινής και όχι η Pfizer θα πληρώσει την αποζημίωση. 
 
Έτσι, το κοινοβούλιο της Αργεντινής ψήφισε νέο νόμο τον Οκτώβριο του 2020, αλλά ο Pfizer ήταν δυσαρεστημένη με τη διατύπωση του. 
 
Σύμφωνα με τον νόμο, η Pfizer πρέπει τουλάχιστον να πληρώσει για αμέλεια, για τα δικά της λάθη εάν συμβεί να κάνει κάποιο στο μέλλον. 
 
Η Pfizer το απέρριψε, στη συνέχεια η Αργεντινή προσφέρθηκε να τροποποιήσει τον νόμο για να ορίσει πιο ξεκάθαρα την αμέλεια - για να συμπεριλάβει μόνο την διανομή και την παράδοση εμβολίων από αμέλεια. 
 
Η Pfizer όμως δεν ήταν ακόμη ικανοποιημένη και ζήτησε την τροποποίηση του νόμου με ένα νέο διάταγμα, το οποίο η Αργεντινή αρνήθηκε. 
 
Στη συνέχεια, η Pfizer ζήτησε από την Αργεντινή να αγοράσει μια διεθνή ασφάλιση για να πληρώσει πιθανές μελλοντικές υποθέσεις εναντίον της Pfizer, απαίτηση με την οποία η Αργεντινή συμφώνησε. 
 
Αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό, τον Δεκέμβριο του 2020, η Pfizer επέστρεψε ξανά με περισσότερες απαιτήσεις. 
 
Και αυτή τη φορά η Pfizer απαίτησε τα κρατικά περιουσιακά στοιχεία της Αργεντινής ως εγγύηση. Η Pfizer ζήτησε από την Αργεντινή να θέσει σε κίνδυνο τα τραπεζικά της αποθέματα, τις στρατιωτικές βάσεις και τα κτίρια της πρεσβειών της. 
 
Η Αργεντινή δεν συμφώνησε με τα αιτήματα της Pfizer. 
 
Μια άλλη χώρα που η Pfizer υπέβαλλε τόσο περίεργες απαιτήσεις είναι με η Βραζιλία. Η Pfizer είπε στην Κυβέρνηση της Βραζιλίας να δημιουργήσει ένα ταμείο εγγύησης και να καταθέσει χρήματα σε ξένο τραπεζικό λογαριασμό. 
 
Στις 23 Ιανουαρίου 2021 - το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας δημοσίευσε μια δήλωση αναφέροντας αποσπάσματα από τις ρήτρες των προ-συμβάσεων με την Pfizer. 
 
Ακολουθεί μια λίστα με τις απαιτήσεις της Pfizer: 
 
• Η Βραζιλία παραιτείται της κυριαρχίας των περιουσιακών της στοιχείων στο εξωτερικό υπέρ της Pfizer, 
• ότι οι νόμοι της γης - δεν εφαρμόζονται για την Pfizer, 
• ότι η Βραζιλία λαμβάνει υπόψη την καθυστέρηση παράδοσης, 
• ότι η Pfizer δεν τιμωρείται για καθυστερημένη παράδοση, και 
• ότι σε περίπτωση παρενεργειών, η Pfizer εξαιρείται από κάθε αστική ευθύνη. 
 
Η κυβέρνηση της Βραζιλίας κατήγγειλε αυτές τις ρήτρες ως καταχρηστικές. Η συμφωνία της Pfizer με τη Βραζιλία απέτυχε επίσης. 
 
Η Pfizer ήθελε ακόμη και την Ινδία να παραγγείλει τα εμβόλια COVID-19 χωρίς να διενεργηθούν τοπικές δοκιμές για τα εμβόλια. 
 
Σύμφωνα με τον συνιδρυτή της BioNTech Dr.Ugur Sahin, το εμβόλιο COVID-19 που σχεδίασε για τη Pfizer σχεδιάστηκε σε λίγες ώρες σε μία μόνο ημέρα στις 25 Ιανουαρίου 2020. Κανένα άλλο εμβόλιο στην ιστορία δεν έχει δημιουργηθεί και κατασκευαστεί τόσο γρήγορα. 
 
Προηγουμένως, το ταχύτερο εμβόλιο που αναπτύχθηκε ποτέ χρειάστηκε περισσότερα από τέσσερα χρόνια. 
Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα από την GreatGameIndia, η Pfizer έχει πληρώσει 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια στον μεγαλύτερο διακανονισμό απάτης στην υγεία στην ιστορία για την επίλυση της ποινικής και αστικής ευθύνης που προκύπτει από την παράνομη προώθηση ορισμένων φαρμακευτικών προϊόντων. 
 
 
Πηγή: GreatGameIndia.com / Αναφορά: WIONews.com 
 
Δικτυογραφία: 
1.— Pfizer Demanding Bank Reserves, Military Bases And Embassy Buildings As Collateral For COVID-19 Vaccines 
2.--How Pfizer tried to bully Argentina and Brazil in exchange for vaccines, World News | wionews.com 
3.--Pfizer Wants India To Order Its COVID-19 Vaccines Without Any Local Trials | GreatGameIndia 
4.--BioNTech Co-founder: Pfizer’s COVID-19 Vaccine Was Designed in Just Few Hours 
5.--COVID-19 Vaccine Maker Pfizer Paid $2.3 Billion In Largest Healthcare Fraud Settlement in History GreatGameIndia Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.