5 Μαρτίου 2021

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΑΡΟ ΖΩΓΡΑΦΟ ΕΥΡΥΤΟ

Γράφει ο Σπύρος Κατσούρης 
 
Φίλες και φίλοι Έλληνες απανταχού της Γης. Διαβάζοντας στο ιντερνετ ένα «Κάλεσμα» της 26-2-2021 έφριξα! Ανατρίχιασα! Βγήκα -όπως λένε-από τα ρούχα μου! Έκραξα και κράζω ν’ακούσετε και σεις και να ξυπνήσετε από τον βαθύ λήθαργό σας, γιατί δεν πάει άλλο! Μας έχουν πάρει φαλάγγι όλοι οι αντεθνικοί ανθέλληνες ντόπιοι και ξένοι και μας βαρούν αλύπητα, χωρίς να ανασαίνουμε στιγμή! Μας βάλαν τα δυό πόδια σ’ένα παπούτσι και χορεύουμε στον ρυθμό τους, με την φρικτή μουσική τους, της Νέας Τάξης πραγμάτων και της παγκοσμιοποίησης. 
 
Τι είναι εκείνο που είδα και έφριξα; Από ένα, λοιπόν, ιστολόγιο που τιτλοφορείται «Αντιφασισμός/Αντιεθνικισμός/Αντιρατσισμός/Κοινωνική Ανυπακοή/ Αντιστάσεις» είδα … «Ανοιχτή πρόταση για καταστροφή των γκράφιτι του φασίστα Ευρύτου μέχρι κάποια στιγμή να τον ξετρυπώσουμε! Πιτσιρικάς φασίστας του γλυκού νερού βρωμίζει διάφορους τοίχους της Αθήνας με μορφές της Ελληνικής Επανάστασης και άλλα παρόμοια για Κωνσταντινουπόλες και δεν συμμαζεύεται. Κάποια έργα του έχουν εντοπισθεί και καταστραφεί και προτείνουμε να τον ακολουθούμε όπου πάει μέχρι τελικά να ..συμπέσουμε. Τελευταίες βρωμιές του θα συναντήσει κανείς στο αθλητικό κέντρο της Αργυρούπολης στην Κύπρου, στον ναυτικό όμιλο Καλλιθέας κι αλλού. Η φάτσα του υπάρχει και στο ίντερνετ μετά από εμφάνισή του στην ΕΡΤ. Γενικά τρέχει νύχτα και βάφει. Ας τον κάνουμε να χωθεί στην βρωμότρυπά του!».
 
Καταλάβατε ωρέ σεις γιατί έφριξα; Όλα αυτά τα παρτάλια του αριστερισμού και της «προόδου», του «φιλειρηνισμού» και της «αλληλεγγύης» στους λαθροεισβολείς, οι «δικαιωματιστές» του παρδαλού χώρου κι όλος ο συρφετός των αναρχοάπλυτων απάτριδων τάβαλε μ’ένα παιδί μας. Ένα Ελληνόπουλο που θέλησε να εκφράσει με τον καλλιτεχνικό του τρόπο την ευγνωμοσύνη του προς τους ήρωες του 21 , χάρις στην θυσία των οποίων τόσο αυτό το παιδί και μεις, όσο κι αυτά τα αναρχικά στοιχεία, απέκτησαν την Ελευθερία και Ανεξαρτησία μας ως κράτος, έθνος, λαός! Κι αντί να τον συγχαρούν και να τον μιμηθούν αμιλλώμενοι στον καλλιτεχνικό τομέα, τον ΑΠΕΙΛΟΥΝ!!! Αίσχος!!
 
