10 Μαρτίου 2021

Νέα Σμύρνη: Όταν ένας Πρωθυπουργός σπέρνει ανέμους, με μαθηματική ακρίβεια θερίζει θύελλες...

Η βία δυστυχώς θα γεννά πάντα βία. Το ζήτημα είναι μήπως αυτή η βία για κάποιους είναι καλοδεχούμενη...!
Έχετε αναρωτηθεί ποια είναι η ευθύνη της κυβέρνησης και των Μ.Μ.Ε σε όλο αυτό;
 
Γράφει ο ..(( Λ ))..  
 
Εδώ και έναν χρόνο παραμένουμε όλοι στο ίδιο έργο θεατές. Μέτρα επί μέτρων, πολλά εκ των οποίων παράλογα στη βάση τους, τα οποία δυστυχώς επιβάλλονται από ανθρώπους οι οποίοι, λόγω επαγγέλματος, είναι φυσικό να μην σχετίζονται επουδενί με τη Δημόσια Υγεία. Συνάμα με το γεγονός ότι δεν έχουν σχέση με τη Δημόσια υγεία, αποτελούν, δυστυχώς, ένα είδος «κόκκινου πανιού» για μια ισχνή μεν μειοψηφία, αλλά ιδιαίτερα δραστήρια και...μεταξύ μας κακομαθημένη...! Για να το αντιληφθεί κανείς αυτό αρκεί να δει πόσες από τις εκάστοτε προσαγωγές «αναρχικών διαδηλωτών» μετατρέπονται κάθε φορά σε συλλήψεις...και τελικά πόσες παραπέμπονται σε δίκες με πραγματική απόδοση ποινής...!  
 
Αυτά που συνέβησαν όμως στη Νέα Σμύρνη το βράδυ της Τρίτης αντικατοπτρίζουν κάτι πολύ πιο απλό, πέρα ίσως από την όποια ιδεολογική προσέγγιση όλων αυτών των ανθρώπων από κάθε πλευρά. Οι αναίτιες αντιεπαγγελματικές συμπεριφορές κάποιων αστυνομικών σε συγκεκριμένα περιστατικά, τα οποία έτυχε να λάβουν έκταση, ήρθαν και συγκρούστηκαν μετωπικά με μια συσσωρευμένη οργή, απλού κόσμου στη πλειοψηφία, δημιουργώντας μια κατ’ ουσίαν εν δυνάμει δολοφονική ενέδρα. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η ευθύνη της κυβέρνησης σε όλο αυτό; Είναι δυνατόν ξαφνικά ο Πρωθυπουργός της χώρας, αμέσως μετά την επίθεση στον αστυνομικό να κάνει διάγγελμα και να προσπαθεί να δώσει ενωτικό μήνυμα, ενώ αμέσως μετά τον αναίτιο ξυλοδαρμό πολίτη από αστυνομικό, η ίδια κυβέρνηση, έδινε το όνομα αυτού που ξυλοκοπήθηκε στον αέρα; Αν αυτό και μόνο σαν γεγονός δεν αποτελεί κομματική προπαγάνδα βίας τότε τι είναι; Αν αυτή δεν είναι αντιμετώπιση δύο μέτρων και δύο σταθμών τότε τι είναι...;  
 
Δυστυχώς η κυβέρνηση έχει επιλέξει να επιβάλει στη χώρα ένα από τα πιο σκληρά «μίγματα» τρομολαγνείας - αστυνομοκρατίας για το «καλό μας»...! Δυστυχώς αυτή η κυβέρνηση έχει επιλέξει να χρησιμοποιεί τα Μ.Μ.Ε σε ρόλο εισαγγελέα και την αστυνομία σε ρόλο δεσμοφύλακα των πολιτών. Όταν διορίζεις συνεχώς αστυνομικούς κ τους χρησιμοποιείς για να επιβάλεις την «τάξη», όταν δεν αφουγκραζεσαι τη δυσφορία του λαού σου, αλλά επιμένεις να μιλάς μόνο για ατομική ευθύνη, τότε είσαι ο θύτης τέτοιων ανεπίτρεπτων καταστάσεων και επειδή κρύβεσαι, ο λαός ή εν πάση περιπτώσει ένα μέρος αυτού που έχει έτσι και αλλιώς μια περίεργη σχέση με τα όργανα επιβολής τάξεως, ξεσπά σε αυτόν που εφαρμόζει τις εντολές σου. Σε κάθε περίπτωση πρέπει και οι ίδιοι οι αστυνομικοί να αντιληφθούν ότι δεν γίνεται να ξεφεύγουν από το αυστηρά επαγγελματικό τους πλαίσιο και να προχωρούν σε αναίτια βιαιοπραγία, όπως έκαναν και στη Νέα Σμύρνη πριν και μετά τον εξίσου απαράδεκτο ξυλοδαρμό αστυνομικού...και να καλύπτονται πίσω από τη φράση «Εμείς εκτελούμε εντολές...»! 
 
