30 Μαρτίου 2019

Αρθρα του Ν. Λυγερού για την Μακεδονία και την κυβέρνηση

Γράφει ο Νίκος Λυγερός 

Η Μακεδονία ενάντια στην κυβέρνηση 

Η Μακεδονία είναι πλέον ανοιχτά ενάντια στην κυβέρνηση και θέλει να την τιμωρήσει πολιτικά για το έγκλημα που διέπραξε μέσω του Προσυμφώνου των Πρεσπών. Έτσι ακόμα και ο πρωθυπουργός προσπαθεί μάταια να υποστηρίξει τα στελέχη του για τις επερχόμενες εκλογές. Όμως όποιον και όποια να πλησιάσει, στην ουσία τον καίει διότι αυτός είναι ο κύριος αυτουργός, έτσι οι άλλοι είναι συνεργοί του, αν δεν εκφραστούν ξεκάθαρα υπέρ της ακύρωσης του Προσυμφώνου. 

Με την απεγνωσμένη κίνησή του δείχνει ότι έχει ήδη χάσει όσα είχε κάνει στη Θεσσαλονίκη και το κόμμα του στο οποίο δίνει περισσότερη σημασία από την πατρίδα μας, θα υποστεί το τεράστιο κόστος της ιδεολογικής επιλογής του. Διότι τίποτα δεν μπορεί να ηρεμήσει τους Μακεδόνες εκτός από τον ίδιο τον διωγμό του από την εξουσία. Επειδή κανένας Έλληνας δεν μπορεί ν΄ αποδεχθεί αυτή την πράξη που αποτελεί απόπειρα ενάντια στον Ελληνισμό. Έτσι όσο και να χτυπιέται η κυβέρνηση που δεν θέλει να παραδεχτεί την μελλοντική της ήττα λόγω του ιδεολογικού της λάθους, η Μακεδονία θα ψηφίσει εναντίον της σε τρομερό ποσοστό, όποιος και να είναι ο υποψήφιος του κόμματος επειδή όλοι οι Μακεδόνες ξέρουν ότι είναι σταλινικός όσο και να κρύβεται.

πηγή

Η σταλινική κυβέρνηση 

Η σταλινική κυβέρνηση έχει την τάση λόγω προπαγάνδας να μιλά για αντιδημοκρατικά χτυπήματα που δέχεται. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι αυτή η ερμηνεία των πραγμάτων προέρχεται από το γεγονός ότι η δημοκρατία πρέπει να είναι σταλινική για να είναι ορθή. Λόγω ιδεολογίας, δημοκρατικές χώρες είναι μόνο αυτές που σχετίζονται με τον κομμουνισμό. Οι άλλες δημοκρατίες θεωρούνται ιμπεριαλιστικές και καπιταλιστικές. Με τέτοια δομικά λάθη πώς να μην ερμηνεύουν με λανθασμένο τρόπο και την αντίσταση του ελληνικού λαού. Για την κυβέρνηση το μόνο δικαίωμα που έχει ο λαός είναι να συμφωνήσει μαζί της. Κάθε διαφωνία θεωρείται από αντιδραστική έως αντιστασιακή. 

Έτσι πρέπει να είμαστε προσεχτικοί όταν ακούμε πώς εκφράζεται. Η αλήθεια είναι ότι εκτός από το κόμμα δεν έχει κανένα κοινό και έχει συνηθίσει η εξουσία να λειτουργεί μόνο με άτομα που συμφωνούν με τα πάντα. Με το θέμα της Μακεδονίας, θα ήθελε η κυβέρνηση αν μπορούσε, να μας βάλει όλους φυλακή, να μας εξορίσει ή ακόμα καλύτερα σε δικά της γκουλάγκ. Όμως η Ελλάδα είναι η πατρίδα της ελευθερίας και της δημοκρατίας με την έννοια του Ελληνισμού και κάθε κυβέρνηση που θέλει να καταπατήσει το λαό είναι ενάντια στον Ελληνισμό.

