4 Μαρτίου 2019

Τρία μετάλλια για τους Ελληνες στο Ευρωπαϊκό Κλειστού Στίβου.

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ο κορυφαίος στο άλμα εις μήκος στην Ευρώπη! Μυθική εμφάνιση και χρυσό μετάλλιο για τον Έλληνα αθλητή.

Από τότε που άρχισε να αγωνίζεται σε διεθνείς διοργανώσεις οι άνθρωποι του στίβου έλεγαν ότι προορίζεται για να γράψει ιστορία. Και ο Μίλτος Τεντόγλου τους επιβεβαίωσε από πολύ νωρίς.

Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού της Γλασκώβης ο Μίλτος Τεντόγλου ανέβηκε ξανά στην κορυφή της Ευρώπης! Με σπουδαία εμφάνιση, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, μετά τον ανοιχτό το περασμένο καλοκαίρι.

Το πρώτο άλμα του πρωταθλητή μας ήταν άκυρο, ακολούθησε ένα έγκυρο στα 8,12 και ακόμη ένα άκυρο.

Ο Τόμπιας Νίλσον Μόντλερ (Σουηδία) «απάντησε» με 8,17 (κορυφαία εφετινή προσωπική επίδοση) και πέρασε στην πρώτη θέση.

Στην τέταρτη προσπάθεια ο πρωταθλητής Ευρώπης του ανοικτού βελτίωσε την επίδοσή του (8,16) αλλά και αυτό δεν ήταν το άλμα που θα του έδινε την πρωτιά.

Ο 20χρονος, όμως, άλτης μας δεν είχε πει την… τελευταία του λέξη. Με ένα εξαιρετικής τεχνικής άλμα «πέταξε» στα 8,38, και έκανε πραγματικότητα αυτό που είχε εκμυστηρευτεί πριν φύγει για Γλασκώβη σε φίλους του ότι, δηλαδή, θα πετύχει πανελλήνιο ρεκόρ.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Μόντλερ (Σουηδία) και το χάλκινο ο Σ. Γιοβάντσεβιτς από τη Σερβία (8,03, εθνικό ρεκόρ).

Αυτό είναι το τρίτο ελληνικό μετάλλιο για την Ελλάδα στο Πανευρωπαϊκό μετά τα δύο αργυρά των Παπαχρήστου (τριπλούν) και Μπανιώτη (ύψος). 

πηγή 

Κάνοντας ατομικό ρεκόρ από την πρώτη της προσπάθεια, η Βούλα Παπαχρήστου «άγγιξε» ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο, αλλά η Ισπανίδα Πελετέιρο «απογειώθηκε» στη συνέχεια και με ρεκόρ αγώνων άφησε δεύτερη την Ελληνίδα αθλήτρια στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στη Γλασκώβη.

Η Παπαχρήστου έκανε 14.50 μέτρα στο πρώτο και καλύτερο άλμα της, αλλά έπρεπε να ξεπεράσει ξανά τον εαυτό της, καθώς η αντίπαλός της ήταν σε τρομερή ημέρα και έκανε δύο άλματα πάνω από το δικό της, το ένα εκ των οποίων, στα 14.73.

Η Ελληνίδα χρυσή πρωταθλήτρια στο ευρωπαϊκό ανοιχτού στίβου το 2018, δεν κατάφερε όμως τελικά να πηδήξει ακόμη πιο μακριά και έτσι έμεινε στη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο. 

πηγή

Χάλκινη πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχτηκε η Νικόλ Κυριακοπούλου στη Γλασκώβη. Εκτός μεταλλίων η Κατερίνα Στεφανίδη.

Η Κατερίνα Στεφανίδη δεν τα κατάφερε στον τελικό του άλματος επί κοντώ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στη Γλασκώβη. Σε κακή βραδιά βρέθηκε η Χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο ολοκληρώνοντας τον αγώνα της στα 4,65 μ. Το χάλκινο μετάλλιο κατάφερε να κατακτήσει η Νικόλ Κυριακοπούλου, έχοντας την ίδια επίδοση με την έτερη Ελληνίδα αθλήτρια, αλλά με λιγότερες άκυρες προσπάθειες.

Μας είχε… καλομάθει, φέρνοντας -κατά κύριο λόγο- χρυσά μετάλλια στις διοργανώσεις που συμμετείχε. Η Κατερίνα Στεφανίδη όμως αυτή τη φορά δεν τα κατάφερε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στη Γλασκώβη, σε αντίθεση με την Νικόλ Κυριακοπούλου που ανέβηκε στο βάθρο του άλματος επι κοντώ.

Η Κατερίνα Στεφανίδη δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο της, κατετάγη 4η στον τελικό με έγκυρη προσπάθεια στα 4.65μ. και έμεινε εκτός μεταλλίων για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια (το 2015 στο παγκόσμιο του Πεκίνου). 

Η Ελλάδα όμως πήρε ένα ακόμη μετάλλιο κατά την 3η και τελευταία ημέρα του 35ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κλειστού στίβου της Γλασκώβης, με την Νικόλ Κυριακοπούλου. 

Η Κυριακοπούλου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του επι κοντώ, το πρώτο της στη διοργάνωση, με έγκυρη προσπάθεια 4.65 μ. και χάρισε στην Ελλάδα το τέταρτο στη Γλασκώβη και 33ο συνολικά.

Η Κυριακοπούλου ξεκίνησε από τα 4.45 που πέρασε με την 2η προσπάθεια, άφησε τα 4.55μ και συνέχισε στα 4.65μ που υπερέβη με την 2η. Στα 4.75μ είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες και κατετάγη 3η. Η Στεφανίδη άρχισε τα άλματα από τα 4.65μ τα οποία πέρασε με την 3η προσπάθεια, αλλά στη συνέχεια δεν κατάφερε να περάσει τα 4.75μ κι έμενε στην 4η θέση. 

πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.