1 Μαρτίου 2021

Ο Μάρτιος ο μήνας του πολέμου και των εκπλήξεων. ΤΩΡΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΓΕΡΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΨΥΧΙΑ σε αυτά που μας ετοιμάζουν.

Πάντα το σκοτάδι έχει μια τάση να επιβουλεύεται λίγες ώρες πριν βγει το ΦΩΣ.
Και το ΦΩΣ του Μαρτίου είναι ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ.
 
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 
 
«Τον Μάρτη ξύλα φύλαγε μην κάψεις τα παλούκια…» 
 
Πάλι Μάρτης ήρθε ... ο Πρώτος μήνας της Άνοιξης αλλά και πρώτος μήνας του χρόνου από τον καιρό ακόμα που αυτοκράτορας στη Ρώμη ήταν ο Ιούλιος Καίσαρας, οι Ρωμαίοι τον ονόμαζαν Martius από τον Θεό Mars, τον Άρη που ήταν ο θεός του πολέμου. 
 
Αλλά και οι σημερινές ρωμαικές λεγεώνες δεν πάνε πίσω τον μήνα Μάρτιο. 
 
ΜΑΡΤΙΟΣ 1999 ΣΕΡΒΙΑ - ΚΟΣΥΦΟΠΕΔΙΟ 
 
«Οι Νατοϊκοί βομβαρδισμοί κατά της Γιουγκοσλαβίας ήταν στρατιωτική επιχείρηση του Οργανισμού Βορειοατλαντικού Συμφώνου (NATO) ενάντια στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο. Οι αεροπορικές επιδρομές διήρκεσαν από τις 24 Μαρτίου έως τις 10 Ιουνίου του 1999. Η επίσημη κωδική ονομασία της επιχείρησης του ΝΑΤΟ ήταν Operation Allied Force, στις Ηνωμένες Πολιτείες ονομαζόταν Operation Noble Anvil, ενώ στη Γιουγκοσλαβία η επιχείρηση ονομαζόταν λανθασμένα ως «Милосрдни анђео» (Ελεήμων άγγελος), ως αποτέλεσμα παρανόησης ή λανθασμένης μετάφρασης. 
 
Οι βομβιστικές επιθέσεις συνεχίστηκαν μέχρι που επετεύχθη συμφωνία, η οποία οδήγησε στην απόσυρση των γιουγκοσλαβικών ενόπλων δυνάμεων από το Κοσσυφοπέδιο και τη δημιουργία της Προσωρινής Διοίκησης των Ηνωμένων Εθνών στο Κοσσυφοπέδιο (UNMIK), μιας ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ στο Κοσσυφοπέδιο.» 
 
ΕΡΩΤΗΜΑ μετά από τόσα χρόνια βρέθηκε καμία βιώσιμη λύση; 
 
Πάλι συγκεντρώνουν στρατούς στην περιοχή αυτή των Βαλκανίων και όλοι μιλούνε για νέο γύρω ξεκαθαρίσματος παλαιών λογαριασμών. 
 
ΜΑΡΤΙΟΣ 2003 ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ όλα καίγονται 
 
«Πετρελαιοπηγές στις φλόγες 22.03.2003 ΚΟΥΒΕΪΤ. Το πυκνό νέφος που σκέπασε τον ουρανό του Κουβέιτ σε συνδυασμό με τις τεράστιες φλόγες που έκαναν την εμφάνισή τους στο νότιο Ιράκ από την κατεύθυνση της Βασόρας επιβεβαίωσαν τους φόβους που ήθελαν το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν να έχει διατάξει την πυρπόληση των πετρελαιοπηγών της χώρας.» 
 
«Νέο κύμα βομβαρδισμών συγκλονίζει την ιρακινή πρωτεύουσα το απόγευμα του Σαββάτου. 
 
Οι ανταποκριτές μεταδίδουν ότι, μετά τη δύση του ηλίου, πολεμικά αεροσκάφη άρχισαν και πάλι να πετούν πάνω από την πόλη, ενώ αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για εκρήξεις και φωτιές στα νότια και ανατολικά της Βαγδάτης. 
 
Εν τω μεταξύ, οι αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις κατέλαβαν τις πετρελαιοπηγές και άλλα σημεία στρατηγικής σημασίας στις πόλεις Βασόρα και Αν Νασρίγια, όπως λένε συμμαχικές στρατιωτικές πηγές. 
 
Ισχυρές αμερικανό-βρετανικές δυνάμεις προωθούνται προς την Βαγδάτη, σύμφωνα με τους ανταποκριτές του ΒΒC.» http://www.bbc.co.uk/greek/news/030322_iraqwar2.shtm 
 
ΕΡΩΤΗΜΑ μετά από τόσα χρόνια βρέθηκε καμία βιώσιμη λύση; 
 
Πάλι συγκεντρώνουν στρατούς στην περιοχή για μια πιο δυνατή σύγκρουση που αυτή την φορά μπορεί να έχει πυρηνικά βλ. απειλές Ιράν. 
 
Ο Πόλεμος θα πιαστεί είτε από πάνω, είτε από κάτω μας είπε ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ο Αιτωλός και η ανθρωπότητα μετεωρίζεται στα κενά του μυαλού που δημιουργεί η πανδημία. 
 
25 ΜΑΡΤΙΟΥ του 2021 και ο Ελληνισμός «φυλακισμένος» λόγω του ιού ετοιμάζεται να εορτάσει διαδικτυακά τα 200 χρόνια από την ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ του 21. 
 
Όμως του δόθηκε τα προηγούμενα χρόνια η ευκαιρία ειδικότερα στα απεχθέστερα τελευταία μνημονιακά, να μελετήσει τους προφήτες με αρχή τον Πατρό Κοσμά ώστε να περάσει τις σκληρές εξετάσεις που έρχονται. 
 
Πολλοί θέλουν αυτά που μας ετοιμάζουν να τα δούμε εικονικά, αλλά δεν υπολόγισαν το ΦΩΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ του Μαρτίου που βιώνεται αληθινά. 
 
 
Τα επέκεινα είμεθα αναγκασμένοι να τα βιώσουμε ολοζώντανα για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε ως Έθνος στο μεγάλο παγκόσμιο κακό που έρχεται.
 
 
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.