πηγή

Μακεδόνες επιχειρηματίες ενάντια στη κυβέρνηση 

Ήταν αναμενόμενο βέβαια, αλλά τώρα έγινε. Μπορεί η κυβέρνηση να καθυστέρησε να παρουσιάσει τις επιπτώσεις του απαράδεκτου Προσυμφώνου, αλλά οι Μακεδόνες επιχειρηματίες τις έχουν πλέον αντιληφθεί και δεν προσπαθούν μόνο να τις διαχειριστούν, αλλά ήδη θέλουν να τις ακυρώσουν με κάθε τρόπο και γι' αυτόν τον λόγο δεν θέλουν να συμμετέχουν στην κυβερνητική αποστολή στα Σκόπια, διότι ξέρουν ότι θα εκτεθούν και αυτοί με τα τρομαχτικά λάθη της κυβέρνησης που έχει στελέχη τα οποία δεν έχουν ιδέα πώς λειτουργεί ο επιχειρηματικός κόσμος. Έτσι το θέμα της επιτροπής, η οποία υποτίθεται θα επιλύσει τις διαφορές με τα σήματα όσον αφορά στο εμπορικό καθεστώς, δεν επαρκεί με τίποτα. 

Επίσης κατάλαβαν οι Μακεδόνες επιχειρηματίες ότι το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι η ανατροπή της πρόθεσης ψήφου που δεν είναι υπέρ της, και όχι βέβαια να τους βοηθήσει σε πρακτικό επίπεδο. Η κυβέρνηση έχει ποντάρει στο γεγονός ότι ο ελληνικός λαός θα ξεχνούσε το τραγικό της λάθος και ήλπιζε να αλλάξει η συμπεριφορά της Μακεδονίας όσον αφορά στους ψηφοφόρους, όμως πρέπει να παραδεχθεί ότι τα πράγματα έχουν απλώς χειροτερέψει κι ότι δεν ελέγχει πια την κατάσταση.

πηγή 

Τα μέτρα της κυβέρνησης δεν ανατρέπουν τίποτα 

Μπορεί η κυβέρνηση να προσπαθεί απεγνωσμένα να πάρει πολλά και διάφορα μέτρα για να ανατρέψει την πρόθεση ψήφου στις ευρωεκλογές, αλλά μάταια διότι τίποτα δεν της βγαίνει. Η ψαλίδα μεταξύ των κομμάτων δεν έχει αλλάξει και συνεχίζεται η πορεία της φθοράς του κόμματος που ταυτίζεται πια με την κυβέρνηση. Διότι όλοι βλέπουν πια ότι η κυβέρνηση είναι μονοκόμματη κι όλες οι προσπάθειες να διευρύνει το εκλογικό της σώμα είναι απλώς τεχνάσματα που δεν έπεισαν καν τον ελληνικό λαό. 

Έτσι όσο και να προσπαθεί το μόνο που καταφέρνει με τόσους συμβιβασμούς τελευταίας στιγμής, είναι να εκνευρίζει τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της και τίποτα άλλο. Αναγκάζεται να αντιληφθεί λόγω των λαϊκών πιέσεων που δέχεται, ότι δεν αποτελεί πια οποιαδήποτε ελπίδα. Διότι όλοι όσοι δεν ανήκουν θεμελιακά σε αυτό το κόμμα και ψήφισαν για αυτό στις προηγούμενες εκλογές είδαν με τα ίδια τους τα μάτια, πόσο καταστροφική ήταν η επιλογή στα εθνικά θέματα. Και όντως η κυβέρνηση στην απόγνωσή της πήρε σβάρνα όλα τα εθνικά θέματα για να τα λύσει με τον δικό της τρόπο: Κυπριακό, Σκοπιανό, Βορειοηπειρωτικό, Ελληνοτουρκικές σχέσεις και ΑΟΖ. Γι’ αυτό δεν τραβάει άλλο διότι όλοι κατάλαβαν τι κάνει.

