4 Μαρτίου 2021

Σχόλιο πάνω στην επιστολή της Εφημ. των Συντακτών προς τον Αρχιεπίσκοπο για τον Κουφοντίνα...

Ενα σχόλιο πάνω στο άρθρο με την επιστολή της Εφημερίδας των Συντακτών προς τον Αρχιεπίσκοπο για τον Κουφοντίνα.. (μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ)
 
Γράφει ο Κώστας Χρονόπουλος
 
Φαίνεται πως κάτι αλλάζει προς το καλύτερο (και υποκριτικότερο!)
Δεξιοί, Αριστεροί, Ροζ κ.α ομονοούν και ταυτίζονται στην Χριστιανικότητα και στην Δημοκρατικότητα. Αυτό συνάγεται από το κείμενο σας αναφορικά με την επιστολή εφημερίδας στον κ. κ Αρχιεπίσκοπο να …. σώσει τη ζωή του κ. βαρυποινίτη (από ποιους άραγε κινδυνεύει;).  
 
Τέτοιο Χριστιανικό κείμενο είχα να αναγνώσω από το Κατηχητικό! 
Όμως μου δημιούργησε κάποιες απορίες. Διαπίστωσα αντιφάσεις όπως:  
 
1.Γιατί εστάλη στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας και όχι στον κ. απεργό πείνας; Έγινε εκ παραδρομής ή απλώς κοινοποιήθηκε στον κ. κ Μακαριώτατο προκειμένου να του υπενθυμίσει τα χριστιανικά του καθήκοντα περί συγχωρήσεως και Αγάπης;  
 
2. Αφού, όπως καλώς τονίζεται, η ζωή είναι θείο δώρο και (μόνον) ο Θεός αποφασίζει αν και πότε θα την αφαιρέσει, πως γίνεται να έχει ο Πανάγαθος εκχωρήσει το δικαίωμα του αυτό, σε έναν άνθρωπο και μάλιστα χωρίς περιορισμό ή έλεος, ώστε να αφαιρέσει τη ζωή από έ ν δ ε κ α (11) συνανθρώπους του;  
 
3. Πως τάχα θα αιτιολογηθεί (από τους όψιμους Χριστιανούς μας) το «κατ’ εικόνα και ομοίωση»; Μήπως επειδή δεν ισχύει για όλους αλλά επιλεκτικά; Ή ισχύει το ακριβώς αντίστροφο;  
 
Αλλά και πάλι πως θα δεχθεί κανείς την συνύπαρξη –και συνεργασία; - του Πανάγαθου με τον «φαρμακοχέρη» των 11 δολοφονιών;  
 
4. Πιθανολογώντας, στην προσπάθεια να εικάσω: ποιος, ποιοι απειλούν τη ζωή του φυλακισμένου, κατέληξα σε έναν και μόνον ύποπτο. Τον ίδιο. Από τον εαυτό του κινδυνεύει και από κανέναν άλλο. Τον θέτει, μέσω απεργίας πείνας και δίψας σε κίνδυνο και εκβιάζει τον οίκτο, τον ανθρωπισμό, τον Χριστιανισμό της κοινωνίας.  
Μπορεί να διασωθεί. Στο χέρι του είναι. Αλλά δεν το θέλει!.... 
 
ΥΓ Ονοσκιαμαχούν (=ερίζουν περί όνου σκιάς), Δικαστικές Ενώσεις, ΜΜΕ, Κόμματα κ.α συζητώντας –κάποιοι και απειλώντας – για τις συνέπειες από τυχόν απώλεια της ζωής του. 
Δεν υφίσταται ουδείς απολύτως εξωτερικός κίνδυνος.  
Μόνον εσωτερικός /προσωπικός κίνδυνος (υποθετικός και κατασκευασμένος) ώστε να επιτύχει την ικανοποίηση των αιτημάτων του. 
Αν η πολιτεία ενδώσει θα υποστεί τις αυτονόητες συνέπειες.  
Ψυχανεμίζομαι πως τόσο ο Χριστιανισμός, όσο και η Δημοκρατία θα εκτεθούν ανεπανόρθωτα επίσης.Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.