6 Μαρτίου 2021

Τουρκικά νταηλίκια!

Γράφει ο Νίκος Ταμουρίδης
 
Παρακολουθώ καθημερινά την τουρκική ειδησεογραφία, η οποία είναι απόλυτα σχεδόν δεμένη στο άρμα του Recep Tayyip Efendi. 
 
Από τις αρχές Αυγούστου 2020 τα ΜΜΕ της Τουρκίας έγραφαν για τα θέματα που φερόταν να θέτει η Γερμανία, ως επιδιαιτητής, στη Συμφωνία που ετοίμαζε μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, και τα οποία έχουν ως εξής:
 
- Η Ελλάδα να «αποστρατικοποιήσει μερικώς τα νησιά της»!!! 
- Η Ελλάδα να αποφύγει γεωτρήσεις σε Ελληνικά θαλάσσια οικόπεδα!  
- Η Ελλάδα να μην προχωρήσει σε επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 μίλια!
- Η Τουρκία να «παραιτηθεί του δικαιώματός της» να εισβάλει σε ελληνικό νησί!
 
- Η Τουρκία να μην προβεί σε γεωτρήσεις σε ελληνικά ύδατα και να αποσύρει τα πλοία της από την περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.  
- Να παγώσουν οι έρευνες στα οικόπεδα της Κύπρου και στην περιοχή νοτίως της Κρήτης. 
 
Και όλα αυτά, σε διαπραγματεύσεις που άρχισαν πριν ακόμη καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής του Ερντογάν για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε ισλαμικό τέμενος. Και όλα αυτά χωρίς την Κύπρο, επειδή η Τουρκία δεν την αναγνωρίζει ως Ανεξάρτητο κράτος και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης! 
 
Επιπλέον, λίγο αργότερα, τα Τουρκικά ΜΜΕ έγραφαν τις απαιτήσεις της Τουρκίας, όσον αφορά τις θαλάσσιες ζώνες:  
- Τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, από Σαμοθράκη μέχρι και Καστελόριζο να έχουν μόνο χωρικά ύδατα 6νμ, ούτε υφαλοκρηπίδα, ούτε ΑΟΖ!!! 
- Τα νησιά του Κεντρικού Αιγαίου να έχουν χωρικά ύδατα 6νμ και μειωμένη επήρεια σε υφαλοκρηπίδα-ΑΟΖ. 
- Τα νησιά που είναι δίπλα στην ενδοχώρα να έχουν χωρικά ύδατα 6νμ και πλήρη δικαιώματα υφαλοκρηπίδας-ΑΟΖ. 
 
Και τί βλέπουμε να γίνεται από τότε μέχρι τώρα; 
 
Η Ελληνική Κυβέρνηση, με την πίεση της Γερμανίας, να αποδέχεται να αρχίσει «διερευνητικές συνομιλίες», με αποτέλεσμα αφενός να διεθνοποιείται όλη η επεκτατική ατζέντα των Τούρκων και αφετέρου να τους δίδεται άφεση αμαρτιών, παγώνοντας τις πιθανές κυρώσεις εις βάρος τους, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 25-26 Μαρτίου. 
 
Παράλληλα, να αποδέχεται παθητικά την κλιμακούμενη απειλή άσκησης βίας και να επιτρέπει την Τουρκία με τα «ερευνητικά» πλοία της να γκριζάρει και ουσιαστικά να καταλαμβάνει τον ελληνικό (υπο)θαλάσσιο χώρο από την γραμμή Κρήτη-Ρόδος και ανατολικά και τώρα να γκριζάρει τον θαλάσσιο χώρο του Βορείου Αιγαίου! 
 
Ουσιαστικά όλες οι Γερμανικές «ιδέες» και οι Τουρκικές απαιτήσεις, οι αναφερόμενες στα Τουρκικά ΜΜΕ βλέπουμε να δρομολογούνται, με την Κυβέρνησή μας να μην αντιδρά δυναμικά και αποφασιστικά έναντι του αείποτε εχθρού Τούρκου, αλλά να προσβλέπει στην Χάγη!!! 
 
Στη Χάγη όμως δεν θα συζητηθεί μόνο το θέμα της υφαλοκρηπίδας, που ήταν μέχρι πρόσφατα το μόνο θέμα για το οποίο δεχόταν επίσημα η Ελληνική Πολιτεία να συζητήσει. Η Κυβέρνησή μας δια στόματος του πρωθυπουργού έβαλε στο «τραπέζι» και την θαλάσσια ζώνη στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο, δηλαδή προσέθεσε σε διαπραγμάτευση τα χωρικά ύδατα, την συνορεύουσα ζώνη και την ΑΟΖ (εκτός κι αν δεν ήξερε τι σημαίνει «θαλάσσια ζώνη»)!  
 
Η Τουρκία, είναι δεδομένο ότι θα πάει στη Χάγη με όλο το πακέτο των διεκδικήσεών της! Και, ως γνωστόν, το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης έχει την τάση της εξισορρόπησης των απαιτήσεων των χωρών που προσφεύγουν, μοιράζοντας συνήθως την «πίτα» 50-50. 
 
Η Κυβέρνηση δεν έχει καμία νομιμοποίηση να προβαίνει σε τόσο σοβαρές για το μέλλον της πατρίδας μας συνομιλίες-διαπραγματεύσεις, χωρίς την έγκριση του Ελληνικού λαού.  
 
Μόνη λύση για τα Τουρκικά νταηλίκια: ΙΣΧΥΡΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ και πολιτική βούληση να τις χρησιμοποιήσουμε! Καμία υποχώρηση στην Τουρκία! Ούτε σπιθαμή! 
 
Νικόλαος Ταμουρίδης Αντιστράτηγος (ε.α)
Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ 
Αντιπρόεδρος ΔΕ Ελεύθερης ΠατρίδαςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.