26 Μαρτίου 2019

Ξεπουλώντας την Επανάσταση του '21

Κάποιοι θέλουν το κράτος μας να μετατραπεί σε πολυεθνικό, χωρίς Ορθοδοξία 
 
Από τον Δημήτρη Παπαγεωργίου 
 
Το 1821 οι Ελληνες ξεσηκώθηκαν. Ξεσηκώθηκαν για να διώξουν τους Τούρκους. Και να δημιουργήσουν ένα δικό τους, ένα ελληνικό κράτος, η αποστολή του οποίου ήταν το να υπερασπίζεται τους Ελληνες και να διασφαλίζει τις απαραίτητες συνθήκες για την ομαλή και ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους, διαφυλάσσοντας το δικαίωμά τους στην αξιοπρέπεια. 
 
Αλλοι ξεσηκώθηκαν από ιδεώδη, άλλοι από το γινάτι τους. Και κατάφεραν τον σκοπό τους. Μέσα από μια βίαιη διαδικασία. Δημιούργησαν ένα εθνικά ομοιογενές κράτος, με σαφή χαρακτηριστικά, που το διαχώριζαν από την πολυεθνική, πολυπολιτισμική Οθωμανική Αυτοκρατορία. Δημιούργησαν ένα εθνικό κράτος, με γλώσσα την ελληνική, με θρησκεία την ορθόδοξη.
 
Σήμερα, προτού ακόμη συμπληρωθούν 200 χρόνια αυτού του κράτους, κάποιοι αγωνίζονται να απεμποληθούν ακριβώς αυτά τα χαρακτηριστικά για τα οποία οι Ελληνες ξεσηκώθηκαν το 1821.
 
Θέλουν το κράτος μας να μετατραπεί σε πολυπολιτισμικό, σε πολυεθνικό, χωρίς αναφορές στην Ορθοδοξία. 
 
Και πολλούς από αυτούς θα τους δούμε αύριο στις τηλεοράσεις μας να προβαίνουν σε βαρύγδουπες δηλώσεις σχετικά με το νόημα του 1821, το οποίο θα διαστρέψουν, το οποίο θα προσπαθήσουν να διαστρεβλώσουν. Θα προσπαθήσουν να μας πείσουν ότι οι Κλέφτες του '21, αυτοί που είχαν βγει στο βουνό και που είχαν σηκώσει τα όπλα, το έκαναν για να διαφόρων ειδών -ισμούς. Λες και δεν είχαν στον φρέσκο αέρα του βουνού όλα τα δικαιώματα που τα είχαν κατακτήσει με το σπαθί τους και με το αίμα των συντρόφων τους.
 
Οι επαναστάτες του '21, άνδρες και γυναίκες, ξεσηκώθηκαν γιατί ήθελαν να δημιουργήσουν ένα ελληνικό κράτος. Οχι κατ' όνομα, αλλά στην ουσία του. Ενα κράτος το οποίο θα προστάτευε τα συμφέροντα των Ελλήνων. Φράση που δεν ξέρω αν σήμερα είναι ποινικά κολάσιμη. Τα συμφέροντα των Ελλήνων. Αναρωτιέμαι αν ο κρατικός εσμός, με το πλέγμα νόμων που έχει δημιουργήσει για να καταστείλει την ελευθερία του λόγου, έχει ποινικοποιήσει και αυτή την έκφραση.
 
Ακόμη κι εάν το έχει όμως κάνει, θα πρέπει να υπάρξουν οι φωνές αυτές που θα τολμήσουν να το πουν. Στην εποχή την οποία η κυβέρνηση παραδίδει το Αιγαίο -με όσους σκελετούς Ελλήνων ναυτών βρίσκονται μέσα σε αυτό, οι οποίοι έπεσαν μαχόμενοι κατά των τουρκικών πλοίων- στους άλλοτε δυνάστες μας, πρέπει να υπάρξουν αυτοί που θα μιλήσουν για το συμφέρον των Ελλήνων. Δεν ξέρω εάν είναι πολιτικά ορθό. Είναι απαραίτητο όμως. Και για να προστατεύσει τα συμφέροντα των Ελλήνων το κράτος πρέπει να ταυτίζεται με αυτούς. Οχι με δικαιωματισμούς, όχι με ανθρωπισμούς, όχι με αφηρημένες έννοιες, όχι με παγκοσμιοποιητικά πρότυπα.
 
Αλλά μονάχα με τους Ελληνες, οι οποίοι σε κάθε λειτουργία αυτού που ονομάζεται κράτος πρέπει να έρχονται πρώτοι. Ειδάλλως ο αγώνας των επαναστατών του '21 ξεπουλιέται. 
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.