27 Μαρτίου 2019

Ο Νίκος Λυγερός για την κυβέρνηση, την εθνική επέτειο, την Μακεδονία και την Τουρκία

Γράφει ο Νίκος Λυγερός 

Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης 

Για την 25η Μαρτίου πληθαίνουν οι δικαιολογίες της κυβέρνησης για να απαγορεύσει την ελεύθερη έκφραση του ελληνικού λαού με κάθε τρόπο κι όταν δεν μπορεί με τον πιο άμεσο βρίσκει κάτι άλλο για ν’ απουσιάζουν οι εκπρόσωποί της από τις παρελάσεις. Πίστευε ότι δεν θα έχει επιπτώσεις με την απόφασή της να κινήσει το Σκοπιανό και να υπογράψει το Προσύμφωνο των Πρεσπών αλλά τώρα βλέπει το μέγεθος του λάθους της εκτίμησής της και δεν έχει δει ακόμα τίποτα από την αντεπίθεση του λαού μας. 

Σιγά σιγά όλοι οι πατριώτες ετοιμάζονται να φωνάξουν δυνατά Μακεδονία Ξακουστή σε κάθε παρέλαση, όπου κι αν βρίσκεται στην Ελλάδα, διότι θεωρούν ότι φτάνει αυτή η υποταγή στη βαρβαρότητα μόνο και μόνο επειδή μερικοί δεν ήξεραν πόσο μαύρη είναι στις απαράδεκτες επιλογές της. Έτσι ήδη με την 25η Μαρτίου που συμβολίζει την αρχή της Ελληνικής Επανάστασης αρχίζει σε πρακτικό επίπεδο και η αντεπίθεση του ελληνικού λαού που δεν συγχωρεί το έγκλημα του Προσυμφώνου. Και τώρα ας μιλήσει η κυβέρνηση μέσω της προπαγάνδας για επιτυχία για να γελάσουμε πιο δυνατά από τα ψέματά της.

πηγή

Η κυβέρνηση τρομοκρατεί την ασφάλεια 

Η κυβέρνηση τρομοκρατεί την ασφάλεια και την αναγκάζει να παίρνει μέτρα ενάντια στον ελληνικό λαό. Στη μαθητική παρέλαση η κυβέρνηση έκοψε το εμβατήριο Μακεδονία Ξακουστή. Και η αστυνομία έκανε προσαγωγές κατά Ελλήνων επειδή φώναζαν συνθήματα κατά του Προσυμφώνου των Πρεσπών. Ακόμα και τα φυλλάδια που μοίραζαν κατά του Προσυμφώνου ενόχλησαν τις αρμόδιες αρχές. Προσπάθησαν βέβαια να πιάσουν και άλλους πολίτες αλλά υπήρξαν αντιδράσεις. Οι αρχές μετά από πιέσεις φοβούνται για την 25η Μαρτίου ακόμα και μπογιές με drone ή και μασκαρεμένων τσολιάδων και εδώ βλέπουμε όλο το γελοίο της κατάστασης. 

Η κυβέρνηση που είναι τόσο σίγουρη ότι έπραξε καλά αντιμετωπίζει τον ελληνικό λαό σαν να ήταν τρομοκράτες. Απλώς δεν έχει αντιληφθεί τι σημαίνει να είναι 70% ενάντια στο Προσύμφωνο των Πρεσπών. Αλλά στη μεγάλη παρέλαση θα το καταλάβει θέλει δεν θέλει, γιατί θα είμαστε όλοι εκεί για να δηλώσουμε το παρόν και να φωνάξουμε μαζί το Μακεδονία Ξακουστή όπως το θέλει η παράδοση και μαζί μας θα είναι όλος ο Ελληνισμός που δεν φοβάται αυτήν την κυβέρνηση της μειοψηφίας. 