Η ευθύνη των Μ.Μ.Ε στο κατά πόσο χαϊδεύει τα αυτιά, έτσι και αλλιώς, συγκεκριμένων «αναρχικών» χώρων είναι γνωστή. Ίσως και τα ΜΜΕ θα πρέπει πλέον να σταματήσουν να αντιμετωπίζουν με δύο μέτρα και δύο σταθμά τους διαδηλωτές, αναλόγως με τον χώρο από τον οποίο προέρχονται. Δεν γίνεται επιτέλους να αποκαλείτε τους τραμπούκους "διαδηλωτές", τις τρομοκρατικές ενέργειες "παρεμβάσεις", τις συμμορίες "αντιεξουσιαστές" ενώ όσους διαδηλώνουν για εθνικά ζητήματα όπως η Μακεδονία ή το μεταναστευτικό να αποκαλούνται αυτομάτως φασίστες. Αλλά είπαμε, στη παρούσα φάση δεν θα το αναλύσουμε. Η ευθύνη των Μ.Μ.Ε φυσικά είναι ακόμα μεγαλύτερη σε ότι αφορά την προσπάθεια τρομοκρατίας του λαού αλλά και σχετικά με το ρόλο εισαγγελέα που τα ίδια διαδραματίζουν απέναντι στην «ατομική ευθύνη» των πολιτών, για τα οποία βέβαια ανταμοίφθηκαν...!  
 
Εν κατακλείδι, μήπως ζούμε για άλλη μια φορά μια προσπάθεια κοινωνικής αποσταθεροποίησης; Μήπως ότι γίνεται έχει σκοπό να δημιουργήσει δικαιολογημένη οργή η οποία θα συσσωρεύεται μέχρι να εκραγεί με ανεξέλεγκτα αποτελέσματα; Ή Μήπως το σημερινό ήταν προβοκάτσια για να κλειστεί ο κόσμος στα σπίτια τρομοκρατημένος για ακόμα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα; Πριν λίγα χρόνια είχαμε επισημάνει σε άρθρο μας ότι η Νέα Τάξη επιδιώκει πολιτική και κοινωνική αποσταθεροποίηση των πάντων...! Είναι μάλλον προφανές ότι εφόσον τότε δεν το πέτυχε...ίσως επιμένει!
 
 
(Δείτε περισσότερα σχετικά βίντεο στην πηγή) 
 
(Στο παρακάτω βίντεο στο 2,14 φαίνεται η στιγμή που μια ομάδα ΔΡΑΣΗ με μηχανάκια περνάει ανάμεσα από το πλήθος και σταματάει για λίγα δευτερόλεπτα μπροστά στην υπόγεια διάβαση που περνάει κάτω από την Λεωφ. Συγγρού προς Καλλιθέα.  Στο 2,27 οι αστυνομικοί συνωστίζονται στην είσοδο της στοάς και ένας διαδηλωτής επιτίθεται σε έναν από αυτούς ρίχνοντας τον κάτω από το μηχανάκι... Είναι ο αστυνομικός που τελικώς κόντεψε να χάσει την ζωή του από τον ομαδικό ξυλοδαρμό)

(ατο αμέσως μετά βίντεο η ομάδα που έχει χάσει τον αστυνομικό ανασυντάσσεται στην πλευρά της Καλλιθέας για να αντεπιτεθεί στους διαδηλωτές...)
 




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.