27 Μαρτίου 2019

(Τε)λειώστε τον επιτέλους!!!

Του Κώστα Δημ Χρονόπουλου 
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Δεν γνωρίζω πως θα αναφέρει /περιγράφει ο ιστορικός του μέλλοντος τον κο Τούρκο Πρόεδρο (Σ.Σ Προσωπικά μου είναι παγερά αδιάφορο).

Εκείνο όμως που προξενεί αλγεινή εντύπωση δεν είναι μόνον τα εμφανή -μη αποκρυπτόμενα /συγκαλυπτόμενα πλέον -ψυχολογικά του προβλήματα, και η (εκλογική του) ανασφάλεια.

Οι ιδέες μεγαλείου -Σουλτανικών διαστάσεων μεγαλομανία - η αναβίωση της ... Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, με τον ίδιο επικεφαλής , το μεγαλοπρεπές ανάκτορο κ.α.

Θυμίζει εκείνον ο οποίος αγόρασε μια γραβάτα, που του άρεσε (παλάτι) και μετά πάσχιζε να βρει το κοστούμι να την ταιριάξει (=Αυτοκρατορία). 

Αγνοώ από τι - ενδεχομένως -πάσχει.
Εκείνο όμως το οποίο αποτελεί δεδομένο -και δεδηλωμένο από τον ίδιο - είναι η .....μεγαλοκαρδία του.
Διαθέτει μια απίθανα μεγάλη -ασύνορη - καρδιά -η οποία επεκτείνεται ακόμη και πέραν των συνόρων της πάλαι ποτέ κρατεάς Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Θέλει όλες τις όμορες, αλλά και απόμακρες, χώρες δικές του.
Τις αγαπάει όλες .... καρδιακά /εγκάρδια, ισλαμικά.
Νοιώθει ως (αυτόκλητος) προστάτης /αγαπητικός του Μουσουλμανικού κόσμου.

Κάποιοι θα τον θεωρήσουν ως γραφική περίπτωση. Πράγματι η θέα Προέδρου /Αρχηγού Κράτους ο οποίος περιφέρεται νυχθημερόν με ένα μικρόφωνο στο χέρι και μιλά ακατάπαυστα σε οργανωμένους χειροκροτητές, δεν έχει προηγούμενο.
Το γραφικότερο είναι πως, τελευταία, συνοδεύεται από τελάρα με ζαρζαβατικά που -αφειδώς-μοιράζει δωρεάν στους πιστούς.
Δεν το αποκλείω -αύριο - οι εξέδρες των ομιλιών του να στήνονται αποκλειστικά από ... τελάρα λαχανικών και φρούτων.
Αντιαισθητική βέβαια παρουσία και τετάρτης διαλογής ηθοποιία.
Ο άνθρωπος έχει ξεφύγει. Από κήρυκας ψευδολογιών, ψευτολεονταρισμών και επιδειξιομανίας, έγινε κήρυκας μίσους.

Προσπαθεί να συνεγείρει τους Τούρκους εναντίον των Ελλήνων. Εμετικές, χολερικές πολεμοχαρείς οι συνεχείς ανιστόρητες αναφορές του.
Συνεχίζει, ταυτόχρονα, τις αμέτρητες παραβάσεις και παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και διαρκώς απειλεί, εκφοβίζει, εκβιάζει.

Δεν σέβεται τίποτα. Ούτε καν τις εθνικές Επετείους ή -και - τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας (με τον οποίον επιθυμεί -σφόδρα; -εξομάλυνση των "διαφορών" και σχέσεις καλής γειτονίας). 47 παραβιάσεις του εναέριου χώρου και ... "τιμητική συνοδεία τούρκικων αεροσκαφών " κατά την επίσκεψη του Κυβερνήτη στο Αγαθονήσι (!).

Οι δικοί μας οφείλουν να σταματήσουν να δίνουν απαντήσεις και να κάνουν δηλώσεις. Είναι καιρός να προχωρήσουν σε πράξεις !!!. 
O άνθρωπος θυμίζει απασφαλισμένη χειροβομβίδα έτοιμη να εκραγεί. Εξοπλίζεται ωσαν αστακός. Ενώ ουδείς- γείτονας- τον απειλεί ή τον ενοχλεί(!).
Θέλει να γίνει ο χωροφύλακας της περιοχής και ο σύγχρονος ... Ευρωπορθητής
Παρεμβαίνει σε ξένες υποθέσεις αναιτιολόγητα. 

Οι ημέτεροι και ξένοι ηγετίσκοι, μύωπες και συμφεροντολόγοι όντες, αδυνατούν να (αν) υψώσουν το θαμνώδες /νανώδες /πυγμαίο ανάστημά τους. Τον εξοπλίζουν (για οικονομικά οφέλη) ή τον αβαντάρουν (μεγάλη η τουρκική αγορά γάρ).
Τους είχα, προ καιρού, συστήσει να θυμηθούν την Βιέννη. Νόμισαν ότι αναφερόμουν στα αξιοθέατα της πόλης ή στην όπερα. 

Ό (Γκρίζος εν προκειμένω) λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται.
Δείχνει τα δόντια του. Τι έχουν να επιδείξουν οι ηθικά και διανοητικά νωδοί /ξεδοντιασμένοι πυγμαίοι της Δύσης; Συζητήσεις ατέρμονες περί μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης; Έχουν αντιληφθεί τι φίδι κρύβουν και χαιδολογάνε στον ρυπαρό κόρφο τους; 

Ο Σουλτανίσκος θα αρκεστεί σε ακίνδυνα αλυχτίσματα για λίγο καιρό ακόμη. Όταν εξοπλιστεί κατάλληλα θα δαγκώσει. Κλασική συμπεριφορά θρασύδειλου.

ΥΓ Πρόταση:
Τελειώστε τον, πριν προλάβει να σας (μας) τελειώσει !!!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.