Όμως εγώ τον ευχαριστώ γιατί τόλμησε να κάνει αυτό που έπρεπε να κάνει Κράτος και Τοπική Αυτοδιοίκηση για τον Πανηγυρικό Εορτασμό των 200 χρόνων Παλιγγενεσίας μας. Και καλώ την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της σε τυχόν βλάβη ή βιαιοπραγία κατά του Ευρύτου. Και δηλώνω ήδη από τούδε ως μάρτυς κατηγορίας κατά των θρασυτάτων αναρχικών. Για δε τον νεαρό καλλιτέχνη αφιερώνω τους κάτωθι στίχους μου  
 
ΣΤΟΝ ΝΕΑΡΟ ΕΛΛΗΝΑ ΖΩΓΡΑΦΟ ΕΥΡΥΤΟ  
 
Στο στόχαστρο εβάλανε τον Εύρυτο, ζωγράφο 
αισχρά πορνογεννήματα τ’αναρχικού του χώρου, 
και από αγανάκτηση αυτούς τους στίχους γράφω 
απάντηση για τους κακούς κι άλλους του περιχώρου  
 
Ένα παιδί Ελληνόπουλο, θέλησε να τιμήσει 
ήρωες Επανάστασης λαμπρού Εικοσιένα 
με γκράφιτι και ζωγραφιές, έτσι να τους υμνήσει 
φέρνοντας το χαμόγελο σε χείλη πικραμμένα.  
 
Κι εκεί π’ αναθαρρήσαμε, Έλληνες πατριώτες 
πως νέο αίμα εθνικό ρέει πάλι στις φλέβες, 
εκεί εξεπηδήσαν’ Εφιάλτες και προδότες 
παρτάλια ξενοκίνητα, Τούρκικοι κατηφέδες.  
 
Με θράσος απ’το ιντερνετ καλούν τους όμοιους των 
να καταστρέψουν του παιδιού τις ζωγραφιές στους τοίχους, 
μ’ απώτερος, παράνομος και ειδεχθής σκοπός των 
είναι το ξυλοφόρτωμα του Εύρυτου, με ήχους!  
 
Αν είναι-λέω-δυνατόν, τέτοια να επιτρέπει 
το ίντερνετ να γράφονται, δίχως ποινή καμμία;! 
Στοιχείο το αναρχικό Νόμους να ανατρέπει 
χωρίς αιδώ και συστολή και δίχως τιμωρία!;;
 
Πού είναι οι Εισαγγελείς και η Αστυνομία;; 
Πού είναι ο Πρωθυπουργός κι οι Βουλευτές του τόπου; 
Ως πότε θα ποδηγετεί αισχρά Παρανομία;; 
και ν’ απειλείται εν ψυχρώ ζωή ενός ανθρώπου;;  
 
Τι θέλουνε τον Έλληνα; Νεοραγιά και δούλο; 
Μόνο να τον απομυζούν για να ταϊζουν ξένους; 
π εισβάλλουν ανεξέλεγκτα από τον κόσμον ούλο;; 
και καταστρέφουν ιερά και όσια του Γένους;;  
 
Μ’αυτούς τους στίχους μου καλώ Ελλήνων Πολιτεία 
να προστατέψει τον μικρό Έλληνα καλλιτέχνη 
από την ξενοκίνητη και ντόπια Αλητεία, 
που μόνο ..μουτζουρώματα είν’η δική της τέχνη!  
 
ΑΝΑΚΡΕΩΝ ΔΑΥΛΗΣ Ο ΡΟΔΙΟΣ  
 
Γέγραπται τόδε έτει δισχιλιοστώ εικοστώ πρώτω , μηνί Μαρτίω τη Τετάρτη ημέρα αυτού, ένεκεν ηθικού χρέους και εμπράκτου στηρίξεως προς τον νέον μας καλλιτέχνη Εύρυτο.  
 
(Νομικός, οικονομολόγος, πολιτειολόγος, εκπαιδευτικός, συγγραφέας, αρθρογράφος, βραβευμένος λογοτέχνης-ποιητής, πρώην Τμ/ρχης Τραπέζης Ελλάδος, Δ/ντης ΠΜΡ)



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.