28 Μαρτίου 2019

Η Μακεδονία ως κριτήριο εκλογών και Η ελληνοαμερικανική αντεπίθεση

Γράφει ο Νίκος Λυγερός 

Η Μακεδονία ως κριτήριο εκλογών

Όσο απίστευτο κι αν είναι για όσους μελετούν τις εκλογικές αναμετρήσεις για πρώτη φορά μετά την αντιπολίτευση, η Μακεδονία θα λειτουργήσει ως κριτήριο εκλογών και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα. Έτσι η κυβέρνηση που θεωρούσε ότι ο ελληνικός λαός θα ξεχάσει το Σκοπιανό και θ' ασχοληθεί μόνο με αυτά που θέλει, έκανε και πάλι λάθος εκτίμηση. Κανείς δεν ξέχασε αυτό το έγκλημα που διέπραξε το κυβερνών κόμμα, ενώ ήταν κυβέρνηση μειοψηφίας, αφού η συγκυβέρνηση είχε φύγει. Κανένας δεν έχει ξεχάσει τους βουλευτές που υπερψήφισαν το Προσύμφωνο των Πρεσπών και το Πρωτόκολλο εισδοχής των Σκοπίων. 

Έτσι όπου και να κρυφτούν θα υποστούν το κόστος των επιλογών τους σε όλα τα επίπεδα. Διότι οι πράξεις τους είναι απαράδεκτες για τον Ελληνισμό. Έτσι με τις εκλογές οι ψηφοφόροι μπορούν να εκφράσουν όχι μόνο τη δυσαρέσκειά τους, αλλά και να λειτουργήσουν εποικοδομητικά ασκώντας πιέσεις προς την ακύρωση του Προσυμφώνου των Πρεσπών, ειδικά τώρα που βρισκόμαστε ακόμα στη διαδικασία σε νατοϊκό επίπεδο. Υπάρχουν ακόμα και οι εξελίξεις στα Σκόπια με τις προεδρικές εκλογές του Απριλίου που θα υπενθυμίσουν στους ψηφοφόρους τι έχει γίνει και ποιες είναι οι επιλογές. Έτσι η Μακεδονία συνεχίζει το έργο της μέσω του νέου Μακεδονικού Αγώνα και συμβάλλει ενεργά στην απελευθέρωση της Ελλάδας από ένα σταλινικό καθεστώς λογοκρισίας επειδή είναι εκ φύσης αντιδημοκρατικό.

πηγή

Η ελληνοαμερικανική αντεπίθεση

Μέσα στο πλαίσιο των εορτασμών για την Εθνική μας Επέτειο στις 7 Απριλίου στη Βοστώνη και στις 14 Απριλίου στη Νέα Υόρκη θα γίνουν παρελάσεις που θα τιμήσουν ενεργά τη Μακεδονία και θα δώσουν το στίγμα του αγώνα ενάντια στο Προσύμφωνο των Πρεσπών για τη συνέχεια της διαδικασίας της ακύρωσής του. Μπορεί στην Ελλάδα, η προπαγάνδα της κυβέρνησης να λογοκρίνει πολλά και να δίνει την εντύπωση ότι ελέγχει την κατάσταση με τα κονδύλια που μοιράζει, αλλά είναι ανίκανη να επηρεάσει την Αμερική. Και αυτό αποδεικνύει και την εμβέλεια της Παμμακεδονικής Αμερικής. Μάλιστα αυτό φαίνεται και από τις μακεδονικές οργανώσεις στην Ελλάδα που θέλουν να υπάγονται άμεσα σε αυτή χωρίς ενδιάμεσο. 

Είδαμε επίσης ότι αντιστάθηκε η Αυστραλία στις πιέσεις της κυβέρνησης. Αλλά για την Νέα Υόρκη δεν τολμά καν να ασκήσει πιέσεις, γιατί ξέρει ότι θα είναι μεγάλο το κόστος. Άλλωστε στην Αμερική γίνονται άμεσα επαφές στο Κογκρέσο και στη Γερουσία, διότι υπάρχει πλαίσιο αντίστασης. Ενώ είμαστε σε προεκλογική περίοδο στην Ελλάδα και όλοι νιώθουν ευάλωτοι λόγω των ψηφοφόρων, η Αμερική συνεχίζει τον αγώνα κι ενισχύει τις πατριωτικές θέσεις. Με αυτόν τον τρόπο ενεργοποιεί μία αντεπίθεση και περνά στο επόμενο στάδιο της αντίστασης που προετοιμάζει την ακύρωση του Προσυμφώνου.  

πηγή

Ο Νίκος Λυγερός είναι καθηγητής ΓεωστρατηγικήςShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.