πηγή

Έκανε πίσω η κυβέρνηση 

Στο πλαίσιο της 25ης Μαρτίου φαίνεται ότι έπεσε η γραμμή από την πλευρά της κυβέρνησης να μαζευτούν τα στελέχη της και στη συνέχεια να αναθεωρήσουν πολιτικές δηλώσεις που αφορούν σε εθνικά θέματα. Έτσι ακούσαμε ότι το Καστελλόριζο ανήκει στα Δωδεκάνησα και ότι δεν θα υπάρξουν συζητήσεις για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με την Τουρκία. Έτσι έγινε κατανοητό από όλους ότι οι ακραίες δηλώσεις δυσανασχέτησαν τόσο πολύ τον ελληνικό λαό ειδικά μετά το έγκλημα κατά της Μακεδονίας μέσω του απαράδεκτου Προσυμφώνου των Πρεσπών. 

Αυτό αποδεικνύει ότι η Εθνική μας Εορτή στην οποία συμμετείχαμε όλοι μαζικά για να δώσουμε το παρόν και να φωνάξουμε δυνατά το Μακεδονία Ξακουστή έκανε τη διαφορά και ανάγκασε την κυβέρνηση να κάνει πίσω για να μην υπάρξουν σοβαρά επεισόδια και να έχει ακόμα μεγαλύτερο πολιτικό κόστος από αυτό που έχει σημειώσει ήδη και με τις δημοσκοπήσεις. Οι παρελάσεις σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό λειτούργησαν σαν μία νέα μορφή συλλαλητηρίων, άλλωστε και στις καταθέσεις στεφάνων ο ελληνικός λαός αποδοκίμασε ανοιχτά όλους τους βουλευτές της κυβέρνησης που τόλμησαν ακόμα και διακριτικά να συνεχίσουν την πολιτική τους. 

πηγή

Η δειλία της κυβέρνησης

Αν η κυβέρνηση έκανε πίσω δεν είναι μόνο λόγω 25ης Μαρτίου, αλλά και λόγω δειλίας διότι φοβάται για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και των δημοτικών εκλογών. Έτσι δεν ήθελε να ρίξει λάδι στη φωτιά με τις κλασικές απαράδεκτες δηλώσεις ενάντια στον Ελληνισμό. Βέβαια όλοι ξέρουμε πως κάποιος που είναι σταλινικός δεν γίνεται ξαφνικά δημοκράτης σε μερικές ημέρες ειδικά αν δέχτηκε πιέσεις μόνο από τον ελληνικό λαό. Αλλά εδώ φαίνεται ότι το κόμμα έβαλε μία νέα γραμμή πολύ πιο πίσω από τις κλασικές του θέσεις, για να φανεί τουλάχιστον στους πιο αθώους ότι δεν μηδενίζει την έννοια του Έθνους. 

Όμως οι πιο έμπειροι καταλαβαίνουν ότι η κυβέρνηση τα έχει χαμένα και προσπαθεί να σωθεί από παντού και με κάθε τρόπο, για να μην κυνηγάει παντού σε όλη την Ελλάδα, ο ελληνικός λαός κάθε βουλευτή της. Διότι μπορεί οι βουλευτές της να το παίζουν μάγκες εντός Βουλής, επειδή νιώθουν ασφάλεια όλοι μαζί αλλά έξω με τον λαό βλέπουν πόσο μόνοι είναι κι ότι όντως αντιπροσωπεύουν μια κυβέρνηση μειοψηφίας. Είναι εύκολο να είσαι ακραίος και να μισείς τον Ελληνισμό, όταν είσαι με κομματόσκυλα, αλλά είναι δύσκολο να το πεις μπροστά στον ελληνικό λαό και ειδικά στην 25η Μαρτίου. Εκεί θέλει κότσια και βέβαια δεν έχουν.  

πηγή

Τα Σκόπια είναι πληθυντικός 

Ό,τι και να λέει η κυβέρνηση, τα Σκόπια είναι μία κρατική οντότητα που είναι πολυεθνική αλλά σε τέτοιο βαθμό που είναι αδύνατο να μιλήσουμε για μία ενότητα. Το ίδιο το Σύνταγμα των Σκοπίων καταγράφει Αλβανούς, Βόσνιους, Ρομά και Τούρκους. Αποφεύγει την αναφορά στους Έλληνες και τους μετατρέπει σε Βλάχους, αλλά είναι και πάλι διαφορετικοί. ΄Οσο για τους Σέρβους και τους Βούλγαρους, η ανάμειξη με τους Σκοπιανούς είναι τόσο μεγάλη που ο διαχωρισμός είναι τεχνητός. Στην πραγματικότητα τα Σκόπια είναι η ζώνη επαφής των κρατών με τα οποία συνορεύουν. 

