29 Μαρτίου 2019

Αγελαία μάζα

Ο απόηχος του λαμπρού εορτασμού της 25ης Μαρτίου και τα έμμισθα φερέφωνα εξωθεσμικών παραγόντων 

Από τον Χαράλαμπο Β. Κατσιβαρδά* 

Εις τον απόηχο του λαμπρού εορτασμού της 25ης Μαρτίου διατυπώνονται, ένθεν κακείθεν, δήθεν επιστημονικής εγκυρότητας απόψεις από πρόσωπα των οποίων η αποστολή εις την πατρίδα μας καθίσταται αποδεδειγμένα συγκεκριμένη, είναι δηλαδή εντολοδόχοι εξωθεσμικών και εξωθνικών παρακέντρων εξουσίας.

Αυτά τα πρόσωπα, δίχως ουδεμία περγαμηνή εις τον επαγγελματικό και επιστημονικό στίβο, επεβλήθησαν στανικώς και υψιπετώς εν μια νυκτί εις τα ελληνικά πολιτικά δρώμενα, με θεραπαινίδα ορισμένα ΜΜΕ, και εκφράζουν δήθεν έγκυρη άποψη επί παντός επιστητού, με υπερφίαλη αλαζονεία ότι εξ ορισμού η γνώμη τους πρέπει να επικρατεί ως δογματικά ορθή, έναντι των άλλων.

Φρονώ ότι το φαυλεπίφαυλο πολιτικό σύστημα έχει καλλιεργήσει έναν βοσκηματώδη τρόπο τού νοείν και του βουλεύεσθαι εις τον Ελληνα πολίτη, μια πλύση εγκεφάλου η οποία άρχεται εκ του σχολείου και εξικνείται μέχρι την κανονική πολιτική ζωή, δηλαδή χειραγωγείται προς μια ψευδή πραγματικότητα και διαβουκολείται προς μια στρεβλή αλήθεια περί της πολιτικής ζωής του τόπου. Ολως τυχαίως, αυτές οι «καθ’ υπαγόρευση» απόψεις ασφαλώς στρέφονται απεριφράστως κατά της διττής εορτής της 25ης Μαρτίου, αφενός του Ευαγγελισμού και εξ ετέρου του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, διά της καταλυτικής συμβολής του κλήρου και της εν γένει συμβολής της ζώσης ορθοδόξου παραδόσεως προς την πατρίδα και την ελευθερία.

Εφόσον υπάρχουν, κατ’ εμέ, οι έμμισθοι αυτοί θύλακες, οι οποίοι εν Ελλάδι αντιμάχονται την ελευθερία της πατρίδος μας (δηλαδή, οι προβατόσχημοι, λυκοποιηθέντες), δύνανται να εγκατασταθούν σε οιαδήποτε χώρα ελευθέρως να πιστεύουν ακωλύτως και απροσκόπτως σε όποιον θεό επιθυμούν, τιμώντας τον εθνικό ύμνο και τα σύμβολα όποιας χώρας θέλουν, και όχι να προσπαθούν βέβηλα να αμαυρώσουν τον αγώνα τον προγόνων μας, λοιδορώντας το αίμα το οποίο έχυσαν διά την ιδική μας σήμερα εθνική ανεξαρτησία. 

Αρα, τι εξυπηρετούν οι εύπλαστοι αυτοί προβοκάτορες, τα έμμισθα φερέφωνα εξωθεσμικών παραγόντων, οι οποίοι, τελούντες σε διατεταγμένη υπηρεσία, έχουν ακροβολιστεί κατέχοντες καίριες θεσμικές θέσεις εις τον κρατικό μηχανισμό, δογματίζοντας διαπρυσίως υπέρ του εθνομηδενισμού, επιχειρώντας ιδίως διά όλων των βαθμίδων της εκπαιδεύσεως να κάμψουν το επαναστατικό φρόνημα των Ελλήνων και να του εμπεδώσουν το αίσθημα της ηττοπάθειας και της δουλοφροσύνης;

Η έλλειψη επιχειρημάτων καθίσταται πρόδηλη, διότι, τη στιγμή που οι χρεοκοπημένες ιδεοληψίες τους είναι εκ της ίδιας της ιστορικής αλήθειας γεγονός, είναι ίδιον των ολοκληρωτικών καθεστώτων να στιγματίζεις τον αντιφρονούντα και τον υγιώς αντιδρώντα ως «φασίστα» επίβουλο της λαοπρόβλητης δήθεν κυβερνήσεως, διατάσσοντας επαίσχυντα την Αστυνομία να τον προσαγάγει εις το τμήμα προς πιστοποίησιν φρονημάτων.

*Δικηγόρος 

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.