27 Μαρτίου 2019

Πρέπει να πάρουμε την Ελλάδα πίσω

Το παρελθόν δεν αναιρείται, τα γεγονότα δεν σβήνονται όταν μαθευτεί η αλήθεια, αλλά είναι απαραίτητη η γνώση της για να μπορέσει το Έθνος μας να ξεφύγει από την παγίδα, στην οποία οδηγήθηκε προδοτικά – κάτι που ασφαλώς θα συμβεί, αφού η χώρα μας είναι από κάθε πλευρά σε θέση να τα καταφέρει.

Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος 

«Πώς πάει το Έθνος; Πώς πάνε οι δουλειές;» ρωτήθηκε έμμεσα ο Δ. Σολωμός, απαντώντας τα εξής σαν να αναφερόταν στο σήμερα: «Είδες να μαδάνε την κότα και ο αέρας να συνεπαίρνει τα πούπουλα; Έτσι πάει το Έθνος». 

Η Ελλάδα γιορτάζει σήμερα (το άρθρο γράφτηκε στις 25/3) την απελευθέρωση της από την Τουρκία, ευρισκόμενη υπό την οικονομική κατοχή της Γερμανίας και τη στρατιωτική των Η.Π.Α. – ένα γεγονός που δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Στη θέση του Συντάγματος της δε έχει τα μνημόνια, υπενθυμίζοντας πως μνημόνια δεν σημαίνουν μόνο μέτρα λιτότητας αλλά, κυρίως, ξεπούλημα της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, σε εξευτελιστικές τιμές – ενώ όταν ένα κράτος ξεπουλάει όλα του τα περιουσιακά του στοιχεία, όλους τους πόρους του, είναι συνήθως αδύνατον να ξεχρεώσει ποτέ τους δανειστές του.

Στα πλαίσια αυτά, είναι πολύ δύσκολο να κατανοήσει κανείς το πρόσφατο άρθρο του κ. Βενιζέλου, σύμφωνα με το οποίο «Εθνικό δεν είναι αυτό που ικανοποιεί μόνο τον παρόντα λαό, αλλά τιμά τις παρελθούσες γενιές και προστατεύει τις ερχόμενες γενιές, διατηρώντας υπέρ αυτών εθνικούς πόρους» (πηγή). Δημιουργείται η απορία δηλαδή, σχετικά με το πώς ένας από τους πρωτεργάτες της υπαγωγής της χώρας στο ΔΝΤ, της υπογραφής της πρώτης δανειακής σύμβασης, καθώς επίσης του εγκληματικού PSI, θεωρεί ότι με αυτά που συνυπέγραψε δεν ικανοποίησε μεν τον παρόντα λαό, αλλά τίμησε τις παρελθούσες γενιές και προστάτευσε τις επόμενες, διατηρώντας υπέρ αυτών εθνικούς πόρους! Πόσο μάλλον όταν ο τότε πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών, με ανακοίνωση του στις 16 Δεκεμβρίου του 2010, δήλωσε τα εξής: 

«Με το άρθρο 14 παράγραφος 5 της σύμβασης η Ελλάδα παραιτείται ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ και ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ από τις ασυλίες προστασίας της εθνικής κυριαρχίας. Τέτοιος πρωτόγνωρος όρος δεν συναντάται ούτε σε αποικιοκρατικές συμβάσεις. Είναι όρος που παραβιάζει θεμελιώδεις αρχές του δικαίου σε όλα τα επίπεδα: του διεθνούς, του ευρωπαϊκού και του εθνικού δικαίου. Πρόκειται για όρο ο οποίος παραβιάζει τη θεμελιώδη αρχή σεβασμού της κυριαρχίας του κράτους – που απειλεί, θέτει σε κίνδυνο και προσβάλλει στον πυρήνα τους τα κυριαρχικά δικαιώματα, την ίδια την κυριαρχία και την υπόσταση της χώρας. Ο κίνδυνος καθίσταται άμεσος, αν συνδυαστεί με τον όρο της Σύμβασης, ότι οι Δανειστές, όλοι μαζί ή με συμφωνία όλων, μπορούν να μεταβιβάσουν σε τρίτη χώρα τα δικαιώματά τους από τη Σύμβαση. Επιπλέον στη σύμβαση ρητά ορίζεται ότι διέπεται από το Αγγλικό Δίκαιο. Η δανειακή σύμβαση είναι ΕΚΝΟΜΗ» (πηγή).

Με απλά λόγια, πώς είναι δυνατόν ο κ. Βενιζέλος να ισχυρίζεται ότι προστάτευσε τις επόμενες γενιές των Ελλήνων, παραδίδοντας αμαχητί την εθνική κυριαρχία της χώρας τους; Αυτό έκαναν οι πρόγονοί μας; Έσκυψαν δουλικά το κεφάλι και εφάρμοσαν την πολιτική της υποτέλειας, των υποκλίσεων και της διεθνούς επαιτείας όλων των κυβερνήσεων μετά το 2010; Πώς διατήρησε υπέρ των επομένων γενεών πόρους, όταν υποθήκευσε τα πάντα, ακόμη και τα ενεργειακά μας αποθέματα, δρομολογώντας το ξεπούλημα τους σε εξευτελιστικές τιμές; Αυτό έκαναν οι πρόγονοί μας; Αυτήν την Ελλάδα μας κληροδότησαν;