Επί της ουσίας οι πληθυσμοί αυτών των κρατών δηλαδή της Αλβανίας, της Βουλγαρίας, της Ελλάδας και της Σερβίας μπαίνουν μέσα στα Σκόπια. Έτσι τα τελευταία αποτελούν ένα ετερογενές συνονθύλευμα που δεν μπορεί να σταθεί από μόνο του. Αυτή η τετραπλή δημογραφική δεν είναι μόνο φυσιολογική. Στην πραγματικότητα το κράτος είναι τεχνητό και τοποθετήθηκε σε μία περιοχή που δεν ήταν ανάλογη από την Κροατία, την Βοσνία, τη Σλοβενία, την Σερβία και το Μαυροβούνιο. Γι αυτό τα Σκόπια φοβούνται τόσο πολύ τα σύνορά τους. 

πηγή

Καστελλόριζο και Συνθήκη Παρισίων 

Αντί να ασχολούμαστε με πολιτικούς που δεν έχουν ιδέα από στρατηγική και μας μιλούν για γεωγραφία και γεωλογία, θα ήταν καλό να κοιτάζουμε τις πηγές που αποτελούν σημεία αναφοράς. Το Καστελλόριζο ακόμη και να ήταν πιο πέρα από την Κύπρο δεν θα άλλαζε απολύτως τίποτα. Σημασία έχει ότι υπάρχει στο Άρθρο 14 της Συνθήκης Παρισίων του 1947. Διότι στο πρώτο εδάφιο που φαίνεται να αγνοεί και ο Πρόεδρος της Τουρκίας, βρίσκεται στον κατάλογο των νησιών των Δωδεκανήσων που παραχωρεί εξ ολοκλήρου η δημοκρατική Ιταλία στην Ελλάδα. Κατά συνέπεια στην ερώτηση αν το Καστελλόριζο βρίσκεται στο Αιγαίο ή στη Μεσόγειο, η ελληνική απάντηση που είναι αποδεκτή από όλα τα κράτη που υπέγραψαν τη Συνθήκη Παρισίων μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι ότι το Καστελλόριζο ανήκει στα Δωδεκάνησα λόγω Άρθρου 14. 

Θα ήταν καλό να το ξέρουν όσοι κάνουν τους δικηγόρους της Τουρκίας και ειδικά χωρίς Δικαστήριο αφού η Τουρκία που δεν υπέγραψε το Δίκαιο της Θάλασσας, δεν μπορεί να θεωρεί το Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης αρμόδιο για τις διαφορές της. Αντί λοιπόν να σπαταλάμε τον χρόνο μας με τους αγεωγράφητους και ανιστόρητους δικηγόρους χωρίς δικαστήριο, ας ασχοληθούμε με τις συμμαχίες που δημιουργούν η ελληνική και η κυπριακή ΑΟΖ. 

Article 14 

1. L’Italie cède à la Grèce, en pleine souveraineté, les îles du Dodécanèse ci-après énumérées, savoir : Stampalia (Astropalia), Rhodes (Rhodos), Calki (Kharki), Scarpanto, Casos, (Casso), Piscopis (Tilos), Misiros (Nisyros), Calimnos (Kalymnos), Leros, Patmos, Lipsos (Lipso), Simi (Symi), Cos (Kos) et Castellorizo, ainsi que les îlots adjacents. 

2. Ces îles seront et resteront démilitarisées. 

3. Les formalités et les conditions techniques du transfert de ces îles à la Grèce seront fixées par un accord entre les Gouvernements du Royaume-Uni et de la Grèce et des arrangements seront pris pour que le retrait des troupes étrangères soit terminé au plus tard quatre-vingt-dix jours après l’entrée en vigueur du présent Traité. 

