1 Μαρτίου 2021

ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ;

Γράφει ο Χρίστος Γούδης
 
Ναι κύριε κι εγώ! Όχι δεν είχε κλειδώσει την πόρτα γιατί δεν υπήρχε πόρτα. Όχι δεν επιχείρησε να με φιλήσει, ούτε στο λαιμό ούτε πουθενά αλλού. Όχι δεν μου είπε να του κάτσω για να μου δώσει ρόλο στο θεατρικό του έργο. Όχι δεν μου ζήτησε να του δοθώ για να μπορέσω να μετάσχω σε αγώνες για να δοξάσω την Ελλάδα (για την Ελλάδα ρε γαμώ το). Όχι δεν είχε καμία σχέση με τα βρωμερά δρώμενα του αστικού ιστού της Ελλάδας. Είχε να κάνει με την οργιώδη φύση της οργιώδους αυτής χώρας μας. Εγώ τον συνάντησα στο δάσος καθώς έβοσκα τα πρόβατα. Ναι, ναι ήταν τραγοπόδαρος. Τον είδα μπροστά μου ξαφνικά. Θεέ μου, ο Πάνας ήταν!!! Τα έχασα, στην αρχή πάγωσα. Μετά με έπιασε πανικός (τι άλλο να με πιάσει αφού ο Πάνας ήτανε). Κι άρχισα να τρέχω, να τρέχω, κι έτρεχα κι έτρεχα κι έκλαιγα. Έτρεχα, έτρεχα, έτρεχα… Δυστυχώς δεν τον πρόλαβα!
 
Ρε κορίτσια, my fair ladies ήθελα να πω. Μήπως το παρακάνετε; Δηλαδή ενσυναίσθηση ΟΚ («μετά είκοσι έτη»). Να σας συμπαρασταθούμε όλοι δε λέω. Απλά τι θα γίνει με όλες εκείνες του τότε - γιατί τα γεγονότα που αναφέρετε μυρίζουν ναφθαλίνη - που έβαλαν την αξιοπρέπειά τους πάνω από έναν ρόλο, ή πάνω από ένα άλμα εις ύψος, μήκος, ή επί κοντώ, ή πάνω από μια χρυσοφόρα κατάδυση στο απέραντο γαλάζιο της θάλασσας, και έφτυσαν πατόκορφα τους επίδοξους κακοποιούς τους, και δεν πάτησαν ποτέ το πόδι τους στο σανίδι ή στον χλοοτάπητα ή στην όποια βαρκούλα του ψαρά, του όποιου ψαρά; Αυτές τις πολλές, και πραγματικά άξιες Ελληνίδες, ποιος τις γνωρίζει και ποιος θα τις τιμήσει; Ξέρετε κυρίες μου, κάποιες πουν δεν ήθελαν να πέσουν στα χέρια των κακοποιών τους, το έριξαν στο χορό. Όχι come dancing και τα τοιαύτα μετά των τοιούτων. Ζάλογγο κυρίες μου, το έχετε ποτέ ακούσει το Ζάλογγο. Τη Νάουσα μήπως; Και όμως υπήρξαν, και υπάρχουν, και θα υπάρχουν, όσο υπάρχουν Ελληνίδες με πραγματική και άδολη αξιοπρέπεια. Και είναι απείρως περισσότερες από τις κλαίουσες ιτιές της δημοσιότητας.
 
Μνημείο της Άγνωστης Ελληνίδας, ναι, το χρειαζόμαστε. Της γνωστής δεν μας χρειάζεται. Αυτή πήρε τους ρόλους της, τραγούδησε τα τραγούδια της, αγωνίσθηκε με τον τρόπο της, δοξάσθηκε ή πάτωσε δεν έχει καμιά σημασία, σημασία έχει ότι τα κατάφερε. Κατ’ αξίαν; Παρ’ αξίαν; Κατά φύσιν; Παρά φύσιν; Πόσες έτσι και πόσες αλλιώς; Ουδείς γνωρίζει. Και όπως έγινε το πράγμα ουδένα πλέον ενδιαφέρει. 
 
Μια κοινωνία η οποία θεσπίζει ως δικαίωμα του παιδιού, το να αποφασίζει το ίδιο για το ποιο θέλει να είναι το φύλο του στα 15 του χρόνια, γιατί άραγε δεν θα του αναγνωρίζει το δικαίωμα να δίδεται ή να εκδίδεται ερωτικά κατά το δοκούν; Και αν έτσι έχει το πράγμα, γιατί όλος αυτός ο υποκριτικός ορυμαγδός για την παιδοφιλία και τους παιδόφιλους; Η ίδια η κοινωνία, η οποία σήμερα δείχνει να εκπλήσσεται, δεν είναι εκείνη που, μέσα από τα νομοθετικά όργανα της πολιτείας της, ευνοεί αυτή την ελευθεριότητα των ηθών; 
 
Μήπως κάποια πράγματα πρέπει να τα ξανασκεφτούμε, κυρίες μου και κύριοι, αν φυσικά (τι περίεργη λέξη το «φυσικά») υπάρχουν ακόμη και κάποιοι κύριοι;Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.