Εκτός αυτού, δεν γνώριζε πως όταν δεν χρεοκοπεί επίσημα ένα κράτος, χρεοκοπούν οι Πολίτες του, με αποτέλεσμα σήμερα να κατάσχονται και να πλειστηριάζονται ακόμη και τα σπίτια τους ως λογικό επακόλουθο της κατακόρυφης πτώσης του ΑΕΠ, των εσόδων του δημοσίου (η μείωση του ΑΕΠ κατά 60 δις € κοστίζει κάθε χρόνο 18 δις € λιγότερα δημόσια έσοδα ή 6 ετήσια ΕΝΦΙΑ!) των εισοδημάτων των Πολιτών, της απώλειας των τιμών της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας άνω των 600 δις € κοκ.; Δεν γνώριζε πως μία υπό κατοχή χώρα υποχρεώνεται σε συνεχείς παραχωρήσεις που αφορούν ακόμη και την εδαφική της ακεραιότητα, όπως στο παράδειγμα της εκχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας; Ή μήπως δεν πιστεύει πως όταν παραδίδεις όνομα, παραδίδεις έδαφος; 

Περαιτέρω, θεωρούμε προσβλητική την αναφορά του κ. Βενιζέλου στον εθνικό μας ποιητή, με τη φράση «Το Έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικό ότι είναι αληθές» – με μία φράση που αποδίδεται μεν στο Δ. Σολωμό, αλλά δεν είναι δική του. Εννοεί δηλαδή πως στην θέση του ο Δ. Σολωμός θα υπέγραφε τα καταστροφικά μνημόνια, επειδή ήταν αληθή και άρα εθνικά; Όταν η Ελλάδα όχι μόνο σύρθηκε ύπουλα στην αδυναμία πληρωμών από την κυβέρνηση, στην οποία συμμετείχε ο κ. Βενιζέλος, χωρίς κανέναν αντικειμενικό λόγο αλλά, επί πλέον, δεν διαπραγματεύθηκε καθόλου, παρά το ότι είχε πολύ ισχυρά χαρτιά; Αγνοεί πως ο εθνικός μας ποιητής ύμνησε πριν από όλα την Ελευθερία, θεωρώντας την το πιο πολύτιμο αγαθό μίας χώρας και των Πολιτών της; Δεν είναι ντροπή να τον χρησιμοποιεί με τέτοιον επαίσχυντο τρόπο, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα;

Δεν γνωρίζει πως το μεγαλύτερο διαπραγματευτικό χαρτί της Ελλάδας που ο ίδιος «έκαψε» με το PSI, ήταν η μετατροπή του 90% των εξωτερικών της χρεών σε εθνικό νόμισμα, αφού είχαν συναφθεί με εθνικό δίκαιο και αρκούσε μία απλή απόφαση της Βουλής; Ότι το γεγονός αυτό είχε τρομοκρατήσει τις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες, αφού γνώριζαν πως εάν το δρομολογούσε η Ελλάδα θα τις πλήρωνε απλά και μόνο τυπώνοντας χρήματα, χωρίς καν να χρεοκοπήσει, ενώ θα μείωνε το δημόσιο χρέος της με τον πληθωρισμό που θα προκαλούνταν; Πως δεν διέσωσε την Ελλάδα αλλά τις ξένες τράπεζες ενώ, αντίθετα, καταδίκασε την πατρίδα μας σε μία οδύνη δίχως τέλος, όπως χαρακτηρίζεται η κυλιόμενη χρεοκοπία

Είναι αλήθεια λαϊκιστικές και δημαγωγικές όλες αυτές οι διαπιστώσεις; Ή μήπως πνίγουν τον κ. Βενιζέλο οι τύψεις συνείδησης; Με την ίδια λογική, θα πρέπει να αποδεχθούμε πως αληθές και άρα εθνικό θα είναι η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου που πρότεινε ο υπουργός εξωτερικών, παράλληλα με την απίστευτη δήλωση μέλους της κυβέρνησης ότι, «η συμφωνία της Πρέσπας ήταν η μεγαλύτερη διπλωματική επιτυχία της Ελλάδας από το 1974»; 

Επίλογος 

Ολοκληρώνοντας, είναι πραγματικά κρίμα να γράφονται τέτοια άρθρα τέτοιες ημέρες από τους εκάστοτε «δολοφόνους» της Ελλάδας – καθώς επίσης να συνεχίζονται οι προσπάθειες παραπλάνησης και χειραγώγησης των Ελλήνων με ψέματα, στην προσπάθεια να θαφτεί η αλήθεια. Το παρελθόν βέβαια δεν γυρίζει πίσω, τα γεγονότα δεν σβήνονται όταν μαθευτεί η αλήθεια, αλλά είναι απαραίτητη η γνώση τους για να μπορέσει το Έθνος μας να ξεφύγει από την παγίδα, στην οποία οδηγήθηκε – κάτι που ασφαλώς θα συμβεί, αφού η χώρα μας είναι από κάθε πλευρά σε θέση να τα καταφέρει.

Εύχομαι Χρόνια Πολλά για τη σημερινή ημέρα σε όλους, σύμφωνα με την οποία «Αληθές είναι το Εθνικό» – όσο και αν γίνεται προσπάθεια για να πιστέψουμε το αντίθετο.

Analyst
το είδαμε ΕΔΩ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.