πηγή  

Οι δικηγόροι της Τουρκίας 

Δεν μας έφτανε ο κλασσικός ραγιαδισμός και το Σύνδρομο της Στοκχόλμης, έπρεπε να δούμε και τους δικηγόρους της Τουρκίας. Βέβαια πήραν ειδικότητα από τα Σκόπια και τώρα θέλουν να περάσουν στο επόμενο στάδιο, ακόμα και τις ημέρες της Εθνικής μας Επετείου. Δεν μιλούν ποτέ για τη Μαύρη Θάλασσα ενώ εκεί βρίσκεται η ΑΟΖ του Πόντου, ενώ φέτος ζούμε τα 100 χρόνια της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Δεν μιλούν ποτέ για την Καταστροφή της Σμύρνης, εκτός βέβαια όταν θέλουν να την χαρακτηρίσουν ως συνωστισμό, αλλά συνεχώς αναφέρονται σε συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο. Προσπαθούν να αλλοιώσουν το θέμα του Καστελλόριζου, για να δικαιολογήσουν τις τουρκικές θέσεις. Επιμένουν για το ανύπαρκτο μερίδιο της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ τα έχουν βρει η Κύπρος, ο Λίβανος, το Ισραήλ, η Αίγυπτος και η Ελλάδα. Μιλούν για τις θέσεις της Τουρκίας και καθυστερούν τον διαγωνισμό για τις θαλάσσιες περιοχές Δυτικά της Κρήτης και Νοτιοδυτικά Κρήτης ενώ περιμένουν η Exxon Mobil, η Total και τα Ελληνικά Πετρέλαια. Θα ήταν καλό οι δικηγόροι της Τουρκίας να μάθουν ότι η τελευταία δεν αναγνωρίζει κανένα δικαστήριο ως αρμόδιο για τέτοια θέματα, διότι δεν έχει υπογράψει καν το Δίκαιο της Θάλασσας. 

πηγή 

Η ώρα για αποφάσεις 

Αντί να ασχολούμαστε με τις δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας που είναι σε προεκλογική περίοδο και πρέπει να αποδείξει ότι είναι ο ισχυρός παίχτης της περιοχής, ακόμα κι αν δεν το πιστεύει πια ο ίδιος με τόσες σφαλιάρες που έχει φάει στο στρατηγικό επίπεδο τόσο από τις ΗΠΑ όσο και τη Γαλλία, θα ήταν καλό να σταματήσουμε τις απαράδεκτες καθυστερήσεις που ζούμε στον τομέα της ενέργειας. Καθυστερούμε τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed γιατί ακόμα μιλούμε για τη θέσπιση της ελληνικής ΑΟΖ.

Καθυστερούμε το ηλεκτρικό καλώδιο Euroasia Interconnector για λόγους τοπικιστικής μικροπολιτικής. Καθυστερούμε τα συμβόλαια για τις θαλάσσιες περιοχές Δυτικά Κρήτης και Νοτιοδυτικά Κρήτης ενώ οι αιτήσεις έγιναν από την κοινοπραξία Exxon Mobil, Total και Ελληνικά Πετρέλαια. Καθυστερούμε την τριπλή συμφωνία Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ ενώ χρειαζόμαστε αυτήν την στρατηγική οριοθέτηση. Καθυστερούμε όλες τις συμμαχίες μας σε ευρωπαϊκό και νατοϊκό επίπεδο επειδή μερικοί σκέφτονται αποκλειστικά το θέμα των εκλογών. Φτάνει πια, ας κοιτάξουμε επιτέλους τα εθνικά μας θέματα ως μια προτεραιότητα για το μέλλον του Ελληνισμού, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο για ν’ απελευθερωθούμε από τον ραγιαδισμό.  

πηγή 

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Γεωστρατηγικής

Δείτε επίσης

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στην εκπομπή "Μαζί"με την Αλεξία Δρίτσα. DRTV 27/03/2019 ΕΔΩ

Ν. Λυγερός: Ελληνισμός, πίστη και ασφάλεια. Πνευματική Εστία Μητροπόλεως Κώου και Νισύρου. Κυριακή 17 Μαρτίου 2019, ΕΔΩ

Ν. Λυγερός: Διαδικασία Ακύρωσης Προσυμφώνου. Πνευματική Εστία Μητροπόλεως Κώου και Νισύρου. Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.