πηγή  

Περί Πρωτοκόλλου εισδοχής στο ΝΑΤΟ 

Albania, Bulgaria, Croatia, Denmark, Greece, Lithuania, Montenegro, Romania, Slovenia αυτές είναι οι χώρες που υπερψήφισαν το Πρωτόκολλο εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ κι έχει ενδιαφέρον να αντιληφθούμε ποιες είναι μέσα στο νατοϊκό πλαίσιο διότι όλο ακούμε για άλλες χώρες που υποτίθεται μας πιέζουν τρομαχτικά ενώ η ίδια η κυβέρνηση λέει ότι η όλη διαδικασία είναι δική της πρωτοβουλία, αλλά δεν τις βλέπουμε ακόμα σε αυτόν τον κατάλογο. Εκτός από την Δανία που είναι το μόνο ιδρυτικό μέλος του ΝΑΤΟ σε αυτήν τη λίστα, και τη Λιθουανία που εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ το 2004, όλες οι άλλες χώρες είναι της περιοχής. Δηλαδή είμαστε ακόμα στο τοπικό πλαίσιο των Βαλκανίων. 

Και εδώ βλέπουμε το παράδοξο του όλου θέματος τουλάχιστον όπως μας παρουσιάζεται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Διότι τοπικά μας εξηγούν ότι υπάρχουν αντιρρήσεις και τελικά δεν τις βλέπουμε και ολικά υπάρχουν πιέσεις που και αυτές δεν τις βλέπουμε σε πρακτικό επίπεδο. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι υπάρχει μία αναμονή και σε νατοϊκό επίπεδο διότι ξέρουν όλα τα κράτη μέλη ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και δεν είναι ανάγκη να εκτεθούν πριν τα αποτελέσματα και γι’ αυτό συνεχίζεται ο αγώνας.

πηγή

Ο Πρωθυπουργός χωροφύλακας 

Η επιλογή των λέξεων του Πρωθυπουργού σίγουρα δεν είναι στρατηγική, αλλά είναι ενδεικτική. Όταν ο γνωστός οινοποιός Γεροβασιλείου του έδειξε υλικό που αποδεικνύει ποια χρήση κάνουν τα Σκόπια του ονόματός τους, είπε ότι “ δυστυχώς πρέπει να παίξουμε λίγο και τον χωροφύλακα τώρα”. Με άλλα λόγια θεωρεί ότι πρόκειται για μια παράβαση του Προσυμφώνου των Πρεσπών, το οποίο όμως δεν έχει ολοκληρωθεί αφού δεν έχει τελειώσει η ψηφοφορία των 29 κρατών μελών του ΝΑΤΟ για το Πρωτόκολλο εισδοχής των Σκοπίων και δεν έχουν ολοκληρωθεί οι συνταγματικές τροπολογίες, με την έννοια ότι δεν έχουν ενεργοποιηθεί ακόμα. 

Έτσι θα ήταν καλό για τον πρωθυπουργό χωροφύλακα να αποφασίσει να ενημερωθεί για τα διαδικαστικά, αλλιώς θα πρέπει να κρύψει με καλύτερο τρόπο το γεγονός ότι δεν έχει τελειώσει την όλη διαδικασία, για να μην έχει τριβές με τον Πρωθυπουργό των Σκοπίων ο οποίος έχει αποφασίσει να είναι Πρωθυπουργός διαφημιστής για τη χώρα του. Και πάλι βλέπουμε ότι δεν υπάρχει συντονισμός κι ότι η παραπληροφόρηση συνεχίζεται γιατί πρέπει να φανεί ότι μιλούμε για ένα τελικό αποτέλεσμα, το οποίο όμως δεν υπάρχει.

πηγή

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής Γεωστρατηγικής

Δείτε επίσης Ομιλία του Ν. Λυγερού στην ημερίδα με θέμα: "Η Μακεδονία και το Προσύμφωνο των Πρεσπών". Πνευματικό κέντρο Αγίου Μηνά. Ηράκλειο Κρήτης. Δευτέρα 1 Απριλίου 2019, ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.